Louis Sclavis-Oδύσσεια

17 June 2006
62,722
Χολαργός
Louis Sclavis κλαρινέτα, σοπράνο σαξόφωνο
Matthieu Metzger σοπράνο και άλτο σαξόφωνο
Maxime Delpierre κιθάρα
Olivier Lete μπάσο
Francois Merville ντραμς
2009.Lost on The Way
´Θέλησα να ταξιδέψω στο άγνωστο, παραπαίοντας από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη, να δαμάσω τους ανέμους και τους χείμαρρους της επιστροφής, να επικαλεστώ μια ιστορία…´.
Eνας απο τούς σημαντικότερους Σύγχρονους Δημιουργούς επιστρέφει γιά να παρουσιάσει ένα ακόμη Πνευματικό-Μουσικό του Ταξίδι μέ Αφορμή την Οδύσσεια.
Σχήμα αρκετά πιό Κλασσικό, μέ τά Πνευστά ´μπροστά´και το μπάσο τού Lete μαζί μέ τά ντράμς τού Merville νά καθορίζουν και να προσπαθούν να επιβάλλουν ένα Πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται ο Louis άλλοτε δομημένα και άλλοτε εντελώς ελεύθερα ,ενώ ο Metzger και ο Delpierre μοιάζουν να δρούν πιό οριοθετημένοι.
Ο Sclavis πραγματικός Κοσμοπολίτης παίζει στά δάκτυλα τίς Παραδόσεις και το Σύγχρονο ταξιδεύοντας άνετα μεταξύ τής Free Jazz ,τής Rock ,τού Νεωτεριστικού Αυτοσχεδιασμού,αλλά και δρόμων πού παραπέμπουν στο Βυζάντιο και στην Ηπειρο.
Υπόγειος και Σκοτεινός Λυρισμός(La première île,L'heure des songes),εξαιρετικός μπιτάτος ρυθμός(Aboard Ulysses's Boat,Lost on the Way)απολαυστικη Δυναμική στό Bain d'or ,ένα εξαιρετικό Κιθαριστικό σόλο στο Le sommeil des sirènes ,αλλά και μιά συνολική Μουσική Αποτίμηση τού Ταξιδιού στο φινάλε (L'absence).
Το Κουιντέτο τού Sclavis στο Lost on The Way επιβεβαιώνει πώς η Μουσική Γλώσσα κυκλοφορεί παγκόσμια στο Ασυνείδητο,υπό την προϋπόθεση να μήν ειναι κανένας εντελώς Ξεκρέμαστος αλλά νάχει αφομοιώσει γνώσεις και παραδόσεις.
Δίσκος πρόσφατος πού οσο τον ακούς τόσο σέ τραβάει σάν το Τραγούδι τών Σειρήνων...
Μόνον πού στην προκειμένη περίπτωση δεν απαιτείται να προσδεθεί κανείς στό Κατάρτι σάν τον Οδυσσέα αλλά να αφεθεί στο Ταξίδι.
Σέ τέτοιες Ακροάσεις αδυνατώ να θέσω Βαθμολογία..Παραείμαι Υποκειμενικός γιά κάτι Τέτοιο.

51tpkRXMxsL._SL500_AA300_.jpg
 
Last edited by a moderator:

Δημήτρης Ιωάννου

Moderator
Staff member
18 June 2006
15,840
Αθήνα-Κέντρο
ECM, Σπυράκο ?

Κάτι τέτοιο καταλαβαίνω απ το εξώφυλλο.

Αυτό το Ταξίδι φαντάζει όντως πρόκληση/πρόσκληση.
Καλοκαίρι κι όλας, το timing δείχνει τέλειο ...

Υ.Γ. από τότε με τον Trovesi, σε φοβάμαι εσένα.!:FSGSFGS4:
 
17 June 2006
62,722
Χολαργός
Το Jazz& Tζάζ στο τεύχος Νοεμβρίου,πού είναι αφιερωμένο στην E.C.M.,αξιολογεί θετικότατα τον εν λόγω δίσκο τού Sclavis και τον συγκρίνει μέ το ´L'Imparfait des Langues'....
Τόν είχαμε ´τσιμπήσει´5 μήνες ενωρίτερα ως Μουσική Κατηγορία.
 

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
Να το επαναφέρω μιας και έχω πέσει με τα μούτρα στο ''διάβασμα''..
Καιρό είχα να ακούσω κάτι τόσο απελευθερωμένο από σταθερές και αδιέξοδα κολλήματα..
Το Lost On The Way μοιάζει σαν μεγαλειώδης ναός όπου εκεί μέσα λατρεύεται σαν θεότητα η ελεύθερη σκέψη..Σε εποχές όπου τα τείχη ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια δίπλα μας,,επιβάλλεται η Θεοποίηση της ελεύθερης σκέψης,,,,Μπορεί να μην έχει τα χρυσά καλούδια η τα πιλάφια στον παράδεισο,αλλά ενώνει τους ανθρώπους στην σύντομη παρουσία τους στον πάτο της βαρύτητας.......
 

Ηλίας Κ

Supreme Member
7 July 2006
4,931
Αθήνα
Σπύρο, ο Sclavis είναι από άλλο πλανήτη, πραγματικά. Εδώ μέσα τον έμαθα και εγώ και τον λατεύω, η σύγχρονη αυτοσχεδιαστική μουσική σε όλο της το μεγαλείο.
προχώρα οπωδήποτε και στο Imparfait des Langues.
 
17 June 2006
62,722
Χολαργός
Σπύρο θάταν υποκριτικό εκ μέρους μου ,νά μήν πώ πόσο χαίρομαι,πού ''μπήκες'' στον κόσμο τού Sclavis,πού και ο Λύμπε,αλλά και ο γράφων ,έχουμε πολλάκις προσπαθήσει νά περιγράψουμε στην Μουσική Κατηγορία.

Οσο τον ψάχνεις αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη,τόσο θά ανακαλύπτεις μουσική.
Στο index υπάρχουν πολλές αναφορές γι´αυτόν.

:worshippy::ernaehrung004: