Η συνέλευση των ζώων - Γ. Κουρουπός

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,037
Αθήνα
Η συνέλευση των ζώων
κείμενο: Περικλής Κοροβέσης
μουσική: Γιώργος Κουρουπός
τραγούδι: Σπύρος Σακκάς

syneleysuzoon.jpg


Πρόκειται για ένα μουσικό παραμύθι ενορχηστρωμένο για πιάνο και φωνή. Το κείμενο είναι του Περικλή Κοροβέση και η μουσική του Γιώργου Κουρουπού. Τραγουδά ο Σπύρος Σακκάς. Διαρκεί περί τα 28 λεπτά. Εκδόθηκε το 1983.

Η ιστορία έχει ως εξής:
τα ζώα του δάσους συγκεντρώνονται για να δημιουργήσουν τον αρχηγό τους δίνοντας το καθένα από ένα χαρακτηριστικό του. Ο αρχηγός όμως δεν θα μοιάζει με κανένα απ'αυτά. Τελικά, παρά τις συμβουλές των γηραιότερων ολοκληρώνουν το εγχείρημα και δημιουργούν τον άνθρωπο για να το μετανιώσουν όμως πολύ σύντομα με αποτέλεσμα να τον καταραστούν.
Μια αλληγορική παρουσίαση του ανθρώπου-δυνάστη ο οποίος κουβαλάει μέσα του πολλά ''στραβά''.

Το μουσικό μέρος είναι θαυμάσιο ακόμη και για ενήλικες και περιλαμβάνει αρκετά στοιχεία έντεχνης μουσικής. Υπάρχουν όμορφες μελωδίες όχι τόσο παιδικές όσο θα περίμενε κάποιος και αρμονίες συχνά προχωρημένες για παιδικά αυτιά . Στο cd παίζει πιάνο ο ίδιος ο συνθέτης ομολογουμένως με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία. Η μουσική σε κάποια περάσματα θυμίζει Debussy τόσο αρμονικά αλλά και ως προς τα προγραμματικά περιγραφικά της στοιχεία.
Η ερμηνεία του Σπύρου Σακκά εξαιρετική με μεγάλη εκφραστικότητα. Φαίνεται να το απολαμβάνει. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί στον ακροατή το μεγάλο εύρος της φωνής του.

Το cd περιλαμβάνει και ''Έξι τραγούδια για ποντίκια'', σε στίχους του Γιώργου Κουρουπού. Κι εδώ η μουσική δεν είναι ''παιδική'' και η ερμηνεία του Σπύρου Σακκά επίσης θαυμάσια.

Συνολικά λοιπόν πρόκειται για ένα έργο που δεν πρέπει να λείπει από καμμία σοβαρή παιδική δισκοθήκη. Συστήνεται θερμά.

Οι συντελεστές

A-2447752-1400325260-1355.jpeg.jpg
%CE%A3%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%2B%CE%A3%CE%B1%CE%BA%CE%BA%CE%AC%CF%82.jpg
%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82.jpg



Υ.Γ.
Στην παρουσίαση της Λιλιπούπολης που είχα κάνει πριν λίγους μήνες, ο φίλος DomieMic65 είχε αναφέρει την Συνέλευση των Ζώων. Έψαξα εκείνο την περίοδο αλλά δεν τη βρήκα. Πριν λίγες μέρες όμως σε μια επίσκεψή μου σε Μητροπολιτικό δισκοπωλείο την βρήκα τυχαία, την πήρα, την άκουσα και την καταχάρηκα οικογενειακώς.
Ευχαριστώ αγαπητέ DomieMic65 εκ μέρους και των παιδιών μου.
 
Last edited:

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,316
Διονύση σε ποιο δισκοπωλείο την βρήκες? Έαν δεν θέλεις να το γράψεις δημόσια
στείλε μου πμ.

Ευχαριστώ.