Sony KDL-37EX500, Samsung LE37C650 ή LG 37LE5500

mixalis_kr

New member
3 December 2010
47
Γεία σε όλους σας. Τις επόμενες μέρες θα αγοράσω τηλεόραση για να βλέπουμε κυρίως ψηφιάκα κανάλια και κανένα dvd σε απόσταση περίπου 2 μέτρων. Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 3 tv που είναι 37άρες. Θέλω να είναι με αρκετά καλά χαρακτηριστήκα και πιστεύω να "έπεσα" μέσα. Θα ήθελα τις γνώμες σας για το ποιά να επιλέξω τελικά ή ποιά άλλη να δω. Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Τα λεφτα ειναι σχεδον τα ιδια. Το πλατος ειναι ελαχιστα μεγαλυτερο.

Δεν υπαρχει κανενας λογος να παρεις 37" αντι για 40".

Τα περισσοτερα πανελ στις 37" ειναι Chi Mei και made in China.

Τα περισσοτερα πανελ στις 37" ειναι Chi Mei και made in China.[/QUOTE]

Συγνωμη yperion αλλα επειδη με ενδιαφερει και μενα το θεμα, θες να πεις οτι η sony 37ex500 εχει panel made in china?????

η συγκεκριμένη έχει AUO και όχι Chi mei,σαφεστατα καλυτερα,αν και οχι τοσο καλο οσο της 40"

Επειδη δε ξερω, ρωταω για να μην τη πατησω δηλαδη, η Sony KDL-EX500 στις 32 ή 40 ιντσες που εχει πανελ slcd, ειναι καλυτερη απο την 37αρα;

Επειδη δε ξερω, ρωταω για να μην τη πατησω δηλαδη, η Sony KDL-EX500 στις 32 ή 40 ιντσες που εχει πανελ slcd, ειναι καλυτερη απο την 37αρα;

To ιδιο ακριβως ισχυει και στην 650.

Η 37αρα εχει το χειροτερο πανελ και στις δυο εταιρειες δηλαδη.

Υπαρχει καμια 37αρα που να αξιζει και να μην εχει κινεζικο πανελ ειτε auo ειτε chi mei; Και αν τελικα αγορασει κανεις lcd με τετοια κινεζικο πανελ, τι προβλημα μπορει να του παρουσιαστει; Χανει τιποτα σε ποιοτητα εικονας; Εχουν τη ταση να χαλανε πιο γρηγορα; Τι γινεται; Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειλικρινα δε ξερω και γι αυτο ρωταω!!!

Αναλογα αν μιλαμε για panel της AUO η CMO η διαφορα σε εικονα μπορει να φαινεται ειτε δυσκολα στα πρωτα ειτε να ειναι αμεσως ευδιακριτη στα δευτερα.

Σε καθε περιπτωση παντως σε συμφερει να παρεις 40".

Η 40ΕΧ500 εχει σιγουρα SPVA.

Γενικα εχω αλλα μια ερωτηση να κανω!!!! Στα κριτηρια για την αγορα της tv εχω και τον αυτοματο ρυθμιστη φωτεινοτητας. Αλλα βλεπω οτι οσοι τον εχουν, τον απενεργοποιουν!!! Δεν βοηθαει καθολου; Λετε οτι ειναι ενοχλητικος. Τι εννοειται; Να σταματησω να ψαχνω για τετοια tv; Ευχαριστω!

Προσωπικα τον βρισκω απο περιττο εως ενοχλητικο (με τα σκαμπανευασματα φωτεινοτητας).

Ομως ολες σχεδον οι τηλεορασεις εχουν αισθητηρα φωτος οποτε θα δεις και εσυ την λειτουργια του και θα κρινεις.

Το λεω γιατι η c650 δεν εχει. Οποτε ενας απο τους λογους που δεν κλεινω σε αυτην, παρολα τα καλα λογια που λετε για την εικονα και τον media player της, ειναι αυτος. Αν ομως, γενικα ειναι μια μπουρδα αυτος ο αισθητηρας τοτε να παω πασο. Επισης εψαξα γιατι ηταν καλη περιπτωση να βρω tv,με usb pvr ready, αλλα βρηκα μονο λιγες led (c6620) της samsung, οποτε και ακριβες και την c750 που ειναι lcd 3d που παλι ανεβαινει!!! Ξερεται καμια κοντα στα 650 με 700 ευρω που διαθετω; Συγγνωμη για τις συνεχεις ερωτησεις μου!!! :smile1:

Εχεις δικιο, sorry!!! Κοιταζα στα γενικα χαρακτηριστικα και οχι στα eco. Δηλαδη αναμεσα σε αυτες τις 2 ρε παιδια (ex500 και c650) ποια θα αγοραζατε;;;

Η εικονα ειναι πανω κατω στα ιδια πολυ καλα επιπεδα. Η Sony στο "κανονικο" εχει μια ταση για πιο φυσικα χρωματα ενω η Samsung λιγο πιο "εντυπωσιακα".

Απο εκει και περα μετραει η τιμη ο σχεδιασμος και αλλα υποκειμενικα στοιχεια που μπορει να κανουν την διαφορα για εσενα.

Να σαι καλα ρε Yperion για τις αμεσες απαντησεις σου!!! Σε ευχαριστω πολυ! Μαλλον κλεινω προς τη sony.

Καλημερα σε ολους σας. Εχω αλλη μια ερωτηση!!! Εσεις που ασχολειστε τοσα χρονια με αυτα τα θεματα και τις αγορες μαλλον θα γνωριζεται. Απο αρχες χρονου που μπαινουν οι εκπτωσεις θα μπουν και σε τηλεορασεις; Και αν ναι τι ποσοστα εχουν συνηθως; Ρωταω για να περιμενω αν ειναι και ετσι τελικα να παρω ακομα καλυτερη!!!:a0210:

Παρατηρώντας τις τιμές αλλά και τις προσφορές των καταστημάτων τον τελευταίο μήνα παρατηρώ ότι με την πάροδο του χρόνου είναι πιθανότερο να βρείς ένα καλύτερο μοντέλο σε καλύτερη τιμή.

Το θέμα όμως είναι ότι οι προσφορές ισχύουν για αυγκεκριμένο αριθμό τηλεοράσεων.

Προσωπικά εγώ αγόρασα τη Samsung 6500 στα 850 Ευρώ τη στιγμή που πρίν απο ένα μήνα έβρισκε καποιος Samsung 6000 στην ίδια τιμή.