Περίεργα "σκρατς" σε philips 40pfl9904

pagani

New member
8 April 2010
99
Παιδια πρόσφατα πηρα μια philips 40pfl9904 aurea και οταν την ανοιγω και όταν την κλεινω ακουγονται περιεργοι ηχοι, πολύ υψηλή και χαμηλής έντασεις σαν σκρατς και μετά απο λίγο σταματάνε!! μηπως απο την θερμοκρασία που δημιουργείται? όταν την ανοίξω το κάνει για λίγη ώρα και μετά όταν την κλείσω πάλι τα ίδια. να σημειώσω ότι η τηλεόραση είναι led. κανένας καμία ιδέα?

Last edited:
Παρε ενα τηλ. στο σερβις να κανεις μια ερωτηση δεν εχεις να χασεις τιποτα.

Αν παντως ειναι απο συστολη-διαστολη πλαστικων οπως πιστευεις δεν ειναι κατι το φυσιολογικο για καμια τηλεοραση και θεωρειται κατασκευαστικο ελαττωμα.

τίποτα ανησυχητικό πάντως...πολλές συσκευές δημιουργούν ήχους λόγο θερμοκρασιών, συμπεριλαμβανομένου τηλεοράσεις, κονσόλες κτλ...

τίποτα ανησυχητικό πάντως...πολλές συσκευές δημιουργούν ήχους λόγο θερμοκρασιών, συμπεριλαμβανομένου τηλεοράσεις, κονσόλες κτλ...

Καθε φορα που ανοιγει και κλεινει?

Εμενα παντως τα τελευταια 5 χρονια μετα απο χρηση τουλαχιστον 10 τηλεορασεων και PC monitor δεν μου εχει τυχει ποτε τετοιο πραγμα.

βεβαίως, αλλα εσύ δεν είχες philips :laugh:

...όταν ανοίγει είναι κρύα και διαστέλλονται τα πλαστικά με την θερμοκρασία και το αντίθετο όταν κλείνει.

συνήθως περιορίζεται αρκετά η εξαφανίζεται με λίγο σφίξιμο στις βίδες ;)

δεν είναι τίποτα. το ίδιο και στην δικιά μου 42αρα philips αγορασμένη πριν από 2 χρόνια περίπου. Στο ανάμα και στο σβήσιμο το κάνει, 4-5 τσακ τσουκ και μετά τέλος, όχι η οθόνη, ο θόρυβος.

Έχει δεν έχει το ambilate ανοιχτό το κάνει.

παιδια ευχαριστώ για της απαντήσεις. τελικά να μην ανυσηχώ έτσι? γιατί είναι και ακριβή τηλεόραση και......τι να πώ! ευχαριστώ πάντως!!

για να το προσεξεις πρεπει στο δωματιο να υπαρχει απολυτη ησυχία και ακούγονται κάποιες φορές, μέχρι να κρυώσει η tv.

Mήπως οι επίμαχοι ήχοι, είναι απλώς τα ρελέ της τροφοδοσίας;

(φυσιολογικός ήχος, ο οποίος ομοιάζει με τα "τσακ-τσουκ" που κάνει ένας ενισχυτής hi-fi όταν ενεργοποιείται/απενεργοποιείται)

Mήπως οι επίμαχοι ήχοι, είναι απλώς τα ρελέ της τροφοδοσίας;

(φυσιολογικός ήχος, ο οποίος ομοιάζει με τα "τσακ-τσουκ" που κάνει ένας ενισχυτής hi-fi όταν ενεργοποιείται/απενεργοποιείται)

Παιδια καλησπερα
Ξερω τι λετε εχω κι εγω Ρhilips Αmbilight 42PFL7603 D/12 (εκανε καμμια φορα στο ανοιγμα κανενα τσακ αλλα οχι ιδιαίτερα) και εδω και μερικες μερες αρχισε τα τσακ τσουκ.
Μπηκα να το ψαξω και ετσι σας βρηκα
Ναι ειναι σαν τον ηχο που κανουν τα ηχεια οταν ένας ενισχυτής hi-fi ενεργοποιείται/απενεργοποιείται, αλλα σε μενα ειναι ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Καθε 2-3 λεπτα αρχιζει, το κανει με ρυθμο ενος τσακ το δευτερολεπτο για κανενα λεπτο σταματαει και συνεχιζει ετσι.
Πηγα να δω ενα dvd και μουσπασε τα νευρα.
Φαινεται σαν να ακουγεται απο το ηχειο το κανει και στο pause αλλα οχι στο mute.
Και με το Αmbilight ανοιχτό το κάνει.
Καμμια σχεση με συστολη η διαστολη δεν ειναι τριξιμο ειναι μπασο τσακ, σαν σκρατς, σαν ηλεκτρικος παλμος.
Δοκιμασα διάφορα την εβγαλα απο την πριζα και την ξαναβαλα, την εβαλα σε αλλη μπριζα μονη της (μηπως εφταιγε το πολυμπριζο), την εβαλα στο μονοφωνικο,στο στερεοφωνικο, στο surround, εκλεισα τον ανεμιστηρα, το ψυγειο, και οτι ειχε μοτερ, εβγαλα την κεραια... καμμια αλλη ιδεα πριν παρω στο service;
Γιατι απο οσα διαβασα απο πολλους εδω μεσα δεν ειναι οτι καλυτερο να μπλεξεις με το service της philips.
Και κατι αλλο: Ξερει κανεις αν ερχονται σπιτι; (και με τι επιβαρυνση; γιατι ειναι και 42αρα δεν κουβαλιεται)
Ξεχασα να αναφερω πως ΜΟΛΙΣ (πριν 2 βδομαδες) εληξε η εγγυηση.
Σορρυ για την πολυλογια αλλα εχω φρικαρει γιατι ειναι και πανακριβη

Μη μου λες τέτοια γιατί και η δικιά μου είναι στο μήνα που τελειώνει η εγγύηση. 1200 ευρώ πριν 2 χρόνια και τώρα αν βγάλει πρόβλημα και πάει για πέταμα δεν πρόκειται να πάρω τηλεόραση με τίποτα.

Και τώρα στα δικά μας.

Το τσακ τσουκ είναι μόνο στο άνοιξε κλείσε για κάνα 2 με 5 φορές και όχι από τα ηχεία και τις λάμπες. Κάτι παίζει με τα ηλεκτρονικά της και τις διαστολές που κάνουν.