Απάντηση: Προσεχώς 3D
Ανδρεα , δεν ειχα σκοπο να σε υποβαθμισω, ουτε θελω αντιπαραθεσεις τυπου Κεφαλα (δεν ηταν ο σκοπος μου). Sorry αν ακουστηκα λιγο αποτομος, αλλα μου κανεις ανθρωπο που του αρεσει να λενε τα πραγματα με το ονομα τους..
Δυστυχως η κουβεντα που ανοιγουμε δεν εχει τελειωμο και σιγουρα θα ηταν χρησιμη μια συναντηση ή και event για τα θεματα της εικονας (οι διαχειριστες ακουν;

)
Πολυ συντομα για τα θεματα που αναφερεις:
1) Το θεμα φωτεινοτητας αφορα οποιοδηποτε προβολικο μεσο, οχι μονο τους προβολεις. Πχ η Kuro μου,δεν εχει δα και τρελη φωτεινοτητα, ειδικα σε σχεση με τις LCD. Σιγουρα σε τελικη αναγνωση η εικονα της δεν εχει αντιπαλο, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι η καλυτερη σε ολους τους τομεις.
2)Για το on/off contrast, αν θεωρεις οτι ο λογος που το ανεφερα ειναι οι υψηλες επιδοσεις που προβολεα που εχω, εισαι τελειως λαθος. Το ανεφερα γιατι παιζει τεραστιο ρολο στην εικονα , συνηθως μεγαλυτερο απο τον ρολο του Ansi contrast αφου σου επιτρεπει να χρησιμοποιησεις τιμες gamma σκοτεινοτερες απο αυτες μιας συσκευης με χαμηλο on/off contrast, αρα μεγαλυτερο βαθος στην εικονα. Και δεν το λεω εγω αυτο, αλλα πραγματικοι gurus της εικονας οπως ο Greg Rogers. Μπορεις να το διαπιστωσεις και μονος σου, αν δωσεις μια πιο σκοτεινη τιμη (πχ 2,4 ) στο gamma της τηλεορασης σου και δεις μια φωτεινη σκηνη: Θα διαπιστωσεις ποσο πιο 3D αισθηση θα αποκομισεις. Ομως, λογω του οτι η τηλεοραση σου δεν θα εχει το υψηλο on/off contast που απαιτειται, θα εχεις ως side-effect το κρασαρισμα για χαμηλα IRE (σκοτεινες σκηνες) κατι που ενα προβολικο με υψηλο on/off δεν θα αντιμετωπισει. Αν εχεις ορεξη για διαβασμα (στα Αγγλικα) μπορω να σου στειλω σχετικα αρθρα..
Για το θεμα του sharpness, συνεχιζεις να εισαι λαθος: Και οι χειροτεροι συγχρονοι προβολεις περνανε ανετα τα πατερν αναλυτικοτητας των test disks, καποιοι καλυτερα, καποιοι χειροτερα. Ομως, να εισαι σιγουρος οτι 1) πληροφορια ΔΕΝ χανεται 2) Η αναλυτικοτητα του πραγματικου υλικου που βλεπουμε (Bluray) δεν εχει σχεση με την αναλυτικοτητα ενος test pattern για τους λογους που προανεφερα. Οποτε, αν ο σκοπος σου ειναι να βλεπεις μονο test patterns με την τηλεοραση σου ή τον προβολεα σου, ναι υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης και στις δυο τεχνολογιες. Αν ομως θες να βλεπεις ταινιες, βιντεο κλπ, η μεγαλη πλειοψηφια των συγχρονων συσκευων σε υπερκαλυπτουν... Αυτο φυσικα δεν σημαινει οτι οι προβολεις και οι τηλεορασεις σημερα δεν εχουν προβληματα. Το αντιθετο, ακομα και για κορυφαιες συσκευες οπως η Kuro. Ομως, θεωρω οτι τα πραγματικα προβληματα που μας ταλανιζουν προερχονται απο το υλικο που βλεπουμε, διοτι οταν τροφοδοτουμε τις συσκευες μας με κορυφαιο υλικο (πχ HD demos γυρισμενα με επαγγελματικες HD cameras) αυτες μας εκπλησσουν, καθε φορα..
Εν κατακλειδι: Εαν ενδιαφερεται καποιος για ποιοτικη εικονα, θα την βρει και στον χωρο των τηλεορασεων και στον χωρο των προβολεων, αλλα αυτο προυποθετει οχι μονο εξοδα για την αγορα των καταλληλων συσκευων αλλα και για την σωστη ρυθμιση/τοποθετηση τους. Ειναι τεραστιο λαθος να αναθεματιζει καποιος την βιντεοπροβολη η οποια βρισκεται σημερα σε πολυ υψηλο επιπεδο, αλλωστε δεν ειναι τυχαιο οτι οι πλειονοτητα των video purists ασχολειται με προβολεις και οχι τηλεορασεις για τον λογο κυριως του μεγεθους.
Το καλυτερο δωρο που μπορει να κανει καποιος στην τηλεοραση ή στον προβολεα του, εαν του αρεσει το σπορ, ειναι μια (ή περισσοτερες) ρυθμιση απο επαγγελματια ωστε να παιρνει το maximum που μπορει να του προσφερει το συστημα του. Δυστυχως, αυτο δεν ειναι καθολου αυτονοητο, αφου οι περισσοτεροι το πολυ να εχουν ρυθμισει ενα brightness/contrrast ειτε γιατι δεν θελουν/βαριουνται, ειτε γιατι δεν μπορουν (λογω ελλειψης ρυθμιστικων στην συσκευη τους).Ειδικα στον χωρο των τηλεορασεων, αυτο ειναι ο κανονας..
Αυτα τα ολιγα-Θα χαρω να κανονισουμε και κατι ολοι μαζι..