Άθλιο Support Philips – movement flickering

billytsik

Senior Member
2 January 2009
361
Internet
Ο λόγος για ένα support ticket που άνοιξα στην Philips για μια πραγματικά ακριβή τηλεόραση 47PFL9732D/10.
Σας παραθέτω το e-mail και περιμένω τα σχόλια σας.

-----Original Message-----

[Comment / Question]
Σύνδεσα την τηλεόραση με το pc μου μέσο DVI to hdmi adaptor και hdmi καλώδιο. Το pc έχει nvidia κάρτα γραφικών . Βρήκε την τηλεόραση αμέσως και μπόρεσα να δω αμέσως. Ρύθμισα την ανάλυση σε 1920x1080 @ 60 Hz . Στις στατικές εικόνες έχω και 1:1 pixel mapping και όλα δείχνουν φανταστικά. Όταν κουνήσεις το ποντίκι η γενικότερα ότι κουνιέται στην οθόνη δημιουργείτε στο περίγραμμα του μια περίεργη ´ κίνηση ´ Flicker που μοιάζει με πολλές μικρές οριζόντιες γραμμές να περικλείουν το κινούμενο αντικείμενο. Μετά από δόκιμες διαπίστωσα ότι όταν δώσω σήμα 720p Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κίνηση και όλα κινούνται ομαλά. Έχω δοκιμάσει με την hdmi 1,2,3 και mode : PC, Game, dvd , Bluray. Τίποτα δεν διορθώνει το πρόβλημα . Όταν παίζει βίντεο DVD ,mkv η bluray μέσο pc όλα δείχνουν χάλια λόγο του distortion. Έχω κάνει update στο 000.064.014.022 English (UK) firmware από το site. Τι μου προτείνετε να κάνω?

Και η απαντιση τους !!!
PHILIPS

Αγαπητέ κύριε ‛χ,

Σας ευχαριστούµε για την επιστολή σας σχετικά µε το 47PFL9732D/10.

Θα σας παρακαλούσαμε όπως μεταφέρετε στο χαμηλότερο το HD Natural Motion και να ελέγξετε εαν το πρόβλημα έχει μειωθεί μέσω του μενού εικόνα οπως εμφανίζετε στην σελίδα 17 του βιβλίου οδηγιών σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η τηλεόραση παρουσιάζει αυτή την λειτουργία με αυτό το τρόπο λόγο του ότι είναι μια τηλεόραση και όχι μία οθόνη υπολογιστή οπότε δεν μπορεί αν έχει την ίδια απόδοση . Δέν υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση που να επιλύνει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής .

Για περισσότερες πληροφορίες µην διστάσετε να επικοινωνήσετε εκ νέου µαζί µας αναφέροντας τον αριθµό αρχείου πελάτη, χ.

Με φιλικούς χαιρετισµούς,

PHILIPS Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών

Εννοείται ότι το έχω off το HD Natural Motion και καμία αλλαγή.
Όπως το αναφέρει ξεκάθαρα στην δεύτερη παράγραφο ΔΕΝ πρόκριτε να κάνει ότι κάνουν απροβλημάτιστα πολλές άλλες τηλεοράσεις και κατά πολύ φτηνότερες.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ

Όταν κουνήσεις το ποντίκι η γενικότερα ότι κουνιέται στην οθόνη δημιουργείτε στο περίγραμμα του μια περίεργη ´ κίνηση ´ Flicker που μοιάζει με πολλές μικρές οριζόντιες γραμμές να περικλείουν το κινούμενο αντικείμενο. Μετά από δόκιμες διαπίστωσα ότι όταν δώσω σήμα 720p Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κίνηση και όλα κινούνται ομαλά.

Νομιζω οτι εχει σχεση με το οτι (οπως εχει αναφερθει και σε ξενα φορα) η τηλεοραση σου μετατρεπει το 1080p σε 1080i...oποτε εχουμε deinterlacing artifacts οπως combing κτλ.

Αν ψαξεις στο φορουμ θα βρεις παρομοια προβληματα με τις 7604/7403 που εχουν παρομοια επεξεργασια.

Να επικοινωνήσεις με τα κεντρικά ευρωπαϊκά γραφεία της Philips και να τους πεις το πρόβλημα σου. Από το στιγμή που γράφει στο εγχειρίδιο ότι κάνει για χρήση H/Y ΠΡΕΠΕΙ να δουλεύει σωστά. Το ίδιο κουφό μου είχαν πει στην LG και με είχαν τρελάνει.

Αν ακόμα έχεις πρόβλημα να απευθυνθείς σε ΙΝΚΑ κλπ, γιατί έχεις ΔΙΚΙΟ.

Η τηλεόραση ήταν κάποιου γνωστού που την πουλούσε. Δεν υπάρχει περίπτωση να το ψάξω παραπάνω το θέμα ξέρω ότι δεν πρόκριτε να αναπτύξουν νέο τρόπο deinterlace μονό για εμένα. Το κρίμα είναι ότι είναι πραγματικά πολύ καλή τηλεόραση και την ήθελα αλλά λόγο της χρήσης που πρόκειται να κάνω ( HTPC ) δεν μου κάνει. Είναι κρίμα πάντως κάποιος να δίνει τόσα λεφτά και να έχει να κάνει με τέτοια χαζά προβλήματα και τόσο αλαζονική συμπεριφορά . Το καλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν ήταν να το δηλώσουν ‛ΔΕΝ παίζει μέσω υπολογιστή’ παρά αυτό το φιάσκο. Εγώ πάντως δεν πρόκειται να ξανά ασχοληθώ με την Philips γενικότερα.

To "Άθλιο Support Philips" που κολλά ,αφού σου απάντησαν....
Το αν δεν σε εξυπηρετεί η απάντηση άλλο θέμα,αλλά κάθε προιόν δεν είναι το ίδιο για ότι θέλουμε να κάνουμε.

Το αν δεν σε εξυπηρετεί η απάντηση άλλο θέμα,αλλά κάθε προιόν δεν είναι το ίδιο για ότι θέλουμε να κάνουμε.
+1

Έχεις δίκιο έπρεπε να λέγετε « ΑΘΛΙΑ PHILIPS »
Βασικά δεν με εξυπηρετεί όχι απάντηση αλλά η τηλεόραση και η αντιμετώπιση τους και όπως είπα και παραπάνω
θα ήταν πιο ηθικό από την μεριά τους να δηλώσουν ότι οι τηλεοράσεις τους δεν προτείνονται για χρήση με υπολογιστή !!
Δεν λέω ότι δεν είναι καλή τηλεόραση που είναι αλλά επιμένω ότι είναι τουλάχιστον παραπλάνηση καταναλωτή αυτή η ξεφτίλα.
Και για την ιστορία στο manual γράφει ξεκάθαρα για σύνδεση με υπολογιστή.
Δεν λέει ώμος τίποτα σχετικό με ότι θα
‛παρουσιάζει αυτή την λειτουργία με αυτό το τρόπο λόγο του ότι είναι μια τηλεόραση και όχι μία οθόνη υπολογιστή οπότε δεν μπορεί αν έχει την ίδια απόδοση’
Και όσο για το support θα σου έλεγα ότι δεν θα ήταν άθλιο εάν μου έλεγαν ότι θα στείλουν τεχνικό να την διορθώσει
η εάν δεν γίνετε αυτό να μου προτείνουν μια λύση αντικατάστασης με κάτι που παίζει σωστά ή έστω στην τελική-τελική να δώσουν τα λεφτά πίσω.
Και μην μπούμε στο ότι σαν τηλεόραση παίζει οπότε δεν έχει πρόβλημα μην παίζουμε με τις λέξεις.
P.S. Support δεν είναι μόνο να απαντούν στα e-mail με ότι π@π@ρ-@ τους έρχεται βολική.

Billytsik - Δε προσέχεις τι σου λέω, κάνε αυτό που σου πρότεινα παραπάνω...

Εφόσον τα ίδια αναφέρονται και στο ξένο manual δεν υπάρχει θέμα παραπλάνησης από την Ελληνική Philips για να το κάνει δεκτό η μαμα εταιρία.
Τα ίδια ισχύουν και για άλλες φίρμες και είναι αυτόνοητο ότι μιλάμε βασικά για τηλεόραση με extra δυνατότητες,δεν χρειάζεται επεξήγηση.

Οσο αφορά το support κλπ στα φυλλάδια που δίνει μαζί η εταιρία ,λέει τι καλύπτει.

Αν δώσεις 1080ι εξαρχής; Αν θες για αποκλειστική χρήση υπολογιστή (σαν μόνιτορ), δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια τηλεόραση που να κάνει. Δεν είναι μικρή η ανάλυση για τόσο μεγάλη επιφάνεια; Στα μόνιτορ υπολογιστών η ανάλυση είναι μεγαλύτερη από ότι μια full HD tv ήδη από τις 24"...

Παιδιά ο Βασίλης μιλούσε γιά την δική μου τηλ την οποια την είδαμε μαζί και όντως το έκανε αυτό στα 1080 p.
Φαντάζομαι ότι ίσως είναι προβλημα μη σωστής συνεργασίας των καρτών NVIDIA και της TV ενω σε BLURAY η TV πραγματικά τα έσπαγε.
Επειδή μόλις μου φέρανε την 47'' 9703 και αν βρω χρόνο το ΣΚ θα την δοκιμάσω με όλους τους τρόπους να δω αν το κάνει και σε αυτήν.