ΗΧΕΙΑ KEF XQ40 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

mapiro

Established Member
9 January 2009
117
η ωρα ειναι 14:18 μου τηλ. οι μεταφορεις σε 10 λεπτα θα μου τα εχουν φερει.
θα γραψω φυσικα εντυπωσεις...

Απάντηση: Re: KEF XQ40

η ωρα ειναι 14:18 μου τηλ. οι μεταφορεις σε 10 λεπτα θα μου τα εχουν φερει.
θα γραψω φυσικα εντυπωσεις...

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι θετικές. Αν όμως χρειαστείς τελικό μην πας στα τυφλα στον ροτελ. Δεν είναι κακος αλλα ίσως να μπορουσες να κοιταξεις καποιον που να μην ειναι ταξης D.

Αντε και καλοριζικα.

Re: KEF XQ40

να σαι καλα φιλε μου mr rebelos. μα και φυσικα ειναι θετικες!!!:Banane0:

κατα τις 14:45 μου τα φερανε, τα ανεβασα πανω και αρχισα το ξεπακεταρισμα.
τα ξαπλωσα ενα ενα πανω στο κρεβατι και βιδωσα πρωτα τους 4 μαυρους μεταλικους κωνους στο κατω μερος, για να τα βαλω να πατησουν ορθια. (στην συσκευασια εχουν βαλει και αλλους 4 πιο λεπτους και πιο επιμηκης σε ασημι χρωμα) στην συνεχεια εβγαλα τα καλωδιακια που εχουν απο πισω (δεν ειναι με μεταλικα ελασματα) για να ειναι ετοιμες οι επαφες για διπλοκαλωδιωση. μετα τα πηγα στο σαλονι τα συνδεσα και περιμενωντας να παει η ωρα 17:30 χαζευα την ομορφια τους.
μπροστα τα καλυματα των ηχειων δεν ειναι κουμποτα, αλλα εχουν τοποθετησει πολυ μικρα μονωμενα μαγνητακια. (πολυ καλο αυτο)
μολις η ωρα πηγε πεντεμιση ανοιξα τον 4810. ξεκινησα με βιταλη στα 320kbps
στη συνεχεια περασα σε τζαζ, μετα ντισκο και στο τελος πατησα και κατι μαντιναδες για να γουσταρω και ασ μην ειμαι απο την κρητη.
σημερα με αυτα τα ηχεια παιδια ανακαλυψα συχνοτητες που δεν τις ηξερα, εχουν ηχο ματσο ρε παιδι μου. αυτο θα πει μπασο!!! γεμιζει το σαλονι με σωστο ηχο. ξεχασα να πω για την καμπινα τους οτι ειναι κατσε καλα κι αυτη.
τι δεν μου αρεσε:
το πακεταρισμα τους. εχω σακατεψει και τα δυο μου χερια. (ειναι για δεσιμο μιλαμε. εχω ριξει το μπινελικι) και το οτι οταν βγαζεις το καλυμα απο μπροστα
δεν εχουν την ομορφια των aelite. οταν το φορουν ειναι κουκλακια.(το καλυμα πιανει ολο το ηχειο απο πανω μεχρι κατω)
ειμαι ευχαριστημενος.

(τα εχω βγαλει φωτογραφιες αλλα δεν ξερω να τις ανεβασω):nounder:
πως γινεται ξερει κανεις;
σας κουρασα
ευχαριστω :grinning-smiley-043

Φιλιππος

Απάντηση: KEF XQ40

Καλορίζικα και καλοάκουστα!!!

Τα διπλοκαλωδίωσες ή όχι τελικά;; Επίσης έτρεξες ξανά το Audyssey του ενισχυτή για να τα ρυθμίσεις ή τα παίζεις out of the box?

Re: KEF XQ40

να σαι καλα fragoulisnaval σε ευχαριστω.τα διπλοκαλωδιωσα, αυριο θα τρεξω και το audyssey αν και παντα τον εχω σε θεση manual. φυσικα πρεπει να γινει και αυτη η διαδικασια για να αναγνωριστουν πιο σωστα τα ηχεια απο τον denon.
αυριο θα ξεπακεταρω και τον 4308 και θα τον βαλω για προ και τον 4810 για τελικο. ετσι για πλακα θα τον βγαλω απο την αποθηκη να δω τι κανουν μαζι.

λοιπον παω να ετοιμαστω σημερα εχει εξοδο. παιδια καλο βραδυ

εσενα φιλε μου mr_rebelos αυριο θα σε ρωτησω να μου προτεινεις 4 διαφορετικους τελικους. (οχι ολοκληρωμενους)
-bye-

Δημιουργήθηκε ξεχωριστό νήμα όπου μπορεί να γραφεί ότι αφορά τα συγκεκριμένα ηχεία.

mapiro καλορίζικα και καλές ακράσεις. Ανέβασε και καμία φωτογραφία.

να σαι καλα κωστα ευχαριστω.
εχω βγαλει αλλα οπως γραφω και πιο πανω δεν ξερω να τις ανεβασω.

λοιπον εβγαλα απο την αποθηκη τον παροπλισμενο πλεον denon 4308 συνδεσα με ενα rca το pre out fl και fr και τον πηγα σαν προενισχυτη στον 4810 που επαιξε τον ρολο τελικου μιας και τα καλωδια των ηχειων ειναι εκει ετοιμα και βιδωμενα μονιμα. ανοιξα την ενταση του 4810 απο το -80 στο -5 (φοβηθηκα να το δωσω περισσοτερο). τον 4308 του εβαλα το usb stick στην πλατη τον ενεργοποιησα και εδωσα την ενταση απο το -80 που ξεκινα κι αυτος στο μολις -79 (μετα του δωσα κι αλλο).
ε ρε παιδια τι εγινε. γεμισαν ο χωρος και τα αυτακια μου απο ποιοτητα. ε ρε γλεντια.
το μονο προβλημα που αντιμετωπισα ηταν: οτι εντολες εδινα με το χειριστηριο
στον 4308 (αλλαγες τραγουδιων, πριμα-μπασα κτλ) υπακουε και ο 4810 (ειναι ιδιοι) μετα απο αυτο τους δουλεψα μονο χειροκινητα. και οτι ο4810 μετα απο μιαμιση ωρα ζεσταθηκε αισθητα.
σημερα το απογευμα η αυριο που ειναι και κυριακη θα ερθει ενας αδερφικος φιλος απο τα παιδικα χρονια με εναν τελικο rotel rb 1070 για τεστ.
σας κουρασα παλι.
ευχαριστω για το χωρο που μου δινεται:grinning-smiley-043
α fragoulisnaval ετρεξα και το audyssey -bye-

λοιπον εβγαλα απο την αποθηκη τον παροπλισμενο πλεον denon 4308 συνδεσα με ενα rca το pre out fl και fr και τον πηγα σαν προενισχυτη στον 4810 που επαιξε τον ρολο τελικου μιας και τα καλωδια των ηχειων ειναι εκει ετοιμα και βιδωμενα μονιμα. ανοιξα την ενταση του 4810 απο το -80 στο -5 (φοβηθηκα να το δωσω περισσοτερο). τον 4308 του εβαλα το usb stick στην πλατη τον ενεργοποιησα και εδωσα την ενταση απο το -80 που ξεκινα κι αυτος στο μολις -79 (μετα του δωσα κι αλλο).
ε ρε παιδια τι εγινε. γεμισαν ο χωρος και τα αυτακια μου απο ποιοτητα. ε ρε γλεντια.
το μονο προβλημα που αντιμετωπισα ηταν: οτι εντολες εδινα με το χειριστηριο
στον 4308 (αλλαγες τραγουδιων, πριμα-μπασα κτλ) υπακουε και ο 4810 (ειναι ιδιοι) μετα απο αυτο τους δουλεψα μονο χειροκινητα. και οτι ο4810 μετα απο μιαμιση ωρα ζεσταθηκε αισθητα.
σημερα το απογευμα η αυριο που ειναι και κυριακη θα ερθει ενας αδερφικος φιλος απο τα παιδικα χρονια με εναν τελικο rotel rb 1070 για τεστ.
σας κουρασα παλι.
ευχαριστω για το χωρο που μου δινεται:grinning-smiley-043
α fragoulisnaval ετρεξα και το audyssey -bye-

Ο 4810 σου ζεσταίνεται μάλλον γιατί τα ηχεία σου σε αντίσταση παίζουν από 8 έως 3.2 και νομίζω ότι ζορίζεται ολίγον (αν και κανονικά δεν θα πρεπε νομίζω). Αλλά καλύτερα να μας πεί ο συντονιστής για αυτό....

Είδες διαφορά στην απόδοση των ηχείων μετα το σετάρισμα του Audyssey ή όχι;;

Και για ακόμα μια φορά καλοάκουστα!!!!

μπα οχι fragoulisnaval. λογικα ζεσταθηκε επειδη τον ειχα σαν τελικο μονιμα σε μεγαλη ενταση.
σε κατασταση audyssey ειδα διαφορα απο πριν που ηταν σεταρισμενο το συστημα για τα Acoustic Energy Aelite Tree αλλα το γυρισα παλι σε manual κατασταση για να ρυθμισω το equalizer οπως μου αρεσει εμενα καλυτερα στα αυτακια μου.

Φιλιππος

λοιπον τα KEF XQ40 συνεχειζουν το στρωσιμο τους. σημερα μετα τις 17:30 θα τα δοκιμασουμε με εναν φιλο που θα ερθει με τον rotel 1070 σε χαμηλες εντασεις βεβαια. (οσο ακουω και βλεπω τα KEF μου αρεσουν περισοτερο).

φιλε mr_rebelos αν μπορεις και εχεις καποια στιγμη χρονο, γραψε μου 3 τελικους μεχρι 3000ευρω να δω λιγο τα στοιχεια τους στο ιντερνετ.

ευχαριστω για τον χωρο που μου δινεται

Απάντηση: Re: ΗΧΕΙΑ KEF XQ40 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

λοιπον τα KEF XQ40 συνεχειζουν το στρωσιμο τους. σημερα μετα τις 17:30 θα τα δοκιμασουμε με εναν φιλο που θα ερθει με τον rotel 1070 σε χαμηλες εντασεις βεβαια. (οσο ακουω και βλεπω τα KEF μου αρεσουν περισοτερο).

φιλε mr_rebelos αν μπορεις και εχεις καποια στιγμη χρονο, γραψε μου 3 τελικους μεχρι 3000ευρω να δω λιγο τα στοιχεια τους στο ιντερνετ.

ευχαριστω για τον χωρο που μου δινεται

Θες πρόταση για δικάναλο ή πολυκάναλο τελικο? Αν θες για δικάναλο υπαρχουν παρα πολλες προτασεις αλλά εγω προσωπικά (στα χρηματα που μιλας) θα κοιταζα (κυριως) τον Anthem STATEMENT A2 και τον Parasound A 21 .

δικαναλο mr_rebelos.
εντυπωσιακος ο parasoud κατεβασα το manual του θα τον μελετησω

ευχαριστω για το χρονο σου:grinning-smiley-043
Φιλιππος

Απάντηση: Re: ΗΧΕΙΑ KEF XQ40 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

δικαναλο mr_rebelos.
εντυπωσιακος ο parasoud κατεβασα το manual του θα τον μελετησω

ευχαριστω για το χρονο σου:grinning-smiley-043
Φιλιππος

Τσέκαρε και τον άλλο. Αν θες και αλλες προτάσεις υπάρχουν και ίσως να είναι ποιό οικονομικές.

Για τα xq40, ποιον AV ενισχυτή προτείνετε(μουσική περισσότερο) μέχρι 1600ευρώ;