πρόβλημα με 40pfl5605h (clouding?)

pulsewidth

New member
1 September 2010
37
Έχω εδω και λίγες μέρες την philips 40pfl5605. Η τηλεοραση σε γενικές γραμμες μου φαίνεται αρκετά καλή. Έχει φοβερή απόδοση σε blueray. Το πρόβλημα μου όμως είναι στην παρακολούθηση καναλιών απο την τηλεόραση...
Ότι ρύθμιση και να κάνω, κυριως όταν κοιτάζω κάπου που έχει μαύρο, παρατηρώ έναν περίεργο θόρυβο, ένα περίεργο pixeliasma της εικόνας.
Δεν ξέρω αν γίνομαι σαφής. έχω την εντύπωση πως το εν λογω πρόβλημα λέγεται clouding....
Να σημειώσω πως το σήμα μου είναι πολύ καλό και πως το συγκεκριμένο παρατηρήτε και στα αναλογικά και στα ψηφιακά κανάλια....

Έχει κανεις καμια ιδεά τι μπορεί να φταέι και πως λύνετε?

Έχω εδω και λίγες μέρες την philips 40pfl5605. Η τηλεοραση σε γενικές γραμμες μου φαίνεται αρκετά καλή. Έχει φοβερή απόδοση σε blueray. Το πρόβλημα μου όμως είναι στην παρακολούθηση καναλιών απο την τηλεόραση...
Ότι ρύθμιση και να κάνω, κυριως όταν κοιτάζω κάπου που έχει μαύρο, παρατηρώ έναν περίεργο θόρυβο, ένα περίεργο pixeliasma της εικόνας.
Δεν ξέρω αν γίνομαι σαφής. έχω την εντύπωση πως το εν λογω πρόβλημα λέγεται clouding....
Να σημειώσω πως το σήμα μου είναι πολύ καλό και πως το συγκεκριμένο παρατηρήτε και στα αναλογικά και στα ψηφιακά κανάλια....

Έχει κανεις καμια ιδεά τι μπορεί να φταέι και πως λύνετε?

εαν βλεπει πιξελιασμα,δεν νομιζω οτι εχεις clouding.
clouding εχεις οταν βλεπεις "συννεφιες"-κοινως ασπριλες-σε διαφορα σημεια του πανελ.σαν ξεθωριασμα του μαυρου.
το πιξελιασμα που λες,το βλεπεις μονο σε τηλεοπτικο προγραμμα?

νομίζω πως αυτό που βλέπω είναι πιο κοντά στις συννεφιές που λεει ο δημήτρης παρα σε πιξελιασμα...όλα αυτά που περιγράφω τα κάνει όταν βλέπω τηλεοπτικά προγράμματα. στο blueray μεσω hdmi παίζει χαρτί

Το clouding φαίνεται σε μαύρο υπόβαθρο ή σε σκοτεινές σκηνές. Αν το βλέπεις σε φωτεινές, δεν μπορεί να είναι clouding...

ρε παιδεια εχω απυβδισει. άλλαξα καποιεσ ρυθμίσεις και τωρα είναι σαν να το βλέπω παντου.είναι λες και αναμεσα στο panel και το γυαλί της οθόνης υπάρχει κάτι που δημιουργεί κάτι σαν θόρυβο ή είδωλο ή κάτι τέτοιο....

πως να ανεβασω φωτο ρε παιδια?

Όταν γράφεις ένα μύνημα πάτα τι κουμπί attachments και θα σου βγάλει ένα παράθυρο όπου θα πάς και θα βρείς την φωτό που θέλεις να ανεβάσεις. Μετά πάτάς το upload και έτοιμος!!!

αυτο που εννοω είναι πως να βγ´λω φωτογραφφία και να φαίνεται το πρόβλημα. ¨οταν βγάζω φώτο οι λεπτομερειες αυτες χανονται...

Αυτο που βλεπεις φιλε, παραπεμπει σε κακο upscaling. Προφανως το συγκεκριμενο μονελο της philips, υστερει σε αυτο το σημειο.

Εγώ πάντως,κάτοχος της 32αρας δύο μήνες τώρα,δεν έχω κανένα πρόβλημα.To δε upscaling της 5605 είναι από τα καλά,και πάντως πάνω από το μέσο όρο.Μάλλον είναι προβληματικό το συγκεκριμένο κομμάτι,κι όχι η σειρά 5605.Ίσως να φταίνε,λίγο,και τα πολωνικά γονίδιά της...:flipout:
Σε κάθε περίπτωση,όμως,προσπάθησε να ανεβάσεις 5-6 φωτογραφίες,από τις οποίες τα εμπειρότερα μέλη θα σου κάνουν σίγουρη "διάγνωση"....
Αλλιώς στο service μήπως στην αλλάξουν,τώρα που είναι και σχετικά νωρίς.

αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως το κανει μόνο όυταν βλεπω καναλια και οχι οταν βλέπω blueray.....

Όταν βλέπεις DVD;
Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει τι βλέπεις και σε ενοχλεί. Σίγουρα δεν μπορεί να φωτογραφηθεί;

Τι ρυθμίσεις έχεις σε τηλεοπτικό;

αντίθεση-90,φωτεινωτητα-50,χρώμα-59,ευκρίνεια-5,μειωση θορυβου-μετρια,αποχρωση-κανονικη,
pixelplus Hd - hd natural motion - μετρια
- 100hz clear lcd - ανοιχτο
- προηγμενη ευκρίνεια - ανοιχτο
- δυναμική αντίθεση - μέτρια
- δυναμικος οπίσθιος φωτισμός - βελτιστη εικόνα
- mpeg μειωση τεχνουργημάτων - μέτρια
- βελτίωση χρώματος - μέτρια
- gamma - 1
φωτοαισθητήρας - ανοιχτό

επισυναπτω 2 φωτο. στην μια βλέπετε ποσο θόρυβο εχει πανω δεξια απο το μαλλια της κοπελασ?
στην δευτερη δείτε απλά το χερι του ανδρα και δεξια στην οθόνη. Μιλάμε για πολυ θορυβο

Attachments

• IMG_0356.jpg
    IMG_0356.jpg
    39.2 KB · Views: 61
  • IMG_0355.jpg
    IMG_0355.jpg
    38.9 KB · Views: 58
σκέφτομαι να φωναξω τεχνικο απο το service της philips να δει το θέμα. Έχει κανεις ιδέα, αν χρεώνουν και πόσο καιρό κάνουν να έρθουν?

Δοκίμασε να βάλεις την δυναμική αντίθεση στο off και την βελτίωση χρώματος επίσης στο off. Δεν χαμηλώνεις και την αντίθεση λίγο, δεν είναι πολύ φωτεινή;
Εγώ θα έβαζα γύρω στο 75, και φωτεινότητα 45...