Star Wars (Battle of the 50''s) Μεγάλο συγκριτικό τηλεοράσεων

Status
Not open for further replies.

pontios

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
8,639
Clermont-Ferrand, France
"A long time ago in a galaxy far, far away...."

Episode I, THE PHANTOM MENACE
Turmoil has engulfed the AVclub Republic. The blackness of screens to outlying home systems is in dispute. Hoping to resolve the matter with a blockade of deadly Kuro's, the greedy Pioneer Federation has stopped all shipping to the small planet of AV. While the Congress of the Republic endlessly debates this alarming chain of events, the Panasonic Chancellor has secretly dispatched two Jedi Knights, the guardians of peace and justice in the galaxy, to settle the conflict...

Kurasic Park.
Ήρθε η ώρα κύριοι να βάλουμε ένα τέλος (ή μήπως όχι). Μετά από πολλές συζητήσεις, διαφωνίες και καυγάδες, αποφασίσαμε να δώσουμε ένα τέλος σε όλα.
Στις 2 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 θα λάβει χώρα η μεγάλη μάχη.

Kuro KRP-500A vs Panasonic 50'' VT20 vs LCD/LED 50"

Με την ευγενική παραχώρηση του χώρου του Pioneer center για την μάχη, οι τηλεοράσεις καλιμπραρισμένες από τον Μανώλη, θα παίξουν ακριβώς τα ίδια κλιπάκια, ακριβώς την ίδια στιγμή και οι συγκρίσεις δικές σας.
Έφτασε ή ξεπέρασε η καλύτερη (σύμφωνα με την πλειοψηφία) τηλεόραση σε παραγωγή αυτή την στιγμή (VT20) την τεχνολογίας 2008 Kuro?
Είναι ή δεν είναι οι LCD/LED το ίδιο ή καλύτερες από τις plasma?
Μου φτάνει το design για να διαλέξω ή θέλω να έχει και την καλύτερη εικόνα?

Αυτές και άλλες ερωτήσεις θα απαντηθούν για εσάς και με εσάς.
Μοναδικοί περιορισμοί θα είναι στον αριθμό ατόμων την ίδια στιγμή στο δωμάτιο. Για τον λόγο αυτό τα κλιπάκια θα επιλεχθούν από την αρχή και θα είναι 10λέπτου συνολικής διάρκειας.
Από τις 12:30 εώς και την ώρα που θα τελειώσουμε θα γίνεται η παρουσίαση ανά 15 λεπτά.
Η πηγή θα είναι ένα Pioneer bluray και το popcornhour C200.

Δεδομένου ότι η VT20 είναι παραχώρηση του Pioneer center και η Kuro από εμένα, ζηταμε από ένα μέλος με 50'' LCD/LED τελευταίας τεχνολογίας, είτε Sony KX-700 είτε Samsung C8000. Η τηλεόραση του θα καλιμπραριστεί δωρεάν από τον Μανώλη.
Έτσι λοιπόν σας περιμένουμε όλους για να μαλώσουμε και να διασκεδάσουμε.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50s)

Και τζάμπα καλιμπράρισμα από τον Μανώλη στην LED....:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Ο petasis θα έχει παραλάβει μέχρι τότε??.... :vroam:

Re: Star Wars (Battle of the 50s)

Αν εχω παρει την c7000 Plasma μεχρι τοτε σας κανει ? ( το μονο κακο ειναι πως θα την φερω)

ΑΝ παραλάβω, και ΑΝ τη θέλετε, εγώ φέρνω την 46" 9705.
Το 2ο ΑΝ πάει στο γεγονός ότι μάλλον ΔΕΝ καλιμπράρεται, γιατί από ρυθμιστικά, έχει λιγότερα και από την 9731... :flipout:
Αν και χρονικά δεν με βολεύει και πολύ... (Έχω ταξίδι στις 10...)

Αλλά πως θα γίνει να κάνουμε και ένα τεστ drive και σε τηλεοπτικό;;;;;

Πάντως μήπως ήρθε ο καιρός να αφήσουμε την κούρο (αφού δεν υπάρχει πια), και να βάλουμε και μια άλλη μάρκα, σάμσουνγκ, σόνυ, lg;

3 τηλεοράσεις είναι το μέγιστο που χωρά ο χώρος;

Απάντηση: Re: Star Wars (Battle of the 50s)

ΑΝ παραλάβω, και ΑΝ τη θέλετε, εγώ φέρνω την 46" 9705.
Το 2ο ΑΝ πάει στο γεγονός ότι μάλλον ΔΕΝ καλιμπράρεται, γιατί από ρυθμιστικά, έχει λιγότερα και από την 9731... :flipout:
Αν και χρονικά δεν με βολεύει και πολύ... (Έχω ταξίδι στις 10...)

Αλλά πως θα γίνει να κάνουμε και ένα τεστ drive και σε τηλεοπτικό;;;;;

Πάντως μήπως ήρθε ο καιρός να αφήσουμε την κούρο (αφού δεν υπάρχει πια), και να βάλουμε και μια άλλη μάρκα, σάμσουνγκ, σόνυ, lg;

3 τηλεοράσεις είναι το μέγιστο που χωρά ο χώρος;

Το θέμα μας είναι εάν η παλιά Kuro έχει ξεπεραστεί ή όχι.
Επίσης θέλουμε να το κρατήσουμε σε 50άρες.
Τηλεοπτικό νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος καθώς δεν πρόκειται ποτέ να είναι λόγος αγοράς μεταξύ τέτοιων τηλεοράσεων.

Re: Απάντηση: Re: Star Wars (Battle of the 50s)

Τηλεοπτικό νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος καθώς δεν πρόκειται ποτέ να είναι λόγος αγοράς μεταξύ τέτοιων τηλεοράσεων.

Εγώ φυσικά διαφωνώ με αυτό. Κανείς δεν βλέπει μόνο bluray στην τηλεόρασή του...

Πάντως 50" LCD δύσκολα θα βρεθεί. Η samsung βλέπω έχει 46 & 55.
H sony βγάζει 52...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Wars (Battle of the 50s)

H sony βγάζει 52...

Βρε συ, δεν λέω ότι δεν βλέπουμε τηλεοπτικό. Το θέμα είναι ότι θέλουμε να δούμε εάν η Kuro ξεπεράστηκε ή όχι και εάν η LCD είναι καλύτερη.
Σε αυτή την λογική δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τηλεοπτικό.

Όσο για την 50άρα, εάν δεν βρούμε τότε θα δούμε για 46άρα. Αλλά θα προτιμούσα πάνω από 50" παρά κάτω.

Συμφωνω με την 60αρα ειναι κ value for money και θα ενδιεφερε πολλους τι λετε να την ψαξουμε?

Συμφωνω με την 60αρα ειναι κ value for money και θα ενδιεφερε πολλους τι λετε να την ψαξουμε?

Με την ιδια λογικη και η 50αρα samsung ειναι value for money σε αντιπαραθεση με την vt20 (ως 3d και οι δυο) και αρκετα καλυτερη (απο οτι λενε ) απο την σειρα Pk550. Γι αυτο και την εθεσα στο τραπεζι.

Απάντηση: Re: Star Wars (Battle of the 50s)

Ο Μανώλης μου πρότεινε τις άλλες 2. Ας μαζέψουμε τι υπάρχει και αποφασίζουμε σε καμμιά βδομάδα.

Εγώ πάλι νομίζω το έχουμε ξαναδεί πέρυσι. Περίπου στα ίδια ήταν πέρυσι, στα ίδια θα έρθει και φέτος. Και αν αναλογιστούμε και το 3Δ της πανασόνικ, δεν έχει καμιά ελπίδα η κούρο...

Το να κοιτάμε τα ίδια που ψάχναμε πέρυσι (αντίθεση ουσιαστικά), δεν είναι λίγο βαρετό; Και σε συγκεκριμένη είσοδο; 1080p/24;

Αν είναι να ξανα-βάλουμε την κούρο, τουλάχιστον ας συγκρίνουμε νέες παραμέτρους. Upscaling, deinterlacing, τηλεοπτικό, ότι άλλο φανταστούμε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Wars (Battle of the 50s)

H sony βγάζει 52...

Συμφωνώ με το φίλο petasis.
Δεχθείτε,επιτέλους,και τους "ιερόσυλους-αιρετικούς-τηλεοπτικούς" στην παρέα σας ....
Ακόμα και ο πάπας ζήτησε συγνώμη.....:flipout:

Απάντηση: Re: Star Wars (Battle of the 50''s) Μεγάλο συγκριτικό τηλεοράσεων

Εγώ πάλι νομίζω το έχουμε ξαναδεί πέρυσι. Περίπου στα ίδια ήταν πέρυσι, στα ίδια θα έρθει και φέτος. Και αν αναλογιστούμε και το 3Δ της πανασόνικ, δεν έχει καμιά ελπίδα η κούρο...

Το να κοιτάμε τα ίδια που ψάχναμε πέρυσι (αντίθεση ουσιαστικά), δεν είναι λίγο βαρετό; Και σε συγκεκριμένη είσοδο; 1080p/24;

Αν είναι να ξανα-βάλουμε την κούρο, τουλάχιστον ας συγκρίνουμε νέες παραμέτρους. Upscaling, deinterlacing, τηλεοπτικό, ότι άλλο φανταστούμε...

Τι ακριβώς είδαμε πέρυσι? Εγώ θυμάμαι μια καθαρή νικήτρια Kuro σε όλα εκτός από κίνηση. Και ακόμα και εκεί η Panasonic είχε μεν καλύτερη κίνηση με το deinterlace ενεργοποιημένο αλλά όλοι σχεδόν παραδέχονταν ότι η εικόνα ήταν σαν καρτούν.
Η δε VT20 δεν έχει καμμιά σχέση με την περσυνή G20.
Το δε 3D είναι παντελώς αδιάφορο για την ώρα και απλώς μια καινοτομία.
Ούτως η άλλως την πλάκα μας κάνουμε για να λύσουμε το ερώτημα εάν η Kuro ξεπεράστηκε. Εάν κάποιος πιστεύει ότι δεν τον ενδιαφέρει καλώς.
Όσο για την είσοδο όπως λες, τι θέλεις να δοκιμάσουμε? Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις. Αυτό είναι ο λόγος που ανοίξαμε το νήμα.

Re: Απάντηση: Re: Star Wars (Battle of the 50''s) Μεγάλο συγκριτικό τηλεοράσεων

Τι ακριβώς είδαμε πέρυσι? Εγώ θυμάμαι μια καθαρή νικήτρια Kuro σε όλα εκτός από κίνηση. Και ακόμα και εκεί η Panasonic είχε μεν καλύτερη κίνηση με το deinterlace ενεργοποιημένο αλλά όλοι σχεδόν παραδέχονταν ότι η εικόνα ήταν σαν καρτούν.

Εγώ είδα λίγο διαφορετικά πράγματα. Μικρό προβάδισμα της κούρο σε αντίθεση, μεγάλο προβάδισμα της πανασόνικ σε κίνηση λόγω μειωμένου phosphor trailing.
Εικόνα σαν καρτούν δεν είδα...
Φαντάζομαι αν πέρυσι έδωσα το (μικρό) προβάδισμα στην πανασόνικ, φέτος δεν θα το σκεφτώ καν...

Τουλάχιστον θα δούμε συμπεριφορά και με κανένα φως ανοιχτό;

Status
Not open for further replies.