Πόσο καλύτερο είναι το RAIDSONIC IB-MP305A-B

Status
Not open for further replies.

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
30,079
Land of Dystopia
PER.801926.jpg

PER.801926_2.jpg

PER.801926_1.jpg

(PER.801926) RAIDSONIC IB-MP305A-B FULL HD NETWORK MULTIMEDIA ADAPTER

Η εταιρεία Raidsonic σας παρουσιάζει την νέα πρόταση της στις εξωτερικές multimedia θήκες που σίγουρα αξίζει την προσοχή σας. Eίναι ένα ικανότατο media player που μπορείτε, εκμεταλλευόμενοι τις ποικίλες συνδέσεις του, να συνδέσετε στην τηλεόραση σας (με ανάλυση έως και 1080p) και να απολαμβάνετε το multimedia περιεχόμενο που βρίσκεται σε εξωτερικό δίσκο(ο δίσκος δεν περιλαμβάνεται) ή στο δίκτυο σας αφού μπορεί εύκολα να συνδεθεί σε αυτό. Yποστηρίζει το πρότυπο UPnP, το οποίο δίνει στον χρήστη την δυνατότητα να χρησιμοποιεί την συσκευή σαν server και έτσι να μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία μέσω δικτύου. Απολαύστε τις αγαπημένες σας εικόνες όπως και την αγαπημένη σας μουσική μέσω internet radio και ζήστε μια ολοζώντανη κινηματογραφική εμπειρία στο σαλόνι σας.

Επεξεργαστής: RealTek RTD1073.
Ανάλυση: Μέχρι και 720p, 1080i, 1080p.
Υποστηριζόμενοι τύποι video: AVI, MKV, TS, M2TS, MPG, MP4, MOV, VOB, ISO, IFO, DAT, WMV, ASF, RM, RMVB, FLV.
Υποστηριζόμενοι τύποι υποτίτλων: SRT, SMI, SSA, ASS, SUB, IDX + SUB.
Υποστηριζόμενες γλώσσες υποτίτλων: UNICODE (UTF8), Western, Turkish, Central European, Greek, Cyrillic,Hebrew, SE European.
Υποστηριζόμενες γλώσσες μενού: English, Spanish, French, German, Italian, Portuguese, Dutch, Czech, Slovenian.
Υποστηριζόμενα αρχεία ήχου: MP3, OGG, WMA, WAV, AAC.
Υποστήριξη codecs ήχου: MP2/3, OGG Vorbis, WMA Standard (Δεν υποστηρίζονται DRM και Advanced Profile), PCM, LPCM, AAC,RA.
Υποστήριξη codecs βίντεο: MPEG-1, HD MPEG-2, HD MPEG-4 SP/ASP/AVC (H.264), WMV9 (VC-1), RealNetworks (RM/RMVB) 8/9/10, μέχρι και 720p.
Υποστηριζόμενοι τύποι εικόνας: HD JPEG, BMP.
Υποστηριζόμενες κάρτες μνήμης: SD, SDHC, MMC, MS, MS Pro.
File system: FAT32/ NTFS.
Usb: 2 θύρες USB 2.0 host(Συμβατές με USB 1.1).
Δικτύωση: Ethernet interface, 10-baseT/100-baseT, υποστήριξη Wifi σε USB ( 802.11 b/g/n).
Έξοδος video: Composite, Component, HDMI 1.3.
Έξοδος ήχου: 2 Ch (RCA), SPDIF (optical).
Audio downmix: DTS, Dolby Digital, WMA και AAC.
Πρόσθετα χαρακτηριστικά: UPnP AV ή DLNA Server, SAMBA server, WMP-NSS(Windows Media Player Network Sharing Service), Τηλεχειριστήριο, δυνατότητα firmware upgrade, ενσωματωμένο Web radio(MMS).
Υποστηριζόμενα λειτουργικά: Windows XP, Vista, WIndows 7, MAC OS 9/x.
Διαστάσεις: 240 x 180 x 130 mm.
Βάρος: 0.585 kg.
Εγγύηση: 1 χρόνος. DOA 7 ημερών

Τι λέει σε σύγκριση με το EG M34A? Έχει την ίδια ποικιλία σε εφαρμογές όπως το EG? Τέλος δεν βλέπω θύρα esata όπως το egreat. Εξωτερικό δίσκο παίρνει μόνο USB?

Edit: Μόλις μου ήρθε ένα mail από το eshop που το δίνει στα 119. Αξίζει άραγε?

Απάντηση: Re: Πόσο καλύτερο είναι το RAIDSONIC IB-MP305A-B

δεν βλέπω ομοαξονική....
Ομοαξονική όχι.
Μόνο οπτική.
Ε! Με 139 ευρώ μην τα θέλουμε και όλα! Εδώ δεν έχουν ακριβότερα.

Αγόρασα χτες ένα τέτοιο αλλά έχω πρόβλημα με τους υπότιτλους σε SRT. Δεν εμφανίζει τα τονισμένα φωνήεντα και το τελικό σίγμα, όπως επίσης βάζει από ένα κενό ανάμεσα στα γράμματα. Οι υπότιλοι φαίνονται έτσι:

- Δ ε ν μ π ο ρ ε ν α σ υ μ β α ν ε ι α υ τ τ ο π ρ γ μ α σ ε μ ν α , λ α τ α σ τ ρ α β ε δ θ α τ χ ο υ ν.

Κατά τα άλλα το μηχάνημα είναι μιά χαρά, και δίκτυο είδε με την μία, και DTS παίζει και μεγάλες ματρόσκες έπαιξε και δεν έχει πουθενά αλλού κάποιο άλλο πρόβλημα. Φοράει το πιό πρόσφατο firmware της Raidsonic, το 3512.

Ξέρουμε ποιός αντιπροσωπεύει την Raidsonic στην Ελλάδα?

με τους υποτιτλους εχει οντως θεμα , και εχει να κανει με τη κωδικοποιηση.

Οτι ειναι σε unicode, δε το δειχνει σωστα
Τα αλλα ολα τα δειχνει τελεια.

Ειναι καταπληκτικο μηχανακι, το χω και εγω πανω απο 8 μηνες , ειμαι εξιαρετικα ικανοποιημενος αν και μετα την αναβαθμιση κανει πολλες βλακειες που δεν επρεπε. Οπως πχ σε καθε αρχειο πρεπει να ξαναβαζω υποτιτλους (ενω σε παλιοτερη εκδοση ΔΕ το εκανε)

Μεχρι στιγμης εχει αρνηθει να μου δει καμια 10αρια ματροσκες απο συνολο 1000+

με τους υποτιτλους εχει οντως θεμα , και εχει να κανει με τη κωδικοποιηση.

Οτι ειναι σε unicode, δε το δειχνει σωστα
Τα αλλα ολα τα δειχνει τελεια.

Ειναι καταπληκτικο μηχανακι, το χω και εγω πανω απο 8 μηνες , ειμαι εξιαρετικα ικανοποιημενος αν και μετα την αναβαθμιση κανει πολλες βλακειες που δεν επρεπε. Οπως πχ σε καθε αρχειο πρεπει να ξαναβαζω υποτιτλους (ενω σε παλιοτερη εκδοση ΔΕ το εκανε)

Μεχρι στιγμης εχει αρνηθει να μου δει καμια 10αρια ματροσκες απο συνολο 1000+

Ποιά εννοείς τα άλλα όλα που τα δείχνει τέλεια? Έχω ένα ολόκληρο server γεμάτο MKV που το Egreat M34A μου τα έδειχνε τέλεια (όπως και το KMplayer στο PC), ενώ το Raidsonic δεν έχει παίξει κανέναν ελληνικό υπότιτλο μέχρι τώρα σωστά. Ανοίγοντας τα SRT με το subtitles workshop μου τα βγάζει ANSI, τι να τα κάνω?

Δοκίμασα και σε Unicode/Utf-8 και κάνει ακριβώς το ίδιο. Από ότι καταλαβαίνω είναι λάθος επιλογή Font γενικά των ελληνικών του μηχανήματος, γιατί τώρα πρόσεξα ότι ακόμα και στις ονομασίες των φακέλων στο στικάκι και στο δίκτυο, όπου υπάρχουν ελληνικοί χαρακτήρες κάνει το ίδιο. Π.χ. τον φάκελο "Παιδικά" τον εμφανίζει "Π α ι δ ι κ "...

Να πως φαίνονται οι υπότιτλοι. Είναι και αραιογραμμένοι και δεν διαβάζονται...

Raidsonic.JPG

Raidsonic2.JPG

Πήρα και την αυτοματοποιημένη απάντηση από το service της Raidsonic.de, που λέει ότι θα ξανανοίξουν μετά τις 15 Αυγούστου. Ο τεχνικός από το E-shop μου λέει να το γυρίσω πίσω και αυτό και να ξαναπιστωθώ την αξία του για κάτι άλλο.

Δεν ξέρω τι να κάνω, να περιμένω την Raidsonic να δώσει λύση? Φοβάμαι μήν περιμένω τζάμπα κάνα δυό μήνες και δεν γίνει τίποτα.

Θα συμφωνήσω με τον vadergr.
Αφου σου είπαν ότι μπορείς να το γυρίσεις πίσω ,κάντο και πάρε το WD TV Live.

Έχετε δίκιο, το πάω πίσω. Ένα χρόνο στην αγορά και να έχει τέτοια θέματα, σημαίνει ότι θα πρέπει να κάτσω να κάνω εγώ τον beta tester για να τα φτιάξουν. Να μου λείπει.

Σχετικά με τον αντικαταστάτη που προτείνετε και εγώ εκεί θα πήγαινα, αλλά διαβάζω για κάτι δικτυακά κουσουράκια και εγώ τα παίζω όλα από τον WHS. Να το πάρω, ή υπάρχει περίπτωση να έχω κι άλλο δοκάρι?

Έχουν προσφορά λόγω Crazy Sunday μέχρι αύριο το M31C στα 114 , που το ξέρω και με ξέρει (λόγω Μ34Α). Να το πάρω, ή έχουν μεγάλη διαφορά τα 8655 από το παλιό 8635?

Έχω το Μ34Α και το live και θα σου πρότεινα και εγώ να πας στο live.
Στο μόνο που υστερει το live από το Μ34Α(λογικά και από το M31C) είναι στις συνδέσεις και ρυθμίσεις ,είναι όμως πιο "φρέσκια" συσκευή και έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας από το Μ34Α.

Status
Not open for further replies.