Η CRT μου απεβίωσε... Ποιά τηλεόραση να προτιμήσω για αντικατάσταση;

Tseligas1

New member
9 October 2010
35
Γεια και απο εμενα . τα επεξε η παλια crt μου και τωρα ειμαι αναμεσα σε καποια μοντελα. θα ηθελα την βοηθεια σας. Η τιμη σε ολες ειναι ιδια στο plaisio. 600 ευρω.
1.Panasonic-TX-P42U20-Plasma-TV-42 2.Philips-32PFL5605H-12-LED-TV-32 3.SAMSUNG-LE32C650-LCD-TV-32
το μονο που με προβληματιζει με την plasma ειναι οτι τα μικρα παιζουν χxbox και το ξεχναν συχνα ανοικτο. υπαρχει προβλημα με το καψιμο?

Last edited:
Συμφωνώ κι εγώ για την U20. Απλά δες και στο media markt γιατί κάπου είδα πως την έχει προσφορά στα 499 Euro. Aν τελικά προτιμήσεις LCD, την C650.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι όσοι τους το έχω πει μου είπαν u20 ή lcd 650. με προβληματίζουν όμως 2 πράγματα. Η philips με LED είναι καλύτερη από την 650 ή όχι? Και το βασικότερο που μάλλον θα καθορίσει να κατασταλάξω στην U20 που είναι plasma ή σε LCD είναι το εξής…. Έχω δυο μικρά που ασχολούνται και αυτά με το xbox360. Συχνά όμως γυρίζω σπίτι και το βρίσκω αναμμένο ενώ έχουν σταματήσει να παίζουν με αυτό και ασχολούνται με κάτι άλλο. Από αυτά που έχω διαβάσει οι plasma έχουν πρόβλημα και μπορεί να σου κάψουν χρώμα αν παραμείνουν αρκετή ώρα με στατική εικόνα . Αυτό ισχύει ? Και αν ναι, μετά από πόση ώρα υπάρχει πρόβλημα?

Η samsung και η Panasonic είναι πολύ καλύτερες από την philips που αναφέρεις,σε όλους τους τομείς.

Δεν μπορείς να βάλεις κανένα screen saver στο xbox να ξεμπερδεύεις?

Πλάκα πλάκα γιατί δεν έχουν οι τηλεοράσεις από μόνες τους μια τέτοια λειτουργία???

Δηλαδή όντος υπάρχει αυτό το πρόβλημα? Ειμαι νεος στο αθλημα του xbox. Τι να βάλω ? screen saver? δηλαδη αν για κάποια ώρα δεν ασχοληθούν με αυτό, και παρατήσουν το παιχνίδι στην μέση ή αν το ξεχάσουν σε μενού , περνει μπρος το screen saver? ;όπωσ στο pc?

Φίλε μου κ εγώ νέος είμαι στο άθλημα. λένε ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση του προβλήματος αλλά εγώ όταν θα την πάρω την plasma δεν θα μπω στην διαδικασία να επιβεβαιώσω την φήμη ή όχι, κ θα θεωρήσω πως δεν κάνει να μένει στάσιμη εικόνα.

Ναι για το screen saver αυτό εννοώ, δεν ξέρω αν οι κονσόλες έχουν αυτήν την δυνατότητα, αλλά εγώ σαν καταναλωτής το θέλω κ από την κονσόλα κ από την τηλεόραση, γιατί σίγουρα τεχνικά γίνεται.

H U20 δεν εχει screen saver αν "ανιχνευεσει" ομως οτι εχει μεινει στατικη εικονα ριχνει την φωτεινοτητα πολυ χαμηλα μετα απο 15 λεπτα και νομιζω οτι μετα απο ενα διαστημα σβηνει κιολας.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι όσοι τους το έχω πει μου είπαν u20 ή lcd 650. με προβληματίζουν όμως 2 πράγματα. Η philips με LED είναι καλύτερη από την 650 ή όχι? Και το βασικότερο που μάλλον θα καθορίσει να κατασταλάξω στην U20 που είναι plasma ή σε LCD είναι το εξής…. Έχω δυο μικρά που ασχολούνται και αυτά με το xbox360. Συχνά όμως γυρίζω σπίτι και το βρίσκω αναμμένο ενώ έχουν σταματήσει να παίζουν με αυτό και ασχολούνται με κάτι άλλο. Από αυτά που έχω διαβάσει οι plasma έχουν πρόβλημα και μπορεί να σου κάψουν χρώμα αν παραμείνουν αρκετή ώρα με στατική εικόνα . Αυτό ισχύει ? Και αν ναι, μετά από πόση ώρα υπάρχει πρόβλημα?

Σ'αυτή τη περίπτωση η LCD θα έλεγα πως είναι μονόδρομος. Μη ξεχνάς και την υψηλότερη κατανάλωση που έχουν οι plasma, δεν είναι να μένουν για πολλές ώρες άσκοπα ανοιχτές ακόμη και με eco ρυθμίσεις. Στη νέα σειρά της Samsung(LCD) υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης της tv όταν όμως δε λαμβάνει σήμα, δηλαδή εννοεί μάλλον να είναι μάυρη η οθόνη.

Για την καταναλωση τα εχουμε πει...

Kαι η δική σου δεν καίει λίγο, στα 165W μέση κατανάλωση (IEC 62087 Ed.2), δηλώνεται από την Samsung...

Oι 46G20E και 46S20E για παράδειγμα, έχουν μικρότερη κατανάλωση (150W και 136W, αντίστοιχα), κατά την ίδια μέτρηση...

Η 46VT20E, που είναι και 3D, ώστε να είναι πιο δίκαιη η σύγκριση, βρίσκεται στα 216W κατά IEC 62087 Ed.2. Αν υποθέσουμε πως η τηλεόραση θα λειτουργεί 8 ώρες τη μέρα, η Panasonic θα κάψει 148,92KWh παραπάνω από τη Samsung σου σε ένα χρόνο. Η διαφορά στον λαγαριασμό της ΔΕΗ, θα είναι από 11,86 μέχρι 31,36 ευρώ ετησίως, υπολογίζοντας με την ελάχιστη και μέγιστη τιμή κιλοβατώρας και συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 11%...

Εχθες τα ειπαμε gia thn u20 και όντος σήμερα απο 599 επεσε στα 499 και στο Plaisio. Παω βνα την πάρω.

δε βάζεις κάτι ακόμα να τσιμπήσεις την S20 που έχει και IFC ??

(πίστεψέ με, απαραίτητο στο τηλεοπτικό σήμα)

Εχθες τα ειπαμε gia thn u20 και όντος σήμερα απο 599 επεσε στα 499 και στο Plaisio. Παω βνα την πάρω.

πηγα ρωτησα..στις 8:00 ειχε 5 κομματια ολα εκθεσιακα..1 απο αυτα ηταν Πατρα..η τιμη ειναι 499 κ καλυτερη δεν γινεται,μιας και ειναι σε προσφορα λεει,ακομα κ αν ειναι εκθεσιακο..

οχι οτι θα αγοραζα πλασμα ποτε που ειναι εκθεσιακο κομματι,αλλα κουβεντα να γινεται..

πηγα ρωτησα..στις 8:00 ειχε 5 κομματια ολα εκθεσιακα..1 απο αυτα ηταν Πατρα..η τιμη ειναι 499 κ καλυτερη δεν γινεται,μιας και ειναι σε προσφορα λεει,ακομα κ αν ειναι εκθεσιακο..

οχι οτι θα αγοραζα πλασμα ποτε που ειναι εκθεσιακο κομματι,αλλα κουβεντα να γινεται..

Εγώ θα συμφωνήσω με τον φίλο κάτω, μόνο και μόνο επειδή τα παιδιά μπορεί να ξεχαστούν και να αφήσουν την κονσόλα πατημένη στο pause, αν και η Panny έχει την καλύτερη εικόνα από τις υπόλοιπες. Αν και οι τωρινές plasma είναι ανθεκτηκότερες από παλαιότερα, εντούτοις το θέμα παραμένει και είναι κρίμα να σου συμβεί κάτι....

Σ'αυτή τη περίπτωση η LCD θα έλεγα πως είναι μονόδρομος