Ψηφιακες κορνιζες

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
Εδω και καιρο, κοιταζω τις ηλεκτρονικες κορνιζες χωρις να εχω πειστει να παρω μια.

Για τη χρησιμοτητα τους δεν ειμαι αρνητικος, αφου μια (10'') που εκανα δωρο στη μητερα μου, στεκεται μια χαρα στο σαλονι της και παιζει τις φωτογραφιες της.

Τον τελευταιο καιρο, παρασυρμενες απο το κλιμα και τον ανταγωνισμο, οι εταιριες βαζουν αξεσουαρ σχετικα (αυτοματη μετατροπη και resize, WB correction!!!) και ασχετα (αναπαραγωγη μουσικης και βιντεο, μεχρι και ιντερνετ ραδιοφωνο).

Αυτο που ενδιαφερει ομως, ειναι η ποιοτητα της οθονης, και οι βασικες ευκολιες μεταφορας αρχειων.

Η ερωτηση ειναι η συνηθης:
αν εχετε για τις φωτογραφιες σας τετοια κορνιζα, ποια ειναι τα χαρακτηριστικα που πρεπει να κοιταξει καποιος και τελος, προτασεις για συγκεκριμενα μοντελα.

Πριν 10 μερες στις γιορτές μας κανανε δώρο μια τέτοια κορνιζα Sony 10 ινσών. Συμπαθητική ειναι, εχει τις βασικές δυνατότητες resize, αναπαραγωγής με διαφορα κολπα σε slideshow , ραδιο, ρολοι, βιντεο κλπ. Δεν την εχω πολυψάξει ακόμα. Κυρίως μου άρεσε οτι το ειδε πολύ θετικά η γυναικα μου με αποτέλεσμα -επιτέλους - να αδειασει λιγο το σπιτι από τις αρκετές απλές κορνιζες που ειχαμε στο σαλόνι ...

Η ποιοτητα απεικονισης εξαρτάται κυριως από την ανάλυση της οθόνης που θα την δεις στα χαρακτηριστικά του προιόντος. Μην περιμένεις θαύματα πάντως.

Πήρα μιά samsung 10άρα γιά τους γονείς μου.
Κυνηγούσα μιά Kodak που ήταν σε 4:3 που είναι πιό βολική γιά φωτογραφίες απλών μηχανών, αλλά τελικά είχαν εξαφανιστεί όλες.
Αυτή ως 16:9 έχει το κουσούρι ότι αν θες να δεις όλη την εικόνα σου κόβει πάνω κάτω ή αν είναι Portrait τις μικραίνει γιά να χωρέσουν.
Εχει δυνατότητα βέβαια να κροπάρει ώστε να γεμίζει το κάδρο, αλλά αν δεν είναι κεντραρισμένο το αντικείμενο, μένει να βλέπεις άλλα αντ άλλων.
Εξαιρετική ευκρίνεια (led λέει) εύκολο μενού, ημερολόγιο και άλλα διάφορα.
Πάντως αν θες να κάνεις σωστή δουλειά (για ανθρώπους που δεν ξέρουν και τα θέλουν όλα έτοιμα) παιδεύεσαι εσύ λίγο στο photoshop ή άλλο προγραμματάκι και την αφήνεις να παίζει.
Εχει 1 γίγα μνήμη, οπότε με ένα batch resizing μπορείς να έχεις και 3000 φωτό μέσα.

Εχετε δοκιμάσει πως συμπεριφέρονται οι κορνίζες αν τους ρίξετε μέσα φωτό με μικρότερη ανάλυση από του πάνελ τους? Εχω κάτι δείγματα που θέλω να αγοράσω μία κορνίζα και να τα περάσω, αλλά είναι μικρότερα από τα 800χ600 που έχουν οι περισσότερες... Αυτά είναι 640χ480. θα είναι πολύ χάλια το αποτέλεσμα? Μπορεί να το δοκιμάσει κάποιος?

Κοιτάω για τις LG F7010S & LG F87010S, μια και εμένα και μια για δώρο...

Ειχα κανει παλιοτερα μια δοκιμη με αναλυσεις κ κορνιζες κτλπ αλλα δεν ειχε κ καμια φοβερη διαφορα.Φαινοταν δηλαδη αλλα τιποτε ιδιαιτερο, αξιο αναφορας..μικρες διαφορες.

Καλησπέρα παιδιά. Ξεθάβω το υπάρχων για να ζητήσω τη βοήθειά σας.

Ψάχνω κορνίζα, το δυνατόν μεγαλύτερη σε ίντσες με ταβάνι τα 50, βαριά 60 ευρώ. Έχετε κάτι στα υπόψιν?

Καλησπέρα και από μενα. Ψάχνω και γω για μια κορνίζα οι ίντσες δεν με ενδιαφέρουν αρκετα. Τωρα εχουμε στο σπιτι ηδη μια http://kenro.co.uk/products/braun-digi-frame-1008/ . Το προβλημα μου με αυτη ειναι οτι βλεπεις καλα μονο απο μπροστα, δηλαδα 1 εκατοστο να τη δεις απο γωνια βλεπεις μαυριλα. (Δε ξερω αν αυτο διορθωνεται) Και το αλλο και σημαντικοτερο ειναι οτι ολες τις φωτογραφιες τις γυριζει σε landscape... Εχετε να προτεινετε κατι; Γιατι ετσι και αλλιως αλλη μια θα τη παρουμε.

να ξεθάψω ξανά το νήμα μπας και υπάρχει κάποια καλή πρόταση - από 8 ίντσες και πάνω.