Ερώτηση περί φωτογραφικής μηχανής

Jkouli

AVClub Enthusiast
27 November 2007
766
Αντιμετωπίζω φίλοι μου,ένα θέμα.Όταν βγαζω φωτο και κοιταω απο lcd οθονη ειναι μια χαρα ευθυγραμμισμενη.Οταν την απενεργοποιησω και παω να βγαλω μεσω του εικονοσκοπιου βγαινουν ολες μπατρισμενες δεξια.Ενω δλδ η μηχανη ειναι παραλληλη με το εδαφος αυτο ειναι στραβο και κατα συνεπεια η φωτο βγαινει στραβη!...Παιζει να πρεπει να παει σερβις??

Πιθανόν τη στιγμή που πατάς το κουμπί του κλείστρου να γέρνει και η μηχανή δεξιά.
Δοκίμασε να τραβήξεις ακουμπώντας την σε ένα τραπέζι.

Ειχα και εγω ενα παρομοιο προβλημα με την canon 400d που εχω(το οποιο προβλημα ειδα καποια στιγμη οτι το ειχαν και αλλοι,σε καποια forum του dpreview)

Βασικα,ενω στοχευοντας απο το σκοπευτρο και προσεχοντας στη φωτο να βγαινει ισιος ο οριζοντας(πχ σε φωτο με θαλασσα),η φωτο μετα εγερνε λιγο δεξια.Τελικα το αντιμετωπισα αυτο,γερνοντας λιγο τη μηχανη πιο αριστερα σε σχεση με το σημειο οπου μου φαινοταν απο το σκοπευτρο οτι θα ηταν ισια,και ετσι μετα εβγαινε κανονικη.

περιεργο φαινεται.....
φτιαξε για αρχη ενα στοχο με γραμμες οριζοντιες κ καθετες
φωτογραφισε το με προσοχη ευθυγραμιζοντας τις γραμμες μες στο σκοπευτρο σου (αν χρειαστει βαλε τριποδα να σαι σιγουρος)
συνηθως λογω πιεσης του χεριου-δαχτυλου γερνει λιγο την πιο ακαταλληλη στιγμη - της ληψης, απο δυναμη η ασυναισθητα..
Ειναι λιγο τραβηγμενο για να ναι προβλημα

Σε σταθερο σημειο οι φωτο βγαινουν μια χαρα.
Ομως στο εικονοσκοπιο φαινεται θεοστραβη,ενω στην lcd μια χαρα.
Σαν αισθητηρας δε νομιζω να εχει θεμα,αλλα αν εγω τη βλεπω στραβη,στην προσπαθεια μου να την ισιωσω,στην πραγματικοτητα τη στραβωνω....
Εξ εμπειριας αυτο λυνεται με σερβις?
Επισης απο Κοντακ σερβις,περα απο Μαρουσι εχει καπου αλλου?

Γνωριζει κανεις καποιο τηλεφωνο για το σερβις της Κοντακ στο Μαρουσι?Το τηλ που εχουν λεει οτι δεν υφισταται!

Προς ενημερωση για οσους προτιμησετε Κοντακ.Σερβις Ελλαδα δεν υπαρχει.Παει Γερμανια.Συσκευαζεις τη μηχανη και με κουριερ πληρωμενο απο αυτους ερχονατια και στην παιρνουν!

Εάν είναι εκτός εγγύησης ίσως να μην συμφέρει να την επισκευάσεις.
BTW και οι Olympus πάνε Πορτογαλία για service εδώ και 3-4 χρόνια.....

Για την Ολυ υσχει, εχω στειλει ενα φακο για επισκευη, 2-3 ευδομαδες τους πηρε

Τοσο ασυμφορο τους ειναι να διατηρουν σερβις Ελλαδα??Οχι εντος εγγυησης ειναι...

H Kodak Near East στην Ελλάδα έκλεισε μετά την κατρακύλα του φίλμ. Η μητρική εταιρεία αποφάσισε και περιόρισε τις δραστηριότητες της εκτός ΗΠΑ διατηρώντας μονο βασικές δραστηριότητες. Κάποτε τα εργαστήρια εγχρώμων της ήταν τα κορυφαία σε ποιότητα μαζικής εκτύπωσης στη χώρα μας.

Παιδιά , νομίζω ότι είσαστε σε λάθος μέρος - στον εξοπλισμό πρέπει να πάτε ...

Last edited by a moderator: