ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΤΩΜΑ - 13TH FLOOR

πως σας φανηκε η ταινια ?


  • Total voters
    0

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,165
Εκεί ψηλά.....







ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΤΩΜΑ - 13TH FLOOR





Θριλερ


Παιζουν : Κρεγκ Μπικο, Γκρετσεν Μολ, Βινσεντ Ντ Ονοφριο,
Σκηνοθεσια : Γιοζεφ Ρουσνακ
Διάρκεια : 102 λεπτά
Studio : Columbia
Γλώσσα : Αγγλικά
Sound : Dolby Digital 5.1
Subtitles : Ελληνικά





Στο 13ο πάτωμα ενός ουρανοξύστη, οι οραματιστές Ντάγκλας Χολ (ΚΡΕΓΚ ΜΠΙΡΚΟ) και Χάνον Φούλερ (ΑΡΜΙΝ ΜΥΛΕΡ-ΣΤΑΛ) έχουν προχωρήσει την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας σε νέα ύψη με τη δημιουργία, σε υπολογιστή, μιας ολοζώντανης προσομοίωσης της πόλης του Λος Άντζελες το έτος 1937. Όταν ο Χολ ξυπνάει και βρίσκει ένα ματωμένο πουκάμισο στο σπίτι του, ενώ ο Φούλερ έχει μόλις δολοφονηθεί, ο Χολ γίνεται ο κύριος ύποπτος. Διέπραξε όντως το έγκλημα αυτό; Γιατί άραγε δεν μπορεί να θυμηθεί; Καθώς ο Χολ παρασύρεται σε μια ατέρμονη δίνη, ο θάνατος του Φούλερ αρχίζει να αποκαλύπτει μια διπλή ζωή σε παράλληλους κόσμους, διχασμένη ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, και συγκεκριμένα το έτος 1937. Ο χαμός του Φούλερ θα προκαλέσει τη διενέργεια έρευνας από το βετεράνο ντετέκτιβ ΜακΜπέιν (ΝΤΕΝΙΣ ΧΕΪΖΜΠΕΡΤ), ενώ κεντρίζει το ενδιαφέρον και του συνεργάτη του Χολ, Γουίτνεϊ (ΒΙΝΣΕΝΤ ΝΤ’ΟΝΟΦΡΙΟ), η περιέργεια του οποίου θα έχει επικίνδυνες επιπτώσεις. Φαντασία και πραγματικότητα συγχέονται ακόμα περισσότερο όταν ο Χολ γνωρίζει την όμορφη και αινιγματική Τζέϊν (ΓΚΡΕΤΣΕΝ ΜΟΛ), η οποία ίσως γνωρίζει κάτι παραπάνω. Για να ξεδιαλύνει το μυστήριο, ο Χολ θα πρέπει να σπάσει τα σύνορα ανάμεσα στον ‛πραγματικό’ και τον εικονικό κόσμο που ο ίδιος δημιούργησε, γεγονός που θα τον φέρει αντιμέτωπο με την αλήθεια σχετικά με το γεγονός ότι είναι αθώος, την αληθινή υπόσταση της ίδιας της ύπαρξής του, καθώς και με άλλες συγκλονιστικές αποκαλύψεις.
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Αν κρίνω από το poll που έβαλες, πρέπει να τη λατρεύεις την ταινία... :flipout: :flipout: :flipout:
(πού τη θυμήθηκες, βγήκε σε Blu; )

Συμπαθητικά τα υλικά της, στην εκτέλεση μας τα χάλασε. Για τηλεταινία πάντως, δεν θα ήταν άσχημη... :D
 

ckesinis

New member
14 February 2008
75
Η ιδέα παράλληλων κόσμων , σε πολύ καλή ερμηνεία, μου άρεσε πιο πολύ κι από τη σειρά "Matrix" μιας και το θέμα είναι πολύ στα ίδια χνάρια...
 

Photis

Supreme Member
4 July 2006
4,796
behind the camera
Εγώ τη θυμάμαι γιατί μου είχε πρήξει τα συκώτια ο αδεφός μου με το κομμάτι των HIM που έκανε τρομερή αίσθηση τότε. Το είχε συνέχεια στο repeat.
 

KMDemon

New member
26 March 2009
29
Καλούτσικη ταινία όμως δε μπορώ να πω πως με εντυπωσίασε!