Υλικό για ηχομόνωση

dtznick

New member
13 September 2008
5
Καλησπέρα!
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:
Το σαλόνι μου, όπου έχω προτζέκτορα και ηχεία ειναι μεσοτοιχεία με άλλο διαμέρισμα, η πολυκατοικία είναι παλιά και η ηχομόνωση ανυπαρκτη.
Σκεφτηκα λοιπόν, προκειμένου να χαρώ και γω μια προβολή ταινίας η το άκουσμα ενός δίσκου σε αξιοπρεπείς εντάσεις, να βαλω γυψοσανίδα και κάποιο ηχομονωτικό υλικό στον τοίχο που έχουμε κοινό με το διπλανό διαμέρισμα..
Έχω ακουσει ότι γενικα για μόνωση μπαίνει 5cm πετροβάμβακας, ωστόσο αμφιβάλλω για το αν θα ''κάνει δουλειά''..
Υπάρχει καποιο άλλο υλικό που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις?
Υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για το πάτωμα? Γιατί σκέφτομαι και τους από κάτω, βλέπετε είμαι ευγενικός τύπος :pP
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια..
 
Καλώς ήρθες φίλε μας κοντά μας και καλή συνέχεια απο εδω και εμπρός.
Το θέμα είναι στην περίπτωσή σου ότι πρέπει να προσπαθήσεις με μπαλώματα και ως γνωστόν αυτη δεν είνα και η καλύτερη λύση.Δεν ξέρω εαν είναι δικό σου το σπίτι γιατί σε περίπτωση που δεν είναι πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά και το ευρώ που θα διαθέσεις γιά αυτη την περίπτωση.Απο την άλλη εαν είναι δικό σου και στο μέλλον είσαι διαυεθιμένος να λύσεις οριστικά το πρόβλημα πρέπει να προσέξεις μην πετάξεις άδικα και άσκοπα χρήματα.
Γνωρίζω ότι ένα απο τα καλύτερα υλικά γιά αυτό που θές είναι ο πετροβάμβακας ,όμως πρέπει να κοστίζει ακριβά χώρια του ότι χρειάζεται μιά σχετική μελέτη γιά το που και πως θα μπεί, έτσι ώστε στο τέλος να μην έχεις ανεπιθύμητα αποτέλέσματα.Επίσης η γυψοσανίδα είναι μιά καλή λύση, αλά και εκεί θα πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς θα κάνεις.Δυστυχώς δεν μπορώ να σου δώσω περισσόερες πληροφορίες και οδηγίες, μιά που δεν έχω ασχοληθεί στην πράξη με το θέμα.
 

dtznick

New member
13 September 2008
5
Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση και το καλωσόρισμα!
Παρακολουθώ το avclub απο πέρυσι που άλλαξα προτζέκτορα και πήρα τον epson tw 700.
Το σπιτι λοιπόν είναι δικό μου γι αυτό και σκέφτομαι την ηχομόνωση. Πάνω από 1000-1500 το πολυ euro δεν μπορώ να διαθέσω..
Σκέφτηκα λοιπόν να βάλω γυψοσανίδα και από μέσα πετροβάμβακα 5cm στον πλαινό τοίχο (είναι μακρόστενο το σαλόνι και θα στενέψει υπερβολικα με μεγαλύτερο πάχος-ειναι και 2cm η γυψοσανιδα)και το ίδιο αλλα με 10cm πετροβάμβακα στην οροφή.
Για το (ξύλινο) δάπεδο θα βάλω χοντρη μοκέττα και ψαχνομαι για καποιο υλικο σαν μεμβρανη που μπαινει σαν υπόστρωμα, αναμεσα απο το πατωμα και την μοκέτα δηλαδη.
Πώς σας ακουγονται αυτα? Ειμαι στο σωστό δρόμο?
Δεν θέλω να πετάξω χρήματα και να στενέψω κι αλλο το σαλόνι μου άδικα..
 

stavrosz

Supreme Member
4 November 2007
3,014
Αθηνα
Με αυτο που σκεφτεσαι να κανεις θα βελτιωσεις ελαχιστα την μη μεταδοση του ηχου γιατι ακομα και οι πλαινοι τοιχοι σου θα μεταδιδουν τον ηχο στο διπλα διαμερισμα. Μονο αν "τυλιξεις" το δωματιο με γυψοσανιδα και πετροβαμβακα θα κανεις ουσιαστικη δουλεια πραγμα το οποιο θα σου κοστισει τρελλα.
Εαν δεν εχεις καποιο "μικρο" δωματιο να το κανεις home cinema και να φτιαξεις τετοια κατασκευη, και θελεις να μεινεις στο σαλονι σου εγω θα σου ελεγα μην πεταξεις τζαμπα χρηματα... βαζε το σινεμα σου σε ωρες που δεν ειναι απαγορευτικες και κανε μια προσυννενοηση με τους γειτονες καπου καπου να δειχνουν λιγο υπομονη αν καμμια φορα ξεφυγεις ελαχιστα στην ωρα. Ντυνοντας μονο τον ενα τοιχο θα δωσεις χρηματα χωρις να κανεις τιποτε.
 

SAKISKARAS

Established Member
1 November 2008
162
συμφωνώ εν μέρη με τον stavrosz, αν και το πρόβλημά σου θα μειωθεί αρκετά με τις λύσεις που σκέφτεσαι, οι χαμηλές συχνότητες, που μεταφέρονται και σαν χτυπογενής θόρυβος, είναι το πρόβλημα και όχι ο αερόφερτος ήχος. πάντως αν έχεις τη διάθεση να ασχοληθείς, βάζοντας και προσωπική εργασία, τα πράγματα και τα υλικά που χρειάζεσαι ώστε να καλυτερεύσεις αρκετά την κατάσταση δεν είναι απαγορευτικά σε τιμή. μπορώ να βοηθήσει με θεωρητική στήριξη και με απλές συμβουλές αν το αποφασίσεις. σίγουρα χρειάζεται και ένα σχέδιο, έστω πρόχειρο του σπιτιού πριν ξεκινήσεις για να σε βοηθήσουν περισσοτερο.
 

dtznick

New member
13 September 2008
5
Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια.. ειμαι εν μεσω διακοπων, οποτε λεω να το ξαναδω το θεμα απο Σεπτεμβρη.. Θα επανελθω με φωτο του χωρου και με διαστασεις, με την ελπιδα να μην γινομαι κουραστικος..
;)
 
Απάντηση: Re: Υλικό για ηχομόνωση

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια.. ειμαι εν μεσω διακοπων, οποτε λεω να το ξαναδω το θεμα απο Σεπτεμβρη.. Θα επανελθω με φωτο του χωρου και με διαστασεις, με την ελπιδα να μην γινομαι κουραστικος..
;)

Καθόλου κουραστικός..αντίθετα μάλιστα.Περιμένουμε με ενδιαφέρον γιά το που θα καταλήξεις ....