Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου - Τώρα.....

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Ας δούμε πρώτα την Ιστορία και τα διδάγματα της, εφόσον ως γνωστό ουδείς σοφότερος απο την Ιστορία.....


"Στο τέλος του 2006 ο Ραφαέλ Κορέα κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με βασική του εξαγγελία να τερματιστεί η απαράδεκτη κατάσταση με το εξωτερικό χρέος που απομυζούσε τους σπουδαιότερους πόρους της οικονομίας.

Τον Ιούλιο του 2007 δημιούργησε με προεδρικό διάταγμα μια Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημοσίου χρέους – εγχώριου και διεθνούς.

Η έρευνα αφορούσε 30 ολόκληρα χρόνια από το 1976 μέχρι το 2006.

Ο λογιστικός έλεγχος έγινε επίσης με την ουσιαστική συμμετοχή 12 ατόμων που προέρχονταν από την κοινωνία των πολιτών, από την κοινότητα των ιθαγενών που αποτελούν το 50% του πληθυσμού και αλλού.

Επίσης 6 άτομα, ειδικοί για την ακρίβεια, προέρχονταν από το εξωτερικό."
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Ο Ερίκ Τουσαιν μίλησε στα Επίκαιρα και έθεσε κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν και εδώ, στην χώρα μας....

"Στη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου που θα δώσει τα νομικά και ηθικά επιχειρήματα για την παύση πληρωμών του δημοσίου χρέους καλεί ο διακεκριμένος επιστήμονας και αγωνιστής Ερίκ Τουσαίν στη βαρυσήμαντη συνέντευξη που παραχώρησε στα Επίκαιρα. Ο Ερίκ Τουσαίν δεν μιλάει στη βάση υποθέσεων. Έχοντας ενεργή συμμετοχή στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου που συγκρότησε ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, πριν τρία χρόνια μεταφέρει την πολύτιμη εμπειρία του από τις καθόλα νόμιμες μεθόδους που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Ισημερινού για να απαλλαγεί από ένα μεγάλο μέρος του δημοσίου χρέους. Μέχρι και την δευτερογενή αγορά χρησιμοποίησε ο Κορέα με τις κατάλληλες κινήσεις για να μειώσει το δημόσιο χρέος. Υπήρχε όμως πολιτική βούληση, όχι άνευ όρων παράδοση στους ξένους πιστωτές και διαπόμπευση της χώρας, όπως στην Ελλάδα!

Ο Ερίκ Τουσαίν είναι ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, ιδρυτής και πρόεδρος της Επιτροπής για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM, www.cadtm.org). Έχει συγγράψει πολλά βιβλία για συναφή θέματα (Your money or your life! The tyranny of global finance, The World Bank: a never ending coup d’ etat, και άλλα). Το πιο πρόσφατο βιβλίο του που έγραψε μαζί με την Νταμιέν Μιλιέτ κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 2010 και καταπιάνεται με το θέμα του παγκόσμιου χρέους και τις ευθύνες του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Τίτλος του: The debt, the IMF and the World Bank, sixty questions sixty answers (εκδόσεις Monthly Review)."

Το πλήρες άρθρο....
http://leonidasvatikiotis.wordpress.com/2010/12/10/ερίκ-τουσέν-«ανοίξτε-τα-βιβλία-του-δημ/
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Ο Λεωνίδας Βατικιώτης υποστηρίζει σθεναρά την δημιουργία αυτής της επιτροπής, όπως άλλωστε και πολλοί Αριστεροί(κυρίως) Οικονομολογοι στην χώρα μας....

Σε σημερινό του άρθρο....και αφορμή για το άνοιγμα του σημερινού thread..(αν και ήθελα να το ανοίξω καιρό)....


Μονόδρομος η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους


Πηγή: ΔΡΟΜΟΣ
του Λ. Βατικιώτη

Χωρίς προηγούμενο είναι οι θυσίες που ζητά από τους εργαζόμενους ο προϋπολογισμός του 2011 και μαζί οι δεσμεύσεις που επιβάλλει το νέο, τρίτο κατά σειρά, Μνημόνιο της τρόικας ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε.-ΔΝΤ.

Πολύ επιλεκτικά, μόνο και μόνο για να φανεί η έκταση της οπισθοδρόμησης που μας επιφυλάσσουν, ξεχωρίζουμε:

Μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων κατά 2,1% (19,8 δισ. από 20,2 δισ. ευρώ) όταν και το 2010 είχε καταγραφεί μείωση της τάξης του 9,3%. Αύξηση των άμεσων φόρων κατά 2,2% (20,9 δισ. από 20,4) που προκύπτει μάλιστα από έναν ταξικά σκανδαλώδη, λεόντειο επιμερισμό αύξησης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 6,5% από τη μια και της μείωσης του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 16% από την άλλη!

Την ίδια ώρα οι έμμεσοι φόροι που πληρώνονται στο συντριπτικό τους μέρος από τους μισθωτούς, τη νεολαία και τους συνταξιούχους αυξάνονται κατά 1,6% όταν και πέρυσι είχαν αυξηθεί κατά 11,2% κ.ο.κ. Με λίγα λόγια μια βαθιά αφαίμαξη που οξύνει σε βαθμό πρωτοφανή τη λεηλασία της κοινωνικής πλειοψηφίας από το κράτος.

Η λεηλασία που επιβάλλει ο κρατικός προϋπολογισμός (και σε αυτό το σκέλος δεν θα αποδειχθεί «αναξιόπιστος», όπως έσπευσε να τον χαρακτηρίσει η Βάσω Παπανδρέου) γίνεται ακόμη πιο προκλητική αν δούμε ότι ως στόχο έχει την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

Οι αριθμοί, όσο κι αν κουράζουν, είναι σοκαριστικοί, πολύ περισσότερο στην εξέλιξή τους όπως δείχνει ο πίνακας που παραθέτουμε. Με βάση τις προβλέψεις που διατυπώνονται στην εισηγητική έκθεση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011, την επόμενη χρονιά θα πληρώσουμε για τόκους που αφορούν το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης 15,9 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 7% του ΑΕΠ, της αξίας δηλαδή όλων των αγαθών και υπηρεσιών που θα παραχθούν στη χώρα.

Όσο κι αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η Νέα Δημοκρατία που κατά τ’ άλλα διαφοροποιείται από το καθεστώς κατοχής του Μνημονίου, θεωρούν την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους θέσφατο της δημοσιονομικής και ευρύτερης οικονομικής πολιτικής, η διεθνής εμπειρία δείχνει το αντίθετο. Ο ελληνικός λαός δεν είναι υποχρεωμένος να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος, πριν τουλάχιστον ανοίξει τα βιβλία του, πριν μάθει σε ποιον χρωστάει, πόσα ακριβώς και με τι όρους συνάφθηκε κάθε δανεισμός ή έκδοση ομολόγου του ελληνικού δημοσίου.

Η διεθνής ρήτρα περί απεχθούς χρέους, όπως περιγράφηκε τη δεκαετία του ’20 από τον διακεκριμένο νομικό Αλεξάντερ Σακ, ήδη έχει διευκολύνει άλλους λαούς και κυβερνήσεις να ξεφορτωθούν από τους ώμους τους χρέος που δεν εξυπηρέτησε τα πραγματικά συμφέροντά τους.

Αναφέρει συγκεκριμένα ο Σακ: «Αν μια δεσποτική εξουσία συνάπτει ένα χρέος όχι σύμφωνα με τις ανάγκες και τα συμφέροντα του κράτους, αλλά για να ενισχύσει το δεσποτικό της καθεστώς, για να καταστείλει τον πληθυσμό που την πολεμάει, αυτό το χρέος είναι απεχθές για τον πληθυσμό ολόκληρου του κράτους. Αυτό το χρέος δεν είναι υποχρεωτικό για το έθνος: είναι ένα καθεστωτικό χρέος, προσωπικό χρέος της εξουσίας που το σύναψε. Κατά συνέπεια εκπίπτει μαζί με την πτώση αυτής της εξουσίας».

Ο Αλεξάντερ Σακ συγκρότησε τη θεωρία του αξιοποιώντας ιστορικά παραδείγματα με πρώτο απ’ όλα την άρνηση των ΗΠΑ το 1898, μόλις είχαν καταλάβει την Κούβα, να επωμιστούν χρέος που είχε αναλάβει η Ισπανία εξ ονόματος της νησιωτικής χώρας της Καραϊβικής όσο την είχε υπό την κατοχή της.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα δεν ήταν και το μοναδικό. Πλήθος άλλων παραδειγμάτων, από την άρνηση της Μ. Βρετανίας να αναλάβει τα δάνεια που είχε συνάψει για τις ανάγκες του πολέμου η Ν. Αφρική την οποία κατέλαβε, μέχρι και το πρόσφατο παράδειγμα του Ιράκ όπου μετά την ιμπεριαλιστική εισβολή του 2003 παραγράφηκε το 80% του δημόσιου χρέους, βεβαιώνουν ότι τα ανεξάρτητα κράτη διατηρούν το δικαίωμα ελέγχου του χρέους τους.

Στη βάση όλων αυτών ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, συνέστησε το 2007 Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους που απαρτιζόταν από αξιωματούχους της χώρας, εκπροσώπους κοινωνικών οργανώσεων και διεθνείς προσωπικότητες οι οποίοι εγγυόνταν το αδιάβλητο των διαδικασιών. Ο έλεγχος που έγινε επέτρεψε να γίνει ένα «κούρεμα» του χρέους που είχε συναφθεί με έκδοση ομολόγων της τάξης του 70%.

Το γεγονός μάλιστα ότι η μείωση αφορούσε ομολογιακό χρέος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, που το συντριπτικό μέρος του δημόσιου χρέους, το 79,1% συγκεκριμένα είναι αυτής της μορφής (με βάση στοιχεία της 31ης Οκτώβρη 2010 που περιέχονται στον κρατικό προϋπολογισμό).

Φαίνεται έτσι ότι οι πέρα για πέρα υπαρκτές δυσκολίες συσχέτισης των ατασθαλιών (από το C4I και το κεκλιμένο υποβρύχιο Παπανικολής, μέχρι τα swaps της Goldman Sachs) με συγκεκριμένες ομολογιακές εκδόσεις δεν είναι ανυπέρβλητες.

Αν κάτι απαιτείται είναι πολιτική βούληση κι ακόμη περισσότερο μαζικός λαϊκός εκβιασμός που θα πιέσει για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου και θα επιβάλει να ανοίξουν τα βιβλία του δημόσιου χρέους, για να ξεκινήσει η παύση πληρωμών, όρος εκ των ων ουκ άνευ ώστε να μπει ένα τέρμα στη σημερινή βαρβαρότητα και να ξεκινήσει η ριζική αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου.
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Re: Απάντηση: Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου - Τώρα.....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=72395

Εχει αρχίσει κουβέντα επ´αυτού και στο θέμα τής Ολυμπιάδας αρχηγέ..

Ναι αλλά είναι τόσα πολλά ρε, δεν πρέπει να υπάρξει σε δικό του thread???

Αν θέλετε βάλτε τα στο άλλο, αλλά μην χαθεί η μπάλα....ότι θέλετε...
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Νομίζω ότι είτε συμφωνεί κάποιος με τα μέτρα της κυβέρνησης είτε όχι, θα πρέπει να υπογράψει για να δημιουργηθεί αυτή η επιτροπή........

http://www.elegr.gr/

Έκκληση για σχηματισμό επιτροπής λογιστικού ελέγχου επί του ελληνικού δημόσιου χρέους

Οι υπογράφοντες πιστεύουμε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) η οποία θα εξετάσει το ελληνικό δημόσιο χρέος. Η τρέχουσα πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους έχει επιφέρει μεγάλο κοινωνικό κόστος στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός έχει δημοκρατικό δικαίωμα να απαιτήσει πλήρη πληροφόρηση όσον αφορά το χρέος που είναι δημόσιο, ή εγγυημένο από το κράτος.

Ο σκοπός της ΕΛΕ θα είναι η εξακρίβωση των αιτίων του δημόσιου χρέους, των όρων με τους οποίους έχει συναφθεί, καθώς και της χρήσης των δανείων. Στη βάση των συμπερασμάτων της η ΕΛΕ θα διαμορφώσει κατάλληλες προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου του χρέους που θα αποδειχθεί παράνομο, μη νομιμοποιημένο, ή απεχθές. Η επιδίωξη της ΕΛΕ θα είναι να συνδράμει την Ελλάδα ώστε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει το βάρος του χρέους. Η ΕΛΕ θα επιχειρήσει επίσης να διαπιστώσει ευθύνες για τις προβληματικές συμβάσεις χρέους.

Το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος βρίσκονται στην καρδιά της κρίσης της Ευρωζώνης. Η παγκόσμια κρίση που ξεκίνησε το 2007 πήρε τη μορφή κρίσης χρέους της περιφέρειας της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τον τελευταίο προϋπολογισμό, το ελληνικό δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί από 299 δις ευρώ (ή 127% του ΑΕΠ) το 2009 σε 362 δις ευρώ (ή 159% του ΑΕΠ) το 2011. Η διόγκωση του δημόσιου χρέους επέτεινε τον κίνδυνο εθνικής χρεοκοπίας των περιφερειακών χωρών και αύξησε τις πιθανότητες τραπεζικής χρεοκοπίας στην Ευρώπη. Η ΕΕ, σε συμφωνία με εθνικές κυβερνήσεις, αντέδρασε υιοθετώντας προγράμματα διάσωσης που διευκολύνουν τον προσωρινό δανεισμό των κρατών της Ευρωζώνης και προστατεύουν τις τράπεζες. Αλλά τα μέτρα αυτά δεν κατάφεραν να καθησυχάσουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές, με συνέπεια τα επιτόκια δανεισμού των περιφερειακών χωρών να συνεχίσουν να ανεβαίνουν. Επιπλέον, το αντίτιμο των προγραμμάτων ήταν η λιτότητα. Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και άλλες χώρες αναγκάστηκαν να περικόψουν μισθούς και συντάξεις, να μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες, να συρρικνώσουν τις παροχές πρόνοιας, να ιδιωτικοποιήσουν δημόσιες επιχειρήσεις και να απελευθερώσουν τις αγορές. Αναπόφευκτα θα υπάρξει και περαιτέρω κοινωνικό κόστος λόγω αύξησης της ανεργίας, χρεοκοπίας επιχειρήσεων και συρρίκνωσης της παραγωγής.

Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο των προγραμμάτων διάσωσης της ΕΕ, αλλά ο ελληνικός λαός έχει κρατηθεί στο σκοτάδι όσον αφορά τη σύνθεση και τους όρους του δημόσιου χρέους. Η έλλειψη ενημέρωσης συνιστά θεμελιώδη αποτυχία των δημοκρατικών διαδικασιών. Οι λαοί που καλούνται να φέρουν το κόστος των προγραμμάτων της ΕΕ έχουν δημοκρατικό δικαίωμα στην πλήρη πληροφόρηση.

Η ΕΛΕ μπορεί να συμβάλλει στην αναπλήρωση του δημοκρατικού αυτού ελλείμματος. Μπορεί επίσης να ενθαρρύνει τη συμμετοχή ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων στην ανάπτυξη κινημάτων για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους. Η επιτροπή θα είναι διεθνής και θα αποτελείται από ορκωτούς λογιστές του χρέους και των δημόσιων οικονομικών, από νομικούς, οικονομολόγους, αντιπρόσωπους των εργατικών οργανώσεων και μέλη των οργανώσεων την κοινωνίας των πολιτών. Θα είναι ανεξάρτητη από τα πολιτικά κόμματα, αλλά δεν θα αποκλείει τη συμμετοχή πολιτικών, αρκεί να συμφωνούν με τους σκοπούς της. Η ΕΛΕ θα διασφαλίζει την ύπαρξη εξειδικευμένης γνώσης και θα εγγυάται τον δημοκρατικό έλεγχο καθώς και το υπόλογο όλων των εμπλεκομένων.

Για να επιτύχει το στόχο της η ΕΛΕ θα πρέπει να έχει πλήρη διαχρονική πρόσβαση στις συμβάσεις και εκδόσεις δημόσιου χρέους, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων ομολόγων, αλλά και διμερούς, πολυμερούς, ή άλλης μορφής χρέους και κρατικών υποχρεώσεων. Θα πρέπει να έχει τις απαραίτητες αρμοδιότητες ώστε να θέτει στη διάθεσή της όλα τα έγγραφα που κρίνει απαραίτητα για να επιτελέσει το έργο της. Θα πρέπει επίσης να θεσμοθετηθούν πρόσφοροι τρόποι ώστε να μπορεί να καλεί προς εξέταση δημόσιους λειτουργούς, όπως και να ανοίγει, μετά από αιτιολογημένο αίτημά της και δικαστική συνδρομή, τραπεζικούς λογαριασμούς, ιδίως λογαριασμούς του δημοσίου σε ιδιωτικές τράπεζες και στην Τράπεζα της Ελλάδας. Θα πρέπει, τέλος, να διαθέτει επαρκές χρονικό διάστημα για να μελετήσει τις συμβάσεις και να εξαγάγει το πόρισμά της.

Η δημιουργία διεθνούς και ανεξάρτητης ΕΛΕ για το ελληνικό δημόσιο χρέος αποτελεί αναντίρρητη ανάγκη. Είναι επίσης δημοκρατική απαίτηση του ελληνικού λαού που σηκώνει το βάρος της κρίσης και θέλει να γνωρίζει τις αιτίες της. Από όλες τις απόψεις η ελληνική ΕΛΕ θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρότυπο και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!

Πηγή: ISKRA

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ!
του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Το δημόσιο χρέος δεν διαμορφώθηκε με νόμιμες διαδικασίες!
Αντίθετα, θα επιχειρηματολογήσω για το ότι η γιγάντωσή του, χρόνο με το χρόνο, όλο το προηγούμενο διάστημα, παραβίαζε τη νομιμότητα και το Σύνταγμα!

Δεν προβάλλω ένα δικό μου αυθαίρετο ισχυρισμό!
Όσο και αν φανεί παράδοξο, είναι το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο που αμφισβητεί ευθέως τη νομιμότητα και τη Συνταγματικότητα του δημοσίου χρέους.

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ!

Το δημόσιο χρέος αυξάνεται όσο αυξάνονται τα ελλείμματα των προϋπολογισμών.
Και αυτό διότι για να καλυφθούν αυτά τα ελλείμματα, η χώρα υποχρεώνεται να καταφεύγει στις αγορές για δανεισμό.

Αν τα ελλείμματα είναι αυθαίρετα και μη νόμιμα, τότε αυθαίρετο και μη νόμιμο είναι και το δημόσιο χρέος, που συναπαρτίζεται κυρίως από το άθροισμά τους!
Για να θεωρήσουμε υπερβολικό και μη νόμιμο το έλλειμμα του προϋπολογισμού, πρέπει να είναιυπερβολικές και μη νόμιμες οι αποκλίσεις στα έσοδα και τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, των οποίων η διαφορά συνιστά το έλλειμμα!

Το έτος το οποίο, περισσότερο από τα άλλα, αυτές οι αποκλίσεις στα έσοδα και τις δαπάνες εκτοξεύτηκαν στα ύψη και εκτίναξαν σε απίστευτα μεγέθη το έλλειμμα, ήταν το 2009.

ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!

Ιδού λοιπόν, τι αποκαλυπτικότατα αναγράφει επί λέξει η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί του Απολογισμού και Ισολογισμού του Κράτους για το Οικονομικό έτος 2009:

«Από τα προεκτεθέντα στοιχεία του Κρατικού Απολογισμού οικονομικού έτους 2009 διαπιστώνεται σημαντική απόκλιση από τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού, τόσο ως προς το σκέλος των εσόδων, όσο και ως προς το σκέλος των δαπανών. Τούτο δεν συνάδει με τις διατάξεις των άρθρων 79 παρ. 2 του Συντάγματος και 5 παρ. 2 και 8 παρ. 2 του Ν. 2362/1995, σύμφωνα με τις οποίες τα έσοδα και έξοδα του Κράτους πρέπει να αναγράφονται στον Προϋπολογισμό και στον Απολογισμό και, σε περίπτωση που τα πραγματοποιούμενα έσοδα ή έξοδα αποκλίνουν σημαντικά από τις προβλέψεις, πρέπει να υποβάλλεται στη Βουλή συμπληρωματικός ή διορθωτικός Προϋπολογισμός προς ψήφιση, συνοδευόμενος από προσωρινό Απολογισμό του διαρρεύσαντος χρονικού διαστήματος.»


Βεβαίως, συμπληρωματικός ή διορθωτικός προϋπολογισμός, όπως επιτάσσει ο νόμος και το Σύνταγμα, ουδέποτε κατετέθη προς ψήφιση από την Κυβέρνηση!
Επομένως, κατά το αρμόδιο ανεξάρτητο ελεγκτικό σώμα του κράτους το μεγάλο ύψος της απόκλισης (προς τα κάτω) των εσόδων και των δαπανών (προς τα πάνω) δεν είναι νόμιμο και παραβιάζει το Σύνταγμα!

Κατά συνέπεια, παράνομο και αντισυνταγματικό είναι το έλλειμμα του 2009 και επομένως παράνομο και αντισυνταγματικό το τεράστιο δημόσιο χρέος που επισωρεύτηκε κατά το ίδιο έτος για την κάλυψη του ελλείμματος και το οποίο ανήλθε σε 36,45 δις ή 16,4% του ΑΕΠ!!!

Βεβαίως, αυτές οι παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για υπερβολικές αποκλίσεις στα έσοδα και τις δαπάνες των προϋπολογισμών, οι οποίες είναι παράνομες και αντισυνταγματικές, με συνέπεια να είναι παράνομα και αντισυνταγματικά και τα αντίστοιχα ελλείμματα και τα συνακόλουθα χρέη που επισωρεύουν στη χώρα, δεν αφορούν μόνο το έτος 2009!

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!

Το τραγικό είναι ότι οι Εκθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου της τελευταίας δεκαετίας και όχι μόνο, θεωρούν ως μη νόμιμα τα ελλείμματα και τα συνακόλουθα χρέη, όλων, χωρίς εξαίρεση, των αντίστοιχων προϋπολογισμών και υπογραμμίζουν ότι διαμορφώθηκαν κατά παραβίαση της Συνταγματικής Αρχής.

Το δυστύχημα είναι ότι ενώ οι Εκθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου αμφισβητούσαν επιχειρηματολογημένα τη νομιμότητα και Συνταγματικότητα της εκτέλεσης των προϋπολογισμών και ενώ ο ίδιος προσωπικά επισήμαινα πάντα στη σχετική συζήτηση στη Βουλή την προκλητική αντινομία,ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθόλου δεν πτοούντο από την αυθαιρεσία!

Αντίθετα, από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παρανομούσαν και από κοινού, συναινετικά, ψήφιζαν τους Απολογισμούς και συγκάλυπταν το έγκλημα!
Να, γιατί η υπερδιόγκωση του δημοσίου χρέους εκτινάχθηκε όλα τα τελευταία χρόνια, χωρίς καμία διαφάνεια, σε πέπλο σκότους, ερήμην ακόμα και αυτής της Βουλής και με παραπλάνηση της και κυρίως εκτινάχθηκε με παράνομες και αντισυνταγματικές διαδικασίες.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΜΥΘΟΥΣ!

Η υπό διαμόρφωση Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου, την οποία προωθεί η σχετική πρωτοβουλία, που παρουσιάστηκε την περασμένη βδομάδα, είναι βέβαιον ότι θα τινάξει στον αέρα πολλούς από τους μύθους σχετικά με το χρέος.

Είναι βέβαιον ότι θα ταράξει τα νερά της συναινετικής σιωπής, συνενοχής και λεηλασίας που εκτυλίσσεται σε αυτόν τον τόπο με επίκεντρο ένα ληστρικό χρέος, που παρανόμως, φόρτωσαν στις πλάτες του ελληνικού λαού τόσο το χρηματιστικό κεφάλαιο όσο και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Είναι βέβαιον ότι μπορεί να συμβάλει για να διαμορφωθούν νέα κοινωνικά και κινηματικά δεδομένα στη χώρα, που σίγουρα θα βοηθήσουν σε μια νέα πορεία διεξόδου και ανόρθωσης.

Ο ελληνικός λαός δεν χρωστάει σε κανένα και τίποτα. Και αυτό δεν συνιστά μια ευχάριστη εκφώνηση αλλά μια απλή πικρή αλήθεια!
Εδώ και τώρα! Κίνημα αμφισβήτησης του δημοσίου χρέους! Κίνημα προοδευτικής ανατροπής! Κίνημα διεξόδου και ελπίδας!
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ - ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕΙΩΣΕ ΚΑΤΑ 65% ΤΟ ΧΡΕΟΣ! ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΉΣ

Πηγή: ISKRA
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΡΙΚ ΤΟΥΣΕΝ *

Το πρόβλημα του χρέους, με το οποίο σήμερα μας «πολυβολούν», είναι πράγματι τόσο σημαντικό ή χρησιμοποιείται μάλλον για ιδεολογικούς λόγους;

Πράγματι το θέμα του χρέους χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την επιβολή σε όλους τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Βορείου Αμερικής, στις ΗΠΑ, μια σειρά θυσιών που αποτελούν πλήγματα στα κοινωνικά δικαιώματα. Η έκρηξη του δημοσίου χρέους χρησιμοποιείται ως πρόσχημα από το μεγάλο κεφάλαιο για να επιτείνει την επίθεσή του κατά της εργασίας, αυξάνοντας έτσι τα χρέη του.

Γιατί όμως το κεφάλαιο επέλεξε τη συγκεκριμένη συγκυρία όπου η παγκόσμια ανάκαμψη είναι ακόμη πολύ εύθραυστη; Δεν φοβάται ότι παίζει με τη φωτιά;

Η ιστορία μας διδάσκει ότι το κεφάλαιο κάνει σημαντικές παραχωρήσεις στην εργασία, όταν ο συσχετισμός δυνάμεων το αναγκάζει. Για παράδειγμα, τη δεκαετία του 1930 στις ΗΠΑ και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες σημειώθηκαν σημαντικοί κοινωνικοί αγώνες που ανάγκασαν σε παραχωρήσεις.

Ο Φραγκλίνος Ρούζβελτ που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ το 1933, μετά από το κραχ του 1929, εφάρμοσε πραγματικά μια κεϊνσιανή πολιτική με στόχο τη βελτίωση των μισθών, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την αύξηση της προοδευτικότητας της φορολογίας, με την έννοια ότι αναγκάστηκαν τα υψηλότερα εισοδήματα να συνεισφέρουν περισσότερο, π.χ. επέβαλε φόρο ύψους 80% στα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια!

Το ίδιο έγινε με το Λαϊκό Μέτωπο στη Γαλλία και τους Εργατικούς στην κυβέρνηση στη Βρετανία. Και μετά από τον παγκόσμιο πόλεμο, υπήρχε τέτοιος συσχετισμός δυνάμεων υπέρ του κοινωνικού κινήματος και των εργαζομένων, που είχαμε αυτό που ονομάστηκε «φορντικός συμβιβασμός», καθώς και πολιτικές εθνικοποιήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες και σημαντικές παραχωρήσεις στον κόσμο της εργασίας. Αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 περάσαμε με τον Ρέηγκαν και τη Θάτσερ σε νέα φάση αυτή της νεοφιλελεύθερης επίθεσης, που δυστυχώς για τον κόσμο της εργασίας δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Βλέπουμε ότι ενώ το 2008 το κεφάλαιο φοβήθηκε πάρα πολύ - ακόμη κι ο Σαρκοζί είχε τότε κάνει λόγο για την ανάγκη «επαναθεμελίωσης του καπιταλισμού» - αλλά καθώς δεν υπήρξε συντονισμένο και ισχυρό κίνημα -, δεν αναγκάστηκε να κάνει παραχωρήσεις. Οι παραχωρήσεις δεν γίνονται όταν απλά διαδηλώνουμε στους δρόμους αλλά όταν αναγκάζεται από ένα ισχυρό κίνημα...

Και πόσες πιθανότητες υπάρχουν σήμερα στην Ε.Ε. να εφαρμοστεί μια πολιτική σαν αυτή του Ρούζβελτ, στην οποία αναφερθήκατε;

Χρειάζεται συντονισμένη πολιτική σε επίπεδο ευρωπαϊκού, συνδικαλιστικού κινήματος, της ευρωπαϊκής αριστεράς, προκειμένου να αντιδράσει με κοινό τρόπο, με σαφές πλάνο κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων που να αφορούν κυρίως το δημόσιο χρέος και να ζητούν έλεγχό του και κατάργησή του. Στην αρχή της συνέντευξης αυτής σας είπα ότι το χρέος χρησιμεύει ως πρόσχημα αλλά βέβαια αποτελεί πραγματικό πρόβλημα. Για την επίλυσή του υπάρχουν δύο λύσεις: ή εξοφλούμε πλήρως το χρέος, και με δεδομένο το ύψος του και τα επιτόκια που απαιτούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές, κάτι τέτοιο συνεπάγεται 10 με 15 χρόνια κοινωνικών θυσιών. Και αυτή είναι η επιλογή της κυβέρνησης
Παπανδρέου και πολλών άλλων κυβερνήσεων στην Ευρώπη και στη Βόρειο Αμερική. Ή, η δεύτερη λύση, να αναγκαστούν οι πιστωτές, δηλαδή οι μεγάλες ευρωπαϊκές ιδιωτικές, γερμανικές, γαλλικές, ολλανδικές, βρετανικές, βελγικές, λουξεμβούργιες τράπεζες, στις οποίες χώρες όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία και η Ισπανία χρωστούν πάνω από το μισό του χρέους τους, να απαρνηθούν ένα τμήμα των πιστώσεών τους...

Ναι, αλλά εδώ είναι το πρόβλημα: πώς θα αναγκαστούν οι τράπεζες να αποδεχθούν κάτι τέτοιο;

Αναστέλλοντας την πληρωμή του χρέους, διεξάγοντας έναν έλεγχο του χρέους προκειμένου να
καθοριστεί το παράνομο τμήμα του χρέους, που θα οδηγήσει και στην ακύρωσή του, μέσα από νόμιμες, κυρίαρχες ενέργειες που μπορεί να κάνει ένα κράτος. Αν ένα κράτος αποδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι ένα τμήμα των χρεών που του ζητούν να αποπληρώσει, είναι παράνομο, μπορεί να το ακυρώσει, να το αποκηρύξει. Για να δημιουργηθεί ο ανάλογος συσχετισμός δυνάμεων προκειμένου να αναγκαστούν οι πιστωτές να αποδεχθούν κάτι τέτοιο, πρέπει να ανασταλεί η πληρωμή. Και για να έχει κανείς ισχυρή επιχειρηματολογία, οφείλει να διεξαγάγει έναν έλεγχο.

Έχει γίνει αυτό αλλού;

Η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή του Ισημερινού, χώρα 13 εκατομμυρίων κατοίκων, από το 2007 ως το 2009, που ανέστειλε την πληρωμή τμήματος του χρέους της, ισχυριζόμενη ότι στη βάση των αποτελεσμάτων της επιτροπής ελέγχου του χρέους, το χρέος ήταν παράνομο και δεν μπορούσε να αποπληρωθεί. Έτσι η κυβέρνηση προχώρησε στη μονομερή αναστολή πληρωμής του χρέους και είπε στους πιστωτές της ότι είναι έτοιμη να αγοράσει τους τίτλους του χρέους του Ισημερινού που κατείχαν, στο 35% της αξίας τους. Με άλλα λόγια, ο Ισημερινός επέβαλλε μείωση κατά 65% της αξίας των τίτλων κι εξοικονόμησε συνολικά 7 δισ. δολάρια, που για μια χώρα όπως η συγκεκριμένη είναι σημαντικό ποσό.

Είναι όμως εκτός αγορών...

Αυτό δεν ισχύει. Η αναστολή πληρωμής του χρέους αφορούσε τίτλους που είχαν αγοραστεί από Αμερικανούς τραπεζίτες. Βέβαια, από τη στιγμή που υπάρχει αναστολή πληρωμής χρέους, για ένα χρονικό διάστημα δεν μπορείτε να δανειστείτε αλλά για αυτόν τον λόγο γίνεται και αναστολή πληρωμής... Αλλά θα σας εξηγήσω το εξής: γιατί η Ελλάδα δανείζεται σήμερα; Δανείζεται από τις χρηματοπιστωτικές αγορές για να αποπληρώσει το χρέος της, να ξεπληρώσει τους πιστωτές της, τους τραπεζίτες όχι για να κτίσει νοσοκομεία, υποδομές ή να δημιουργήσει απασχόληση. Και οι ίδιοι αυτοί τραπεζίτες που τη δανείζουν, απαιτούν υψηλότερα επιτόκια από παλιά. Όταν μια χώρα αναστέλλει την αποπληρωμή του χρέους της, εξοικονομεί το ποσό που έπρεπε να αποπληρώσει. Έτσι δεν έχει πια ανάγκη για ένα χρονικό διάστημα να δημιουργήσει νέα χρέη.

Και ποια είναι τα περιθώρια δράσης για μια κυβέρνηση όπως της Ελλάδας που ανήκει στην Ε.Ε. να διαπραγματευθεί μια τέτοια λύση;
Είναι τα περιθώρια δράσης ενός κυρίαρχου κράτους. Κάθε μέλος της Ε.Ε., όπως η Ελλάδα, μπορεί να ενεργήσει κυρίαρχα, ιδίως σε θέματα χρέους. Βέβαια είναι ζήτημα βούλησης...
Πολιτικής βούλησης...

Απολύτως. Διαφορετικά ακολουθείτε υποτακτικά τα αιτήματα της Κομισιόν - κι όλοι γνωρίζουν ποιοί επιβάλλουν στην Κομισιόν τις απόψεις της: κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία, των οποίων οι κυβερνήσεις ζητούν από την Κομισιόν να επεξεργαστεί ένα δήθεν πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, προκειμένου οι τραπεζίτες τους να αποπληρωθούν. Ο στόχος της Κομισιόν και του ΔΝΤ είναι η διασφάλιση του ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τους Γερμανούς, Γάλλους τραπεζίτες, δεν έχει να κάνει με βοήθεια προς τη χώρα. Η απόρριψη των προτάσεων λοιπόν της Κομισιόν δεν σημαίνει αναγκαστικά εγκατάλειψη της Ε.Ε. αλλά δημιουργία ενός προηγούμενου στο εσωτερικό της, και εξαναγκασμού της να αλλάξει τη στάση της.

- Ο ΕΡΙΚ ΤΟΥΣΕΝ είναι Πρόεδρος της Επιτροπής για την Κατάργηση των Χρεών του Τρίτου Κόσμου
* Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ στις 6 Μαρτίου 2011
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Διεθνές συνέδριο για την αντίσταση στο χρέος: 6-7-8 Μαΐου
paid-logo.jpg


Η πρωτοβουλία για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) του δημόσιου χρέους, διοργανώνει διεθνές συνέδριο που θα λάβει χώρα στο κτήριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, το τριήμερο 6-7-8 Μαΐου με θέμα την αντίσταση στην κρίση χρέους των χωρών του Βορρά και του Νότου.

Σκοπός του συνεδρίου είναι

1) να διερευνήσει τα διαφορετικά πρόσωπα με τα οποία εμφανίζεται η κρίση στις διάφορες χώρες που πλήττονται από αυτή,

2) να φέρει κοντά εργατικά και κοινωνικά κινήματα που δραστηριοποιούνται ενάντια στο χρέος στις δικές τους χώρες,

3) να διευκολύνει στη μεταφορά και ανταλλαγή εμπειριών στη συγκρότηση κινημάτων αντίστασης,

4) να συμβάλλει στην ανάπτυξη δεσμών αλληλεγγύης,

5) να διερευνήσει τρόπους συντονισμού για μια κοινή πανευρωπαϊκή αντίσταση ενάντια στις απάνθρωπες και αδιέξοδες για τους λαούς πολιτικές λιτότητας,

6) να προωθήσει την ιδέα του λογιστικού ελέγχου τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες ομοιοπαθείς χώρες, όπως για παράδειγμα Ιρλανδία και Πορτογαλία, και ειδικότερα

7) να μεταφέρει την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη διενέργεια λογιστικών ελέγχων.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, βουλευτές, νομικοί, οικονομολόγοι, τεχνικοί λογιστικών ελέγχων, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, αντιπρόσωποι εργατικών ενώσεων και κινημάτων πολιτών προέρχονται από μια πλειάδα χωρών της Ευρώπης, Β. Αφρικής και Λατ. Αμερικής, με σημαντική δράση στις χώρες προέλευσής τους.

Το συνέδριο θα πλαισιωθεί επιπλέον από παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
 

Παντελής

Supreme Member
10 April 2010
5,610
Κερατσίνι
Πιο παράνομο χρέος?Ο Ελληνικός λαός τα έφαγε,για βάλε μέσο όρο 600-700 ευρώ μηνιάτικο τα τελευταία 10 χρόνια..Έ δεν θέλει και πολύ να δημιουργηθεί.
Βάλε και τα καγιέν,όλοι έχουν έτσι δεν λένε,εσείς έχετε-είχατε?...Βάλε και την ''χλίδα'' που ζούσαμε,κάναμε και διακοπές και εκδρομές,δεν μπορεί να τα αντέξει αυτά το σύστημα λένε.Το να ζεις με 700 ευρώ και να διασκεδάζεις να πηγαίνεις εκδρομές και να είσαι άνθρωπος δεν το αντέχει το σύστημα(όχι η τσέπη το σύστημα)...
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Re: Απάντηση: Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου - Τώρα.....

Πιο παράνομο χρέος?Ο Ελληνικός λαός τα έφαγε,για βάλε μέσο όρο 600-700 ευρώ μηνιάτικο τα τελευταία 10 χρόνια..Έ δεν θέλει και πολύ να δημιουργηθεί.
Βάλε και τα καγιέν,όλοι έχουν έτσι δεν λένε,εσείς έχετε-είχατε?...Βάλε και την ''χλίδα'' που ζούσαμε,κάναμε και διακοπές και εκδρομές,δεν μπορεί να τα αντέξει αυτά το σύστημα λένε.Το να ζεις με 700 ευρώ και να διασκεδάζεις να πηγαίνεις εκδρομές και να είσαι άνθρωπος δεν το αντέχει το σύστημα(όχι η τσέπη το σύστημα)...

χαχααχαχα!!Μην τα λες αυτά ρε....."ουτοπίζουν".....




Υ.Γ Δεν θα μας πάρεις τις Καγιέν, Όλι Ρεν, Όλι Ρεεεν........
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Βρε τους υπανάπτυκτους....

Τυνησία: καμπάνια για την αναστολή της πληρωμής του χρέους


ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ
από Raid Attac/Cadtm Τυνησίας

ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Τυνησία χρειάζεται να κινητοποιήσει, κατεπειγόντως, όλους τους οικονομικούς πόρους της για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της παρούσας κατάστασης, και ειδικά: την ακραία φτώχεια, τη βοήθεια στους ανέργους, τη βελτίωση της υλικής κατάστασης των μισθωτών, κλπ.

Την ίδια ώρα, αναγγέλλονται ξένες πρωτοβουλίες που συνίστανται στην άμεση χορήγηση μια επείγουσας «βοήθειας» στη Τυνησία. Ειδικότερα, εκείνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (17 εκατομμύρια ευρώ) και του γαλλικού κράτους (350.000 ευρώ). Και χωρίς να υπολογίζονται τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που σκοπεύουν να δανείσουν στην Τυνησία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Αφρικανική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Δεν έχουμε ανάγκη από ακόμα περισσότερα δάνεια, μια και η Τυνησία διαθέτει σήμερα τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για να αντιμετωπίσει τις επείγουσες κοινωνικές της ανάγκες, πράγμα που αποδεικνύει η δήλωση του Μουσταφά Ναμπλί. Αυτός ο υψηλόβαθμος υπάλληλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, πρώην υπουργός Οικονομικών του Μπεν Αλί και σημερινός διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τυνησίας από τις 15 Ιανουαρίου 2011, δήλωσε ότι προτίθεται να αφιερώσει 577 εκατομμύρια ευρώ του κρατικού προϋπολογισμού στην αποπληρωμή της εξυπηρέτησης του εξωτερικού δημόσιου χρέους για το έτος 2011!


Απαιτούμε από τη κυβέρνηση Γκανούσι την αναστολή αυτής της πληρωμής εξαιτίας της ακραίας κατάστασης που ζει η χώρα μας και των τεράστιων κοινωνικών αναγκών. Αυτό το αίτημα βασίζεται ειδικότερα στο νομικό επιχείρημα της κατάστασης ανάγκης που επιτρέπει στα Κράτη που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες να αναστείλουν μονομερώς την αποπληρωμή του χρέους τους για να δώσουν προτεραιότητα στις ανάγκες του πληθυσμού. Αυτή η αναστολή επιβάλλεται ακόμα περισσότερο επειδή ένα σημαντικό μέρος του εξωτερικού δημόσιου χρέους της Τυνησίας είναι ένα ιδιωτικό χρέος του δικτάτορα Μπεν Αλί από το οποίο δεν ωφελήθηκε ο λαός της Τυνησίας. Στη διάρκεια της αναστολής της αποπληρωμής, θα πρέπει να διεξαχθεί λογιστικός έλεγχος του συνόλου του τυνησιακού δημόσιου χρέους (εξωτερικού και εσωτερικού) για να εξακριβωθεί το άνομο τμήμα της, εκείνο που δεν ωφέλησε το λαό.

Το Raid Attac/Cadtm Τυνησίας απευθύνει επείγουσα έκκληση σε όλα τα συμβούλια υπεράσπισης της επανάστασης και στα πολιτικά, κοινωνικά και νεολαιίστικα κινήματα για να ενώσουν τις προσπάθειές τους ώστε να πετύχουν, σε μια πρώτη φάση, την άμεση αναστολή της πληρωμής αυτού του ποσού. Αυτό γίνεται ακόμα πιο επείγον επειδή η κυβέρνηση Γκανούσι σκοπεύει να πληρώσει μεγάλο μέρος αυτού του ποσού (410 εκατομμύρια ευρώ) μέσα στον Απρίλιο 2011.

Το Raid Attac/Cadtm Τυνησίας προτείνει να συγκροτήσει μια συλλογικότητα που θα επιφορτιστεί να αποφασίσει τις συλλογικές δράσεις που χρειάζονται για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Καλύτερα να αναστείλουμε τη πληρωμή των 577 εκατομμυρίων ευρώ παρά να συνάψουμε νέα δάνεια που θα επιδεινώσουν το χρέος της Τυνησίας!
Η αναστολή της πληρωμής των 577 εκατομμυρίων ευρώ δεν θα βλάψει στο παραμικρό τους πιστωτές της Τυνησίας, ενώ αντίθετα η πληρωμή αυτού του ποσού θα επιδεινώσει τη κατάσταση του τυνησιακού λαού!

Τύνιδα, 22 Φεβρουαρίου 2011
Raid Attac/Cadtm Τυνησίας
Fathi Chamkhi
 

VaSiLiS-T

Supreme Member
10 January 2007
8,209
παλλληηηηηνιηηηη
Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους

http://www.gopetition.com/petition/43171.html

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ,,


Οι υπογράφοντες πιστεύουμε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) η οποία θα εξετάσει το ελληνικό δημόσιο χρέος. Η τρέχουσα πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους έχει επιφέρει μεγάλο κοινωνικό κόστος στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός έχει δημοκρατικό δικαίωμα να απαιτήσει πλήρη πληροφόρηση όσον αφορά το χρέος που είναι δημόσιο, ή εγγυημένο από το κράτος.
....
 

o-Zone

AVClub Addicted Member
1 August 2010
2,282
::...MilkyWay...::
Re: Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους

Συμφωνώ και επαυξάνω!

Η ΕΛΕ πρέπει να δημιουργηθεί για να διαπιστωθεί τι χρήματα δανείστηκε η χώρα, για ποίο σκοπό τα δανείστηκε, πού πήγαν αυτά τα χρήματα, πως και γιατί...

Μέσα στη σαπίλα των εξεταστικών και προανακριτικών επιτροπών της Βουλής, που δημιουργούνται μόνο για τη συγκάλυψη των ενόχων και τα επιδόματα παράστασης των βουλευτών, η ΕΛΕ είναι το μόνο αξιόπιστο εργαλείο που έχει ο λαός στα χέρια του, για την ορθή απόδοση ευθυνών στους επίορκους πολιτικούς και τα λαμόγια τους...



ΥΓ. Η επίσημη σελίδα για την ΕΛΕ είναι http://www.elegr.gr/
 
Last edited:

Παντελής

Supreme Member
10 April 2010
5,610
Κερατσίνι
Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά?
Πιστεύετε ότι το ΔΝΤ,ο Γιωργάκης και ο στρατός του θα άφηναν πίσω όλα αυτά τα συμφέροντα για να επιτρέψουν μια ΕΛΕ?
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,651
Land of Dystopia
Re: Απάντηση: Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου - Τώρα.....

Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά?
Πιστεύετε ότι το ΔΝΤ,ο Γιωργάκης και ο στρατός του θα άφηναν πίσω όλα αυτά τα συμφέροντα για να επιτρέψουν μια ΕΛΕ?

Nαι, το πιστεύω, υπάρχει και το διεθνές δίκαιο Παντελή, άλλωστε τοο δρόμο το δείξαν οι "φίλοι" Αμερικάνοι, χαρακτηρίζοντας απεχθές το χρέος της Κούβας, του Ιράκ.....
 

Παντελής

Supreme Member
10 April 2010
5,610
Κερατσίνι
Ποιο διεθνές δίκαιο,αν υπήρχε αυτοί θα έπρεπε να είναι σε μπουντρούμια 50 μέτρα κάτω απ' την γη.Μου κάνει εντύπωση η ανέχεια σε πολιτικούς της Ελλαδίτσας.Μακάρι να γίνει η ΕΛΕ και να τους πάρουν με τις πέτρες όπως προφήτευσε και ο ΓΑΠ.