Apple TV Preview.

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Δύο ανακοινώσεις έγιναν κατά την διάρκεια της MacWorld Expo και η μία εξ αυτών αφορούσε το Apple TV. Φυσικά η παρουσίαση του δεν κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων όσο αυτή για το iPhone αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το Apple ΤV δεν είναι μια σημαντική εξέλιξη στην ασύρματη σύνδεση του υπολογιστή μας, με το Home Cinema. Πάμε λοιπόν να δούμε τι πρωτοποριακό μπορεί να φέρνει στον οικιακό κινηματογράφο η παραπάνω συσκευή.

indextop_20070109.jpg


Σχεδίαση & δυνατότητες.

Τι κάνει το Apple TV; Αναλαμβάνει να δεχθεί ασύρματα το ψηφιακό υλικό που έχουμε στον υπολογιστή μας και μέσω του interface που διαθέτει να το προβάλει στην οθόνη της τηλεόρασης ή του προβολέα μας. Nα πούμε πως το Apple TV είναι μια εξαιρετικά λεπτή και μικρή συσκευή όπου άνετα μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στο σαλόνι μας χωρίς να ενοχλεί. Το πιθανότερο είναι να τοποθετηθεί δίπλα στο DVD player ή επάνω στον ενισχυτή μας.

Το Apple TV συνεργάζεται (ασύρματα) είτε με Mac είτε με PC. Μπορούμε να το συνδέσουμε με την τηλεόραση ή τον προβολέα, μέσω θύρας HDMI & Component όσον αφορά την εικόνα, και μέσω οπτικής ίνας με τον ενισχυτή όσον αφορά τον ήχο. Οπως είπα και παραπάνω, το Apple TV αναλαμβάνει να δεχθεί το ψηφιακό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, ταινίες) που έχουμε αποθηκευμένο στον υπολογιστή μας με έναν περιορισμό όμως. Συνεργάζεται μόνον με το iTunes (PC+Mac) και μπορεί να κάνει αναπαραγωγή μόνο στο υλικό που έχουμε αποθηκεύσει στο iTunes. Η διαχείριση της συσκευής γίνεται επίσης από το iTunes με τον ίδιο τρόπο που διαχειριζόμεθα και ένα iPod.

H ασύρματη μεταφορά μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι να συνεργάζεται μόνο με έναν υπολογιστή μεταφέροντας το υλικό από τον υπολογιστή στον σκληρό δίσκο του Apple TV. Ο δευτερος τρόπος είναι να συνεργαστεί με περισσότερους υπολογιστές, (μέχρι πέντε) και να κάνει streaming αναπαραγωγή το υλικό που είναι αποθηκευμένο σε αυτούς χωρίς όμως να το αποθηκεύει στον σκληρό του δίσκο. Είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο είναι πανεύκολο να βλέπουμε ασύρματα στην οθόνη της επιλογής μας, το υλικό που έχουμε αποθηκευμένο στο iTunes.

synctop_20070109.jpg


Ενα καλοσχεδιασμένο interface στα πρότυπα του FrontRow αναλαμβάνει να μεταφέρει το υλικό μας από το Apple TV στην οθόνη και η διαχείριση του γίνεται από το Apple remote control. Η ασύρματη μεταφορά υποστηρίζεται από το νέο πρότυπο WiFi (n) με το οποίο είναι εφικτή η μετάδοση και αναπαραγωγή 720p βίντεο.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Οι διαστάσεις του είναι 197 x 197 x 28 εκατοστά και το βάρος του 1,09 κιλά. Στο πίσω μέρος διαθέτει την παροχή ρευματος, θύρα HDMI & component για την εικόνα, Optical & αναλογική Stereo RCA, μία θύρα 10/100 Ethernet και μία θύρα USB 2.0. Επίσης διαθέτει intel επεξεργαστή και σκληρό δίσκο 40 Gb. Τα φορμά που μπορεί να αναγνωρίσει είναι:

- Η.264 και MPEG-4 για βίντεο
- AAC, MP3, Apple Losseless, VBR, AIFF, WAV για τον ήχο
- JPEG, BMP, GIF, TIFF, PNG για τις φωτογραφίες.

Τιμή 299$.

Πρώτες Εντυπώσεις

Το Apple TV είναι αδιαμφισβήτητα μία κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση. Το user interface είναι καλοσχεδιασμένο, ευκολο και πρακτικό. Η συνδεσμολογία απλή και η επικοινωνία του με τον υπολογιστή επίσης. Δεν ξέρω αν δικαιολογεί επάξια μια θέση στο σαλόνι μας προς το παρόν, δεδομένου ότι θέτει περιορισμούς ως προς το υλικό που μπορεί να διαχειριστεί. Από την μία πλευρά βέβαια υπάρχει λογική βάση σε αυτό αν λάβουμε υπ'όψιν μας την πολιτική της Apple (βλέπε iPod) αλλά και την αποφυγή προβλημάτων & αξιοπιστίας της συσκευής εάν μπορούσαμε να της πετάξουμε μέσα οτιδήποτε. Δεν μας αρέσει απαραίτητα αυτό αλλά όπως είπα και παραπάνω, είναι ένα βήμα. Περισσότερα όταν θα το έχουμε στα χέρια μας.
 

Attachments

  • appletv.jpg
    appletv.jpg
    40.2 KB · Views: 27
  • appletv-mw-12.jpg
    appletv-mw-12.jpg
    86.3 KB · Views: 33
  • appletv-mw-13.jpg
    appletv-mw-13.jpg
    51.9 KB · Views: 25
  • appletv-mw-14.jpg
    appletv-mw-14.jpg
    55.8 KB · Views: 20
  • appletv-mw-15.jpg
    appletv-mw-15.jpg
    50.4 KB · Views: 18

_filippos_

New member
7 January 2008
11
απο βδομάδα θα παραλάβω το apple tv 40GB
Η tv μου όμως είναι απο τις παλιές που έχουν Scart και SVHS.
Παρήγγειλα ένα καλώδιο component -> scart οποτε πιστεύω πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Υπάρχει καλώδιο που να έχει gia component video και για audio L/R -> scart
ωστε να μην βάζω ξεχωριστο για video kai audio ?
 

phed

New member
10 January 2008
15
Ξέρει κανείς αν του βάλω mkv αν θα το παίξει, και φυσικά αν θα παίξει και τους υποτίτλους;
 

phed

New member
10 January 2008
15
Το vlc μόλις τσέκαρα ότι παίζει mkv αρχεία και με ενα κολπάκι παίζει και υπότιτλους, το ερώτημα είναι αν αυτό μπορεί να γίνει και στο Apple Tv;;;