LG LD550 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

geopan973

AVClub Enthusiast
26 October 2009
1,184
Πειραιάς
Μου έφεραν πρωί-πρωί την LG LD550 από το Πλαίσιο. Πριν από λίγο πρόλαβα να τη στήσω, αλλά δεν πρόλαβα να δω και πολλά πράγματα γιατί λύσσαξε η μικρή να δει Ντόρα και με το που τελείωσε αυτή, πήρε σειρά ο πεθερός "κάτσε να δούμε το μπάσκετ".

Πρώτες εντυπώσεις: Απλή κατασκευή, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο "design" (δεν μπορώ να βρω ελληνικό όρο τέτοια ώρα), πολύ ελαφριά (15,5). Η βάση αρκετά εύκολη στη συρναμολόγηση, λίγο προσοχή στις βίδες - θέλουν σφίξιμο όλες μαζί, αλλιώς δεν ευθυγραμμίζουν με τίποτα, αρκετά πιο ογκώδης και ψηλή σε σχέση με την Samsung LE40M87 που αντικαθιστά.

Μου άρεσε το μενού, αρκετά εύκολο και ευνόητο, δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να προσαρμοστώ.

Δεν μου άρεσε το τηλεκοντρόλ ούτε σαν αίσθηση, το οποίο αντιπαρέρχομαι, αλλά κυρίως το γεγονός ότι γύρω από τα κουμπιά πλοήγησης έχει ένα σωρό άλλα που είναι πολύ εύκολο να πατήσεις κατά λάθος με συνέπεια να πρέπει να ξαναρχίσεις από την αρχή την όποια ρύθμιση έκανες εκείνη τη στιγμή.

Όπως είπα, ρυθμίσεις εικόνας δεν πρόλαβα να κάνω και εννοείται ότι αν έχει κάποιος προτάσεις, καλοδεχούμενες.

Αύριο θα ανάψω το PS3 και θα συνδέσω και τον υπολογιστή (αν με αφήσουν βέβαια οι βάρβαροι...) και θα επανέλθω.:sleep:
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Mεγειά και καλοθέατη, φίλε geopan973 !!! :ernaehrung004:

Αναμένουμε τη συνέχεια των εντυπώσεων...

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ

1.geopan1973.....31/8/10
2.evagelos.........01/9/10
 
Last edited by a moderator:

evagelos

Senior Member
16 August 2007
598
Σήμερα την πήρα και εγώ απο το Saturn. Προτίμησα το συγκεκριμένο κατάστημα μιας και τρέχει η προσφορά με την εθνικήστο Μπασκετ (Αν και σήμερα χάσαμε απο τους Τούρκους).
Επιβεβαιώνω την αίσθηση με το remote control και τα κουμπιά.
2 ερωτησεις:
1) Δεν μπορώ να ανακατεψω τα κανάλια απο DTV και αναλογικά; πχ στο 1 την ΕΤ1 και στο 2 το Mega. Πάντα πρώτα θα πρέπει να είναι τα Digital;
2) Η αλλαγή απο κεραία στις άλλες πηγές γίνετε με το κουμπί του μενού και μετά με την επιλογή της πηγής; Στις παλιές τηλεωράσεις υπήρχε κουμπί που σε γύρναγε κυκλικά στις πηγές

Κατα τα άλλα δεν την έψαξα και πολύ, γιατί όπως είπα έβλεπα το μπασκετ.
 

sakisaa

Established Member
17 January 2009
156
Το usb παίζει movies?
Αν όχι παίζει κανένα κολπάκι με κρυφό μενού όπως στην περσινή σειρά (LH ....)?
 

geopan973

AVClub Enthusiast
26 October 2009
1,184
Πειραιάς
Πρώτη μέρα της μπέμπας στον βρεφονηπιακό χθες, δεν πρόλαβα να γράψω κάτι.

Λοιπόν: PS3+Killzone 2 πολύ καλές εντυπώσεις. Χρησιμοποίησα το Game mode με κάποιες μικρές ρυθμίσεις φωτεινότητας και αντίθεσης - ειδικά το συγκεκριμένο παιγνίδι έχει αρκετά σκοτεινά πλάνα που βοηθάνε να ρυθμίσεις τα παραπάνω. Αρκετά μαύρα, για lcd πάντα (να μην διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους οι plasmaτικοί) , χωρίς να χάνεις λεπτομέρειες, αρκετά καλά χρώματα, δεν παρατήρησα προβλήματα κίνησης. Γενικότερα ο συνδυασμός PS3 και LD550 δεν είναι καθόλου κακός, πάντοτε με τα -όχι και πολύ αυστηρά -κριτήριά μου.
Α! Μου άρεσε πολύ ο ήχος. Χωρίς να τον έχω πειράξει καθόλου άκουγα πράγματα που στην προηγούμενη τηλεόραση μου είχαν περάσει εντελώς απαρατήρητα. Το πιο χαρακτηριστικό, κατά το τρέξιμο του χαρακτήρα ακούγεται ένας ελαφρύς μεταλλικός θόρυβος από τον εξοπλισμό ή την εξάρτηση του .

PC. Όχι κάτι το πολύ εντυπωσιακό. Έβαλα και ένα dvd που βρήκα καταχωνιασμένο (Monster Calibration κάτι...) το οποίο πλάκα-πλάκα βελτίωσε αρκετά την εμφάνιση της γραμματοσειράς της επιφάνειας εργασίας, οι χαρακτήρες έγιναν πιο ευδιάκριτοι και "κοφτοί". Δεν έπαιξα τίποτα, οπότε δεν έχω εντυπώσεις από αυτην την πλευρά.

USB που ρωτάει ο φίλος παραπάνω: για να πω την αλήθεια το είχα ξεχάσει εντελώς, να'ναι καλά που μου το θύμισε!!! Δεν το δοκίμασα ακόμα, θα προσπαθήσω να το δω σήμερα αν και έχω μία παρατήρηση. Αν η τηλεόραση είναι κολλημένη σε γωνία, όπως στη δικιά μου περίπτωση, ψιλοχέσε ψηλά, μιας και που οι υποδοχές είναι πίσω και αρκετά μέσα, οπότε προσωπικά μάλλον θα προτιμήσω τη λύση του HDMI καλωδίου και Laptop.

DVD. Εδώ είμαι λίγο άκυρος:slapface: γιατί έχω ένα Turbo-X DV-HD100 DVD Player, με το οποίο μετά από δυο ώρες StarWars δεν κατάφερα να πετύχω εικόνα που να μου αρέσει. Εννοείται βέβαια ότι το σωστό θα ήταν να νοικιάσω ένα BluRay και να το βάλω στο PS3 αλλά ποιος τρέχει τώρα στο βιντεοκλάμπ... Θα το κάνουμε και αυτό.

Τέλος, DTV και αναλογικά ....

Αυτααααααά.......

Τέλοσπάντων, αν και δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα τηλεόραση και δεν έχω και πολύ καλό αναλογικό σημα, οι εντυπώσεις μου από την τσόντα, εεεεεεεε το παιγνίδι μπάσκετ ήθελα να πω, ήταν καλές. Υποθέτω πως με καλύτερο σήμα θα μπορούσα να πώ και πολύ καλές, από την άποψη ότι χωρίς να αλλάξω τίποτα στην κεραία μου δεν παρατήρησα το είδωλο που έβλεπα στη Samsung σε κανένα κανάλι.

Για DTV δεν θα σας πω τίποτα γιατί δεν έχω καθόλου πρότερη εμπειρία και μου φαίνεται σε σχέση με την αναλογική εξωγήινη.

Εν ολίγοις και για να μην σας τα πρήζω άλλο, πιστεύω ότι η τηλεόραση έχει έναν πολύ καλό λόγο τιμής προς απόδοση.Ίσως σε μικρό χρονικό διάστημα να είναι και πιο οικονομική οπότε και θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα. Σίγουρα θα την πρότεινα σε κάποιον gamer που δεν θέλει να διαθέσει μεγάλο ποσό για αγορά τηλεόρασης και επίσης για κάποιον που βλέπει ενίοτε dvd ή ταινία κατεβασμένη από το διαδίκτυο. Σίγουρα όχι η κορυφαία στην κατηγορία, αλλά οπωσδήποτε μια τίμια πρόταση από την LG.:a0210:
 

mpetou

AVClub Enthusiast
22 May 2010
1,282
Το usb παίζει movies?
Αν όχι παίζει κανένα κολπάκι με κρυφό μενού όπως στην περσινή σειρά (LH ....)?
το usb σε ολες τις τηλεορασεις εκτος τις καινουργιες samsung ειναι σχεδον αχρηστο γιατι δεν παιζει ηχο DTS
αμα θες usb παρε μια καινουργια samsung
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
το usb σε ολες τις τηλεορασεις εκτος τις καινουργιες samsung ειναι σχεδον αχρηστο γιατι δεν παιζει ηχο DTS
αμα θες usb παρε μια καινουργια samsung

Υπάρχει βέβαια, πάντα και η πιθανότητα, κάποιος να έχει συνδεδεμένο εξωτερικό ηχοσύστημα στην TV, που να υποστηρίζει dts. Ή να μετατρέπει το dts σε Dolby Digital...
 

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Απάντηση: Re: LG LD550 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλορίζικη η 550... geopan973! Πως και δεν πήρες της 750?
Την 42" πήρες ή κατάλαβα λάθος?

το usb σε ολες τις τηλεορασεις εκτος τις καινουργιες samsung ειναι σχεδον αχρηστο γιατι δεν παιζει ηχο DTS
αμα θες usb παρε μια καινουργια samsung
Το ότι δεν παίζει DTS δεν καθιστά τον player άχρηστο.
Εγώ πχ που δεν έχω κανένα αρχείο DTS, τι με νοιάζει αν το υποστηρίζει η Χ-Ψ τηλεόραση? Αφού δεν πρόκειται να το δουλέψω.
 

geopan973

AVClub Enthusiast
26 October 2009
1,184
Πειραιάς
Ναι όντως είναι η 42". Δεν είχα προγραμματίσει να πάρω τηλεόραση, απλά μου ανατινάχτηκε η Samsung:furious3:... τρόπος του λέγειν βέβαια. Η όλη ιστορία είναι εδώ http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=64897.

Οπότε πήγαινα αρχικά με γνώμονα το οικονομικό και αφαιρόντας κάποιες "συγκεκριμένες" :hanged: μάρκες κατέληξα
Panasonic TX-P42U20 Plasma TV 42''
LG 42LD450 LCD TV 42''
Sony KDL-40BX400 LCD TV 40''
LG 42LD550 LCD TV 42''

Δεν μπορώ να πω ότι δεν σκέφτηκα την 750, και αν την συγκρίνεις με την 550 η διαφορά είναι μικρή αλλά μετά το πράγμα θα ξέφευγε και μάλλον μετά θα πήγαινα σε κάτι καλύτερο, ίσως σε LED, και ούτω καθεξής.

Το πλάσμα απορρίφθηκε λόγω gaming, πάντοτε συμβουλευόμενος το φόρουμ, ή Sony δεν μου άρεσε ιδιαίτερα σαν εικόνα (υποκειμενικά) και μετά μεταξύ των 2 LG είπα να δοκιμάσω τα 100Hz, που δεν έχω ιδέα που διαφέρουν στην πράξη, καθώς και την τρίτη είσοδο HDMI που την ψιλοήθελα.

Όπως προανέφερα δεν έχω τρελές απαιτήσεις και μετά το τελευταίο κάζο αποφάσισα να επενδύω όσον το δυνατόν λιγότερα για αγορά τηλεόρασης.
Τσίπης, ε?:blush:
 

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε κάποιον τσίπη, επειδή δεν έσκασε τα λεφτά που μπορεί να δώσει άνετα (ή με κόπο) κάποιος άλλος.
Ο καθένας μας πάντα κοιτάει τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει και έτσι είναι το σωστό, είτε είναι 100 ευρώ είτε 2000.
Και εγώ με το ίδιο σκεπτικό πρωτοαγόρασα την 47LD750, καθώς οι 46" Samsung (για εμένα) ξεφεύγουν σε χρήματα.
 
  • Like
Reactions: geopan973

evagelos

Senior Member
16 August 2007
598
Γεια σας και πάλι.
Πήρα δανεικό ένα Universal Remote control.
Μπορώ να ενεργοποιήσω το DIVX σρν τηλεώραση;
Το URC είναι το KAMELEON URC-8060.
Ενώ μπορώ να ανεβοκατεβάζω τον ήχο τα κανάλια, να μπαίνω στο μενού, πως μπορώ να μπω στο "κρυφό" μενού;

Ευχαριστώ
 

nikos487

New member
10 September 2010
5
ρε παιδια συγκρινω την SONY BX400 με την LG LD550 που εχει ιδια χαρακτηριστικα αλλα δεν ξερω ποια να διαλεξω!πιστευω εχει καλυτερη εικονα η πρωτη αλλα η δευτερη εχει καλυτερη αντιθεση!αν εχει δει καποιοs και τιs δυο να με βοηθησει και να μοθ πει και τισ διαφορεs!ευχαριστω!
 

mpetou

AVClub Enthusiast
22 May 2010
1,282
Re: Απάντηση: LG LD550 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΔΥΟ ΝΑ ΠΑΡΩ!

καμια απο τις 2
δες τις καινουργιες samsung που εχουνε καλο media player
 

geopan973

AVClub Enthusiast
26 October 2009
1,184
Πειραιάς
Αν είναι να πάρεις τηλεόραση για το Media player τότε πάρε την παραπάνω. Η διαφορά μεταξύ των 2 που βρίσκεσαι είναι τα 100HZ τα οποία στην πράξη ακόμα δεν τα έχω δει να παίζουν. Από εκεί και πέρα η Sony έχει παραπάνω εισόδους άν έχεις αρκετά μηχανήματα και σε ενδιαφέρει αυτό και είναι συμβατή με το PS3 (αν έχεις).

Από πλευράς εικόνας εμένα η LG μου φάνηκε καλύτερη σε ευκρίνεια και η Sony με πιο "ζωντανά" χρώματα αν και αυτό είναι σίγουρα και θέμα ρυθμίσεων.

Πάντως για να είμαι ειλικρινής μετά από δύο εβδομάδες χρήσης της τηλεόρασης δεν μπορώ να πω ότι είμαι και ιδιαίτερα ενθοθσιασμένος με την χρωματική απόδοση σε σχέση με την μακαρίτισα την Samsung αλλά δεν παραπονιέμαι.:cool4:

Αλήθεια ρε παιδιά, τα 100Hz που παίζουν?
 

evagelos

Senior Member
16 August 2007
598
Γεια σας και πάλι.
Μετά απο λιγο ψάξιμο κατάφερα να ενεργοποιήσω την δυνατότητα αναπαραγωγής xvid απο τον player της τηλεώρασης.
Ειχα ένα URC το kamelon URC-8060.
Η διαδικασία:
1) Το σύνδεσα με την τηλεώραση
2) πάτησα το ΤV mode
3) Μετά πάτησα το MAGIC/SETUP κουμπί μια (1) φορά
4) Πάτησα τον κωδικό 018
5) Μου ζήτησε έναν κωδικό πάτησα τέσσερις (4) φορές το μηδέν (0).
και μπήκα στο μενού.
6) Στην 3 επιλογή (option 3) αλλαξα απο 0 σε 1 τη επιλογή DIVX.
και μετά exit μέχρι να βγω απο τα μενού.

είπα xvid γιατί τέτοιο βίντεο δοκίμασα. Δεν έκανα πολλά τεστ αλλά είδα ένα 5λεπτο βιντεάκι.
Αρα απόκτησα ένα ακόμα m.player στο σαλόνι.


Και τώρα η ερώτηση.
Ολα αυτά που υπάρχουν σε αυτό το μενού, τι ακριβώς κάνουν;
Υπάρχει κανένα manual για τις επιλογές;

Αυτά
 
Last edited:

MrODi

New member
23 July 2010
3
Athens
Ρε παιδια να ρωτησω...αυτα τα 2,4 ms αποκριση ισχυουν ή μουφες της LG? γιατι εαν ισχυουν ειναι οι μονες τηλεορασεις καταλληλες για PC/Console gaming. Επισης εχει κανειs εικονα κ για την LE5500? Εχουν 200 ευρα διαφορα, εχουν ομως τοση μεγαλη διαφορα κ οσον αφορα την εικονα ή μηπως το dimming σου σπαει τα νευρα στη LED?
 

evagelos

Senior Member
16 August 2007
598
Παιδιά μου έτοιχε το εξής.
Απο μόνη της άλλαζει την σειρά των καναλιών.
Πχ είχα στο 5 τον Αντ1 και εκεί που βλέπαμε, τσουπ εμφανίζεται στο 5 το Αλτερ.
Το ξανα έβαλα και μετά απο 2-3 μέρες το ξαναέκανε.
Εχει κάποια ρύθμιση αυτόματου ψαξίματος για τα ψηφιακά κανάλια και τα αλλάζει μόνο του;
 

geopan973

AVClub Enthusiast
26 October 2009
1,184
Πειραιάς
Παιδιά μου έτοιχε το εξής.
Απο μόνη της άλλαζει την σειρά των καναλιών.
Πχ είχα στο 5 τον Αντ1 και εκεί που βλέπαμε, τσουπ εμφανίζεται στο 5 το Αλτερ.
Το ξανα έβαλα και μετά απο 2-3 μέρες το ξαναέκανε.
Εχει κάποια ρύθμιση αυτόματου ψαξίματος για τα ψηφιακά κανάλια και τα αλλάζει μόνο του;

Μου έκανε και εμένα ακριβώς το ίδιο στην ψηφιακή. Τη μία φορά τη στιγμή που παρακολουθούσα τηλεόραση και τη δεύτερη όταν την άναψα. Σε εμένα μου άλλαξε το Star (6) me το ΣΚΑΙ (8)...:hmmmm2: