Samsung UE C6500/C6600 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

raven_g20

New member
8 June 2010
11
Καλησπέρα!!!

Σκέφτομαι να αγοράσω την παραπάνω τιβι αλλά έχω μερικές ερωτησούλες και ελπίζω, ως πιο ειδικοί, να με βοηθήσετε:

1. Η θύρα δικτύου που έχει είναι Cat-6 και επίσης ξέρετε αν μπορεί να συνδεθεί με ρούτερ?

2. Υπάρχει η δυνατότητα να "παίζεις" βίντεο (είτε HD, είτε νορμάλ ποιότητας) από τον υπολογιστή?

3. Ξέρω ότι η καινούργια σειρά (7000) που είναι και 3d έχει την δυνατότητα να καταγράψεις σε USB stick ή σκληρό δίσκο τεσπα. Η 6500 έχει την δυνατότητα αυτή ή τουλάχιστον υπάρχει τρόπος να την ενεργοποιήσης? (i.e. με κάποιο firmware upgrade μήπως)

και

4. Εφόσον δεν μπορείς με τίποτα να καταγράψεις σε USB μπορείς μήπως μέσω δικτύου στο pc να καταγράψεις εκπομπές?

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά επειδή στο σπίτι έχω βάλει παντού καλώδια CAT6 και θέλω να συνδέσω όσες συσκευές μπορώ με δίκτυο θέλω να είμαι προσεκτικός στις επιλογές μου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Απάντηση: Σχετικά με την Samsung UE46C6500...

1. Έχει θύρα ethernet RJ45 ( cat5e, 6e κ.λ.π. είναι καλώδια) μπορεί να συνδεθεί με router και συσκευές που υποστηρίζουν DLNA.

2. Ναι

3. http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1181528&postcount=5 ( http://www.samsung.com/gr/consumer/...WXXH/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl= .... PVR OXI )

4. Μέσω δικτύου από την ethernet δεν μπορείς να κάνεις εγγραφές στο PC.

Καλώς ήρθες!!!

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ
1. raven g20..C6500....17/6/10 ( κολλήματα http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1253692&postcount=6 , αλλαγή με καινούρια 19/6/10 )
2. drnikos13..C6600....19/6/10
3. Saturnia....C6500....28/6/10 (clouding http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1267348&postcount=15 )
 
Last edited:

raven_g20

New member
8 June 2010
11
Re: Σχετικά με την Samsung UE46C6500...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Περίμενα να σου πω την αλήθεια οτι δεν θα μπορείς να καταγράψεις από το pc μέσω δικτύου. Δεν πειράζει. Μια άλλη, λίγο άσχετη ερώτηση, απλά για να μην ανοίγω άλλο θέμα. Εφόσον χρειάζομαι ενα DVDrevorder (με δίσκο) και έχω σταμπάρει το Samsung SH893 θέλω να κάνω την εξής ερώτηση: Mπορείς να καταγράφεις εκπομπή χωρίς να χρειάζεται η τιβι να είναι κολημένη στο κανάλι από το οποίο κάνει record? Επίσης χρειάζεται να πάρω DVB-T ? Αφού ούτως η άλλως ο recorder θα συνδέεται στην τηλεόραση με scart ή hdmi. Είμαι ολίγον άσχετος και ζητώ συγνώμη αν οι ερωτήσεις είναι κουλές:)

Ευχαριστώ και πάλι.
 

Isokratis

AVClub Addicted Member
18 August 2009
1,311
Re: Σχετικά με την Samsung UE46C6500...

σταμπάρει το Samsung SH893 θέλω να κάνω την εξής ερώτηση: Mπορείς να καταγράφεις εκπομπή χωρίς να χρειάζεται η τιβι να είναι κολημένη στο κανάλι από το οποίο κάνει record? Επίσης χρειάζεται να πάρω DVB-T ? Αφού ούτως η άλλως ο recorder θα συνδέεται στην τηλεόραση με scart ή hdmi. Είμαι ολίγον άσχετος και ζητώ συγνώμη αν οι ερωτήσεις είναι κουλές:)

Ευχαριστώ και πάλι.

Το dvd recorder με τον σκληρο , λειτουργει με δικο του tuner οπως και τα βιντεο παλιοτερα...
Αν θες γραφεις αλλο καναλι απο αυτο που βλεπεις με το δικο του tuner , αν θες γραφεις αυτο που παιζει η τηλεοραση
Αν η τηλεοραση σου εχει ψηφιακο δεκτη , θα μπορεις να γραφεις τα ψηφιακα αλλα χωρις να μπορεις να δεις αλλο καναλι την ιδια ωρα , εκτος αν το recorder εχει επισης δεκτη DVB-T
 
Last edited:

raven_g20

New member
8 June 2010
11
Re: Σχετικά με την Samsung UE46C6500...

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας. Τελικά έτσι θα προχωρήσω με την 6500 και το recorder. Ναστε καλά!
 

raven_g20

New member
8 June 2010
11
Re: Σχετικά με την Samsung UE46C6500...

Καλησπέρα και πάλι,

Δυστυχώς αλλά και ευτυχώς που αγόρασα την Τιβι σε εποχή Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εξηγούμαι:

Καλό και κακό γιατί παρατήρησα ότι η συγκεκριμένη τιβι (και σε διάφορα σαιτ το λέει) τρώει γερά κολλήματα (lag). Στην αρχή νόμιζα ότι είναι το σήμα. Αλλά τελικά έβαλα και δορυφορική (έχω Al Jazeera) και βλέποντας ένα τυχαίο παιχνίδι από κάποιο κανάλι παρατήρησα το ίδιο φαινόμενο.

Υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί κάπως αυτό? Διάβασα για το motion flow αλλά δεν κατάλαβα και πολλά. Αν οχι, μπορείτε να μου προτείνετε άλλη τιβι, τουλάχιστον να την αλλάξω αυτή? Ήταν και στα 1250.

Ευχαριστώ και παλι.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Re: Σχετικά με την Samsung UE46C6500...

Εχεις μπερδεψει το lag με κατι αλλο.... αλλο το lag (καθυστερηση στην επεξεργασια σε συνδεση με PC/κονσολα) και αλλο τα "κολληματα" λογω 100 Hz που δεν λειτουργουν σωστα...
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Re: Σχετικά με την Samsung UE46C6500...

Αν καταλαβαινω καλα το ιδιο εχει αναφερθει στην C650...

Καλημέρα σε όλους! Είμαι και εγώ κάτοχος, εδώ και δέκα μέρες, μιας 40c652 με πάνελ SQ01. Η πρώτη μου εντύπωση όταν την πρώτο λειτούργησα ήταν ότι η οθόνη είναι τεράστια αλλά μετά από λίγες ώρες θέασης σαν από θαύμα μίκρυνε!!!
Όλα ωραία και καλά μέχρι εχθές το βράδυ που έβλεπα ποδόσφαιρο και παρατήρησα κάτι που με ανησύχησε. Η εικόνα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα έτρωγε σκαλώματα. (Δεν είμαι και ειδικός με τις ορολογίες, όπως φαίνεται) Δηλαδή πως βλέπεις ένα βιντεάκι στο pc και αν ο επεξεργαστής είναι φορτωμένος σκαλώνει για κάνα δευτερόλεπτο, το ίδιο έκανε και η τηλεόραση. Και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε άλλα αναλογικά κανάλια, απλά στο ποδόσφαιρο ήταν πιο εμφανές σε σχέση με μία εκπομπή ή ταινία που μπορεί και να μην το καταλάβαινες τόσο εύκολα. Στα ψηφιακά κανάλια το θέμα αυτό δεν υπάρχει μόνο στα αναλογικά το παρατήρησα. Λέτε να φταίει το αναλογικό tuner? Δοκίμασα και με το motion plus σε όλες τις επιλογές του αλλά τα ίδια :nounder: Περιμένω τις συμβουλές σας!!!
 

raven_g20

New member
8 June 2010
11
Re: Samsung UE C6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απλά χρησημοποίησα τον όρο lag για να υποδείξω το πρόβλημα μου. Τελικά την άλλαξα, ούτως ή άλλως είχε στραβώσει λίγο το πλαίσιο της και έπρεπε, και τώρα δεν τρώει κολήματα. Απ' ότι κατάλαβα όμως δεν το γλιτώνουμε. Κρίμα. Τουλάχιστον αν έπαιρνα τιβι με 200hz θα άλλαζε τίποτα? Διότι και στις Blu Ray ταινίες στις γρήγορες σκηνές, ή σκηνές μάχης αν θέλετε, δεν τρώει ακριβώς σκάλωμα αλλά είναι λες και πάει λίγο αργά...
 

drnikos13

New member
25 May 2010
32
Re: Αγορα tv απο Expert (αποκλειστικοτητα) !!!!

Τελικα ολα αψογα .......... η τηλεοραση ειναι τελεια ....... απο εικονα σκιζει .... το media player ολα τα λεφτα !!!!!!!!!!! σας ευχαριστω πολυ ολους !!!!!!!!!!!!!!!!!..... την συνδεσα κ με laptop πρωτα με VGA καλωδιο κ επαιξα pro .....τι να πω ειχα μεινει με το στομα ανοιχτο ..... προσπαθησα να το συνδεσω κ με HDMI καλωδιο αλλα αντιμετωπιζω ενα προβλημα ....μου δειχνει μονο την φωτο του dekstop ... ουτε εικονιδια ουτε τιποτα .... τι πρεπει να κανω για να την αναγνωρισει ... θα ειναι οντως ακομα καλυτερη η εικομα μου μιας κ η κατρα γρφικων μου (GeForce 8700 M GT) ειναι HD ..... ?????????????????
 

manosfp

AVClub Addicted Member
30 July 2008
1,538
Re: Αγορα tv απο Expert (αποκλειστικοτητα) !!!!

Παίξε με τις ρυθμίσεις οθόνης,πιθανότατα η τηλεόραση εγκαταστάθηκε ως προέκταση του desktop σου, θα το καταλάβεις αυτό αν σύρεις κάποιο εικονίδιο προς τα δεξιά και έξω απο την οθόνη του pc σου,λογικά αυτό θα μεταφερθεί στην tv.Στις πιο πολλές κάρτες γραφικών πρέπει να ορίσεις την tv ως clone, δηλαδή να δείχνει ότι και το pc.
Πες μας αν θέλεις εντυπώσεις απο τo pvr.Κολλάει καθόλου;Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και με digea ή μόνο με αναλογικά;
 

drnikos13

New member
25 May 2010
32
ειναι το μονο που δεν εχω κοιταξει .... κ αυτο γιατι απ οτι ξερω .........
δεν γραφει αναλογικα παρα μονο ψηφιακα ( το PVR ) κ μεχρι στιγμης η digea δεν μας εχει κανει την χαρη να ερθει στην πολη μας ακομη..... θα προσπαθησω τις επομενες μερες να γραψω κατι μεσω των ψηφιακων της ΕΡΤ κ θα σας ενημερωσω ....
......τωρα το προβλημα το οποιο ειχα με το HDMI καλωδιο το ελυσα ..... απλα δεν εχω ηχο........ παρα μονο απο το λαπτοπ (κατι που θα επρεπε να εχω απο την tv ) .... ξερετε ποιες ειναι οι ρυθμισεις για να μου δωσει το HDMI καλωδιο ηχο στην tv ?????...........
THANKS.........
 

drnikos13

New member
25 May 2010
32
Καποιος που να γνωριζει πως παιζει ηχο η τηλεοραση με το HDMI καλωδιο????????
 

mpetou

AVClub Enthusiast
22 May 2010
1,282
σε win7 right click στο εικονιδιακι του ηχου κατω δεξια -> Playback devices
και οριζεις ως default το digital που βγαζει τον ηχο μεσω του hdmi
 

Saturnia

Established Member
22 February 2007
108
Πειραιάς
έχω την Samsung UC 6500...είναι πολύ καλή έχοντας και λίγο "εκπαιδευμένο μάτι.. αλλά στα μαύρα πλάνα βγάζει κυρίως στις γωνιές τής ελαφρύ άσπρο φωτισμό από τα led γιατί γίνετε αυτό; Είναι φαινόμενο γενικό ή έχει πρόβλημα η συσκευή μου;
 

mpetou

AVClub Enthusiast
22 May 2010
1,282
έχω την Samsung UC 6500...είναι πολύ καλή έχοντας και λίγο "εκπαιδευμένο μάτι.. αλλά στα μαύρα πλάνα βγάζει κυρίως στις γωνιές τής ελαφρύ άσπρο φωτισμό από τα led γιατί γίνετε αυτό; Είναι φαινόμενο γενικό ή έχει πρόβλημα η συσκευή μου;

εχεις clouding...
και αλλαγη να κανεις μαλλον και η καινουργια θα το εχει λογω του οτι ειναι edge led.Αν ηθελες ποιο ομοιομορφη εικονα περιπου στα ιδια λευτα ας επερνες
μια c650 η μια c750
 

Saturnia

Established Member
22 February 2007
108
Πειραιάς
Είναι edge led..γιαυτό...βιάστηκα στο απο πανω επιδει ειδα το "μάλλον"..αν ξερει κάποιος για update μόνο (που να ρυθμίζει την ένταση των Led)
 

samsung

New member
8 October 2007
21
Καλησπέρα ,

Σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω την UE40C6500 και έχω τις εξής απορίες:
1. Θα παίζει κανονικά .mkv αρχεία?
2. Υπότιτλους ελληνικούς .srt όταν αυτοί είναι ξεχωριστοί, θα τους παίζει από το USB?
3. Αν το mkv συνοδεύεται από 5.1 ήχο, θα πρέπει να τον μετατρέψω σε 2.0 για να παίξει?
4. Αυτό που αναφέρετε προηγουμένως ως tools που ακριβώς το βρίσκω (πατώντας ποιο κουμπί)?
5. Σχετικά με αυτό το motion flow, τι ακριβώς εννοείτε? Μήπως ότι κατά την διάρκεια των κινήσεων των ηθοποιών δημιουργείται κάτι σαν είδωλο στην οθόνη?
Σε ευχαριστώ πολύ!
 

mpetou

AVClub Enthusiast
22 May 2010
1,282
Καλησπέρα ,

Σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω την UE40C6500 και έχω τις εξής απορίες:
1. Θα παίζει κανονικά .mkv αρχεία?
2. Υπότιτλους ελληνικούς .srt όταν αυτοί είναι ξεχωριστοί, θα τους παίζει από το USB?
3. Αν το mkv συνοδεύεται από 5.1 ήχο, θα πρέπει να τον μετατρέψω σε 2.0 για να παίξει?
4. Αυτό που αναφέρετε προηγουμένως ως tools που ακριβώς το βρίσκω (πατώντας ποιο κουμπί)?
5. Σχετικά με αυτό το motion flow, τι ακριβώς εννοείτε? Μήπως ότι κατά την διάρκεια των κινήσεων των ηθοποιών δημιουργείται κάτι σαν είδωλο στην οθόνη?
Σε ευχαριστώ πολύ!

καταρχην μην παρεις την C6500 εχει clouding και κακο ηχο οπως ολες οι led
εχουνε κακο ηχο λογω παχους.
Υπότιτλους ελληνικούς .srt παιζουνε ολες οι samsung
Αν το mkv συνοδεύεται από 5.1 ήχο παιζει κανονικα σε ολες τις καινουργιες samsung.
παρε την LE46C750 ειναι η καλυτερη επιλογη