Dollhouse

Μια και κανείς δεν το'χει αναφέρει, κάνω την αρχή. Όταν πρωτοέπεσα πάνω του, η πρώτη μου σκέψη ήταν ακριβώς ό,τι και η δική σας: "Μα τι άλλο θα σκεφτούν πια αυτοί οι σεναριογράφοι".


dollhouse-cast-promo-pic.jpg



Το "κουκλόσπιτο", είναι ένα μέρος πολύ καλά κρυμμένο, η ύπαρξη του οποίου επίσημα αμφισβητείται, και τοποθετείται στη σφαίρα των αστικών μύθων. Κι όμως, όχι απλά υπάρχει, αλλά αποτελεί μια state of the art υπηρεσία για πολύ λίγους και ζάπλουτους πελάτες.

Το σπίτι αυτό, στεγάζει σε πολυτελείς συνθήκες τους "Ενεργούς", ανθρώπους δηλαδή που για τους δικούς τους λόγους παραχώρησαν τον εαυτό τους στην εταιρεία για 5 χρόνια, έναντι αδράς αμοιβής. Ανάλογα λοιπόν με τις απαιτήσεις του πελάτη, στον επιλεγμένο ενεργό φορτώνεται μια συγκεκριμένη προσωπικότητα, ικανότητα, ταλέντο, μέχρι και σωματική δύναμη, με αποτέλεσμα αυτοί να μπορούν να είναι οι τέλειοι συνοδοί γι'αυτόν. Μετά το πέρας της κάθε "αποστολής" τους, το μυαλό των ενεργών σβήνεται, με αποτέλεσμα να μη θυμούνται τίποτα για το τι συνέβη.

Έτσι, δεν είναι απλά ένας "οίκος ανοχής" σαν αυτούς που ξέρουμε. Είναι ένα μέρος που μπορεί κανείς να παραγγείλει, για όσες μέρες το ζητήσει, μια "απολύτως αληθινή" συντροφιά που δε θα διαφέρει σε τίποτα από έναν αληθινό δεσμό, έναν συνεργάτη σε ένα έγκλημα, μια σύζυγο, και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτεί.

Φυσικά, κάποια στιγμή κάτι αρχίζει να μην πηγαίνει σωστά με μία από τις ενεργούς, την Echo... η συνέχεια επί της μικρής (ή και μεγάλης για όποιον γουστάρει :D) οθόνης...

dh-eliza-pp2-400x264.jpg



Αν και δεν ξεφεύγει από κάποιες αμερικανιές, είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα σειρούλα, που δυστυχώς αν δεν κάνω λάθος κόπηκε στις δύο σεζόν. Μια και τώρα βλέπω τη δεύτερη δεν ξέρω κατά πόσο τελειώνει αξιοπρεπώς ή όχι.

Εν γένει η πρώτη σεζόν έχει κατά βάση αυτοτελή επεισόδια, με μια υπόθεση που εξελίσσεται αργά στο background (μια δομή τύπου Fringe ας πούμε), ενώ η δεύτερη όπως τη βλέπω τώρα έχει πιο πολύ cliff hangers επεισόδια, και μάλλον κάπου το πάει.

Η πρωταγωνιστές είναι όλα τα λεφτά, από την (πανέμορφη) Echo (Eliza Dushku), τον τρελιάρη Toffer (Fran Kranz), την αμείλικτη Adelle (Olivia Williams), τον σκυθρωπό Βoyd (Harry Lennix) και τον... actionman Tahmoh Penikett.

dollhouse-full-promo-poster.jpg



Γενικά είναι μια σειρά που θα τη δείτε με πολύ ενδιαφέρον, ό,τι καλύτερο για τώρα το καλοκαιράκι όπου δεν έχουμε να δούμε κάτι άλλο.
 
Last edited:

tolisspi

Supreme Member
3 May 2009
3,754
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Οπως το ειπες...για καλοκαιρακι καλη ειναι...
Ενω η σειρα ξεκινησε με καποιες προοπτικες, για να την κανουν τελειωσει, δημιουργησαν πολλα κενα στο σεναριο...

Τωρα βλεπω Heroes, αφου πρωτα τελειωσα τους 4400...Ολο μεταλλαγμενους βλεπω!
 

#@george@#

AVClub Addicted Member
1 April 2010
1,753
Βιάστηκαν να την τελειώσουν. Θα μπορούσαν τη δουλέψουν λίγο ακόμη. Το φινάλε για μένα, ήταν αξιοπρεπές. Συμφωνώ με αυτά που γράφεις, εκτός από το το <<(πανέμορφη) Echo (Eliza Dushku)>>. Γούστα είναι αυτά.
Καλή συνέχεια...