Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

kotsidisjohn

AVClub Addicted Member
26 April 2008
2,030
Θεσ/νικη
Μια απορια...

Γιατι ακομα μετα απ ολες τις συζητησεις για HD audio , flacs, transport -Dac κτλπ, υπο προυποθεσεις (σχεδον παντα δηλαδη..) συνεχιζω ν ακουω καλυτερα κ πιο ευχαριστα τη μουσικη μου απο το συστημα βυνιλιου μου παρα απο το συστημα Macbook Pro-Dac μου?
Κ πιο συγκεκριμενα περαν των αλλων πχ στο Firebird του Stravinsy η στο Folk Singer του Muddy Waters σαν μικρα προσφατα παραδειγματα μου ακουγονται πολυ κατωτερα , πιο "στεγνα" και εχω την εντυπωση οτι κατι δεν παει καλα με το θεμα "timing" της ολης μουσικης ακολουθιας.Βεβαια ακουω συνεχεια απο το MacbookPro - Dac με flacs αλλα κ παλι δε μου καθεται κ πολυ καλα...Βεβαι πανω απ ολα γουστα ειναι αυτα...
Περιμενω τις γνωμες σας...

Re: Βυνιλιο vs HD audio transport-Dac

Μήπως είναι ο χαρακτήρας του dac (το συγκεκριμένο είναι πολύ αναλυτικό) ο οποίος δεν σου κάθεται λόγω του ότι έχεις συνηθίσει το βινύλιο που έχει διαφορετικό ήχο?

ΥΓ Houston αγόρι μου σε βλέπω ότι το διαβάζεις, πρόσεξε τι θα απαντήσεις :smash:

με το συγκεκριμενο καλωδιο οπτικο ( ειναι το τελευταιο Macbook Pro 2009 ) που παιρνει το ατοφιο ψηφιακο σημα απο τη εξοδο κ καταληγει με optical toshlink στη αντιστοιχη εισοδο ενος βελτιωμενου Benchmark Dac.

Μήπως είναι ο χαρακτήρας του dac (το συγκεκριμένο είναι πολύ αναλυτικό) ο οποίος δεν σου κάθεται λόγω του ότι έχεις συνηθίσει το βινύλιο που έχει διαφορετικό ήχο?

ΥΓ Houston αγόρι μου σε βλέπω ότι το διαβάζεις, πρόσεξε τι θα απαντήσεις :smash:

Ισως ? Πρωτα απ ολα να πω πως ο ηχος του Transport-Dac με ικανοποιει.Δεν λεω οτι ειναι ασχημος ισα ισα το αντιθετο θα λεγα! .Απλα ειναι αυτο το "κατι" που δε μου καθεται καλα...Βεβαια ας μη το παμε με επιστημονικους ορους γιατι κ δεν τα παω καλα κ αν ηθελα επιστημονικες εξηγησεις δεν θα εγραφα εδω μαζι σας αλλα σε κανα site της NASA...

Bεβαια δεν εχω κ καμια πικαπαρα με καμια τρελλη κεφαλη..

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=56018

εχω δοκιμασει κ διαφορα audio προγραμματα αλλα κατεληξα στο itunes me pure vinyl.εχω δοκιμασει k σε wav k αpple lossless αλλα δεν μπορω να πω οτι παρατηρησα κατι αξιολογο.κ μαλιστα wav 24/96.οκ , δεν ειναι ασχημα αλλα...

Να ρωτήσω κάτι άλλο. Σε σχέση με το cd σου (Bluenote Stibbert από ότι είδα) ο συνδυασμός mac - benchmark πως παίζει?

Να ρωτήσω κάτι άλλο. Σε σχέση με το cd σου (Bluenote Stibbert από ότι είδα) ο συνδυασμός mac - benchmark πως παίζει?

Παιζει αρκετα καλα σε γενικες γραμμες.Αλλα σε Α-Β συγκριση που εκανα με το ιδιο υλικο-album παρατηρησα πως παλι ειναι ενα "κλικ" θα λεγα πισω..λιιιγο...

με το συγκεκριμενο καλωδιο οπτικο ( ειναι το τελευταιο Macbook Pro 2009 ) που παιρνει το ατοφιο ψηφιακο σημα απο τη εξοδο κ καταληγει με optical toshlink στη αντιστοιχη εισοδο ενος βελτιωμενου Benchmark Dac.

καταρχην καλο ειναι να χρησιμοποιησεις μια γυαλινη οπτικη αντι για τις συμβατικες. Εγω πηρα μια της Wireword και ειδα σοβαρη βελτιωση και αυτο γιατι δεν εισαγει καθολου jitter σε αντιθεση με τις συμβατικες. Συντομα περιμενω και αλλη μια με το ενα ακρο Mini Plug και το αλλο Toslinκ ειδικα για χρηση με υπολογιστη.

Δευτερον ειναι το ιδιο το DAC που ειναι περιορισμενων δυνατοτητων. Δοκιμασε και κανενα αλλο δε χανεις τιποτα...

http://www.hificables.co.uk/11810/Wireworld-Supernova-6-Glass-Optical-MINI---Standard.html

Last edited:

Συντομα περιμενω και αλλη μια με το ενα ακρο Mini Plug και το αλλο Toslinκ ειδικα για χρηση με υπολογιστη.

Δευτερον ειναι το ιδιο το DAC που ειναι περιορισμενων δυνατοτητων. Δοκιμασε και κανενα αλλο δε χανεις τιποτα...

αυτο το καλωδιο χρησιμοποιω κι εγω, ειναι ειδικα γι αυτη τη χρηση , αλλα της clicktronik αν θυμαμαι καλα..αν εχεις υπ οψιν σου κατι καλο...

οσο για το DAC το σκεφτομαι κι αυτο , αλλα νομιζω οτι το επιπεδο ειναι αξιοπρεπες..θα ηθελα ν ακουσω κ κανα Weiss που πιστευω θα μου κανει τη διαφορα αλλα Θεσνικη ειναι λιγο δυσκολο απ οτι καταλαβα εκτος κι αν καποιος το χει ηδη η εχει ακουσει/μεταβει απ αυτο το configuration.

αυτο το καλωδιο χρησιμοποιω κι εγω, ειναι ειδικα γι αυτη τη χρηση , αλλα της clicktronik αν θυμαμαι καλα..αν εχεις υπ οψιν σου κατι καλο...

οσο για το DAC το σκεφτομαι κι αυτο , αλλα νομιζω οτι το επιπεδο ειναι αξιοπρεπες..θα ηθελα ν ακουσω κ κανα Weiss που πιστευω θα μου κανει τη διαφορα αλλα Θεσνικη ειναι λιγο δυσκολο απ οτι καταλαβα εκτος κι αν καποιος το χει ηδη η εχει ακουσει/μεταβει απ αυτο το configuration.

δυστυχως το DAC σου δε μπορει να συγκριθει με το πικαπ που εχεις.....

ξαναβαζω το link με τη γυαλινη οπτικη που περιμενω

http://www.hificables.co.uk/11810/Wireworld-Supernova-6-Glass-Optical-MINI---Standard.html

ακου και κανενα Cambridge Audio 840C εαν εχει κανενας γνωστος σου...

Αν κερνάς σουβλάκια και μπύρα το απόγευμα, σου φέρνω το weiss minerva να το ακούσουμε στο σύστημά σου.

ειδα στο profile σου οτι το Benchmark ειναι moddified. Εισαι σιγουρος οτι αυτος που σου το πειραξε δε το εκανε χειροτερο απο οτι παιζει μαμισιο?

δυστυχως το DAC σου δε μπορει να συγκριθει με το πικαπ που εχεις........
εννοεις μαλλον αν καταλαβα οτι το πικαπ ειναι ανωτερο?

[/QUOTE]ακου και κανενα Cambridge Audio 840C εαν εχει κανενας γνωστος σου...[/QUOTE]
Συγγνωμη αλλα γι αυτο το λογο εχω νομιζω το Βluenote Stibbert...να τ αφησω κ να παρω δηλαδη το Cambridge Audio??

Βεβαια από τη μία έχεις βινύλιο και cd λαμπάτο και από την άλλη dac με πολύ αναλυτικό/ διαφορετικό ήχο από αυτά τα δύο ...

ΥΓ Κέρνα σουβλάκια τον συμφορουμίτη γιατί το weiss Νομίζω είναι πιό κοντά σε αυτό που ψάνεις!

ειδα στο profile σου οτι το Benchmark ειναι moddified. Εισαι σιγουρος οτι αυτος που σου το πειραξε δε το εκανε χειροτερο απο οτι παιζει μαμισιο?

το πηρα απο γνωστο μελος του forum σε τελεις κατασταση κ το ειχε πειραξει καποιος κυριος Δελφινης ?? αν το λεω καλα δεν ξερω ο οποιος ειναι εξαιρετικος απ οτι καταλαβα..οποτε θεωρω πως ειναι οκ to Dac.

εννοεις μαλλον αν καταλαβα οτι το πικαπ ειναι ανωτερο?

Συγγνωμη αλλα γι αυτο το λογο εχω νομιζω το Βluenote Stibbert...να τ αφησω κ να παρω δηλαδη το Cambridge Audio??

οχι για DAC εννοουσα. Ειναι και DAC το Cambridge ....

προσωπικα πιστευω οτι το πικαπ σου ειναι ανωτερο....

Αν κερνάς σουβλάκια και μπύρα το απόγευμα, σου φέρνω το weiss minerva να το ακούσουμε στο σύστημά σου.

Eννοειται πως κερναω ΤΖΟ οποτε θελεις οτι γουσταρεις αλλα απο αυριο Παρασκευη γιατι σημερα..καρναβαλακια χαχαχαχ :afro::afro::afro:
οποτε αν θελεις κανονιζουμε μια ακροαση αυριο η οποτε σε βολευει.Ευχαριστω!