Σφυριζει το ενα καναλι?

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Σε λαμπατο set ενισχυτη ακουσα απο το ενα καναλι εναν ελαφρυ ... συριγμο, στη συνεχεια αλλαξα θεση στις προενισχυτριες λαμπες (nos 7920 αντι των μαμισιων 6n3) και παρατηρησα οτι ο συριγμος μεταφερθηκε και στο αλλο καναλι.

Αρα λογικα φταιει λαμπα, αλλα:-

-προκειται για μικροφωνισμο λαμπας η για κατι αλλο?

-αυτο το συμπτωμα ειναι συνηθες?

-η συγκεκριμενη λαμπα ειναι αχρηστη?

-bye-

Εννοεις σφυριγμα?Αν ναι,τοτε μαλλον ειναι μηχανικη ταλαντωση των νηματων.Ακουμπησε την λαμπα και πες μας τι κανει.Και μετα κτυπα την με το νυχι σου και πες μας αν δυναμωνει.Μαλλον θελεις αλλη

Ναι για σφυριγματακι μου κανει ... βεβαια ανεπαισθητο, πρεπει να βαλεις το αυτι σου κοντα στο ηχειο για να τ' ακουσεις. Αλλα με τοσα που εχω ακουσει, καθε τοσο κολλαω το αυτι μου μηπως και πιασω τιποτα νεο...:flipout:

Να σημειωσω οτι δεν το κανει αμεσως μολις αναψει ο ενισχυτης αλλα μετα απο περιπου 30-45 λεπτα λειτουργιας. Επιπλεον το κανει και χωρις να παιζω καθολου μουσικη σ' αυτο το χρονικο διαστημα.

@audiomonitor: Ερωτηση, μπορω να την ακουμπησω ενω ειναι αναμενη?

Last edited:
Αν δεν θελεις εγκαυματα αγγιξε την στα πρωτα λεπτα λειτουργειας της:)

Χτυπα την πολυ ελαφρα και δες αν το σφυριγμα δυναμωνει αλλα ειναι στην ιδια συχνοτητα

Σε λίγο καιρό θα σου αρχίσει τα χράτσα-χρούτσα.

Βρες ενα ζευγαράκι λάμπες να κάνεις δουλειά σου.

Tnx, λεω να δοιμασω και τις μαμισιες κινεζικες 6N3 για να τελειωνω (μιας και ειναι ετοιμη τετραδα) που δεν εχουν μπει καθολου απ' την αρχη στον ενισχυτη και ουσιαστικα ειναι ολοκαινουργιες.

Το πιθανότερο, ειδικά αν αλλάζεις την λυχνία και το πρόβλημα μεταφέρεται
στο άλλο κανάλι, είναι η ίδια η λυχνία, οπότε άλλαξε την. Αν το πρόβλημα
παραμένει στο ίδιο κανάλι και μετά την αλλαγή, τότε θέλει καθάρισμα η
βάση που κουμπώνει ή υπάρχει πρόβλημα με πυκνωτή! Ψάξτο λίγο το θέμα
γιατί ειδικά αν είναι θέμα πυκνωτή, πρέπει να λυθεί άμεσα, πριν δημιουργήσει
μεγαλύτερο πρόβλημα στον ίδιο τον ενισχυτή ή το ηχείο σου. Καλή επιτυχία!

Re: Απάντηση: Σφυριζει το ενα καναλι?

Πόσο καιρό παίζουν;

Αν είναι κάτω απο 100-150 άστες...

Οχι ειναι πολυ παραπανω απο 100-150 ωρες... και βεβαια αλλαξαν ηδη με τις μαμισιες για να 'χω το κεφαλι μου ησυχο. Ενταξει τωρα μου φαινεται οτι αλλαξε και ο ηχος ετσι...

Και μιας και τα λεμε καποιες εναλλακτικες συμβατες προενισχυτριες ισως...????

Ακουω προτασεις παιδια....

Γιατί μου έχει παρουσιαστεί το φαινόμενο,σε επώνυμες-ακριβές και ματσαρισμένες λάμπες(πόσο μάλλον σε φθηνές κινέζικες),να "σφυρίζουν" κατά διαστήματα για μιά τέτοια περίοδο και μετά τίποτα,έπαιζαν άψογα.