Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για την HTPC Guides

Status
Not open for further replies.
Q: Έχω το ΧΧΧΧ οικιακό DVD Player το οποίο κατά κοινή ομολογία έχει πάρα πολύ καλή εικόνα. Είναι δυνατό ένα απλό PC να βγάζει καλύτερη εικόνα από αυτό;

A: Και όμως είναι! Ένα σωστά στημένο HTPC σε συνδυασμό με ένα σωστά ρυθμισμένο μέσο προβολής (προβολέας ή τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας) μπορεί να δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα, εμφανώς καλύτερα από τα ακριβότερα οικιακά DVD players.


Q: Βλέπω ότι όλοι σας μιλάτε για Dscaler, FFDshow, Reclock, Zoomplayer, TheaterTek και άλλα περίεργα. Γιατί απλά δεν βλέπετε τις ταινίες σας μέσα από το Power DVD ή το WinDVD ;

A: Τα PowerDVD και WinDVD είναι αξιοπρεπή προγράμματα αναπαραγωγής, αλλά δεν είναι τα καλύτερα σε ποιότητα εικόνας. Εάν κάποιος θέλει να πάρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας από τα DVD του, οι λύσεις που συζητάμε είναι αποδεδειγμένα οι βέλτιστες.


Q: Ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ, αλλά αυτά που περιγράφετε μου ακούγονται σαν πυρηνική επιστήμη. Τι γνώσεις απαιτούνται για να ασχοληθώ και εγώ με τα HTPCs ;

A: Το γεγονός ότι έφτασες μέχρι εδώ και διαβάζεις αυτό το FAQ, σημαίνει ότι έχεις τις βασικές γνώσεις για να αρχίσεις να ασχολείσαι. Η ουσιαστική απαίτηση είναι η όρεξη για ενασχόληση. Όλα τα υπόλοιπα θα τα βρεις σχεδόν έτοιμα (βλέπε οδηγούς). Φυσικά θα υπάρχουν απορίες που θα έχεις που δεν θα λύνονται από τους οδηγούς. Σε αυτή τη περίπτωση, μπορείς να κάνεις μια Αναζήτηση στις κατηγορίες HTPC. Εάν δεν βρεις έτσι λύση, μπορείς πάντα να ανοίξεις ένα σχετικό θέμα και να πάρεις βοήθεια από τα υπόλοιπα μέλη.
Το HTPC δεν είναι plug-n-play, αλλά η ικανοποίηση από την ποιότητα εικόνας που μπορεί να επιτευχθεί είναι απίστευτα μεγάλη.


Q: Ωραία λοιπόν, το αποφάσισα! Θέλω να στήσω HTPC! Πόσο θα μου στοιχίσει;

A: Η απάντηση εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Μπορούμε να πούμε ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να αποκτηθεί ένα HTPC βασικών προδιαγραφών με κόστος υλικού περίπου 600 . Το κόστος ανεβαίνει εάν θέλουμε πιο γρήγορο επεξεργαστή, κάρτα γραφικών με υποστήριξη HDCP, μεγαλύτερη μνήμη ή δίσκο, κάρτες TV / Satellite Tuner, οθόνη LCD στο κουτί, κλπ.


Q: Το συναρμολόγησα! Τώρα τι κάνουμε από software?

A: Η πρώτη σκέψη του περισσότερου κόσμου είναι: “Windows Media Center Edition!!” Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Μπορεί να είναι όμορφα σαν περιβάλλον και αρκετά εύχρηστα, αλλά δεν συνεργάζονται με τα φίλτρα και τα decoders που χρησιμοποιούμε. Οπότε, ή θα έχουμε την ευκολία των Media Center, ή την ποιότητα των δικών μας λύσεων.

Q: Βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί οδηγοί για το στήσιμο των προγραμμάτων. Ποιόν να ακολουθήσω; Ποιος είναι ο καλύτερος;

A: Για αρχή, είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί το Powerstrip και να γίνουν οι ρυθμίσεις που περιγράφονται στον σχετικό οδηγό. Στη συνέχεια, προτείνουμε να δοκιμάσετε και τον Zoom Player Pro, και τον TheaterTek, φυσικά με τις ρυθμίσεις που περιγράφονται στους σχετικούς οδηγούς. Οι διαφορές είναι αρκετές, κάποιες υπέρ του ενός, και κάποιες υπέρ του δευτέρου. Ο Zoom Player Pro είναι ίσως υπέρμετρα παραμετροποιήσιμος, κάτι το οποίο τον κάνει να φαίνεται πολύπλοκος. Ο TheaterTek είναι πολύ πιο απλός, αλλά αυτό τον κάνει λιγότερο ευέλικτο από όσο θα θέλαμε. Υπερτερεί όμως του Zoom Player στο interface, το οποίο είναι πολύ πιο όμορφο. Η τελική απόφαση είναι του χρήστη, ο οποίος θα είναι σε θέση να κρίνει ποιο πρόγραμμα είναι κατάλληλο για αυτόν.
 
Last edited by a moderator:
Status
Not open for further replies.