LifeView LV6TMPVR4

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

craven

AVClub Enthusiast
14 November 2007
910
Καθώς αρκετοί πήραν (όπως και εγώ) τον συγκεκριμένο δέκτη με την χθεσινή προσφορά του getitnow (29 ευρώ για έναν δέκτη που δεν ήξεραν στο getitnow ότι έχει hdmi, παίζει hd mkv κτλ) .. εδώ ένα γρήγορο review σε ότι πρόλαβα να δώ πριν μισή ώρα και τα έγραψα σε ένα άλλο forum (άσχετο με τον χώρο)

Έβαλα ένα στικάκι 4gb σε fat32 για δοκιμή. Το pvr απροβλημάτιστο φτιάχνει αρχεία της μορφής
ΟνομαΚαναλιου-Ημερομηνια-Ωρα πχ m.tv-12212010-2019 φυσικά μπορείς να σβήσεις τα αρχεία που δημιουργεί μέσα απο το pvr menu.
Την ώρα της εγγραφής μπορείς να κάνεις κανονικά ζαπινγκ στα κανάλια που είναι στην ίδια συχνότητα.
Ένα ωραίο που έχει είναι ότι την ώρα της εγγραφής πατώντας το κουμπί info, αντί να δείξει τα κλασσικά (το τρέχων και επόμενο πρόγραμμα) σου δείχνει έναν πίνακα με πληροφορίες για την εγγραφή όπως πόσο χώρο έχεις ελεύθερο, σε τι σύστημα γράφεις, όνομα αρχείου, πόσο είναι το μέγιστο μέγεθος αρχείου (αν γράφεις προκαθορισμένο πρόγραμμα τότε υπολογίζει πόσο χώρο θα πιάσει.. αλλιώς λέει πόσο έχεις σύνολο μέχρι να τελειώσει ο χώρος στο usb), μέγιστος χρόνος εγγραφής, τρέχον bitrate εγγραφής (πχ ήταν γύρω στα 480-500KB/sec στο m.tv), το μέγεθος αρχείου που έχει γράψει ως τώρα κτλ.
Το Timeshift φαίνεται να δουλεύει καλά αν και φαίνεται να χάνει κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα στην αρχή του (χωρίς να είμαι σίγουρος πόσα πχ 2?3?) απο εκεί και πέρα όταν πατήσεις πάλι το play συνεχίζει απο εκεί που το είχες σταματήσει ενώ συνεχίζει ταυτόχρονα την εγγραφή. Φυσικά υπάρχει η κλασική μπάρα του timeshift κάτω με το πράσινο-κόκκινο χρώμα για να τονίζει το σημείο που βρίσκεσαι σε σχέση με το Live πρόγραμμα. Πατώντας το στοπ γυρνάς στο live πρόγραμμα ενώ φυσικά μπορείς να πάς γρήγορα μπρος πίσω.

Τα πάντα γράφονται μέσα στο directory PVRRECORD σαν mpeg 2 ts video το οποίο παίζει ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ απο windows media player κτλ (θετικότατο) αντίστοιχα hd προγράμματα πρέπει να τα γράφει σαν mpeg4 h264 απ ότι κατάλαβα.

Προσοχή στην ρύθμιση για εγγραφή (πχ απο epg) έχει default mode "view" που ΔΕΝ είναι εγγραφή αλλά απλά γυρνάει σε εκείνο το κανάλι (και πιθανόν ανοίγει τον δέκτη αν είναι κλειστός) για όση ώρα έχεις δηλώσει.. πρέπει να επιλέξεις φυσικά mode "εγγραφή"
Επίσης σε αφήνει να επιλέξεις αν θες εγγραφή Μιά φορά (default), καθημερινά ή εβδομαδιαία

Γιαυτό που έγραψα σχετικά με το όνομα των αρχείων όταν κάνεις εγγραφή και ΔΕΝ έχεις διαλέξει εσύ όνομα με το χέρι (σε epg και manual εγγραφή συγκεκριμένου χρόνου μπορείς.. με το record κουμπί όμως όχι) .. να προσθέσω πως τουλάχιστον έχεις επιλογή "rename" μετά το τέλος της εγγραφής (στο pvr μενου) οπότε το σώζει έτσι

Λίγες δοκιμές αρχείων:
1) Απλό avi με srt υπότιτλους: Έπαιξε μια χαρά και με Ελληνικά σε υπότιτλους! οι υπότιτλοι ήταν δυστυχώς σχετικά μικροί και κόκκινοι (και αρκετά χαμηλά)
2) mp4 αρχείο 1080p (videoclip): Έπαιξε μια χαρά
3) MKV αρχείο 720p με srt υπότιτλους: Έπαιξε μια χαρά και με Ελληνικά σε υπότιτλους! οι υπότιτλοι ήταν δυστυχώς σχετικά μικροί και κόκκινοι (και αρκετά χαμηλά)

ΌΜΩΣ πηγαίνοντας στο μενu USB και πατώντας "ταινία" έχει ρυθμίσεις για τους υπότιτλους (χρώμα μέγεθος κτλ) οπότε έβαλα μεγάλους υπότιτλους (έχει 3 μεγέθη... δυστυχώς οι μικροί που έλεγα ήταν οι "μεσαίοι") άφησα διαφάνεια πίσω τους και τους έβαλα άσπρους.
Έχει ρυθμίσεις και στις φωτογραφίες για δευτερόλεπτα εμφάνισης κτλ.
Σίγουρα με τις ρυθμίσεις για υπότιτλους τα πράγματα ήταν ΑΡΚΕΤΑ καλύτερα, ΑΛΛΑ τρώει την κάτω σειρά (δείχνει μόνο μια σειρά υποτίτλων).. οπότε το ξαναγύρισα στο φυσιολογικό (...μικρό)

Στο κουμπί info αναφέρει χρόνο που έχει περάσει και απομένει, όνομα αρχείου, bitrate, frame rate κτλ.
Δεν είχα κάποια ταινία με dts πρόχειρη για να δοκιμάσω..

Παρατηρήσεις:
1)To timeshift ΔΕΝ ξεκινάει με το pause άλλα έχει κουμπί που λέγεται...timeshift
2)ΔΕΝ μπορείς σε αυτό το firmware έστω, να πάς πχ 5 λεπτά μπροστά.. έχει μόνο τα κλασσικά χ2, χ4 κτλ απ τα οποία έχω την εντύπωση ότι το x2 παίζει μόνο ομαλά. Πάντως ούτε κολλήματα είδα γενικά στο πέρα δώθε ούτε τίποτα.
3)Το timeshift φτιάχνει κανονικά αρχείο που το βλέπεις στο pvr. Αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό τουλάχιστον όμως στο pvr menu μπορείς να μαρκάρεις και να σβήσεις πολλαπλά αρχεία.
4)Τα αρχεία που φτιάχνει δεν έχουν στο όνομα μέρος του τίτλου του προγράμματος.. οπότε όταν γίνουν πολλά θα υπάρχει θέμα
5)Πρέπει να φτιάξουν οπωσδήποτε την ορθογραφία τους στο Ελληνικό μενου

Πρόκειται για έναν πραγματικά πολύ καλό δέκτη και καλό media player (!!) με υποστήριξη Ελληνικών.. και αν διορθωθούν 2-3 πραγματάκια (πχ dts που ΔΕΝ ξέρω αν υποστηρίζει, ntfs αν και αυτό υποστηρίζεται σίγουρα στο νέο firmware, ταξινόμιση καναλιών όπως θες εσύ, ρύθμιση ύψους σε υπότιτλους)
τότε θα πρόκειται για πραγματικά άψογο δεκτάκι όχι μόνο για 29 ευρώ (για τόσα είναι ΑΨΟΓΟ τώρα) αλλά και για 60-70..

Αν έχει κανείς παραπάνω info ή ξέρει για κάποιο πρόσφατο firmware για αυτόν τον δέκτη ας σφυρίξει :)
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Re: LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4

Το περιμένω κι εγώ απο μέρα σε μέρα. Το getitnow.gr δεν έγραφε για αναπαραγωγη MKV ή την συνδεση HDMI και είχα μια αμφιβολία για το αν ειναι το μοντελο που είδα στο notonlytv.com. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Το μετάνιωσα που δεν πηρα δύο σε αυτη την τιμή.
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Re: LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4

Βρήκα νέο firmware (Νοεμβριος 2010). Με αυτό διαβαζει NTFS USB sticks και εμφανίζει και τις δύο γραμες υποτίτλων στη ρυθμιση BIG. Σκληρό δίσκο NTFS δεν δοκίμασα.

http://www.box.net/shared/nsl72kfu2d


-Γράφετε τα 2 αρεια του firmware.rar σε ένα άδειο usb stick

-ΑΠο Πολυμέσα -> Μουσική τρεχετε το αρχειο που εμφανίζεται στη λιστα

-Ο δέκτης κλεινει και αρχιζει την εγκατάσταση. Όταν δίξει 100%, βγάλτε τη μπριζα και το usb.

-Ανοιξτε τον δέκτη και κανετε επαναφορα εργοστασιακων ρυθμίσεων (password 888888)



Δεν είδα κάποιο προβλημα μετα την αναβάθμιση αλλα δεν το εψαξα και πολυ ακόμα οπότε...προσοχη!
 

elephant

Established Member
28 May 2009
248
Re: LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4

Επειδή δεν το κατάλαβα, μπορείς να το προγραμματίσεις την ώρα που θες να γράψει κάποιο πρόγραμμα (όχι με EPG);
Ή μόνο την ώρα που βλέπεις;
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Re: LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4

Πατώντας το πληκτρο Timer στο τηλεκοντρολ, ανοιγει η οθονη προγραμματισμενων εγγραφων και μπορεις να εισαγεις οτι θελεις.
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Re: LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4

Λοιπόν...εχουμε και λεμε.

Σύνδεσα σκληρό δίσκο (Verbatim 2,5" 320GB σε NTFS) χωρις εξωτερική τροφοδοσία και δουλεψε κανονικα.

Επαιξε Xvid HD χωρις να ιδρώσει,

Έπαιξε FullHD MP4 αρχεία απο το YouTube,

Δεν κάνει downmix σε DTS (αναμενόμενο).


Το μόνο πρόβλημα που βρήκα ειναι οτι χάνει τους υπότιτλους σε αρχεία MKV, Με Stop/Play τους ξαναβρίσκει. Αυτό γινότν και πριν την αναβάθμιση, με το αρχικό firmware.
 

elephant

Established Member
28 May 2009
248
Re: LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4

Σε τι format γράφει το τηλεοπτικό; .mp4;
Φαντάζομαι γράφει όλα τα ψηφιακά, και της ΕΡΤ, πέρα από Digea.
 
Last edited:

craven

AVClub Enthusiast
14 November 2007
910
Απάντηση: LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4

Καταρχήν για το firmware όπως είχα γράψει σε άλλο forum καλό είναι να είμαστε σίγουροι ότι είναι το official.. μετά απο επικοινωνία μου λοιπόν με την εταιρεία αυτή ήταν η απάντηση

Dear Sir,
this item is supporting NTFS hard disk as well as MKV files with subtitles in greek.

Please download latest firmware from link here below and follow procedure for updating:

http://www.notonlytv.net/download/other/LV6TMPVR4_JANA/firmware.rar

1.Unzip and copy folder to empty USB device;

2.Power on the stb and insert the USB device,then MENU-->MULTIMEDIA-->MUSIC-->file,press OK,then the unit will restart automatically(any operation is forbidden until the rate of progress appears);

3.The rate of upgraded progress will be shown on TV,after 100% upgraded,unplug the power line from the socket;

4.Power on the stb again,then MENU-->SYSTEM-->FACTORY DEFAULT-->OK-->password 888888-->OK,then the software is upgraded completely.

Regards
LIFEVIEW SRL

Το έβαλα χθές και ορίστε τι διαφορές είδα..:

Διορθώσεις:
1) Αισθήτή βελτίωση στην αλλαγή καναλιών. Πρίν έκαναν 2-4 δευτερόλεπτα (ανάλογα την περίπτωση) τώρα 1 με 2 max
2) Διορθώθηκε το θέμα στα κανάλια της digea όπου με το info δεν φαινόταν η περιγραφή
3) Στο timeshift και στην εγγραφή πλέον πάνω αριστερά βλέπεις τον χρόνο που έχει περάσει απο την έναρξη εγγραφής/timeshifting (bug εδώ ότι στο timeshift αυτή η πληροφορία θα έπρεπε να φεύγει όταν πατάς το play για να αρχίσεις να βλέπεις το timeshifted πρόγραμμα καθώς την έχεις διπλή και είναι σπαστικό)
4) Φτιάχτηκαν οι υπότιτλοι ώστε στο μεγάλο μέγεθος δείχνουν άψογα (και γενικά σε όλα τα μεγέθη πήγαν πιό πάνω) επίσης με το subtitle κουμπί (προφανώς αυτό γινόταν και πριν) επιλέγεις αρχείο υποτίτλων αν έχεις πολλαπλά ή απενεργοποίηση ενώ με διπλό πάτημα έχεις σε πραγματικό χρόνο αλλαγή μεγέθους κτλ
5) Δική μου αίσθηση ότι έφτιαξε η εικόνα στα mkv αισθητά (σε σχέση με ότι θυμάμαι απο χθες)
6) Με το Μπλέ κουμπί από τα χρωματιστά του teletext την ώρα που παίζει ένα αρχείο video σου βγαίνει να βάλεις μετάβαση σε συγκεκριμένο χρονικό σημείο πχ μπορείς να ορίσεις 01:04:00 και να σε πάει κατευθείαν στην 1 ώρα και 4 λεπτά.. ιδιαίτερα βολικό και δεν θυμάμαι να το είχε πριν.. σίγουρα θα ήταν καλό το skip σε πακέτα των 5,10 λεπτών αλλά και αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό και σε συνδιασμό με το μέχρι 32x στο fast forward που παίζει μια χαρά νομίζω ότι είναι σχετικά πληρες.
6) Άλλαξε το default mode σε εγγραφή αντί για view
7) Στα video με το lang αλλάζεις ανάμεσα στα πιθανά κανάλια ήχου (πχ αν εχει η ταινία stereo και dolby ή πολλές γλώσσες) αυτό πιθανό να υπήρχε.

Δεν μου αρέσει το epg που για να γράφει ολόκληρο τον μήνα μένει ελάχιστος χώρος για τον τίτλο του προγράμματος καθώς και ότι δεν φεύγει στο timeshift η πληροφορία όταν πατάς το Play, κατά τα άλλα καλή αναβάθμιση

Συμβουλή λοιπόν να το βάλετε ειδικά όσοι θέλετε χρήση media player

Έχουμε λοιπόν έναν δέκτη αρκετά καλό σαν media player και με αρκετές δυνατότητες (timeshift κτλ) και ελάχιστα πραγματάκια που μένει να διορθωθούν (νομίζω το κυριότερο είναι το να υποστηρίζεται το dts που δεν είμαι σίγουρος ακόμα καθώς εμένα δεν με ενδιαφέρει για media player).. To μικρό αρνητικό είναι ότι στον ΑΚΑΙ που έχω μου φαίνεται λίγο καλύτερη η εικόνα στα κανάλια της digea συνολικά (λιγότερος mpeg θόρυβος) το οποίο το διόρθωσα όσο μπορούσα απ τις ρυθμίσεις της tv..

ps. Elephant το γράφω στο πρώτο post.. γράφει mpeg 2 ts της digea και απ ότι κατάλαβα θα γράφει mpeg 4 h264 αν δεί hd κανάλι.. κάποτε
Kostas_Y δεν παρατήρησα κανένα τέτοιο θέμα.. και έκανα αρκετές δοκιμές
 
Last edited:

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Re: LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4

Να δουμε ποτεο θα φτιάξουν τη σελιδα με τα downloads στο site της εταιρίας. Εδω και μήνες είναι υπο κατασκευη...

Απ' οτι βλέπω το firmware του craven είναι ιδιο με αυτό που εγραψα στο μηνυμα μου (με τον ίδιο τροπο το πηραν σε ξενο forum)

DTS Downmix δεν νομιζω να δουμε, οπως δεν είδαμε σε κανένα δέκτη αυτης της κατηγορίας.
 

elephant

Established Member
28 May 2009
248
Re: LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4

Είναι κανείς που να πήρε κανένα παραπάνω από την προσφορά και να μην το θέλει;
 

FOXFOXFOX

New member
13 March 2010
4
Re: LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4

Thanks παιδιά για το firmware.

σε αυτά που ανάφερε ο craven:
1) Στην αλλαγή καναλιών: και πριν και μετά ήταν στα 2-3 sec. δεν είδα καμία αλλαγή.
4) Όντως φτιάχτηκε το πρόβλημα και παίζει μαζί με την υποστήριξη NTFS να είναι το καλύτερο fix.
6) Άλλαξε το default mode σε εγγραφή αντί για view. όντως δε χρειάζεται να έχουμε το νου μας εκεί πλέον.

και έχω να προσθέσω τα εξής στις διορθώσεις
1) πριν την αναβάθμιση σε κάποια avi που είχα περάσει εγώ στο usb, μετά από 5 δευτερόλεπτα είχε μια καθυστέρηση στον ήχο σε σχέση με την εικόνα γύρω στο 0,1-0,2 δευτερόλεπτο, αλλά τώρα λύθηκε
2) χωρίς να ξέρω αν γινόταν και πριν, που μάλλον γινόταν...
δοκίμασα προγραμματισμό εγγραφής.
έκλεισα τη συσκευή...
α) και επίσης πολύ καλό θετικό ότι σταματάει να τροφοδοτεί τον δίσκο και έτσι αποφεύγουμε φθορά αλλά και το βάλε βγάλε στη περίπτωση που δεν γινόταν.
β) όταν έφτασε η ώρα άνοιξε μόνο του, και μετά από 5-10 secs εμφάνισε μήνυμα ότι θα αρχίσει η εγγραφή, και όταν πέρασε ο χρόνος, σταμάτησε... και έκλεισε πάλι η συσκευή!
ΑΨΟΓΟ!
3) όταν κάνουμε timeshift, και περάσει η ώρα και πατήσουμε stop, μας ρωτάει αν θέλουμε να κρατήσουμε αποθηκευμένο το πρόγραμμα που τόση ώρα έγγραφε για χάρη του timeshift.

Το bitrate για τα mpeg4 της digea είναι στο 0,4-0.5Mb/sec, ενώ για τα mpeg2 τα κρατικά είναι στο 1Mb/sec.

Για τα λεφτά του και όλα όσα κάνει πλέον μετά το firmware update, είναι πολύ καλή αγορά!
:firstprize:
9/10 τουλάχιστον, και μόνο δύο εκκρεμότητες μένουν:
DTS, και το epg που γράφει ολόκληρο τον μήνα και δε μένει πολύ χώρος για το τίτλο του προγράμματος.
 

dslfan

Established Member
7 February 2010
154
Re: LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4

για οσους το εχουν παρει,
σε τι τιμη το βρηκαν και απο που?

:huh2:
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Re: LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4

Απο το Getitnow.gr, προσφορα 29 (κανονική τιμή 50). Δεν το βλέπω διαθέσιμο στο συγκεκριμένο κατάστημα αυτη την ωρα.
 

dslfan

Established Member
7 February 2010
154
Re: LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4

ναι τοσο το βλεπω και εγω, στα 50.

Πρεπει να παρω δεκτη συντομα, και δεν ξερω αν θα βρω σε τετοια τιμη αλλο δεκτη.....
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Re: LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4

Το καλώδιο τροφοδοσίας είναι μικρό.
Του έκανα κατ'ευθείαν αναβάθμιση για να το δώσω στους γονείς μου έτοιμο.
Μετά την αναβάθμιση λέει στο μενού:
Model: LIFEVIEW-B017
SW Version: LV6-OSD1-V3
HW Version: 5007.2838.1

Αν έχει κάποιος, ας δώσει τί έγραφε με το firmware που του ήρθε.
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Re: LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4

Καλημέρα και χρόνια πολλά.

Αν θυμαμαι καλά, εγραφε SW version: Italy V4

Οταν το ανοιξα για πρωτη φορα οι ρυθμίσεις χώρας και γλώσσας ηταν για Ιταλια.
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4

H scart δεν δουλεύει και το τηλεχειριστήριο έχει πρόβλημα με την LG. Κάποια πλήκτρα του δίνουν εντολές στην τηλεόραση, ενώ κάποια της TV δίνουν στον δέκτη.
Και ποιός έχει την αντιπροσωποία στη Ελλάδα; Τρέχα-γύρευε τώρα...
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Re: LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4

Το πρόβλημα με το τηλεχειριστήριο και τις τηλεορασεις LG είναι γνωστό και έχουν βγάλει firmware που το διορθώνει. Το κακό ειναι οτι παύει να λειτουργει το τηλεχειριστηριο.

Επικοινωνησε με την εταιρία ( http://www.notonlytv.net/contact_us.html ), απ'οτι έχω διαβάσει, στέλνουν νεο τ/χ σε όσους έχουν πρόβλημα.
 

katalitis

New member
15 July 2009
31
Re: LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4

Μιλάμε για ολόιδιο δέκτη με αυτόν της Crystal Audio δηλαδή, έτσι; (βλέπε όλα τα καλά features (ειδικά η [FONT=&quot]λεπτομέρεια με το μπλε κουμπί για το "go to") + το πρόβλημα με το τηλεκοντρόλ).

Τρομερή τιμή τα 29 ... Κρίμα που τον έχασα...
[/FONT]
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Re: LifeView Not Only Set top box - not only tv - LV6TMPVR4

Όντως, έχεις δίκιο.
Μπορεί να γίνει CA άραγε με αλλαγή firmware και ποιό είναι το νεότερο; Της Lifeview ή της CA;