Burn in σε Samsung PS50A656T

george salonica

New member
12 July 2008
8
Καλησπερα σε ολους
Η αναφερομενη tv παρουσιασε burn in σε logo τηλεοπτικου σταθμου.
Οι λειτουργεις white screen & scrolling δυστυχως δεν εκαναν τιποτα!
Καμια ιδεα κανεις...?
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Καλησπερα σε ολους
Η αναφερομενη tv παρουσιασε burn in σε logo τηλεοπτικου σταθμου.
Οι λειτουργεις white screen & scrolling δυστυχως δεν εκαναν τιποτα!
Καμια ιδεα κανεις...?

Το μονο παρηγορο ειναι οτι δεν εισαι ο πρωτος ουτε ο μονος με burn in σε πλασμα...κατα τ'αλλα αν δεν φευγει με το white wash δεν γινεται τιποτα...

ΥΓ. Το white wash επιπλεον "γερναει" και τα υπολοιπα pixel οποτε καλο ειναι να μην το παρακανεις...
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Ενα μελος στο Avforums με Pioneer 428XD ειχε παθει burn in με λογοτυπο καναλιου μετα απο 1,5 χρονο , σιγα σιγα μαζευει παραπανω χρηση το συγκεκριμενο σημειο σε σχεση με την υπολοιπη τηλεοραση (που η εικονα εναλλάσσεται) και γερναει περισσσοτερο ο φώσφορος...
 

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Δοκίμασε να κάνεις αυτό που έκανε ο φίλος Θανάσης Τ. στη G10 και είχε αποτέλεσμα (αυτός μάλιστα ξέπλυνε αποτύπωμα από θέαση 4:3 που είναι μεγαλύτερη επιφάνεια από το logo ενός καναλιού)... http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=846780&postcount=385

...θέλει υπομονή και επιμονή, δεν ξέρω αν η Samsung θα έχει την ίδια συμπεριφορά με την Panasonic, αλλά δεν είναι κακό να κάνεις την προσπάθεια, αν δεν 'ξεπλυθεί' σε 3-4 βδομάδες, πολύ φοβάμαι ότι δύσκολα θα διορθωθεί.
 

etien

AVClub Addicted Member
9 November 2007
1,543
Μην αγχώνεσαι φίλε μου. Είμαι παθών. Σε λίγο καιρό θα έχεις μια θολούρα στην επάνω αριστερη γωνια απο το συνδυασμό burn in όλων των καναλιών. Χαλάρωσε και μάθε να ζεις με αυτο. Σε λίγο δεν θα σε ενοχλεί.
 

acoustics

Senior Member
27 August 2007
642
Όλες οι πλάσμα, ανεξαρτήτως μάρκας, κόστους, μοντέλου, τύπου, έτους κατασκευής, χώρας κατασκευής, στρωσίματος, ...... παθαίνουν burn in. Είναι θέμα λειτουργίας ενός ή δύο χρόνων το maximum.
Τα λογότυπα των σταθμών είναι τα πρώτα στα οποία είναι παρατηρήσιμο το φαινόμενο.

Απλά παύει να σε ενδιαφέρει ... αφού το συνηθίζεις και δεν τελικά δεν φαίνεται ή δεν σε ενοχλεί τόσο (αφού είναι πάντοτε κάποιο λογότυπο στη θέση αυτή, ενώ στα dvd είναι μαύρη λωρίδα).
 
Last edited:
20 June 2006
9,533
Θεσσαλονίκη
Πολύ σωστα, και καλο είναι να λέγονται αυτά και να μην δίνεται η εντυπωση πως το προβλημα του burn in εχει λυθει…
Υπαρχει από ολους του κατασκευαστές και αργα η γρηγορα λιγοτερο η περισσότερο ο θεατης θα βρεθει με αυτή την δυσάρεστη εκλπηξη…
Για μενα ηταν ένα από τα βασικότερα θέματα που με έκαναν να αποκλείσω την αγορα plasma tv καθως μετα από τοσα χρονια δυστυχώς δεν μπορεσε κατασκευαστικά να λυσει το προβλημα 100%.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Re: Απάντηση: Burn in σε Samsung PS50A656T

Πολύ σωστα, και καλο είναι να λέγονται αυτά και να μην δίνεται η εντυπωση πως το προβλημα του burn in εχει λυθει…

Αυτο ειναι γεγονος , και δυστυχως πολλοι πωλητες διαδιδουν το αντιθετο με αποτελεσμα να εχουμε κατοχους πλασμα που βλεπουν 4:3 (!!!) και παθαινουν ζημιες...
 
Last edited:

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Απάντηση: Re: Burn in σε Samsung PS50A656T

Κοίτα που οι LG με το πολύ IR είναι οι μόνες που δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά burn in.........

Μήπως ???....λέω μήπως????....και αν κάνω λάθος διορθώστε με...

...οι μοναδικές που αναφερθεί ότι έχοuν πάθει Burn in (και όχι προσωρινό IR) στο δικό μας forum, είναι η Q97 του etien και τώρα η 50Α656 (και δεν έχει αναφέρει ο φίλος, αν έχει καταφέρει τίποτα με την 'μπουγάδα'), που τυγχάνει να είναι Samsung.

Το Burn in ήταν, είναι και θα είναι πρόβλημα για τις plasma, μέχρι να καταργηθούν, αλλά δεν νομίζω ότι είναι 100 % εξασφαλισμένο ότι θα το πάθουν .... αν ο κάτοχος αγνοήσει την πιθανότητα, παίζει με τη φωτιά... αν την έχει κατά νου, δεν κινδυνεύει.

Γι' αυτό εγώ κάνω μέχρι αυτά....

Είναι γνωστό ότι, οι πολύωρες στατικές εικόνες απαγορεύονται δια ροπάλου, και φυσικά το αναφέρουν οι κατασκευαστές στο εγχειρίδιο και μάλιστα όχι μόνο οι κατασκευαστές plasma, (σε όλες τις LCD της SONY το γράφει στα εγχειρίδια στις ´Προφυλάξεις Οθόνης' για την αποφυγή στατικών εικόνων, ως γενική προφύλαξη) .... οι κατασκευαστές θέλουν να έχουν καλυμένο τον πισιν@ τους..

...τώρα, το πολύωρες μπορεί να μεταφραστεί με πολλούς τρόπους, και ο καλύτερος τρόπος είναι οι προσωπικές εμπειρίες.... για παράδειγμα...

... όταν έχω δει το KING KONG σε 2,35:1 , έχω ήδη μαζέψει περίπου ένα τρίωρο με μαύρες μπάρες πάνω κάτω, χωρίς να αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα, εκτός ελάχιστου IR, το οποίο είναι ορατό μόνο σε Black screen και 'ξεπλένεται' άμεσα με προβολή εικόνας Full Screen....

...όταν έχω δει το LOTR 1 και στο καπάκι το LOTR 2, έχω μαζέψει μάνι-μάνι ένα 5ωρο με μαύρες μπάρες (με κενό χρόνο ενδιάμεσα, μόνο την εναλλαγή των ταινιών).....πάλι no problem...

...όταν έβαλα να δω το LOTR 3 στο τρικάπακο, με πήρε ο ύπνος στον καναπέ....:flipout:..... και όταν ξύπνησα το πρωί το DVD είχε ήδη κανά 5ωρο με το logo σε στατική εικόνα...:flipout:

...όταν έχω δει SAVOYRAVISION σε 4:3 για κανα τρίωρο, ποδοφαιρικό αγώνα σε 4:3 για κανα δίωρο, PS3 (TOMB RAIDER, HALF LIFE, BEOWULF, MONOPOLY, SURF'S UP, GT PROLOGUE) κανα δίωρo, PS3 LINUX κανα δίωρο....κ.λ.π,κ.λ.π.,κ.λ.π....


...μπορώ να κρίνω ότι για τις δικές μου ανάγκες και για την δική μου χρήση ...δεν φοβάμαι το BURN IN...

...εδώ όμως μπαίνει και ο παράγοντας υποκειμενικότητα, όπου είτε κάποιος είναι άσχετος με plasma panel, διότι απλά δεν είχε ποτέ του και αναπαράγει ότι διαβάζει και ότι πληροφορείται από άλλους, χωρίς να έχει προσωπική εμπειρία...είτε έχει εμπειρία από plasma panel και οι ανάγκες/χρήση διαφοροποιούνται από τις δικές μου....

...σε κάθε περίπτωση το καλό είναι να ξέρεις ότι πάντα υπάρχει φόβος για BURN IN, αλλά και ότι η υπερβολή έχει πάντα τα όριά της...είτε για 'αν το πάθεις'...είτε για 'αν δεν το πάθεις'.

Γενικά ως παρατήρηση έχω να πω ότι ο μεγαλύτερος 'φίλος' του BURN IN είναι το αυξημένο Contrast και το αυξημένο Brightness, σε συνδυασμό με την αλόγιστη χρήση σε στατικές εικόνες...το πόσο μεταφράζεται το 'αλόγιστη χρήση' , είναι στην διακριτική ευχέρεια, τις απαιτήσεις και τις εμπειρίες του καθενός μας.

Υ.Γ.: Τα Cinema Mode, Movie mode, κ.λ.π, κ.λ.π., στις διάφορες plasma που κυκλοφορούν, δίνουν ικανοποιητικότατη και αξιοπρεπέστατη εικόνα κοντά στα πρότυπα, η επιλογή αυτών των mode έχει και τους λιγότερους 'κινδύνους'.

...για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Υ.Γ.: Εδώ υπάρχουν τηλεoράσεις LCD με ΙΡ (image persistence, όπως λέγεται για την άλλη τεχνολογία) και μάλιστα με πρόσφατα παραδείγματα (αλλά και παλαιότερα ιδιαίτερα σε Toshiba)... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49505 , και αυτές με δυο-τρεις ώρες χρήσης σε 4:3... δεν θα πάθουν οι plasma???
 
Last edited:

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Δύο G10 των Θανάσης Τ. και allareas που είχαν παρουσιάσει έντονο IR, είπαν ότι τις 'ξεπλύναν', πράγμα το οποίο μόνο αυτοί γνωρίζουν, αν έχει συμβεί.
 

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Όπως και του etien ..... το MEGA....

:eek:fftopic: ......στη πρώτη αγωνιστική του Champions League που είχε δείξει έβλεπα MEGA από τις 21:00 έως τις 2:00, μετά πήγα για ύπνο, μας τα πρήξανε μέχρι να δούμε τις φάσεις απ' όλα τα παιχνίδια και δεν πήγαινε άλλο.... ήμαρτον!!

Την Τρίτη θα δοκιμάσω πάλι, αλλά με τις λαλακίες και τις θεωρίες που αναλύουν, δεν βλέπω να αντέχω μέχρι τέλους...:sleepey:...ξανά ήμαρτον, μέχρι και τη κουτσή Μαρία που βγαίνει με βίντεο στο διαδίκτυο μας δείχνουν...που ν' αντέξω μέχρι εκείνη την ώρα.....ξανά ήμαρτον..... :slapface: !!!... :eek:fftopic:
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)

george salonica

New member
12 July 2008
8
H ''μπουγαδα'' οπως αρχικα ανεφερα δεν εκανε τιποτα!
Συγκεκριμενα το καναλι που ''αφησε τα ιχνη του'' ειναι το Jetix.
Αφησε το ιχνος μονο στο logo με το ανθρωπακι (οχι στο logo με τα γραμματα)
Η δε θεαση του ΗΤΑΝ (δεν ειναι πλεον)καθημερινη απο τα παιδια μου.
Ωστοσο το ξεπερασα πια...
Αληθεια η 650 πως παει απο retention?