Απαιτήσεις εξοπλισμού για ταυτόχρονη παρακολούθηση ΝΟΒΑ - Λοιπών FTA HD καναλιών

jim1papa

Established Member
10 August 2010
164
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας ενόψει αγοράς νέου εξοπλισμού...
Μέχρι σήμερα η εμπειρία μου με τη δορυφορική τηλεόραση είναι η NOVA, στην οποία και είμαι συνδρομητής.

Επειδή τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ φανατικά τις συζητήσεις σας εδώ, μου έχει προκαλέσει εξαιρετικό ενδιαφέρον η αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού για την παρακολούθηση HD καναλιών.

Μετακομίζω αρχές Σεπτεμβρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και θα ήθελα να μου προτείνετε πως μπορώ να συνδυάσω τη NOVA, (σχεδιάζω να αγοράσω το νέο δέκτη NOVABOX HD) και παράλληλα να πάρω και τον dm800 (ή κάποιον με αντίστοιχες δυνατότητες) για τα λοιπά HD κανάλια, καθώς από ότι έχω καταλάβει ο δέκτης της NOVA θα είναι παντρεμένος με την κάρτα και δεν θα μπορώ να δω τίποτα άλλο.

Άρα, χρειάζομαι δεύτερο πιάτο, ή μπορώ με ένα (τύπου wave frontier 90, αλλά με πόσα lnb) να καλύψω και τις δύο ανάγκες??

Ή τέλος, αν έχετε κάτι διαφορετικό να μου προτείνετε, από τη μέχρι τώρα εμπειρία σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας.

Φιλικά,
Δημήτρης

Εγω θα σου πρότεινα ενα σταθερό πιάτο 0.8μ για Χοτ Μπερντ με δεκτη Novabox HD για τα χαντε της Νοβα και ενα δεύτερο κινητό 1.1-1.2μ με μοτερ diseqc που θα το κινει ο dm800 (ή αλλος) για τα υπόλοιπα, ώστε να μπορεις να καλύψεις όλες τις πιθανότητες (υπάρχουν και ελεύθερα HD σε 7 δυτικά ή 26 ανατολικά ή αλλού)
Αλλοι μπορει να σου προτεινουν πιατο τυπου wave frontier ώστε να μην χανεις χρονο στο ζαππινγκ αλλά δεν θα μπορεις να καλύψεις όλο το τόξο

Εγω θα σου πρότεινα ενα σταθερό πιάτο 0.8μ για Χοτ Μπερντ με δεκτη Novabox HD για τα χαντε της Νοβα και ενα δεύτερο κινητό 1.1-1.2μ με μοτερ diseqc που θα το κινει ο dm800 (ή αλλος) για τα υπόλοιπα, ώστε να μπορεις να καλύψεις όλες τις πιθανότητες (υπάρχουν και ελεύθερα HD σε 7 δυτικά ή 26 ανατολικά ή αλλού)
Αλλοι μπορει να σου προτεινουν πιατο τυπου wave frontier ώστε να μην χανεις χρονο στο ζαππινγκ αλλά δεν θα μπορεις να καλύψεις όλο το τόξο

Ευχαριστώ φίλε μου για την πρότασή σου.

Μήπως θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποια συγκεκριμένα υλικά, για να μην πάω στα τυφλά??
Γιατί έχω μπει σε κάποια site με δορυφορικό εξοπλισμό, αλλά δεν έχω τις γνώσεις για να επιλέξω αφενός και αφετέρου δεν θέλω να μου πλασάρουν οτιδήποτε...

Φιλικά,
Δημήτρης

Re: Απάντηση: Απαιτήσεις εξοπλισμού για ταυτόχρονη παρακολούθηση ΝΟΒΑ - Λοιπών FTA HD

Μήπως να περίμενες να πας στο νέο σου σπίτι, να δεις και μετά να αποφασίσεις τι θα βάλεις τελικά;
Με το καλό να έρθεις πρώτα !

Την επόμενη εβδομάδα ανεβαίνω πάνω (τώρα είμαι Λάρισα) για βαψίματα, καθαρίσματα κλπ κλπ, οπότε δεν θα έχω χρόνο για να ασχοληθώ με το αντικείμενο...

Οπότε θα ήθελα αυτή την εβδομάδα να κατασταλάξω όσον αφορά τη συγκεκριμένη κατάσταση, να παραγγείλω τον εξοπλισμό και την παραπάνω εβδομάδα που θα κάνω τη μετακόμιση (μαζί με τη φαμίλια = γυναίκα και παιδιά) να προχωρήσω στην εγκατάσταση και στο ψάξιμο!!

Ευχαριστώ φίλε μου για την πρότασή σου.

Μήπως θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποια συγκεκριμένα υλικά, για να μην πάω στα τυφλά??
Γιατί έχω μπει σε κάποια site με δορυφορικό εξοπλισμό, αλλά δεν έχω τις γνώσεις για να επιλέξω αφενός και αφετέρου δεν θέλω να μου πλασάρουν οτιδήποτε...

Φιλικά,
Δημήτρης

Sorry αλλά έχω σαν προσωπική αρχή να μην προτείνω συγκεκριμένες μάρκες (αν εννοείς αυτό). Σε ότι αφορα τα πιάτα άλλωστε δεν υπάρχουν φοβερές διαφορες σ αυτές τις διαστάσεις και με μιά μικρη ερευνα αγορας δεν θα σε ξεγελάσουν (αλλωστε αυτή την εποχή...όλοι κάνουν κρα για να πουλήσουν και οι τιμές ειναι ίσως καλύτερες απο ποτέ!)

Sorry αλλά έχω σαν προσωπική αρχή να μην προτείνω συγκεκριμένες μάρκες (αν εννοείς αυτό). Σε ότι αφορα τα πιάτα άλλωστε δεν υπάρχουν φοβερές διαφορες σ αυτές τις διαστάσεις και με μιά μικρη ερευνα αγορας δεν θα σε ξεγελάσουν (αλλωστε αυτή την εποχή...όλοι κάνουν κρα για να πουλήσουν και οι τιμές ειναι ίσως καλύτερες απο ποτέ!)

ΟΚ.
Κάτι άλλο...
Για να παρακολουθήσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τόξο, απαιτούνται περισσότερα από ένα lnb? (sorry αν η ερώτηση δεν είναι σωστά διατυπωμένη) αν κατάλαβα καλά, το κινητό πιάτο θα γυρίζει κάθε φορά στον εκάστοτε δορυφόρο...
Πόση είναι περίπου η καθυστέρηση για αλλαγή καναλιού από άκρη σε άκρη?

ΟΚ.
Κάτι άλλο...
Για να παρακολουθήσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τόξο, απαιτούνται περισσότερα από ένα lnb? (sorry αν η ερώτηση δεν είναι σωστά διατυπωμένη) αν κατάλαβα καλά, το κινητό πιάτο θα γυρίζει κάθε φορά στον εκάστοτε δορυφόρο...
Πόση είναι περίπου η καθυστέρηση για αλλαγή καναλιού από άκρη σε άκρη?

Αν βαλεις κινητό πιάτο απαιτείται ένα μόνο lnb. Το πιάτο (εφόσον ρυθμιστει καταλληλα) γυρίζει μόνο του στην κάθε αλλαγή καναλιού και πηγαίνει στον δορυφόρο όπου εκπέμπεται το κανάλι που ζήτησες. Αν υποθέσουμε ότι έχεις ένα τόξο λήψης απο 75 ανατολικά μέχρι 30 δυτικά η μετακίνηση μεταξύ των ακραίων δορυφόρων μπορεί να πάρει απο 40 δευτερόλεπτα μέχρι 1 λεπτό (αναλογα και με το πόσο ταχύ είναι το μοτέρ). Συνήθως βέβαια θα μετακινείσαι σε πιο ενδιάμεσους δορυφόρους, οπότε οι χρόνοι θα είναι μικρότεροι

Αν βαλεις κινητό πιάτο απαιτείται ένα μόνο lnb. Το πιάτο (εφόσον ρυθμιστει καταλληλα) γυρίζει μόνο του στην κάθε αλλαγή καναλιού και πηγαίνει στον δορυφόρο όπου εκπέμπεται το κανάλι που ζήτησες. Αν υποθέσουμε ότι έχεις ένα τόξο λήψης απο 75 ανατολικά μέχρι 30 δυτικά η μετακίνηση μεταξύ των ακραίων δορυφόρων μπορεί να πάρει απο 40 δευτερόλεπτα μέχρι 1 λεπτό (αναλογα και με το πόσο ταχύ είναι το μοτέρ). Συνήθως βέβαια θα μετακινείσαι σε πιο ενδιάμεσους δορυφόρους, οπότε οι χρόνοι θα είναι μικρότεροι

Σε ευχαριστώ πολύ!
Ήδη ψάχνω για πιάτα, αλλά όσον αφορά το μοτέρ disecq έχω βρει μόνο αυτό http://www.msg-shop.gr/product.asp?id=5765
Πρέπει να είναι 1.2?

Αυτό λεει ότι κινεί πιάτα μέχρι 1.2μ, αν δεν πάρεις κάποιο πολύ βαρύ πιάτο 1.2μ πάντως δεν θα έχεις πρόβλημα με κανένα μοτερ diseqc, είτε αυτό, είτε άλλο

Αυτό λεει ότι κινεί πιάτα μέχρι 1.2μ, αν δεν πάρεις κάποιο πολύ βαρύ πιάτο 1.2μ πάντως δεν θα έχεις πρόβλημα με κανένα μοτερ diseqc, είτε αυτό, είτε άλλο

Σε ευχαριστώ και πάλι.

Μία τελευταία ερώτηση όσον αφορά το υλικό κατασκευής των πιάτων...
Ποια η διαφορά μεταξύ σιδερένιων, ατσάλινων και από αλουμίνιο...
Έχει διαφορά στη λήψη??

Φιλικά,
Δημήτρης

Τελικά η καλύτερη λύση είναι η χρήση δύο πιάτων?
Aγοράζοντας ένα νέο πιάτο (τύπου wave frontier Τ90) εκτός από το να έχω NOV*, πόσα FTA HD κανάλια μπορώ να έχω?

Φιλικά,
Δημήτρης

Σε ευχαριστώ και πάλι.

Μία τελευταία ερώτηση όσον αφορά το υλικό κατασκευής των πιάτων...
Ποια η διαφορά μεταξύ σιδερένιων, ατσάλινων και από αλουμίνιο...
Έχει διαφορά στη λήψη??

Φιλικά,
Δημήτρης

Η καλύτερη ή χειρότερη λήψη δεν εξαρτάται απο το υλικό, αλλά απο την απολαβή των πιάτων (αν εισαι τυχερός και αναγράφεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του πιάτου και....εμπιστεύεσαι αυτό που λένε!)

Τελικά η καλύτερη λύση είναι η χρήση δύο πιάτων?
Aγοράζοντας ένα νέο πιάτο (τύπου wave frontier Τ90) εκτός από το να έχω NOV*, πόσα FTA HD κανάλια μπορώ να έχω?

Φιλικά,
Δημήτρης

Για να απαντηθεί "πόσα FTA HD κανάλια" θα έχεις με ενα πιάτο τύπου wave frontier Τ90 πρεπει να ξερουμε ποιούς δορυφόρους θα στοχεύσεις (δεν γίνεται να πιάσεις όλο το τόξο αλλά μόνο τους ισχυρούς σε τόξο περίπου 40 μοιρών).
Στο kingofsat.net μπορεις να βρεις τα fta hd κανάλια, αν όμως δεν ξέρεις γερμανικά ώστε να βλέπεις τα ελεύθερα hd απο 19.2 ανατολικά, τα υπόλοιπα ελεύθερα hd ....δεν αξίζουν τον κόπο!

Για να απαντηθεί "πόσα FTA HD κανάλια" θα έχεις με ενα πιάτο τύπου wave frontier Τ90 πρεπει να ξερουμε ποιούς δορυφόρους θα στοχεύσεις (δεν γίνεται να πιάσεις όλο το τόξο αλλά μόνο τους ισχυρούς σε τόξο περίπου 40 μοιρών).
Στο kingofsat.net μπορεις να βρεις τα fta hd κανάλια, αν όμως δεν ξέρεις γερμανικά ώστε να βλέπεις τα ελεύθερα hd απο 19.2 ανατολικά, τα υπόλοιπα ελεύθερα hd ....δεν αξίζουν τον κόπο!

Σε ευχαριστώ και πάλι.
Τελικά προσανατολίζομαι για το wave frontier Τ90 με ένα κλώνο dm800 hd.
Λογικά θα μπορώ να βλέπω Hotbird + Astra 19,2 (για SKY DE).
Ποιοι άλλοι δορυφόροι έχουν ισχυρό σήμα?

Αξίζει να δώσω 100 ευρώ για την εγκατάσταση ή να το παλέψω μέσω του DM?

Φιλικά Δημήτρης

Αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις αρκετή υπομονή ίσως τα καταφέρεις.
Από την άλλη με 100 που αναφέρεις θα έχεις σίγουρη λήψη και το κεφάλι σου ήσυχο...
Δορυφόροι υπάρχουν αρκετοί ισχυροί για το Τ90...
(16, 23.5 κλπ) σε άλλους πάλι θα κατεβασεις τις πιο ισχυρές δεσμες...
Ανάλογα το περιεχόμενο και τις προτιμήσεις σου..
Εσύ επιλέγεις...

Re: Απάντηση: Απαιτήσεις εξοπλισμού για ταυτόχρονη παρακολούθηση ΝΟΒΑ - Λοιπών FTA HD

Για Hotbird + Astra γιατί να βάλεις wave ;
Στο wavefrontier θα πιάνεις ένα τόξο περίπου 40 μοίρες.
Πόσα Lnb σκέφτεσαι να βάλεις ;
Αυτό σκεφτομουν και εγώ...
Αν θέλεις μόνο astra 19.2 και hotbird 13 καλύτερα βάλε ένα πιάτο 1.10 με 1.20 και είσαι καλυμενος...

Sorry αν φαίνεται υπερβολικό, έχω βρει μία πρόταση για 10 Lnb.
Απλά σκέφτομαι να πάρω κάτι το οποίο θα με καλύψει και στη συνέχεια που θα έχω ξεπεράσει το πρώτο "νηπιακό" στάδιο...
Θέλω να πειραματιστώ στην αρχή και με τον DM...
Αργότερα θέλω να μπορώ να πιάσω και τον Hellasat...
Οπότε ίσως κρατήσω το 60άρι για τον Hotbird και το wave frontier για τα λοιπά...
Ελπίζω να μην είναι τόσο "τραβηγμένο" αυτό που σκέφτομαι...

Φιλικά,
Δημήτρης