Nέα tv 40-42'' 700-900e max

Mrtryme

New member
30 September 2010
19
καλησπέρα σας k καλώς σας βρήκα, πραγματικά έχω λιώσει στο "ινερνετ" και kuriws στο site σας μια βδομάδα τώρα για να καταλήξω στην καλύτερη επιλογή τηλεόρασης k εκεί πάνω που λες την βρήκα κάποια άλλη πετάγεται k τα χάνεις...

Με λίγα λόγια να σας περιγράψω την χρήση που την θέλω:

Η τηλερόαση θα βρίσκεται σε δωμάτιο με θέση θέασης τα 2.5m-3m αν τα υπολογίζω σωστά τοποθετημένη στον τοίχο,τα Λεφτά(γιατί από κει ξεκινάνε όλα) που επιθυμώ να ξοδέψω είναι από 700 MAX 850euro, η χρήση τις θα είναι για tv,θέαση ποδοσφαιρικών αγώνων κυρίως CL (μπορεί να βάλω k nova προσεχώς) και ως δεύτερο monitor υπολογιστή για ταινίες(hd/br) και gaming(κυρίως προ).

Από την ερευνα αγοράς που έκανα τόσο σε μαγαζιά (saturn,media markt,πλαίσιο,internet stores) όλοι με σπρώχνανε στις LED που "αποσο" διαβάζω δεν είναι real led (να σας γνωστοποιήσω ότι οι γνώσεις μου είναι μηδαμινές πάνω σε αυτά τα θέματα ). Αλλα με το γυμνό μάτι που τις είδα απο κοντα η μια διπλα στην αλλη παιζοντας καποιες ταινιες ,LED,LcD,πλάσμα οι LED μου φαινότανε παρα πολλή καλύτερες στην καθαρότητα τις εικόνας k πολλή πιο φωτεινή στα χρώματα.

καταλήγοντας θα ήθελα να με βοηθήσετε προτείνοντας μου κάποιες tv που θα ήταν πιο χρηστικές k σε ποίες εταιρίες πρέπει να κινητής..LG?samsung?Panasonic?Philips?

Re: Nea tv 40-42'' 700-900e max

Welcome κατ αρχας.

Μου τα χαλασες με το τι θα παιζεις παιχνιδια...., αλλιως ημουν ετοιμος να σου πω panasonic 42 G20, στα 880 ευρω (την πηρα σημερα).

Τωρα, κατσε να δεις που θα σε αρχισουν με τις lcd.... για καμια σαμσουνγ σε βλεπω, αλλα κατ' εμε οι lcd σε τηλεοπτικο (τα ποδοσφαιρα σου δλδ κλπ), δεν ειναι και τοσο σοϊ.

Στα λεφτα που δινεις "LED" δεν θα βρεις (τουλαχιστον καποια της προκοπης) οποτε φευγει απο την μεση η κατηγορια αυτη.

Σε LCD πολυ καλο value for money εχει η Samsung 40C650.

Σε πλασμα μπορεις να δεις την Panasonic 42S20.

Στα λεφτα αυτα δεν νομιζω να υπαρχει κατι καλυτερο απο αυτες.

ΥΓ. Η G20 ειναι λιγο καλυτερη και ακριβοτερη απο την S20.

Για την S20 εψαξα (ολιγον επιπολαια ομολογω) και δεν την βρηκα.

Την G20 σε δυο καταστηματα που τηλεφωνησα εχθες την ειχαν και τα δυο ετοιμοπαραδοτη παντως. Την S20 οχι.

ξέχασα να προσθέσω ότι οι περισσότεροι στα μαγαζιά μου προτείνανε την LG42LE5300 k ήμουνα στο tsak να πάω ταμείο,αλλα φώτισε ο θεός k τυχαία μίλησα με τον κουμπάρο μου (δουλεύει στην αντιπροσωπεία τις LG-tv) και μου είπε χαρακτηριστικά ''Μακριά" από την LE5300 πριν ΚΑΝ του πω ότι είμαι στο tsak να την αγοράσω,είδα τα σχόλια αγοραστών k δεν διάβασα κάτι αρνητικό για το συγκεκριμένο μοντέλο, δεν έχει κάτι να χάσει με το να με "προτεψει" να μην την πάρω .....

Και πραγματικά η εικόνα που είχε η led ήταν απίστευα ''ζωντανή' 2pla στις lcd k πλάσμα

Προσθέτοντας να σας πω ότι είμαι πολλή χαρούμενος για τις άμεσες απαντήσεις στο ερώτημα μου k για τις προτάσεις σας, για τις πλάσμα που μου προτείνατε μου "χουνε" πει(πάλι από μαγαζιά) ότι θέλουνε ''στρώσιμο', κάνει αντανακλάσεις k ότι δεν προτείνεται για games.ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ δεν θέλω να σας διαψεύσω η να προσπαθήσω να μειώσω αυτά που μου λέτε ,απλά αναπαράγω αυτά που ακούω k σαν κοινός καταναλωτής, άσχετος με νέες τεχνολογίες tv προσπαθώ αγωνιωδώς να καταλήξω στο καλύτερο..

Θα ήθελα αν μπορείς να μου εξηγήσεις το "τηλεοπτικό" που ανέφερες,από την στιγμή που οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα αναπαράγονται σε hd (σκάει hd , nova hd) φαίνονται καλύτερα σε πλάσμα απότι σε lcd?

σημειώνω τα μοντέλα που μου προτείνατε k σε κάνα 2ωρο έφυγα για πλαίσιο k saturn να τα δω από κοντά...πάμε k ο θεός βοηθός :D

Last edited:

Ομολογώ πως με απογοητεύεις λίγο Yperion! 40 και 42inch για 2.5-3m? Αν δε κάνω λάθος μου είχες πει πως και για 2μέτρα θα έπαιρνες από 46άρα και πάνω. Μια παρατηρησούλα απλώς. Σε LCD συμφωνώ πως οι μεγάλες ξεφεύγουν σε τιμή. Πόσο μάλλον αν είναι και LED. Σε plasma πάντως υπάρχει και η LG 50PJ550 που τη βρίσκεις από 600 Euro. Για να μη τρέχεις σε λίγο καιρό να παίρνεις καινούργια αν σου φαίνεται μικρή η 40άρα...

παρε μια 50αρα.
καλυτερα θα ειτανε lcd αλλα δε φτανουνε τα λευτα
οποτε παρε πλασμα..

Στα 3 μετρα ναι θα προτεινα 50".

Ομως μιλαμε και για 2.5 μετρα και για gaming (αρα ενα ερωτηματικο για πλασμα αφου εξαρταται για ποσο gaming μιλαμε) αυτα με εκαναν να προτεινω τις παραπανω.

Παντα γραφω με βαση τις αναγκες του καθενος , δεν υπαρχει συγκεκριμενη "φορμουλιερα".

Eίναι 2.5 όχι 3m η απόσταση περίπου τελικα k θα χρησιμοποιείται 20% για gaming, πιο πολλή θα είναι ένα δεύτερο monitor pc που θα δείχνει τα πάντα είτε σαν κλώνος είτε σαν προέκταση για ταινίες και tv.

Μα γιαυτο ακριβώς προσπαθησα να σας περιγράψω τι θέλω ώστε να μου προτείνεται το καλύτερο βάση εμπειρίας...1 ώρα και 10μην για saturn!!!

Έριξα k μια ματια στην Samsung Ue40κς50..απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ! ! !Edge LED 100Hz τι εννοεί αν μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει :D αλλα ξεφεύγει από λεφτά k μάλλον θα αγοραστεί μετά από 1 μηνα ..

Eχεις κολλησει με τις "LED". Και μαλιστα με τις Edge LED των οποιων η μονη ορατη διαφορα τους απο τις κλασσικες LCD ειναι το παχος.

Στην εικονα διαφορα προς το καλυτερο δεν υπαρχει. Αλλο αν λογω μαρκετινγκ θα σου πουν καποιοι το αντιθετο.

Marketing+ αγνοια καταναλωτων=υπερκερδη εταιρειων

Eίναι 2.5 όχι 3m η απόσταση περίπου τελικα k θα χρησιμοποιείται 20% για gaming, πιο πολλή θα είναι ένα δεύτερο monitor pc που θα δείχνει τα πάντα είτε σαν κλώνος είτε σαν προέκταση για ταινίες και tv.

Μα γιαυτο ακριβώς προσπαθησα να σας περιγράψω τι θέλω ώστε να μου προτείνεται το καλύτερο βάση εμπειρίας...1 ώρα και 10μην για saturn!!!

Έριξα k μια ματια στην Samsung Ue40κς50..απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ! ! !Edge LED 100Hz τι εννοεί αν μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει :D αλλα ξεφεύγει από λεφτά k μάλλον θα αγοραστεί μετά από 1 μηνα ..

Ξεχνάς τις led...επειδή στο κατάστημα με όλα τα φώτα στο full,είδες καλύτερες τις led...απολύτως λογικό...Δες την 40C650 όπως σου είπε ο Yperion...(οι Led lcd είναι....απλά αλλάζει ο οπίσθιος φωτισμός).

Το κολλημα το παθα γιατι τις ειδα διπλα διπλα κ η εικονα ειναι πιο ζωντανη!συγκεκριμενα επαιζε τραιλερ ταινιων και ειχε το REsident evil το καινουριο,σε μια σκηνη που ειναι σε ενα δωματιο ολα ασπρα εβλεπες την led k elabe ενω οι lcd και πλασμα ηταν ενα μουντο γριζοασπρο.

παρτε κ το εν λογω τραιλερ

http://www.youtube.com/watch?v=9dc5iiT0f1s

δε ξερω αν κανουνε καποιο παραπλανατικο τρικ με φωτισμο η με τις συσκευες αναπαραγωγης των εν λογω τραιλερ (δλδ ειναι φτιαγμενα ετσι ωστε να φαινονται καλητερα τα σιγκεκριμενα σποτακια σε led i ldc tv αναλογα) ,αλλα στο πλαισιο πειραια (περιορισμενος φωτισμος) ,παλι τελεια φενοντουσαν οι led ,,

εφυγα για σατουρν να δω τα μοντελα που μου προτεινατε φιλοι κ επιστρεφω με εντυπωσεις.. :D

Προσωπικα δεν εχω τηλεοραση LED , εχω ομως οθονη PC "LED" και σε σχεση με τις συμβατικες αν την βαλεις διπλα διπλα δεν βλεπεις διαφορα.

Ομοιως ισχυει για την Samsung C650 και C750 σε σχεση με τις C6500/C7000 που εχω δει στα καταστηματα.

Ειναι και θεμα αυθυποβολής βεβαια.

υπαρχει διαφορα στα χρωματα στις led λογω διαφορετικου φασματος φωτος που βγαζουνε τα λεντακια απο τις λαμπες φθοριου.
Η διαφορα ομως αυτη ειναι μαλλον προς το χειροτερο..

Tα εχουμε πει αυτα και μαλιστα με πραγματικα διαγραμματα απο δοκιμες.

Sony ΗΧ800...

post-cie.jpg

Sony EX500...

cie.jpg

Διαφορα επι της ουσιας δεν υπαρχει.

:idea::chinscratch::chinscratch:
ξέχασα να προσθέσω ότι οι περισσότεροι στα μαγαζιά μου προτείνανε την LG42LE5300 k ήμουνα στο tsak να πάω ταμείο,αλλα φώτισε ο θεός k τυχαία μίλησα με τον κουμπάρο μου (δουλεύει στην αντιπροσωπεία τις LG-tv) και μου είπε χαρακτηριστικά ''Μακριά" από την LE5300 πριν ΚΑΝ του πω ότι είμαι στο tsak να την αγοράσω,είδα τα σχόλια αγοραστών k δεν διάβασα κάτι αρνητικό για το συγκεκριμένο μοντέλο, δεν έχει κάτι να χάσει με το να με "προτεψει" να μην την πάρω .....

Και πραγματικά η εικόνα που είχε η led ήταν απίστευα ''ζωντανή' 2pla στις lcd k πλάσμα

Προσθέτοντας να σας πω ότι είμαι πολλή χαρούμενος για τις άμεσες απαντήσεις στο ερώτημα μου k για τις προτάσεις σας, για τις πλάσμα που μου προτείνατε μου "χουνε" πει(πάλι από μαγαζιά) ότι θέλουνε ''στρώσιμο', κάνει αντανακλάσεις k ότι δεν προτείνεται για games.ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ δεν θέλω να σας διαψεύσω η να προσπαθήσω να μειώσω αυτά που μου λέτε ,απλά αναπαράγω αυτά που ακούω k σαν κοινός καταναλωτής, άσχετος με νέες τεχνολογίες tv προσπαθώ αγωνιωδώς να καταλήξω στο καλύτερο..

Θα ήθελα αν μπορείς να μου εξηγήσεις το "τηλεοπτικό" που ανέφερες,από την στιγμή που οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα αναπαράγονται σε hd (σκάει hd , nova hd) φαίνονται καλύτερα σε πλάσμα απότι σε lcd?

σημειώνω τα μοντέλα που μου προτείνατε k σε κάνα 2ωρο έφυγα για πλαίσιο k saturn να τα δω από κοντά...πάμε k ο θεός βοηθός :D

Χθες πήρα ίσως την τελευταία 42G20 από Ηχοέκφραση.Την περιμένω αύριο βράδυ.

Ελπίζω τόσο διάβασμα στα fora και η επιλογή για τη συγκεκριμένη υπερβαίνοντας το budget που είχα κατά νου, κατά 200ευρώ, να μην με κάνει να μετανιώσω στιγμή.