Φακοί για Δραστηριότητα στην Ύπαιθρο

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,165
Γεια σε ολους….τις τελευταιες μερες ξεκινησαμε να λεμε κατι ψιλα για το θεμα με τον Ασταναπανε και τελικα θεωρησαμε καλυτερα να ανοιξει τοπικ…..

Τι Φακο/Φακους θα περνατε στο καμπιγκ αλλα και σε ενα ταξιδι ημερων με Σακιδιο?

Το θεμα με εχει απσχολησει με αγορες. δοκιμες και αποτυχιες αν και εχω μικρη εμπειρια του αντικειμενου….

παρόλα αυτά μου φαινεται ότι εχω βρει το Ιδανικο Συστημα Φακων. Ας τα πουμε όμως αναλυτικα….

Σκοπος: Ένα συστημα φακων αποδοτικο, versatile, και μικρο/ελαφρυ. Θα πρεπει να καλυπτει τις αναγκες μερικων ημερων στο βουνο με το σακιδιο, αλλα και μιας εβδομαδας «επιχειρησιακης» δρασης με τον Συλλογο των Ραδιοερασιτεχνων

Αξιωμα: One is None! Two is One. (και για τους πορωμενους Τρεις είναι καλυτερα)
Ο φακος μπορει να σου πεσει, ακομα και οι Surefire χαλανε, μπορει να μεινεις χωρις το σακιδιο, ασε που μπορεις να μεινεις από μπαταριες…
Είναι βασικο αξιωμα να εχεις εναλλακτικες λυσεις για τα βασικα υλικα που ειναιμκρισιμα για την επιβιωση σου. Τωρα θα μου πει κανεις τοσοι και τοσοι κανουν Ηiking με φακουδακια, τι το θες τοσος βαρος? Και εγω θα ρωτησω, τι θαγινει αν χρειαστει να κινηθεις ολο το βραδυ για οποιοδηποτε κακο λογο. Τοτε ο καλος αποδοτικος φακος γινεται παραγοντας επιβιωσης…..

Αποφαση: Να τυποποιησω το συστημα στις ΑΑ μπαταριες. Εξαλου πολλες συσκευες όπως και ασυρματος μου χρησιμοποιουν ηδη τετοοες μπαταριες. Εξαλου εκτος από την τριαδα που θα δουμε παρακατω και ενας άλλος EDC φακος μου, ο Rexlight 2.0, δουλευει ΜΠΟΜΠΑ με ΑΑ.

Εκτελεση

Πρωτα από όλα. Ακομα και όταν βγαινω για περπατημα, μερα και λιγο εξω από την πολη, παντα εχω μερικα πραγματακια μαζι μου. Για να μην τραβαω την προσοχη εχω κανει ένα πακετακι με ένα zip-lock σακουλακι οσο η παλαμη μου που το εχω παντα στη τσεπη τυο μπουφαν κτλ. Μεσα εχει ένα μαχαιρακι, έναν φακο και ένα φορτιστη για το κινητο που δουλευει με μια ΑΑ μπαταρια.

Ο φακος είναι ειτε ο Fenix L0D P4 (ναι αυτος ο παλιος με το strobe και SOS – αποτελει και τον κυριο EDC Φακο μου) ειτε ο Gerber Infinity Ultra. Πολύ δυνατη κατασκευη και είναι από τους φακους βρυκολακες που ξεζουμιζουν μια μπαταρια. Ο L0D P4 εχει και ένα κλιπακι που το βαζεις σε οποια καυτεθυνση θελεις οποτε μπορει να μπει και στο γεισο του καπελου.

Στη πραξη ο φακος αυτος θα αποτελει κατι σαν φακο ενός Survival Kit.

Εναλλακτικη προταση: ITP A3 EOS, Maratac ΑΑΑ

Δευτερον.

Αν πρεπει να παρει μια πηγη φωτισμου σε ένα ταξιδι, αυτή θα πρεπει να είναι μια Headlamp. Προς το παρον βολευομαι με μια Petzl Taktikka XP με αλλαγμενο LED. Λιγο οι αφραγκιες, λιγο η αναποφασιστικοτητα με καθυστερησαν στην αγορα μιας Zebralight, μαλλον για καλο…..Απο μερα σε μερα βγαινει η καινουργια Zebralight Η51F. AA & 14500 μπαταριες, XP-G, και Flood!

Τριτον

Με το Flood καλυμμενο, παμε για έναν φακο για Throw! (τωρα αν χρειαζεται ή όχι για τις εξορμησεις στη φυση είναι συζητησιμο αλλα για τη περιπτωση μου σιγουρα…εχετε προσπαθησει να φεξετε σε πυργο κεραιων μεσα στον κωλοκαιρο?

Throw και ΑΑ? Γινεται? ΓΙΝΕΤΑΙ!

Το θεμα ειναι η διαχειρηση της δεσμης. Που σημαινει μεγαλο σχετικα κατοπτρο….Οποτε: Trusstfire TR-B6!

igp6127.jpg


μαλλον ψιλοκαταφερα να αποδωσω σωστα το χρωμα (tricolore))

Σωμα για ΑΑ και 14500 και αφαιρουμενη μοναδα Ρ60! Όταν τον πηρα αλλαξα το Λεντ σε XRE-R2 και εβαλα μια πλακετα για ΑΑ 1,5 Volt με multi-mode. Την RV-7. Δυστυχως μεχρι να την αγορασω ο προμηθευτης τη σταματησε, και ετσι αγορασα μια παρομοια από το DealExtreme. Μονο που η εξοδος δινει 350 mA μονο και όχι τα 700 της αρχικης. Αμωτο! (δηλαδη όχι πως τα 90 Lumens στο Max είναι και ασχημα).

Βεβαια αυτό ηταν τοτε….τωρα η Solarforce εχει και μοναδες Ρ60 για 0,9-4,2 Volt. Οποτε παμε για αντικατασταση….

Μετρησεις (στο κουτι μου)

14500 : Low 41 – Med 231 – High 525 Lux (περιπου 220 Lumens)
Eneloop : Low 16 – Med 67 – High 164 Lux (περιπου 80 Lumens)
Energizer ΛΙθιου: ΔΕΝ Μετρησα!
2x Eneloop : Low 26 – Med 137 – High 330 Lux (περιπου 145 Lumens)

igp6143.jpg



Ο φακος είναι poly solid για κινεζικο….Πιο πολυ πό τους Solarforce. Είναι καλοκομμενος, τα πασα είναι μια χαρα, αρκετα μπαμπατζανικος στο παχος του μεταλλου, και είναι και HAIII. Μοναδικο μελανο σημειο π δακτυλιος της κεφαλης. Πρεπει να τον βγαλεις για να αφαιρεσεις γυαλι και μοναδα, και το αμωτο είναι ότι ειναι πλαστικος! Με το σχημα του δεν φαινεται ότι είναι επιρρεπες σε ζημιες, αλλα εχω μια απιστευτη φοβια με τα πλαστικα μερη/πασα οποτε δεν το ξανανοιγω……Α ξεχασα…επισης λογω σχηματος ο φακος βγαζεο το φαρδυτετο SPILL Που εχω δει από P60 module!

Εναλλακτικες Προτασεις:

1. Dereelight Javelin με σωμα C2H για μια ΑΑ μπαταρια. Αλλα εχει XPG (μειωμενο Throw) και μονο μια σκαλα φωτισμου.
2. Quark Turbo 123. Εχει κεφαλη 0,9-4,2 Volt και με συμβατα πασα με ολη την σειρα. Του κοτσαρουμε το σωμα ενός Quark ΑΑ και ειμαστε μπομπα. Αν θελουμε παραπανω βαζουμε σωμα 2ΑΑ!
3. JEtbeam Raptor με AA σωμα. (ΠΟΛΥ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΟΣ)!

η αληθεια είναι ότι όλοι οι παραπανω συνδυασμοι βασιζονται στις 14500 για την εξτρα αποδοση. Αυτό δεν είναι μεγαλο προβλημα. Mε μια στο φακο και άλλη μια ανταλλακτικη, και μια χουφτα μη επαναφορτιζομενες ΑΑ ειμαστε μπομπα. Εξαλου οι 14500 υπερεχουν ελαφρα των 16340, και υπαρχουν καλες κινεζικες σε τιμη που μπορεις να της θεωρησεις αναλωσιμες (νεες Trustfire με την κοκκινομαυρη ετικετα).

αυτά προς το παρον…..ανοιχτος στις ιδεες σας ειδικα στις ΑΑ εφαρμογες.
 

ergotelis

AVClub Addicted Member
6 January 2010
2,018
Ηράκλειο Κρήτης
Re: Φακοι για Δραστηριοτητα στο Υπαιθρο

Προσωπικά, η καλύτερη λύση για μένα είναι, σίγουρα 2 φακούς.
Ζebralight h31, λειτουργεί τόσο για κεφαλής, όσο και για κοινός φακός ή για να κρεμαστεί ή για να μπει στη τσέπη.
Fenix tk30. Τα έχει όλα και συμφέρει. Ίσως ο καλύτερος 2x18650 φακός. Και αντοχή και κύκλωμα πολύ efficient και αξιόπιστος και βολικό μέγεθος.

Αν έπαιρνα και 3ο, θα διάλεγα κάτι πιο ενδιάμεσο, σαν dereelight CL1H ή τον Eagletac T20C2 MK2. Πολύ καλά κομμάτια.

Όπως καταλάβατε, προτιμώ λιθίου, γιατί έχουν καλύτερη απόδοση και δε ξεφορτίζουν. Αν μπορούσα να έχω και στους 3 φακούς μου τις ίδιες μπαταρίες θα το προτιμούσα, για αυτό αν υπήρχε H61 (που να παίρνει 18650) θα τον προτιμούσα.
 

Παντελής

Supreme Member
10 April 2010
5,610
Κερατσίνι
Re: Φακοι για Δραστηριοτητα στο Υπαιθρο

kospap πολυ ωραιο το τοπικ αλλα ρε αμωτο μας ταξιδεψες ασχημα και αρχισα να ονειρευομαι βουνο και εξερευνησεις :sleep:
 

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,442
Ελευσίνα
Απάντηση: Φακοι για Δραστηριοτητα στο Υπαιθρο

Οταν μιλαμε για φακο για χρήση σε υπαιθρο τοτε μιλαμε για φακο ΚΕΦΑΛΗΣ κατα 95% των περιπτώσεων. Και μιλάω καθαρά με την εμπειρία αρκετών ετών σε ενασχόληση με το αντικείμενο της υπαιθριας ζωής (δε μιλω για camping).

Οι ποιο διαδεδομένοι φακοι με καταλληλες προδιαγραφές αδιαβροχοποίησης, αυτονομίας, αντοχή σε σκόνη και λοιπες αντιξοες συνθήκες, αριστη εργονομία ακουν στο ονομα petzλ, black diamond, primus και αρκετές άλλες.

Tα τελευταια χρόνια ολες οι παραπανω εταιρειες χρησιμοποιούν απλα Led υψηλής ευκρίνειας η συνδυασμό led με κοινά λαμπάκια πυρακτωσεως (σπανια). Πλεον εχουμε και καποιες υλοποιήσεις με cree led αλλα η αυτονομία πέφτει αρκετά και γι αυτο βαζουν και extra απλα led για χαμηλή σκάλα φωτισνμού.

Το ζητούμενο δεν ειναι ο πολύς φωτισμός ουτε να κανουμε την νύχτα μέρα (γι αυτο ειμαστε και στην φύση εξάλλου, ζούμε με αλλους ρυθμούς). H αυτονομία ειναι το παν, και η πολυτελεια να κουβαλαμε extra βαρος σε μπαταρίες δεν υπάρχει.Δουλευουν με 1 έως 4 μπαταρίες ΑΑ η και σπανια με 2032 3V

Μερικα δείγματα:

Βαρυ πυροβολικό black diamond: Icon
BlackDiamond-Icon-1.jpg


http://www.blackdiamondequipment.com/en-us/shop/mountain/lighting/icon

Βαρυ πυροβολικό Petz: MYO RXP (στενή και ευρεία δεσμη φωτισμού)

myo-rxp-300x300.jpg

http://www.petzl.com/en/outdoor/myo-series/myo-rxp

Best seller Petz: zipka
22.jpg


http://www.petzl.com/en/outdoor/tikka-zipka-series/zipka

Primus: prime lite E

headlamp.jpg


http://www.primuscamping.com/product.php?id=140

Μια ματιά στους καταλόγους των εταιρειων θα βρείτε πληθώρα σχεδίων, δυνατοτήτων με φυσικά και τιμών που ξεκινάνε απο 25 εως 100 ενω γυρω στα 50 μπορεις κανείς να προμηθευτεί ενα φακό διαμάντι φτιαγμένο για πολλά χρόνια χρήσης στο ύπαιθρο.

Ps: το να εχεις τα χέρια σου ελευθερα ενω πρεπει να φωτίζεις καπου ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ που πρεπει να το βιώσει καποιος για να το καταλάβει...
 
Last edited:

astanapane_10

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,654
Re: Φακοι για Δραστηριοτητα στο Υπαιθρο

Ευχαριστουμε τον Kospap που ανοιξε αυτο το νημα, γιατι μας ταξιδευει τωρα.

Διαβαζω απο ολους ολα αυτα και τρελενομαι:ridinghorse:

Για να πω και εγω την γνωμη μου, θελεις εναν μικρο φακουδακο που να σου κανει δουλεια για περιφεριακα της εξωχικης σου εγκαταστασης.

Αυτος για μενα ειναι ο Zebralight H31 (γιαυτο τον πηρα κιολας). ενσωματωνεται στο καπελο μπαινει με τον ελαστικο ιμαντα του στο κεφαλι, γινεται φακος περιορισμενης περιοχης.

Μετα χρειαζεσε ενα καλο εργαλειο για τις αναγκες σου τοσο κοντα τοσο και μακρυα.

αυτος για μενα και δεν τον αλλαζω με τιποτα ειναι ο RRT-0. τον εχω ελεγξει τοσο για τον χρονο λειτουργιας του οσο και του οτι μπορει να παρει μπαταριες RCR123 και ΑΑ.Το ιδιο και ο Dereelight C2H (RCR123 & AA).

Μετα θελουμε ενα monster για να βαραει στο κεφαλι σε αποσταση καμια 300-500 μετρα.

Και ασφαλως θελεις και μπαταριες. Βεβαια το θηριο δεν θα το εχεις σε λειτουργια ολη την ωρα γιαυτο για ενα τριημερο αρκει νομιζω μια αλλαξια.

Μιλαω για τον Thrunite Catapult. 900 lumens και εμβελεια οπως λεει η εταιρια τα 500 μετρα τα εχει στο χερι.

Μετα θελεις και εναν φακο σηματος για να ξερουν οι αλλοι οτι υπαρχεις. αυτος βεβαια δουλευει και για μεσα σε εσωτερικους χωρους ως εναλακτικο φως.

Για οσους γνωριζουν....GLO-TOOB LITHIUM WHITE

http://www.glo-toob.com/main.html

αυτα και πολλα αλλα. Αλλα γενικα εγω αυτα θα επερνα. (δεν ξεχασα φυσικα τον Surefire LX2 που αυτον θα πρεπει να τον εχεις κολλημενο στο σακακι ή στην τσεπη σου. εγω δεν θα τον ειχα για πρωτο φακο, αλλα για οταν πραγματικα χρειαστω κατι σε περιπτωση μεγαλης αναγκης)
 
Last edited:

Παντελής

Supreme Member
10 April 2010
5,610
Κερατσίνι
Re: Φακοι για Δραστηριοτητα στο Υπαιθρο

ρε παιδια μηπως το παρακανουμε και χανουμε το νοημα της φυσης?νομιζω οτι με ενα φακουδακι που να εχει και μεσαια σκαλα για περισσοτερη αυτονομια ειμαστε ενταξει εξαλλου δεν θα παμε στον πολεμο.με ενα φακο μεχρι 200 λ φωτιζουμε στο σκοταδι του δασους αρκετα και για καθε δραστηριοτητα.εχω αρκετη ενασχοληση με την φυση (4χ4,κυνηγι,καμπινγκ,κ.α)και ποτε δεν χρειαστηκα τοσους φακους ουτε σκοπευουμε σαν παρεα :gossip: να χαθουμε και να χρειαστει να κανουμε ερευνα εξαλλου αν γινει κατι τετοιο αλλοι ειναι αυτοι που θα βοηθησουν πραγματικα.θυμαμαι βραδια να περπαταμε και χωρις φακο με το φεγγαρι :creep: η χωρις αυτο και μια χαρα προσανατολιστηκαμε.δεν ξερω γραφω απο πλευρας μου ο καθενας το βλεπει απ´την πλευρα του.παντως τωρα καλοκαιρακι η πιο χειμωνα αν θελετε να συναντηθουμε καπου στερεα ελλαδα να βολευει ολους για καποια διανυκτερευση και εξερευνηση ας το κανονισουμε καποια στιγμη...να φωτισουμε κανα δασος...
 
Last edited:

astanapane_10

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,654
Re: Φακοι για Δραστηριοτητα στο Υπαιθρο

ρε παιδια μηπως το παρακανουμε και χανουμε το νοημα της φυσης?νομιζω οτι με ενα φακουδακι που να εχει και μεσαια σκαλα για περισσοτερη αυτονομια ειμαστε ενταξει εξαλλου δεν θα παμε στον πολεμο.με ενα φακο μεχρι 200 λ φωτιζουμε στο σκοταδι του δασους αρκετα και για καθε δραστηριοτητα.εχω αρκετη ενασχοληση με την φυση (4χ4,κυνηγι,καμπινγκ,κ.α)και ποτε δεν χρειαστηκα τοσους φακους ουτε σκοπευουμε σαν παρεα :gossip: να χαθουμε και να χρειαστει να κανουμε ερευνα εξαλλου αν γινει κατι τετοιο αλλοι ειναι αυτοι που θα βοηθησουν πραγματικα.θυμαμαι βραδια να περπαταμε και χωρις φακο με το φεγγαρι :creep: η χωρις αυτο και μια χαρα προσανατολιστηκαμε.δεν ξερω γραφω απο πλευρας μου ο καθενας το βλεπει απ´την πλευρα του.

ωραια αν το σκεφτεσαι ετσι, τοτε ενας φακος κεφαλης και ενας τσεπης με καλο through ειναι απαραιτητα.
 

ergotelis

AVClub Addicted Member
6 January 2010
2,018
Ηράκλειο Κρήτης
Re: Φακοι για Δραστηριοτητα στο Υπαιθρο

Καλά τα λέει ο Padelis, Κάποτε κρατούσαμε ένα κερί και άμα και τώρα θέλουμε ολόκληρο μαγαζί!(και εγώ το ίδιο έτσι δε φαντάζεστε τι κρατώ μαζί μου!)
Για αυτό και εγώ σίγουρα θα συμβιβαζόμουν, αν έπαιρνα ένα φακό μόνο , τον H31 και μια-δυο εναλλακτικές μπαταρίες. Μετά θα προτιμούσα τον TK30 που έγραψα, σε αντίθεση με τον thrunite catapult, γιατί έχει καλύτερο low και εμπιστεύομαι περισσότερο τη χρόνια τώρα πετυχημένη fenix.

Astanapane, πέραν από τα glo-toob, οι φακοί παίρνουν diffuser(όχι σκέτο τζαμάκι αλλά και με προέκταση ώστε να διαχέουν το φως και προς τα πίσω), θα προτιμούσα να πάρω κάτι τέτοιο παρά να πάρω ένα 3ο φακό(πιο οικονομικά μου βγαίνει :p

Όσο για το ποστ Φραπε, με τους petzl, φοβεροί φακοί και μάλιστα θα έλεγα πως είχαν το μονοπώλειο στους καλούς φακούς κεφαλής,ωστόσο θα σου πρότεινα να δει τους zebralight, είναι ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η σύγχρονη τεχνολογία.Πολύ ελαφρύτεροι, αρκετά ανθεκτικοί και υψηλής απόδοσης!

Ένα σχόλιο θα κάνω σε αυτή τη πρότασή σου:
"Πλεον εχουμε και καποιες υλοποιήσεις με cree led αλλα η αυτονομία πέφτει αρκετά και γι αυτο βαζουν και extra απλα led για χαμηλή σκάλα φωτισνμού."

Αυτό πλέον δεν ισχύει. Τα led, από τα q4 bin μάλιστα και ύστερα, είναι πιο αποδοτικά από τα καλύτερα 5mm led(Nichia GS) στα ίδια ρεύματα. Άρα, με ένα καλό κύκλωμα που να δίνει πραγματικό Low low, δε χρειάζονται τα ledακια. Εξασφαλίζεις καλύτερη απόδοση με ίδια ρεύματα χωρίς επιπλέον προσθήκες πάνω στο σώμα του φακού. Σε περίπτωση πάλι που θες άλλο χρώμα, δίνουν και φιλτράκια, δε ξέρω ωστόσο αν υπάρχουν για τη σειρά zebralight.
 
Last edited:

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
90,931
Εκεί ψηλά.....
Re: Φακοι για Δραστηριοτητα στο Υπαιθρο

Η καλυτερη λυση και η απολυτως φορητη ειναι ο μικρος e+lite της PETZL.

Φωτιζει οπου σας παρουσιαστει αναγκη ,χωραει παντου και εχει και λειτουργιες emergency signal.


7350-1.jpg
 

ergotelis

AVClub Addicted Member
6 January 2010
2,018
Ηράκλειο Κρήτης
Re: Φακοι για Δραστηριοτητα στο Υπαιθρο

Η καλυτερη λυση και η απολυτως φορητη ειναι ο μικρος e+lite της PETZL.

Φωτιζει οπου σας παρουσιαστει αναγκη ,χωραει παντου και εχει και λειτουργιες emergency signal.

Τι διαστάσεις έχει αυτός?
Γιατί η καλύτερη λύση? Πειράζει που πάλι πιστεύω ότι ο H31 είναι αρκετά καλύτερος συνολικά? :p
https://zebralight.3dcartstores.com/H31-Headlamp-CR123-220Lm_p_25.html

:7SFGSFG:
 
Last edited:

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
90,931
Εκεί ψηλά.....
Re: Φακοι για Δραστηριοτητα στο Υπαιθρο

Το κουτακι στο οποιο χωραει μαζι με τον ιμαντα ειναι λιγα εκατοστα.

Στο κεφαλι δεν τον καταλαβαινεις καθολου.


Εχει ομως τελειως διαφορετικη φιλοσοφια απο αυτον που προτεινεις.

Δες εδω
 

astanapane_10

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,654
Re: Φακοι για Δραστηριοτητα στο Υπαιθρο

Zebralight για το κεφαλι. δεν την αλλαζω με τιποτα.
 

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,165
Re: Φακοι για Δραστηριοτητα στο Υπαιθρο

Συνολικη απαντηση σε ολους....

Τα βαρια πυροβολικα ξεχαστετα......μια φορα κοθβαλησα εναν σαν τον Surefire 6p και δεν το ξανακανω......

ΟΧΙ στον elite...η αυτονομια του ειναι γελοια

Και πιο σοβαρα..ειμαι σε ενα φορουμ που εχουμε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ. σε πολυ σκληρες συνθηκες (πχ Διασωστης σε εταιρια υλοτομησης στον καναδα τον Χειμωνα)

Καθε τοσο εχουμε αναφορες με τυπους που βγαινουν ξυπολοητοι (χωρις ρεαλιστικο φως στην περιπτωση μας) στα αγκαθια. οσσοι ζουν μετα για να δουν την ιστορια της θαυματουργης διασωσης τους στους NY Times ειναι απλα κωλοφαρδοι.....(φυσικα υπαρχουν και περιπτωσεις με διαφορετικα substandard Υλικα)
Χαρακτηριστικο.....μια γκομενα εγλωβιστηκε στο αυτοκινητο της σε χιονοθυελλα......το αυτοκινητο σκεπαστηκε απο το χιονι και την βρηκαν μονο και μονο γαιτι ειχε δεσει τον φακο στην κεραια......

παιδια μην θυσιαζετε την αυτονομια....
 

astanapane_10

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,654
Re: Φακοι για Δραστηριοτητα στο Υπαιθρο

βαζεις τον zebralight low και εχεις αυτονομια 21 μερες συνεχεια....και αμα θες τα 5lumens 3 μερες,

ασταναπανε σου λεω. εγω τον ειχα σε μια δουλεια 15 μερες εξωτερικο που ειχα παει και τον χρησημοποιουσα καθε μερα στο medium
 

ergotelis

AVClub Addicted Member
6 January 2010
2,018
Ηράκλειο Κρήτης
Re: Φακοι για Δραστηριοτητα στην Υπαιθρο

ασταναπάνε συμφωνώ μαζί σου, ο h31 είναι ίσως ό,τι πιο ωραίο κυκλοφόρησε φέτος μέχρι στιγμής. Μαζί με τα μοντελάκια που φωτίζουν ίσια, είναι κορυφαία σειρά!
 

mantilas

Senior Member
20 January 2010
564
Απάντηση: Φακοι για Δραστηριοτητα στην Υπαιθρο

Παιδες σημερα παρελαβα τον dereelight,KATAΠΛHKTIKOS μιλαμε για φοβερο εργαλειο,ανωτερος απο τον τκ10.Ασταναπανε ευχαριστω που μου τον προτεινες.Οταν ανοιξα το κουτι δε μου γεμισε και πολυ το ματι,οταν ομως τον αναψα το βραδυ εμεινα αφωνος,πραγματικο τερατακι:Banane0::twoguns::music-smiley-005::award:
 

ergotelis

AVClub Addicted Member
6 January 2010
2,018
Ηράκλειο Κρήτης
Re: Φακοι για Δραστηριοτητα στην Υπαιθρο

H dereelight πάντα είχε αξιόλογους φακούς! Το σημαντικότερο πλεονέκτημά του είναι οι διαφορετικές δυνατότητες μετατροπής που διαθέτει, από το να αλλάξεις led ανακλαστήρες αντάπτορες για μπαταρίες κτλ
 

mantilas

Senior Member
20 January 2010
564
Απάντηση: Φακοι για Δραστηριοτητα στην Υπαιθρο

Δεν γνωριζω πολλα αλλα απο οτι καταλαβα πρεπει να εχεις γνωσεις για να κανεις τις μετατροπες,ας πουμε το λεντ ξεβιδωνει και βιδωνει το καινουργιο?Για να βαλω την κεφαλη javellin πρεπει να αγορασω ολοκληρο τον φακο η μονο την κεφαλη?Θα εχει μεγαλυτερη αποδοση?
 

astanapane_10

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,654
Re: Φακοι για Δραστηριοτητα στην Υπαιθρο

σε ενα site ποθλανε μονο την κεφαλη θα ψαξω και θα σου πω.

ειναι ενας παρα πολθ καλος μικρος.