Mike Bassett - England Manager

superfly

Moderator
Staff member
21 November 2008
15,732
πετρουπολη
Τους εγγλεζους μπορουμε να τους κατηγορησουμε για πολλα.Oταν ομως μιλαμε για κωμωδιες και μαλιστα σατυρα των κακως κειμενων του τοπου τους τοτε εγω προσωπικα τους βγαζω το καπελο.Απο τους μοντυ πάιθονς μεχρι το "μαλιστα κε υπουργε" τα παραδειγματα ειναι πολλα.Οταν δε αποφασιζουν να ασχοληθουν με το ποδοσφαιρο που το ξερουν καλυτερα απο τους περισσοτερους τοτε προκυπτουν διαμαντια σαν αυτο


MIKE BASSETT : ENGLAND MANAGER (2001)

O προπονητης της εθνικης Αγγλιας παθαινει εμφραγμα και ετσι πρεπει να αντικατασταθει.Η εθνικη ομαδα συμμετεχει στα προκριματικα του μουντιαλ του 2002 και ενω ξεκινησε καλα το πραγμα στην πορεια στραβωσε με αποτελεσμα να κινδυνευει να μεινει εκτος μουντιαλ.Ο χρονος πιεζει καθως την περιμενουν κρισιμα ματς.
Η ΕΠΟ της Αγγλιας συνεδριαζει.Αποφασιζει να απορριψει τον καλυτερο προπονητη της Πρεμιερ Λιγκ γιατι ειναι...Σκοτσεζος και τον καλυτερο ανερχομενο νεο προπονητη και πρωην αρχηγο της Εθνικης γιατι εχει πολλες απαιτησεις και θα γκρινιαζει στην Ομοσπονδια.Κανενας αλλος απο τους αγγλους τις πρεμιερσιπ δεν θελει τη δουλεια(γιατι αραγε?).Τελικα αφου τους πιεζει ο χρονος αρχιζουν να ψαχνουν.Ετσι αρχιζουν και ψαχνουν στην 2η κατηγορια και ετσι βρισκουν τον Μπασσετ.
Απο εδω και περα αρχιζει το παρτι.Σκηνες απειρου καλους,ξεκαρδιστικες καταστασεις και πανω απο ολα σατυρα που σπαει κοκκαλα.Απο την πενα των σεναριογραφων δεν ξεφευγει κανενας και τιποτα.Οι προπονητες,οι ακριβοπληρωμενοι παιχτες,η ομοσπονδια,οι φιλαθλοι,οι δημοσιογραφοι,το συστημα της ομαδας,ακομα και η νοοτροπια που εχουν οι αγγλοι για το ποδοσφαιρο,ολα μπαινουν κατω απο τη σατυρα.Εκπληκτικες ατακες,σκηνες ανθολογιας.Η σκηνοθεσια ειναι σε στυλ ριαλιτυ σοου και οι ερμηνιες για οσκαρ.Τι να πεις για αυτον τον ηθοποιο (Ρικι Τομλινσον) που παιζει τον προπονητη....
Οσο για την εθνικη ομαδα?Ναι πηγαινει στο μουντιαλ γιατι η Τουρκια που διεκδικουσε την προκριση χανει στην εδρα της απο το....Λουξεμβουργο(!!!) με αποτελεσμα να περασει η Αγγλια.Η περιπετεια(και το....δραμα) στο μουντιαλ της Βραζιλιας
(εκει γινεται),οπου και εκτυλισεται το μεγαλυτερο μερος της ταινιας οπου γινεται κυριολεκτικα της π....τανας, κορυφωνεται στο κρισιμο ματς με τον ασπονδο εχθρο Αργεντινη,οπου η Αγγλια κερδιζει στο τελευταιο λεπτο με γκολ απο....χερι αλα Μαραντονα!!!!Οι αθεοφοβοι σατιριζουν τα παντα ακομα και το κομπλεξ των Εγγλεζων μ' αυτο το θεμα που δεν το εχουν ξεπερασει ακομα.
Ειπαμε οι Εγγλεζοι οταν θελουν να σατυρισουν ειναι οι μεγαλυτεροι μαστορες και δεν χαριζονται πουθενα.Και πιστεψτε με αυτοι οι ανθρωποι που εγραψαν το σεναριο πρεπει να ειναι οι πιο φανατικοι οπαδοι της αφου για να ασχοληθεις με τα κακως κειμενα του ποδοσφαιρου σου πρεπει και να το αγαπας.Και μπορει η σατυρα να ειναι καυστικη αλλα το συναισθημα που βγαινει απο αυτην την ταινια ειναι της συμπαθειας και της αγαπης χωρις ορους για αυτη την ομαδα.
Μια ταινια αποδειξη του οτι δεν χρειαζονται μεγαλα μπατζετ,εφε,τρανταχτα ονοματα για να κανεις διαμαντια.Αρκει ενα καλο σεναριο και ενθουσιασμος για αυτο που θα κανεις.
Τωρα που σφιγγουν οι ζεστες,πανε και οι εκλογες και φετος δεν εχουμε και τιποτα σπουδαιο ποδοσφαιρικα η ταινια ειναι οτι πρεπει.

Να σημειωσω οτι πρεπει να κυκλοφορει στα βιντεο κλαμπ αφου και εγω εκει τη βρηκα,και αφου επεσα τυχαια πανω της πριν δυο-τρια χρονια στο μεγκα σε μεταμεσονυχτια προβολη.Δεν εχει ελληνικο τιτλο.

Σκηνοθεσια Στιβ Μπαρον
Σεναριο Τζον Σμιθ
Ρομπ Σπαρκλινγκ

Παιζουν Ρικι Τομλινσον
 

superfly

Moderator
Staff member
21 November 2008
15,732
πετρουπολη
mbem05.jpg
 

jonkyr

Established Member
20 August 2009
143
Ladies and gentlemen, England will be playing four four fucking two! Ξανα; Μακαρι!

Εκλαψα την ημερα που την πρωτοειδα. Ειδικα οι σκηνες της επιλογης της αποστολης, της συναντησης των βρετανικων ομαδων στο αεροδρομιο, της ημερας που εκαναν προπονηση στη Βραζιλια, της συνεντευξης του Πελε και (το "κλου" της ταινιας) του αγωνα με την Αργεντινη ηταν απιστευτες. Νομιζω οτι σταματησα το dvd για να ελεγξω τον εαυτο μου. Πονουσε το στομαχι μου. Οποιος εχει "πραγματικη" επαφη με το αγγλικο ποδοσφαιρο (εννοω, οχι επιδερμικη του τυπου "βαλε ΟΤΕτιβι να δουμε κανενα ματσακι") θα πρεπει να ενθουσιαστει.

Παντως, το crowdfunding για τη χρηματοδοτηση της ταινιας δεν δειχνει ενθαρρυντικο. Θετικο μοιαζει το γεγονος οτι εχουν γυρισει τρειλερ, οποτε ισως εχουν συγκεντρωσει καμποσα χρηματα. Παω να την ξαναδω :)
 

yan73

Senior Member
25 September 2007
638
Tι καταπληκτικη τανια θεε μου, επιβαλεται η επαναληψη της ανα τακτα χρονικα διαστηματα... :worshippy: