Mark Sydow Test Patterns dowload!

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,828
Παλλήνη
Τωρα μπορειτε να κατεβασετε απο τον server μας τα περιφημα patterns του του Max Sydow απο το Avsforum προκειμενου να ρυθμισετε το Brightness/contrast της συσκευης σας με ακριβεια digital!
Ως γνωστον για την σωστη αναπαραγωγη των dvd μας, πρεπει να ορισουμε σωστα τα video levels του προβολικου μας ετσι ωστε το μαυρο μας να ειναι στο Digital 16 και το λευκο στο Digital 235.

Download here:
http://www.avclub.gr/forum/downloads.php?do=file&id=35
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Πας στο title 2 και ρυθμιζεις το brightness με τετοιον τροπο ωστε ισα ισα που να "χανεις-βλεπεις" την μπαρα που ειναι στο 16. Ετσι γραφει στο κατω ,μερος της οθονης, στο πανω γραφει reference black.

Εαν δυσκολευεσαι να διακρινεις, πας στο title 3 οπου εχει λιγοτερες μπαρες αλλα κινουμενες. Ειναι ποιο ευδιακριτο εκει να κανεις παλι ρυθμιση του brightness με τον τροπο που σου ειπα απο πανω.

Mετα πας στο title 1 στο οποιο κανεις ρυθμιση του contrast με τετοιον τροπο ωστε να χασεις την μπαρα του 235( να γινει ιδια με τις μεγαλυτερες της 236,237 κτλ.)

Αφου τελειωσεις, ξαναγυρνας και τσεκαρεις το brightness. Και ξανα το contrast.

Το κανεις δυο τρεις φορες μπρος πισω για να βεβαιωθεις.


Σημ.
Εαν θελετε να δοκιμαζετε διαφορετικα mode του προβολεα σας, η ακομα και διαφορετικα gamma, η ρυθμιση του brightness contrast πρεπει να γινετε σε καθε mode και σε καθε gamma καθε φορα.
 
Ερώτησις: Έχω τη δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητας, κοντράστ και gamma τόσο από τον προβολέα (Epson TW700) όσο και από το DVD player (Pioneer 696). Υπάρχει κάποιος κανόνας σχετικά με το από ποια συσκευή κάνω αύτές τις ρυθμίσεις;
 
18 June 2006
812
To DVDp το εχεις νορμαλ και ασχολεισαι μονο με τον προβολεα.....
Σε περιπτωσεις που δεν μπορεις να κανεις δουλεια απο τον προβολεα πας και στο dvd player....

Καλες γιορτες......;)