Θα με συγχωρήσεις που σου τρύπησα το κορμί?

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

10 July 2006
5,257
Θεσσαλονίκη
51zNNuMbX7L._SL500_AA240_.jpg


Waltz with Bashir (EMI/Virgin France, 2009)

Η αντιπολεμική κινουμένων σχεδίων ταινία Waltz with Bashir που υπογράφεται από τον Ari Folman και πλαισιώθηκε με 18 tracks (χωρίς λόγο, μα τόσο εύγλωττα) του Max Richter, που και ο ίδιος υπηρέτησε ως Ισραϊλινός (συνοδευόμενα από τα δύο ακόμη τέτοια αντιπολεμικά, τα γνωστότερα Enola Gay -OMD και This Is Not A Love Song –PIL), αναφέρεται στα γεγονότα της εισβολής στον Λίβανο το 1988 και τη σφαγή που ακολούθησε.
Ο Ari ήταν ένας από τους ένοπλους εισβολείς που σοκαρίστηκε μη μπορώντας να αντέξει το αίμα που έρεε άδικα γύρω του. Ζούσε ένα επαναλαμβανόμενο εφιάλτη στον οποίο τον κυνηγούν 26 άγρια σκυλιά κάθε βράδυ. Αποσύρθηκε με μερική αμνησία, νοσηλεύθηκε για καιρό και οι διηγήσεις του στάθηκαν αφορμή για το film.
Το σάουντρακ της ταινίας μας μεταφέρει πολύ ρεαλιστικά στη εποχή εκείνη και "στέκεται" μόνο του χωρίς να είναι απαραίτητη και η εμπειρία του film.

*** για τη μουσική, **** για το δέσιμό της με την ταινία και ***** για το επίκαιρο θέμα του
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους σας
 
Last edited: