Οδηγός δημιουργίας Graph

Status
Not open for further replies.

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,621
Τα δυο πιο δημοφιλή προγράμματα αναπαραγωγής dvd, το TheaterTek και το Zoom έχουν την δυνατότητα χρήσης των graph. Για όσους δεν γνωρίζουν τα graph μας δίνουν την δυνατότητα να ορίσουμε στο πρόγραμμα ποια ακριβώς φίλτρα-decoders θα χρησιμοποιεί για κάθε αρχείο όπως και να προσθέσουμε δυνατότητες στο πρόγραμμα (αναπαραγωγή mkv, mov αρχείων και υπότιτλους στα ts αρχεία)! Έτσι μπορούμε να ορίσουμε να χρησιμοποιεί το dscaler για τα ts και τα dvd αλλά το coreavc για τα mkv αρχεία….

Για την δημιουργία των graph χρειαζόμαστε το GraphEdit που μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ http://www.avclub.gr/forum/downloads.php?do=file&id=37 Αφού το αποσυμπιέσουμε σε ένα φάκελο τρέχουμε το graphedt.exe και με drag n drop «ρίχνουμε» στο παράθυρο που ανοίγει ένα αρχείο που να έχει την επέκταση που θέλουμε(πχ. αν θέλουμε να φτιάξουμε graph για τα αρχεία mkv επιλέγουμε ένα αρχείο .mkv, εκτός αν πρόκειται για dvd ταινία όπου χρησιμοποιούμε ένα αρχείο .vob) και κατευθείαν το πρόγραμμα θα φτιάξει graph για το συγκεκριμένο αρχείο. Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε ότι το πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσει το FFDShowγια το audio και το CoreAVC για το video decoding του αρχείου
 

Attachments

  • Graph.JPG
    Graph.JPG
    14.5 KB · Views: 229
Last edited:

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,621
Αν μας ικανοποιεί το graph χρειάζεται απλά να πατήσουμε στο GraphEdit File – Save As Graph και στο File name να γράψουμε την επέκταση του αρχείου (πχ. ts για τα αρχεία ts, και ifo για τα dvd) και το σώζουμε \Documents and Settings\All Users\Application Data\TheaterTek for Windows 2000/XP and \ProgramData\TheaterTek for Vista. Έτσι τώρα στον φάκελο data του TheaterTek πρέπει να έχουμε ένα αρχείο πχ ts.GRF
 
Last edited:

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,621
Αν όμως θέλουμε να αλλάξουμε τo Graph πρέπει πρώτα στο Edit – Disconnect all pins (Ctrl + D) και μετά στο Graph – Insert Filters (Ctrl + F) όπου στο πλαίσιο διαλόγου που εμφανίζεται πατάμε στο + δίπλα στο DirectShow Filters επιλέγουμε τον decoder που θέλουμε (Dscaler, Coreavc, FFDShow Video Decoder) αφού φυσικά τους έχουμε πρώτα εγκαταστήσει στο σύστημα και πατάμε Insert Filter.

Όταν με την παραπάνω διαδικασία έχουμε φέρει στο παράθυρο μας όλα τα φίλτρα που χρειαζόμαστε θα παρατηρήσουμε ορθογώνια πλαίσια για κάθε φίλτρο που έχουν μικρά κουτάκια στις κάθετες πλευρές τους. Αρχίζουμε από το πλαίσιο με το όνομα του αρχείου και από το μικρό κουτάκι
πατάμε αριστερό κλικ και κρατώντας το πατημένο τραβάμε τον δείκτη στο κουτάκι που βρίσκεται στο φίλτρο που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε (πχ από το κουτάκι του αρχείου με το όνομα Video πατάμε σταθερά το δεξί κλικ και τραβάμε στο κουτάκι του In του FFDShowMPEG-4 VideoDecoder και στην συνέχεια από το Out του FFDShow στο κουτάκι με το όνομα VMRInput0 στο VideoRenderer)

 

Attachments

  • MousePointer.JPG
    MousePointer.JPG
    35 KB · Views: 108
  • GraphEdit.JPG
    GraphEdit.JPG
    39.2 KB · Views: 107
Last edited:

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,621
Για να κάνουμε πιο εύκολη την εργασία μας μπορούμε να μεταφέρουμε στον κενό χώρο του προγράμματος τα πλαίσια των φίλτρων με την σειρά που θέλουμε αλλά πρέπει πάντα να ξεκινάμε από το αρχείο και να φτιάχνουμε τις συνδέσεις (τα βελάκια στο πρόγραμμα) με την σειρά που θα είναι και στην τελική τους μορφή γιατί κάθε φορά που θα δημιουργούμε μια σύνδεση το πρόγραμμα θα προσπαθεί να την εκτελέσει επί τόπου και μπορεί ακόμα και να κρεμάσει αν δεν το έχουμε κάνει με την σειρά. Φυσικά το κάθε αρχείο ανάλογα αν θα έχει Video, Audio ή και υπότιτλους θα παρουσιαστούν τα αντίστοιχα κουτάκια στο πλαίσιο του που πρέπει να τα συνδέσουμε με τα φίλτρα της προτίμησης μας για την σωστή του αναπαραγωγή.
 
Last edited:

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,621
Προτάσεις

Για τα ts αρχεία καλό είναι να προτιμήσετε τον dscaler http://prdownloads.sourceforge.net/d...8.exe?download (όπως το να εγκαταστήσετε και το πρόσθετο για το Inverse Telecine http://www.avclub.gr/forum/showpost....60&postcount=5 ). Μπορείτε να προσθέσετε και το DirectVobSub για να έχετε υπότιτλους!

Για τα mkv τον Coreavc http://www.coreavc.com, αν δεν τον έχετε μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με το FFDShow
Μία πολύ καλή πρόταση για dvd δείτε τις εικόνες

Για απορίες-προτάσεις (είναι σίγουρο ότι θα έχετε πολλές) εδώ http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=5360
 

Attachments

  • DVD.jpg
    DVD.jpg
    84.8 KB · Views: 176
  • ifo1.JPG
    ifo1.JPG
    11.7 KB · Views: 108
  • ifo2.JPG
    ifo2.JPG
    15.8 KB · Views: 85
  • ifo3.JPG
    ifo3.JPG
    14.3 KB · Views: 76
Last edited:

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,820
Παλλήνη
ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΡΑΤΟ!:award:

Βλεπω επιτελους το "ονειρο" να γινεται πραγματικοτητα! (Συνδιασμο του super interface του TheaterTek με την απιστευτη καθαροτητα των Dscaler decoders!

WELL DONE MATE!! :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005:

 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Graphedit tips..

Πολλες φορες θα θελαμε να αλλαξουμε τα properties των διαφορων φιλτρων που χρησιμοποιουμε σε ενα graph και εχουμε δυσκολια να το κανουμε.

Αφου εχουμε φερει τα φιλτρα που θελουμε στο graphedit με insert και πριν ενωσουμε τα pins, παταμε δεξι κλικ πανω στο φιλτρο και .....βουαλα.

Βλεπουμε τα default settings του φιλτρου. Στο graph που φτιαχνουμε ομως , θα μεινουν αυτα που σεταρουμε......


untitled4copyxm5.jpg


;)
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Απάντηση: Graphedit tips..

Αλλο ενα θεματακι που ισως μας "ταλαιπωρησει" , ειναι το οτι πολλες φορες δεν γνωριζουμε by default πως ειναι σεταρισμενα τα φιλτρα απο το συστημα για διαφορες λειτουργιες η συσκευες που θελουμε να χρησιμοποιησουμε.

Ενα ωραιο κολπακι ειναι να ανοιξουμε το graphedit , και να εισαγουμε τη συσκευη η λειτουργια που θελουμε να ελεγξουμε.

Για παραδειγμα η αναπαραγωγη dvd.

Φερνουμε στο graphedit το dvdnavigator.

Παταμε στο video pin δεξι κλικ , και μετα render pin.

Το ιδιο κανουμε και για τα αλλα pin των audio και subpicture.

That's it...


Tωρα μπορουμε να δουμε τι γινεται, να αποσυνδεσουμε και να αντικαταστησουμε τα φιλτρα , και να φτιαξουμε το νεο μας graph.


untitled3copyzc5.jpg




untitled2copykl9.jpg



;)
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Κατι παρομοιο μπορειτε να κανετε , με url που χρησιμοποιειτε απο τους player σας.

H μονη διαφορα ειναι οτι πηγαινουμε πλεον στο file -> render url και εισαγουμε την τοποθεσια που μας ενδιαφερει.


untitled1copykx4.jpg




.....και παταμε ΟΚ.....


untitled3copyqc6.jpg
 
Status
Not open for further replies.