HDDVD vs Bluray (Xbox360 vs Playstation3)

17 June 2006
23,687
Αθήνα
Δεν ξέρω αν είναι παγκόσμια πρωτιά πάντως πανελλαδική είναι σίγουρα. Σήμερα είχαμε την χαρά να δοκιμάσουμε και να δούμε ιδίοις όμασι στην οικία του Γιάννη Νανόπουλου, τα δύο αντίπαλα "στρατόπεδα" HDDVD και Bluray μέσω του hddvd drive του Xbox360 και του Sony Playstation 3.

Ας δούμε πρώτα απ' όλα τα το hardware:
-HDDVD
Xbox360 και HDDVD drive με σύνδεση component στα 1080i
-Bluray
Sony Playstation 3 με σύνδεση HDMI στα 1080p

Προβολέας ο Sony "Pearl" φρεσκότατος και αρύθμιστος ακόμα και οθόνη Stewart Studiotek130

Ταινίες HDDVD: Apollo13, Mission Impossible I,II,III, Doom, Van Helsing, The Last Samurai, V for Vendetta, Batman Begins

Ταινίες Bluray: Mission Impossible III

Ο προβολέας κλείδωσε αμέσως μέσω component στα 1080i με το xbox360. Στα 1080p έβγαλε μήνυμα ότι δεν μπορεί να συγχρονιστεί. Η εικόνα που είδαμε από τα HDDVD θεωρήθηκε soft χωρίς κόκκο με πολύ καλή κίνηση και πολύ καλά χρώματα.

Επειδή έτυχε να έχουμε την ίδια ταινία και σε bluray, κάναμε εναλλαγές Α-Β. Η πρώτη εντύπωση είναι ότι το bluray είχε πιό ευκρινής εικόνα φαινόταν παραπάνω κόκκος αλλά είχε κάποια προβληματάκια στην κίνηση. Μην φανταστείτε τίποτα τρελά πράγματα. Μιλάμε για ανεπαίσθητο κλικ στα panning της κάμερας. Για την παραπάνω ευκρίνεια που παρατηρήσαμε ίσως ένα μεγάλο μέρος της να οφείλεται στην σύνδεση. Οπως και να το κάνουμε ακόμα και στον "Pearl" άλλο component και άλλο hdmi.

Κατα τα άλλα να πω ότι οι αλλαγές των chapter και στα δύο μηχανάκια είναι γρήγορες, δεν κόλλησαν ποτέ. :music-smiley-005:

Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες να πούμε ότι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση η εικόνα και των δύο φορμάτ δεν θυμίζει τα high definition κλιπάκια που έχουμε δει όλοι κατά καιρούς, έτσι; Σαφέστατα η ποιότητα είναι παρακάτω. Είδαμε hddvd τίτλους καλούς και άλλους μέτριους.

Δυστυχώς ΔΕΝ υπήρχαν ελληνικοί υπότιτλοι στις HDDVD ταινίες. Αρα ότι έλεγαν και τα εξώφυλλα ίσχυαν 100%.

Να ευχαριστήσουμε τον Γιώργο Δουνάκη που έφερε μαζί του από την Κρήτη το Playstation 3 και το HDDVD drive, καθώς επίσης και τον spkav που επίσης έφερε άλλο ένα HDDVD drive.

Τέλος να ευχαριστήσω τους οικοδεσπότες Γιάννη και Αννα για την φιλοξενία τους. Να στε καλά παιδιά -bye-


Για να ακούσουμε κι άλλες εντυπώσεις.
 
Πριν λίγο έφυγαν τα παιδιά απο το σπίτι....
Πράγματι, όπως έγραψε και ο Τάσος η αποψινή κόντρα μάλλον δεν έχει προηγούμενο στον Ελληνικό χώρο.
Να διευκρινήσω αρχικά, ότι σε καμία περίπτωση δεν μαζευτήκαμε γιά να αξιολογήσουμε τον Pearl , κατι που έτσι και αλλοιώς δεν θα μπορούσε να γίνει απόψε απόλυτα σωστά, γιά πολλούς και διάφορους λόγους...(για αυτο έχουμε ακόμη λίγο χρόνο...)Το μόνο που θα πω για αυτον είναι.....ΠΟΛΗ ΘΟΛΟΥΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟ ΜΑΠΑ ΤΟ ΠΕΡΛΑΚΙ
!!!!:flipout: :damnyou: :twoguns:

Λοιπόν στα μάτια τα δικά μου φάνηκαν τα εξής:
1) Μικρές διαφορές ανάμεσα σε play station και x-box.Γενικώς το blue ray μου φάνηκε με περισσότερη ευκρίνεια απο το hddvd, αλά το δεύτερο σε όποιες ταινίες είδαμε ήταν γιά εμένα λίγο περισσότερο <κινηματογραφικό> και σε κάποια κομάτια με ελάχιστα καλύτερη κίνηση.
2) Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά και παίζει πρωταρχικό ρόλο το πως έχουν γραφτεί οι διάφορες ταινίες στα δισκάκια.Κάποιες ήταν αδιάφορες και σχεδόν ίδιες σε ποιότητα με ένα απλό dvd δισκάκι ταινίας και κάποιες άλλες ήταν με μεγάλη διαφορά μπροστά π.χ King Kong.Εντύπωση μου έκανε κάποιες παλιές ταινίες σε μεταφορά 1080, πόσο καλύτερες φαίνονται απο άλες κατά πολύ νεώτερες τους.
3) Το menu του x-box μου άρεσε πολύ περισσότερο απο του sony
4) Ελληνικούς υπότιτλους δεν είδαμε σε καμία ταινία, παρά του ότι κάποιοι έγραψαν και είπαν ότι μερικές απο αυτές που είδαμε έχουν Ελληνικούς υπότιτλους!!!!τελικά θα χρειαστεί μάλλον αρκετός χρόνος ακόμη για να τους δούμε.
5) Σε καμία περίπτωση η εικόνα και των δύο format δεν φτάνει τα διαφημιστικά κλιπάκια υψηλής ποιότητας που έχουμε συνηθήσει να βλέπουμε.Αμφιβάλω εαν ποτέ δούμε έτσι κάποια ταινία.
6) Τελικά κατέληξα ότι σε μιά καλή μεταφορά ταινίας με την μορφή υψηλής ανάλυσης το απλό dvd δεν έχει καμία απολύτως τύχη μπροστά τους.

Πρός το τέλος της βραδυάς βάλαμε και κάποια παιχνίδια σε 1080 και σε μερικά απο αυτά πράγματι ήταν να χαζεύεις αυτο που έβλεπες....

Θα ήθελα και εγω κλείνοντας να ευχαριστήσω όλη την παρέα που απόψε βρέθηκε στο σπιτικό μας και ιδιαίτερα τις γυναίκες που μας ανέχθηκαν και μας περιποιήθηκαν κι'όλας με τα σερβισρίσματα και τις λίχουδιές αλά Αννα!!!
Επίσης να ευχαριστήσω τον φίλο και Κρητικό Δουνάκη γιά τα τόσο ξεχωριστά Κρητικά του δώρα, τα οποία και θα τιμήσω όπως τους αξίζουν.Επιτέλους αυτη την φορά καταφέραμε να βρεθούμε Γιωργή και να γνωρίσω κι'όλλας την συμπαθέστατη σύζυγό σου.
Μακάρι να μπορούσαμε απόψε στον χώρο μας να φιλοξενήσουμε πολύ περισσότερα άτομα...

Σημ:Στην κατηγορία Foto Galery-events έχει ανοιχτεί θέμα και με άλλες foto απο την κόντρα της βραδυάς, μιά και κάτι τέτοιες πρωτοποριακές συναντήσεις για αυτη την περίοδο θα πρέπει να αποτυπόνονται και στον φακό του Club.
Foto απο το τι είδαμε δεν προτίμησα να βάλω, γιατί σε καμία περίπτωση λόγω της μη καλής μου σχέσης με την φωτογραφική μηχανή δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να σας περάσω την πραγματικότητα.Αλλωστε ο κίνδυνος παρεξήγησης θα ήταν πολύ μεγάλος.
 

Attachments

  • 2006_0825FOTOΓŽΕ‘ΓŽβ„’ΓŽΒΓŽβ€”ΓŽΒ€ΓŽΕΈ0038.jpg
    2006_0825FOTOΓŽΕ‘ΓŽβ„’ΓŽΒΓŽβ€”ΓŽΒ€ΓŽΕΈ0038.jpg
    89.7 KB · Views: 71
  • 2-Avclub-Πικέρμι(15-12-2006).jpg
    2-Avclub-Πικέρμι(15-12-2006).jpg
    125.5 KB · Views: 76
  • 2006_0825FOTOΓŽΕ‘ΓŽβ„’ΓŽΒΓŽβ€”ΓŽΒ€ΓŽΕΈ0047.jpg
    2006_0825FOTOΓŽΕ‘ΓŽβ„’ΓŽΒΓŽβ€”ΓŽΒ€ΓŽΕΈ0047.jpg
    133 KB · Views: 110
Last edited:

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Παιδιά πολλά μπράβο για το συγκριτικό! Πάντα τέτοια.

Ερώτηση... όταν λέτε πως η ποιότητα είναι σαφώς χαμηλότερη από τα κλιπ υψηλής ευκρίνειας, συμπεριλαμβάνονται σε αυτά και διάφορα κλιπ που έχουμε δεί από HDTV ή απλά σε σχέση με τα movie trailers;

Επίσης, πόσο υποδιέστερα ή όχι μπορεί να είναι οι τα players των Xbox και playstation από τα κανονικά HD-DVD και Blue Ray players;
 

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,411
Athens
Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες να πούμε ότι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση η εικόνα και των δύο φορμάτ δεν θυμίζει τα high definition κλιπάκια που έχουμε δει όλοι κατά καιρούς, έτσι; Σαφέστατα η ποιότητα είναι παρακάτω.

Σε καμία περίπτωση η εικόνα και των δύο format δεν φτάνει τα διαφημιστικά κλιπάκια υψηλής ποιότητας που έχουμε συνηθήσει να βλέπουμε.Αμφιβάλω εαν ποτέ δούμε έτσι κάποια ταινία.

Ημουν εκ των προτερων σιγουρος...

Τυχεροι παντως οι συμμετεχοντες. Βλεπω κατι χαμογελα μεχρι τα αυτια! Παντα τετοια.
 

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Πολυ ωραια, μπραβο παιδες!

Υγ. Το παλληκαρι με τα γυαλια, ποιος ειναι? Καποιον μου θυμιζει.
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,808
Παλλήνη
Λοιπον μαζευτηκαμε οι ακολουθοι στο "μικρο σπιτι στο Πικερμι" του Γιαννη & της Αννας (τους οποιους ευχαριστουμε για την φιλοξενια και ανοχη -bye- ):
Ο "Γιγας" Τασος Οικονομου, ο "Ματης" Μανωλης Καστρουνης, ο "Συντεκνος ή/και Θαμπος" Γιωργος Δουνακης μετα της συζυγου του, ο Συριος "εχω και bluRay και hd-dvd" Συριοπουλος (spcav) ο Φιλιππος "Adam(co) idis" ο διοπτροφορος :grinning-smiley-043 και η αφεντομουτσουναρα μου...

Φυσικα η συγκεντρωση μας δεν ειχε σε καμια των περιπτωσεων χαρακτηρα συγκριτικου, αλλα περισσοτερο πρωτων εντυπωσεων για την εικονα που μπορουν να μας δωσουν οι παιχνιδομηχανες με υλικο HD.
Και εδω τα μηνυματα ειναι ιδιαιτερα ενθαρρυντικα. Αν με 200 ευρουδακια μπορεις να παρεις ενα HD-DVD drive και να εχεις τοσο ωραια εικονα απο το Xbox σου, εστω και απο component, τοτε ειμαστε σε πολυ καλο δρομο!
Οπως ειπαν και τα παιδια, η ψηφιακη συνδεση του PS3 εδινε ενα μικρο προβαδισμα στο BR εναντι της component του HD-DVD, χωρις ομως αυτο να σημανει οτι δεν ζουσαμε ανετα και με την εικονα του τελευταιου το οποιο υπερτερουσε στην ομαλοτητα της κινησης.
Το transfer μιας ταινιας παιζει (οπως αναμενοταν) τεραστιο ρολο.Ετσι ειδαμε κορυφαια εικονα απο το King Kong, το ΜΙ ΙΙΙ, το Apollo 13,το V for Vendetta παρα πολυ καλη απο το Batman begins, το last samurai και μετρια απο το Doom.
Οι διαφορες ειμαι σιγουρος οτι θα πολλαπλασιαζονται οσο ανοιγουμε τις ιντσες ή καθομαστε κοντα (οποτε ανυπομονω να ερθει το hd-dvd του Τασου
icon10.gif
).
Ο Pearl ηταν χαλια, πολυ θαμπος και με μαυρο lcd :flipout: :flipout: :flipout:
Γιαννη, προσφερω 500 ευρω!-bye-
 

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,469
Πειραιάς
Τώρα να πω ότι δεν ζηλεύω θα είναι ψέμματα.....

Αν μη τι άλλο συνδυάσετε πάρα πολύ υψηλή τεχνολογία στον χώρο κ αποδείξατε τι εστί φόρουμ κ αγάπη κάποιων ανθρώπων για την τεχνολογία...


:grinning-smiley-043

:firstprize:

:fahne90:
 

GeonX

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
2,755
…Μπράβο παίδες:grinning-smiley-043 … τελικά νικητής και νικημένος δεν υπήρχε στην ιστορία ( τουλάχιστον με πρώτη μάτια αν κατάλαβα καλά…) συνεπώς άντε να δούμε ποτέ θα έρθουν και ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους για να αποκτήσει ενδιαφέρον για το πλατύ κοινό η υπόθεση HD μπας και βγάλουμε άκρη… έχουμε μέλλον και άπειρα συγκριτικά από ότι φαίνετε… :damnyou: :slapface:
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,808
Παλλήνη
Εγω ενα γρηγορο συμπερασμα που εβγαλα, ειναι πως για την κακο λανσαρισμα του BR, δεν εφταιγε ουτε ο MPEG-2 ουτε το BR, αλλα το κακο Mastering των πρωτων ταινιων και το απαραδεκτο πρωτο Samsung BR player. Χθες (αλλα και στο συγκριτικο 1080-720) ειδαμε θαυμασια εικονα απο BR με ταινιες MPEG-2 οπως το MI III και το Tears of the Sun..
 

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,317
Αν και πεθαίνω από την
ζήλια μου,
ΜΠΡΑΒΟ και πάλι ΜΠΡΑΒΟ:aktion033: :aktion033: :aktion033:
 

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,584
Να ευχαριστήσω με την σειρά μου τον Γιάννη και την γυναίκα του (η οποία με την ευκαιρία ήταν υπόπτως χαρούμενη για τη όλη μάζωξη του τσούρμου των καμένων - γεγονός το οποίο προσωπικά Γιάννη θα με έβαζε σε υποψίες…. :p) για την φιλοξενία

Το ζουμί το ανέφεραν και τα παιδιά νωρίτερα:
- Το BR φαινόταν πιο crisp (πιθανότατα λόγω ψηφιακής σύνδεσης). Κρίμα πάντως γιατί αν ήξερα ότι θα είχαμε και το PS3 θα έφερνα και άλλες ταινιούλες.
- Το XBOX τιμάει τη μαμά του (MS) καθώς έβγαλε error στην προβολή μίας ταινίας (το οποίο εκ των υστέρων μάθαμε ότι λύθηκε με update του xbox). Έτσι είναι, αν δεν παιδευτείς λίγο δεν το χαίρεσαι :)
Κατά τα άλλα η ποιότητα της εικόνας ήταν πολύ καλή (ειδικά στα King Kong και στο V for Vendetta – όπου σημειωτέον το μαύρο ήταν καταπληκτικό).
- Τα games των μηχανακίων καλά αλλά βρε παιδί μου αν έχεις ένα καλό HTPC για μένα είσαι σε πολύ καλύτερη μοίρα (από όλες τις πλευρές αλλά ειδικά από την ποικιλία ειδών τίτλων αλλά και χειριστηρίων – aka ''mouse for ever'' :) )
- Θα συμφωνήσω με τον Τάκη ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο codec (αν και το mpeg 2 είναι όντως οριακό σε 25αρι δισκάκι) όσο το mastering. Αυτό θα το τσεκάρω και σήμερα με το ICE AGE 2 που μόλις παρέλαβα (είναι σε BD-25, θεωρείται κορυφαίο από ποιότητα ενώ μάλιστα έχει και ήχο DTS-HD).

Γενικά θεωρώ ότι, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, δεν φαίνεται να υπάρχει νικητής στα format και το όλο θέμα έχει να κάνει με την υποστήριξη καθώς και την τεχνική αρτιότητα μεταφοράς των ταινιών από τις εταιρίες.
 
Last edited:
Απάντηση: Re: HDDVD vs Bluray (Xbox360 vs Playstation3)

Να ευχαριστήσω με την σειρά μου τον Γιάννη και την γυναίκα του (η οποία με την ευκαιρία ήταν υπόπτως χαρούμενη για τη όλη μάζωξη του τσούρμου των καμένων - γεγονός το οποίο προσωπικά Γιάννη θα με έβαζε σε υποψίες…. :p) για την φιλοξενία

Το ζουμί το ανέφεραν και τα παιδιά νωρίτερα:
- Το BR φαινόταν πιο crisp (πιθανότατα λόγω ψηφιακής σύνδεσης). Κρίμα πάντως γιατί αν ήξερα ότι θα είχαμε και το PS3 θα έφερνα και άλλες ταινιούλες.
- Το XBOX τιμάει τη μαμά του (MS) καθώς έβγαλε error στην προβολή μίας ταινίας (το οποίο εκ των υστέρων μάθαμε ότι λύθηκε με update του xbox). Έτσι είναι, αν δεν παιδευτείς λίγο δεν το χαίρεσαι :)
Κατά τα άλλα η ποιότητα της εικόνας ήταν πολύ καλή (ειδικά στα King Kong και στο V for Vendetta – όπου σημειωτέον το μαύρο ήταν καταπληκτικό).
- Τα games των μηχανακίων καλά αλλά βρε παιδί μου αν έχεις ένα καλό HTPC για μένα είσαι σε πολύ καλύτερη μοίρα (από όλες τις πλευρές αλλά ειδικά από την ποικιλία ειδών τίτλων αλλά και χειριστηρίων – aka ''mouse for ever'' :) )
- Θα συμφωνήσω με τον Τάκη ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο codec (αν και το mpeg 2 είναι όντως οριακό σε 25αρι δισκάκι) όσο το mastering. Αυτό θα το τσεκάρω και σήμερα με το ICE AGE 2 που μόλις παρέλαβα (είναι σε BD-25, θεωρείται κορυφαίο από ποιότητα ενώ μάλιστα έχει και ήχο DTS-HD).

Γενικά θεωρώ ότι, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, δεν φαίνεται να υπάρχει νικητής στα format και το όλο θέμα έχει να κάνει με την υποστήριξη καθώς και την τεχνική αρτιότητα μεταφοράς των ταινιών από τις εταιρίες.

Είδες εκπαίδευση που της έχω κάνει;:slapface:
 
19 June 2006
4,594
Θεσσαλονίκη
- Θα συμφωνήσω με τον Τάκη ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο codec (αν και το mpeg 2 είναι όντως οριακό σε 25αρι δισκάκι) όσο το mastering. Αυτό θα το τσεκάρω και σήμερα με το ICE AGE 2 που μόλις παρέλαβα (είναι σε BD-25, θεωρείται κορυφαίο από ποιότητα ενώ μάλιστα έχει και ήχο DTS-HD).

.

Στο ICE AGE 2 χρησιμoποιήθηκε ο MPEG-4/AVC codec (όπως όλα της FOX).

Κρίμα που δεν ήταν διαθέσιμο για το συγκριτικό.
 

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,584
Ανήμερα Χριστουγέννων και πάνω που πήγαινα για ύπνο τουπ η Cyberlink φαίνεται (?) μας έκανε δώρο!
Ο λόγος για το PowerDVD 7 Ultra το οποίο αναπαράγει BD και HD-DVD και ελπίζω (?) να μην πετσοκόβει την ανάλυση (όπως κάνει το WinDVD και – εκ του αποτελέσματος κρίνοντας – φαίνεται να κάνει και το PowerDVD 6.5-6.6).
Μόλις πλήρωσα τα 99 δολαριάκια και σε 2-3 λεπτά θα είναι στο δίσκο μου.
Ελπίζω να η Cyberlink να μην κοροϊδεύει στα μούτρα (διαφημίζοντας το 1920*1080 και κόβοντάς το στο output stream)…..
Θα σας ενημερώσω σε λίγα λεπτά!
 
Απάντηση: Re: HDDVD vs Bluray (Xbox360 vs Playstation3)

Ανήμερα Χριστουγέννων και πάνω που πήγαινα για ύπνο τουπ η Cyberlink φαίνεται (?) μας έκανε δώρο!
Ο λόγος για το PowerDVD 7 Ultra το οποίο αναπαράγει BD και HD-DVD και ελπίζω (?) να μην πετσοκόβει την ανάλυση (όπως κάνει το WinDVD και – εκ του αποτελέσματος κρίνοντας – φαίνεται να κάνει και το PowerDVD 6.5-6.6).
Μόλις πλήρωσα τα 99 δολαριάκια και σε 2-3 λεπτά θα είναι στο δίσκο μου.
Ελπίζω να η Cyberlink να μην κοροϊδεύει στα μούτρα (διαφημίζοντας το 1920*1080 και κόβοντάς το στο output stream)…..
Θα σας ενημερώσω σε λίγα λεπτά!
Περιμένουμε με αγωνία τα νέα....
 

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,584
Λοιπόν:
Φαίνεται ότι το θέμα της ανάλυσης διορθώθηκε.
Και λέω φαίνεται (κάτι το οποίο ξέρω, δεν ενθουσιάζει :p) γιατί:
Α. Ως γνωστόν το PowerDVD δεν λέει κάπου το output stream.
B. Η διαφορά με τις προηγούμενες εκδόσεις (PowerDVD 6.5 – 6.6 – WinDVD 8-7.5) υπάρχει μεν αλλά δεν είναι συνταρακτική.

Και για να μην απογοητευτούν πολλοί με το Β, διευκρινίζω τα εξής (όπως τουλάχιστον τα αντιλαμβάνομαι εγώ στην παρούσα φάση – με δεδομένη δλδ την μικρή σχετικά εμπειρία από τα 2 φορμά – όχι γενικά αλλά όσον αφορά την σύγκριση με ίδιες συνθήκες (αφού τα έχω ζήσει με 3 εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους setup: συγκριτικό 720-1080, ''μικρό σπίτι στο Πικέρμι'' :p και στο σπίτι μου (HTPC με μειωμένη μέχρι σήμερα ανάλυση αλλά και προβολέα 720 (ΕΡSON 600))):

Η διαφορά στην ανάλυση (μεταξύ της νέας έκδοσης που λογικά φαίνεται να δίνει ''πραγματικά'' 1080) δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά σε όλες τις σκηνές.
Πχ την παρατήρησα καθαρά στο BATMAN BEGINS σε κτήρια (μακρινά πλάνα) αλλά ακόμα και στο logo της Warner αλλά και στα ειδικά προειδοποιητικά τυποποιημένα μηνύματα (περί rating κλπ) στην αρχή της ταινίας.

Φυσικά η διαφορά κρίνω ότι θα είναι μεγαλύτερη με έναν 1080 προβολέα (αν και βέβαια το συγκριτικό 720-1080 δεν οδηγεί σε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα….) αλλά και ίσως με ένα πιο έμπειρο (και λιγότερο ξενυχτισμένο στην παρούσα φάση :p ) μάτι από το δικό μου.

Σας αφήνω με αυτές τις πρώτες θετικές σκέψεις και θα τα πούμε πιο αναλυτικά από αύριο (ίσως και με κάποιο συγκριτικό / παρουσίασης μιας και πρόκειται νομίζω για μία ακόμη ευκαιρία για ''πρωτιά'' του forum - aka μας βλέπω πάλι να τρέχουμε στα Πικέρμια με xbox 360 παραμάσχαλα και μία happy wife με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά :p ).

Α, κάτι τελευταίο (από πρακτικής άποψης):

1. Το Download είναι κοινό και για τις 2 εκδόσεις (BR – HD DVD) αλλά κατά την εγκατάσταση διαλέγει αυτόματα (ανάλογα με το ποιο drive θα δει πρώτο) ποια από τις 2 εκδόσεις θα εγκαταστήσει.
Το αποτέλεσμα είναι ότι για να παίξεις την άλλη έκδοση (από αυτή που θα επιλέξει αυτόματα κατά την 1η εγκατάσταση) πρέπει να το απεγκαταστάσεις, να αφαιρέσεις (ή ίσως απλώς να αλλάξεις γράμμα) το drive που είχε δει αρχικά και να το εγκαταστήσεις και πάλι (με το 2ο drive μόνο του ή με μικρότερο γράμμα από το 1ο) οπότε και εγκαθιστά την άλλη έκδοση.

2. Επίσης ενώ στην έκδοση BR στο splash screen έχει όλα τα λογότυπα ήχου (DD+, DD TRUE HD, DTS HD) στην HD DVD δεν έχει κανένα από τα 3 (αν και βέβαια την αποκωδικοποίηση των DD+ και DD TRUE HD (που δοκίμασα με το BATMAN BEGINS) φαίνεται να την κάνει κανονικά).

ΥΓ Από αύριο να κοιτάξουμε να το βάλουμε και σε άλλο θέμα.
 
Last edited:
Απάντηση: Re: HDDVD vs Bluray (Xbox360 vs Playstation3)

Λοιπόν:
Φαίνεται ότι το θέμα της ανάλυσης διορθώθηκε.
Και λέω φαίνεται (κάτι το οποίο ξέρω, δεν ενθουσιάζει :p) γιατί:
Α. Ως γνωστόν το PowerDVD δεν λέει κάπου το output stream.
B. Η διαφορά με τις προηγούμενες εκδόσεις (PowerDVD 6.5 – 6.6 – WinDVD 8-7.5) υπάρχει μεν αλλά δεν είναι συνταρακτική.

Και για να μην απογοητευτούν πολλοί με το Β, διευκρινίζω τα εξής (όπως τουλάχιστον τα αντιλαμβάνομαι εγώ στην παρούσα φάση – με δεδομένη δλδ την μικρή σχετικά εμπειρία από τα 2 φορμά – όχι γενικά αλλά όσον αφορά την σύγκριση με ίδιες συνθήκες (αφού τα έχω ζήσει με 3 εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους setup: συγκριτικό 720-1080, ''μικρό σπίτι στο Πικέρμι'' :p και στο σπίτι μου (HTPC με μειωμένη μέχρι σήμερα ανάλυση αλλά και προβολέα 720 (ΕΡSON 600))):

Η διαφορά στην ανάλυση (μεταξύ της νέας έκδοσης που λογικά φαίνεται να δίνει ''πραγματικά'' 1080) δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά σε όλες τις σκηνές.
Πχ την παρατήρησα καθαρά στο BATMAN BEGINS σε κτήρια (μακρινά πλάνα) αλλά ακόμα και στο logo της Warner αλλά και στα ειδικά προειδοποιητικά τυποποιημένα μηνύματα (περί rating κλπ) στην αρχή της ταινίας.

Φυσικά η διαφορά κρίνω ότι θα είναι μεγαλύτερη με έναν 1080 προβολέα (αν και βέβαια το συγκριτικό 720-1080 δεν οδηγεί σε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα….) αλλά και ίσως με ένα πιο έμπειρο (και λιγότερο ξενυχτισμένο στην παρούσα φάση :p ) μάτι από το δικό μου.

Σας αφήνω με αυτές τις πρώτες θετικές σκέψεις και θα τα πούμε πιο αναλυτικά από αύριο (ίσως και με κάποιο συγκριτικό / παρουσίασης μιας και πρόκειται νομίζω για μία ακόμη ευκαιρία για ''πρωτιά'' του forum - aka μας βλέπω πάλι να τρέχουμε στα Πικέρμια με xbox 360 παραμάσχαλα και μία happy wife με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά :p ).

Α, κάτι τελευταίο (από πρακτικής άποψης):

1. Το Download είναι κοινό και για τις 2 εκδόσεις (BR – HD DVD) αλλά κατά την εγκατάσταση διαλέγει αυτόματα (ανάλογα με το ποιο drive θα δει πρώτο) ποια από τις 2 εκδόσεις θα εγκαταστήσει.
Το αποτέλεσμα είναι ότι για να παίξεις την άλλη έκδοση (από αυτή που θα επιλέξει αυτόματα κατά την 1η εγκατάσταση) πρέπει να το απεγκαταστάσεις, να αφαιρέσεις (ή ίσως απλώς να αλλάξεις γράμμα) το drive που είχε δει αρχικά και να το εγκαταστήσεις και πάλι (με το 2ο drive μόνο του ή με μικρότερο γράμμα από το 1ο) οπότε και εγκαθιστά την άλλη έκδοση.

2. Επίσης ενώ στην έκδοση BR στο splash screen έχει όλα τα λογότυπα ήχου (DD+, DD TRUE HD, DTS HD) στην HD DVD δεν έχει κανένα από τα 3 (αν και βέβαια την αποκωδικοποίηση των DD+ και DD TRUE HD (που δοκίμασα με το BATMAN BEGINS) φαίνεται να την κάνει κανονικά).

ΥΓ Από αύριο να κοιτάξουμε να το βάλουμε και σε άλλο θέμα.
Το <μικρό σπίτι στο Πικέρμι> είναι πάντα ανοιχτό γιά το Avclub.
 

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,584
Ένα μικρό update:

Τελικά μετά από τεστ προκύπτει ότι μάλλον το PowerDVD 6.5 HD – 6.6 BR δεν έκοβε ανάλυση.
Το συμπέρασμα αυτό πρόεκυψε από συγκριτικές δοκιμές του με το 7 Ultra όπου τα αποτελέσματα ήταν λίγο καλύτερα για το 7 (και αυτό με μία μικρή επιφύλαξη).
Το γεγονός αυτό βέβαια ίσως οφείλεται σε μικροδιαφορές στη μηχανή του 7 καθώς και περισσότερες επιλογές στα video options.

Μία, βασική διαφορά, είναι ότι το 7 Ultra στην έκδοση για BR αποκωδικοποιεί κανονικά τα νέα πολυκάναλα φορμά ήχου (DTS HD etc) κάτι το οποίο δεν έκανε το 6.6 BR.

Η διαφορά πάντως του 7 Ultra με το Windvd 7.5 είναι εμφανέστατη (ακόμα και στην ανάλυση των splash screens με τα προειδοποιητικά μηνύματα περί καταλληλότητας κλπ).

Στο ICE AGE 2 χρησιμoποιήθηκε ο MPEG-4/AVC codec (όπως όλα της FOX).
Το ICE AGE 2 (Ευρωπαϊκή έκδοση) πάντως που απόλαυσα χθες σε BR ήταν κωδικοποιημένο σε MPEG2 (όπως τουλάχιστον ανέφερε το PowerDVD 7 Ultra).

Αναμένω και τα Kingdom of Heaven και Swordfish σε BR για περεταίρω ''έλεγχο''.