Ο Βασίλης στο θέατρο (no giaourtia please)!!

18 June 2006
362
__ :eek: ...προς τι ο τίτλος του θέματος; Ο τίτλος αφορά μία πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση, φαίνεται να απευθύνεται σε νέους (15-35) ανθρώπους, αλλά τελικά έχει ακρετά να πει σε (και για) όλους και βασικά έχει να κάνει με την ενηληκίωση και το όνειρο... :lehrer:




__Λοιπόν! Ο λόγος που έχω ελάχιστο χρόνο τους τελευταίους μήνες για να γράφω στο forum, είναι γιατί (μετά απο "εσωτερική μετανάστευση" και αρκετές πρόβες) συμμετέχω ( :eek: πρωταγωνιστώ :eek: ), στην θεατρική παράσταση "ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΝΤΡΙΜΙΝ" του Βασίλη Κατσικονούρη.

9608928141.jpg
(foto απο το εξώφυλλο του θεατρικού βιβλίου)​



__Η πρεμιέρα έγινε τη Δευτέρα 15/01, στο Καμπέριο Θέατρο στα Ιωάννινα, και η επίσημη θα γίνει παρουσία του συγγραφέα την ερχόμενη Παρασκευή κατά 90%. Μετά απο έναν αριθμό παραστάσεων (~30), η παράσταση θα μεταφερθεί (μάλλον την Δευτέρα μετά την Καθαρά Δευτέρα) στην Αθήνα, στο θέατρο Μεταξουργείο της Αννας Βαγενά (απέναντι απο την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού) και θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη.




__Επονται περισσότερες πληροφορίες, καθώς και μερικές φωτογραφίες:


. . . . .​
 
18 June 2006
362
__Το έργο είναι το California Dreamin’ του Βασίλη Κατσικονούρη (ο θεατρικός συγγραφέας που έγραψε το έργο της πιο πετυχημένης και βραβευμένης παράστασης που ανέβηκε πέρσι, «Το Γάλα»), το οποίο, το 2002, έλαβε το Α´ κρατικό βραβείο θεατρικού έργου. Το «Καλιφόρνια Ντρίμιν» είναι μια κωμωδία πέντε σκηνών και τεσσάρων ατόμων. Το έργο είχε ανέβει πριν 3 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο και είχε σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία. Ετσι, καθώς ζητήθηκε πολλάκις να ξανανέβει, οι ίδιοι συντελεστές (αλλά με νέους ηθοποιούς), αποφάσισαν να ανεβάσουν εκ’ νέου την παράσταση (ΟΧΙ ως επανάληψη, αλλά ως νέα παράσταση), σε συνεργασία του «ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων» και του θεάτρου «Μεταξουργείο» της Άννας Βαγενά.

__Αν και κωμωδία, πραγματεύεται με αγάπη μα και σκληρότητα, πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν τους νέους και όχι μόνο και επικεντρώνεται σε δύο νέα παιδιά, τον Ντίνο και τον Άρη που έρχονται αντιμέτωποι με το γκρέμισμα των θελκτικών μεν, αλλά απατηλών και «άρρωστων» ονείρων καθώς και το πως επηρεάζουν και επηρεάζονται οι ζωές των κοριτσιών τους, της Κικής και της Γιούλης. Χαρακτηριστικά, ο σκηνοθέτης αναφέρει:


. . . . . .


"Το "Καλιφόρνια Ντρίμιν" πραγματεύεται την περιπέτεια δύο ζευγαριών, τεσσάρων νέων ανθρώπων που αν και ενήλικες βιώνουν ακόμα τη φάση μίας παρατεταμένης εφηβείας. Τα νέα δεδομένα στη ζωή τους, σπουδές, εργασία, στρατός, σχέσεις, αντί να αντιμετωπιστούν ως προκλήσεις για την ενηλικίωση, που θα τους δυναμώσει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γίνονται απειλή. Η άμυνά τους δεν είναι άλλο παρά η φυγή από την πραγματικότητα και μοιραία η περιθωριοποίησή τους. Καταστρώνουν σχέδια, εφευρίσκουν μηχανισμούς, η κοινότυπη όμως και αφελής σκέψη τους, η επιφανειακή επαναστατικότητα και η παθητικότητά τους στην αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής, τους οδηγεί σταδιακά στην αποκάλυψη των ανερμάτιστων στόχων τους, προβάλει τα ψυχολογικά τους κενά, εντείνει τα υπαρξιακά τους άγχη και τα προσωπικά τους αδιέξοδα".



Συντελεστές: σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνικά-κοστούμια: Μαρία Κονομή, κινησιολογική επιμέλεια: Ζωή Χατζηαντωνίου, Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης, Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης.

Διανομή (με σειρά εμφάνισης): «Ντίνος»: Πέτρος Σταθακόπουλος, «Αρης»: Βασίλης Παπαδημητρίου (ΟΛΕ, χαχα!), «Κική»: Σοφία Καραγιάννη, «Γιούλη (Βουβού)»: Ασπασία Κοκόση.



__Ελπίζω να καταφέρουμε να σας διασκεδάσουμε και να σας ψυχαγωγήσουμε. Το έργο φαίνεται αρχικά βατό και εύκολο, αλλά έχει πολλές «μπανανόφλουδες» (π.χ. να γίνει "τηλεοπτικό" ή "μελό" κλπ) και έχουμε δυσκολευτεί αρκετά. Ελπίζω, να ικανοποιήσουμε όσους παραστούν.

__Αυτός είναι και ο λόγος που τόσο καιρό μόνο διάβαζω σπάνια τα forums και δε γράφω (τώρα πήρα το πρώτο μου ρεπό)... Πολύ τρέξιμο μακριά από την πόλη μου και πολλές ώρες σε πρόβες κλπ... Το ανακοινώνω εδώ λοιπόν -ΜΕΤΑΞΥ ΦΙΛΩΝ- και για να σας πω του λόγους που δε τα λέμε τόσο συχνά, να μοιραστώ την χαρά μου μαζί σας, και φυσικά να σας προσκαλέσω στην παράσταση!

. . . . .​


__Αν υπάρχει φίλος στα Γιάννενα, μπορούμε να βρούμε και προσκλησούλα -για Αθήνα, δυστυχώς όχι). Αν τύχει να βολεύει και έχετε χρόνο και διάθεση λοιπόν...






Υ.Γ. απαγορεύεται η είσοδος σε κατόχους γιαουρτιών... :grinning-smiley-043
 

Σεραφείμ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,382
Γλυφάδα
Μπράβο Βασίλη!!!

Πολύ ενδιαφέρον κι αν μπορέσω θα σε επισκεφτώ στην Αθήνα. Σου εύχομαι μεγάλη επιτυχία και γρήγορη καταξίωση!!!
 

Lepton

Supreme Member
19 June 2006
5,346
Γλυφάδα
Βασίλη, break a leg!

Αθηναίοι, σας το λέω από τώρα: με το που μας πει ο Βασίλης ότι αρχίζουν οι κρατήσεις εδώ, μαζεύω συμμετοχές.
 
10 July 2006
5,257
Θεσσαλονίκη
Βασίλη Παπαδημητρίου, συγχαρητήρια κατ'αρχήν για την πολύτιμη συμμετοχή σου στην μουσική κατηγορία, την ορθή σου άποψη (και κρίση) και τους προβληματισμούς σου σ'αυτήν.

Συγχαρητήρια επίσης για την ενεργή σου δράση στα θεατρικά δρώμενα που δηλώνει αν μη τι άλλο Αξιοπρεπή Στάση Ζωής.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο εγχείρημα. Η Ιθάκη σου να ήδη να προβάλει και η ψυχή σου πάντα να γεμίζει με ανάλογες προσπάθειες!
Ο τόπος τις έχει ανάγκη!!! :fahne90:
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,493
Land of Dystopia
Re: Απάντηση: Ο Βασίλης στο θέατρο (no giaourtia please)!!

Βασίλη, break a leg!

Αθηναίοι, σας το λέω από τώρα: με το που μας πει ο Βασίλης ότι αρχίζουν οι κρατήσεις εδώ, μαζεύω συμμετοχές.

Δηλώνω συμμετοχή από τώρα!!!
Μπράβο Βασίλη σε είχαμε χάσει.-bye-
 

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,452
Θεσσαλονίκη
Μπράβο Βασίλη!! Πολυτάλαντος, εύγε!!
(και ότι είχα αρχίσει να ανησυχώ με την απουσία σου..)
Μόνο Γιάννενα και Αθήνα οι παραστάσεις?
 

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
28,617
Αθήνα
Βασίλη μπράβο :music-smiley-005:
Σου έυχομαι τα καλύτερα, καλή σταδιοδρομία, πολλές επιτυχίες και καλή τύχη...
 

VAG.NIK

Supreme Member
18 August 2006
3,073
Αθήνα
Βασίλη συγχαρητήρια, σου εύχομαι τα καλύτερα! εννοείται ότι μόλις έρθεις Αθήνα, θα τα πούμε ...(= μέσα κι εγώ στις συμμετοχές)