tapped .... horn φυσικά ...

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,105
Ελλάδα
μιας και τις τελευταίες ημέρες στο χωριό μας υπάρχει κινητικότητα (και επειδή σε λίγο θα αρχίσουμε να την κάνουμε με ελαφρά για εξωτικά μέρη) ...

να δούμε στα γρήγορα τι λέει σαν κατασκευή ..

θεωρία (http://www.danleysoundlabs.com/pdf/danley_tapped.pdf)

καταρχάς η tapped horn σαν υλοποίηση είναι πάρα πολύ εύκολη, θυμίζει λίγο ΒΙΒ, δλδ κουτί με μια λοξή σανίδα μέσα ..., ενώ υπάρχει και double folded tapped horn ...

l_4fc722bc53bc633132fc3e03625739f8.jpg

χρειάζεται να τρέξει κάποιος το Hornesp, αλλά υπάρχουν (ευτυχώς) και κάποιοι που δίνουν και έτοιμη μπουκιά ...

ένας από αυτούς είναι και ο Eric, όπου στη σελίδα του μεταξύ άλλων έχει παρουσιάσεις διαφόρων υλοποιήσεων tapped horn αλλά και αναλυτικά σχέδια στο download section
http://www.volvotreter.de/th.htm

επίσης ο William Cowan στη σελίδα του έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση (με σχέδια κλπ) ....
http://www.cowanaudio.com/th.html

τέλος, στα διεθνή φόρουμ υπάρχουν πολλά σχετικά θέματα , όπως π.χ αυτό http://www.diyaudio.com/forums/subwoofers/143714-lab12-tapped-horn.html

υπάρχει κανείς που να έχει πειραματιστεί με τέτοια κατασκευή ???

Πολυ θα ηθελα να το ακουσω πραγματικα.
Μετα θα ηθελα 2 απο δαυτα. :drummer:

επίσης ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι η 38hz tapped στη σελίδα του Eric (http://www.volvotreter.de/th.htm) ...

μία από τις δύο λοιπόν κατά πάσα πιθανότητα θα ακούσουμε κάποια στιγμή από Σεπτέμβρη .....

ΘΕΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ......!!!

l_9471752491113cd6e1e0a251b482f6c3.jpg

Έχω την εντύπωση πάντως θα χρειάζεται απότομο φίλτρο και απο χαμηλά - στην ουσία μιλάμε για χρήση sub.

l_9471752491113cd6e1e0a251b482f6c3.jpg

Έχω την εντύπωση πάντως θα χρειάζεται απότομο φίλτρο και απο χαμηλά - στην ουσία μιλάμε για χρήση sub.

κάτω από 35 δεν θα περνάει τίποτα ,
πάνω και γύρω στους 100 κύκλους 24db κόψιμο νομίζω θα είναι καλά .....

αν δεν έφευγα για μέρη εξωτικά θα την ξεκινούσα τώρα ....

κάτω από 35 δεν θα περνάει τίποτα ,
πάνω και γύρω στους 100 κύκλους 24db κόψιμο νομίζω θα είναι καλά .....

αν δεν έφευγα για μέρη εξωτικά θα την ξεκινούσα τώρα ....

Έτσι ναι, μάλλον θα είσαι οκ.

Και το μεγαφωνάκι πολύ ενδιαφέρον. Σε μια μεγάλη tractrix ....

Χονδρικά:
Είσαι στα 100db στους 100 και στα 110db μια οκτάβα πάνω, δηλαδή στους 200 κύκλους. Αν κόψεις με κλίση 24db/oct στους 100 θα έχεις στους 200 περίπου 90db. Μάλλον θες ακόμα πιο απότομο κόψιμο...

Kαλημέρα παιδια
δεν εχω ακούσει τετοιο πραμα αλλά αυτα που βλέπω στο προγραμμα δεν ανταποκρίνονται με τις τιμές του μεγαφώνου
Δεν εχω σε αυτον τον υπολογιστη hornresp αλλά βαλτε τα σωστα bl, re, cms να δούμε τι κανει

Last edited:
Χονδρικά:
Είσαι στα 100db στους 100 και στα 110db μια οκτάβα πάνω, δηλαδή στους 200 κύκλους. Αν κόψεις με κλίση 24db/oct στους 100 θα έχεις στους 200 περίπου 90db. Μάλλον θες ακόμα πιο απότομο κόψιμο...

και αυτό μπορεί να γίνει ...

ας φτιαχτεί πρώτα το κουτί και για τα υπόλοιπα υπάρχει όρεξη για παιχνίδι .....

Kαλημέρα παιδια
δεν εχω ακούσει τετοιο πραμα αλλά αυτα που βλέπω στο προγραμμα δεν ανταποκρίνονται με τις τιμές του μεγαφώνου
Δεν εχω σε αυτον τον υπολογιστη hornresp αλλά βαλτε τα σωστα bl, re, cms να δούμε τι κανει

οι κατασκευές του Eric πρέπει ναι είναι ολόσωστες, έχω διαβάσει σχόλια ανθρώπων που τις έφτιαξαν και όσα αναφέρονται στη σελίδα του είναι ακριβέστατα ...

λίγη υπομονή ...

Last edited:
Δεν λέω οτι δεν ειναι οι κατασκευες σωστες
λέω οτι η απόκριση που εβγαλε το προγραμμα ειναι στο περίπου αν δεν εχει τα σωστα μεγέθη

Re, BL, Le, Cms

Εβλεπα αλλο BL αλλη αντισταση αλλη επαγωγή
(την αναρτηση σωστα την ειχε)
παρακάτω ελεγε Vtc, Atc μηδεν ενω πάνω ειχε νουμερα
Ο πίνακας των παραμέτρων δεν ειχε δεξια την ενδειξη ΤΗ....
επεσα στη παγίδα της κόρνας
Sorry
Το γραφημα σχεδόν σωστο ειναι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με μία διαφορά τριγύρω των 1000κύκλων που δεν εχει ιδαιτερη σημασία

Attachments

• TH1.jpg
    TH1.jpg
    40.5 KB · Views: 16
  • TH2.jpg
    TH2.jpg
    34.5 KB · Views: 12
δεν θα ηταν ασχημη ιδεά για sub σε πολυκαναλο με ενα σχετικά φθηνό μικρό μεγαφωνακι
κρος από τον ΑV και ενα ψηφιακό τελικό.....200ε ολα!!!!
μια χαρα:a0210::a0210:

Εβλεπα αλλο BL αλλη αντισταση αλλη επαγωγή
(την αναρτηση σωστα την ειχε)
παρακάτω ελεγε Vtc, Atc μηδεν ενω πάνω ειχε νουμερα
Ο πίνακας των παραμέτρων δεν ειχε δεξια την ενδειξη ΤΗ....
επεσα στη παγίδα της κόρνας
Sorry
Το γραφημα σχεδόν σωστο ειναι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με μία διαφορά τριγύρω των 1000κύκλων που δεν εχει ιδαιτερη σημασία

αν δεν αλλάξεις τον τύπο της κόρνας σε TH τότε η απόκριση είναι κουκουρούκου ....

κι εγώ που το έτρεξα βγάζει τα ίδια -bye-

δεν θα ηταν ασχημη ιδεά για sub σε πολυκαναλο με ενα σχετικά φθηνό μικρό μεγαφωνακι
κρος από τον ΑV και ενα ψηφιακό τελικό.....200ε ολα!!!!
μια χαρα:a0210::a0210:

θα δοκιμαστεί και σε δικάναλο ... ούτως ή άλλως το κόστος σε καμία περίπτωση δεν είναι απαγορευτικό ...

Εμαμα...μας δουλευει ο φουστης...αλλα δεδομένα... αλλο αποτελεσμα παραθέτει

Παραυτα ωραία ιδεα γιατι δοξα το θεο στα σπιτια μας υψος εχομε

Υ.Γ. Αν κρος εκει κατω...καλύτερα ενεργό....τελικούς εχομε

Α εχει πολύ ψωμι
με μια προχειρη ματια και μεγαφωνο ~50-60ευρω 8'' εχουμε κατω από 30 κύκλους!!!

Attachments

• 111111111111.jpg
    111111111111.jpg
    34.3 KB · Views: 24