ΑΡΛΕΤΑ-40 Χρόνια στο Τραγούδι

Stephania Gk.

AVClub Addicted Member
23 April 2008
2,381


Με αφορμή την επιστροφή της στα Μουσικά Δρώμενα με το διπλό cd ''Και πάλι έρχεται'' θεώρησα καλό να γίνει μια μικρή αναφορά.

Καλά ταξίδια...





Βιογραφικό από ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ


Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Μαρτίου του 1945. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.
Τη δισκογραφική της καριέρα της ξεκίνησε στη δεκαετία του '60 συμμετέχοντας στο λεγόμενο νέο κύμα της ελληνικής μουσικής. Στα πρώτα της δισκογραφικά βήματα συνεργάστηκε με αρκετούς γνωστούς συνθέτες, όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Μάνος Χατζιδάκις, και ο Μίκης Θεοδωράκης.
Το 1981 ηχογράφησε τον πρώτο δίσκο με δικό της υλικό (Ένα Καπέλο με Τραγούδια). Το 1984 και το 1985 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια που της έγραψαν ο συνθέτης Λάκης Παπαδόπουλος και η στιχουργός Μαριανίνα Κριεζή στους δίσκους Περίπου και Τσάι Γιασεμιού.
Κάποιες από τις επιτυχίες της είναι τα: "Μια Φορά Θυμάμαι", "Τα Μικρά Παιδιά", "Το Λέει Και Το Τραγούδι", "Ο Λύκος", "Το Τραγούδι Της Δραχμής", "Καφενείο", "Σερενάτα", "Έρχεται Κρύο", "Τσάι Γιασεμιού", "Τα Ήσυχα Βράδυα", "Batida de Coco", "Μπαρ το Ναυάγιο", "Λεωφορείο το 2". Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Από πού πάνε για την Άνοιξη» με κείμενα, στίχους, σχέδια και ζωγραφιές της. (Εκδόσεις «Καστανιώτη»).

Περιπέτεια με την υγεία της
Στις 11 Φεβρουαρίου του 2008 ελάχιστα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη της συναυλία στο Βόλο, λιποθύμησε καθώς υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο του Βόλου και οι γιατροί χαρακτήρισαν την κατάστασή της "σοβαρή".Παρέμεινε στην εντατική του νοσοκομείου Βόλου σε καταστολή και σταθερή μα κρίσιμη κατάσταση ωστόσο κατάφερε να αναρρώσει.


http://www.youtube.com/watch?v=LidTXmZDQbk
 
19 June 2006
8,661
Στεφανία ευχαριστούμε πολύ για την πληροφορία.:ernaehrung004:

Σαν ενημέρωση σου λέω πως έχουμε αποφασίσει τα βιντεάκια να τα βάζουμε στην υποκατηγορία τους, γιατί αλλιώς θα χάσει η μάνα το παιδί.

Σαν τιμωρία, η αποκάλυψη της κρέμας θ´αργήσει ένα μήνα.-bye-
 

Stephania Gk.

AVClub Addicted Member
23 April 2008
2,381
Ξανά στο θέμα μας..
Ερώτηση: Γνωρίζω ότι θα ξεκινήσει τις εμφανίσεις της την επόμενη Τρίτη..μήπως γνωρίζετε το μέρος?? Έψαξα στο internet αλλά δε βρήκα κάτι:frown:
 

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,838
Ελλαδα
Απάντηση: Re: ΑΡΛΕΤΑ-40 Χρόνια στο Τραγούδι

Ξανά στο θέμα μας..
Ερώτηση: Γνωρίζω ότι θα ξεκινήσει τις εμφανίσεις της την επόμενη Τρίτη..μήπως γνωρίζετε το μέρος?? Έψαξα στο internet αλλά δε βρήκα κάτι:frown:

την επομενη τριτη θα κανει την μοναδικη της εμφανιση για φετος
τον Χειμωνα, στο ΠΑΛΛΑς θα παρουσιαει το νεο CD της και θα μας
θυμησει τα τραγουδια που την γνωρισαμε


.
 

Stephania Gk.

AVClub Addicted Member
23 April 2008
2,381
Μοναδική??:rolleyes:
Τι κρίμα....άρα ότι προλάβουμε την Τρίτη.
Ευχαριστώ πολύ,να'στε καλα!-bye-