Edda Dell'Orso:La Voce

17 June 2006
62,722
Χολαργός
voicebella_main.jpg


Θά την αδικούσα εάν απλά έγραφα δυό λόγια γι´αυτήν στο Now Playing.

H Edda Dell'Orso μπορεί σέ κάποιους νά μήν λέει κάτι σάν Ονομα ,αλλά σίγουρα η Φωνή της είναι Οικεία σέ παρα πολλούς κυρίως απο τίς Κλασικές Ταινίες τού Segio Leone..
Είναι η Γυναίκα πού χαρίζει τίς εξαιρετικές φωνητικές δυνατότητές της στά περισσότερα Soundtracks πού είχε συνθέσει ο Μεγάλος Εnnio Morricone..
Η Φωνή της χρησιμοποιήθηκε επίσης και απο άλλους Ιταλούς Δημιουργούς πού έγραφαν Μουσικές γιά τον Κινηματογράφο,όπως επί παραδείγματι ήσαν οι Αrmando Trovajoli,Piero Piccioni,Roberto Pregadio,Bruno Nicolai και Luis Bacalov.

Γεννημένη στην Γένοβα στίς 16/2/1935 έχει συμμετοχή σέ ποικιλία Ταινιών,απο Σημαντικές έως και ελαφρού Sex ή και πικάντικες,αλλά και σέ ταινίες Τρόμου τού Dario D'Argento..
Συνεργάστηκε ακόμα και μέ τού Ιταλούς progr.,Goblin το 1976...
Ο Δίσκος La Voce ή Voice εκδόθηκε το 2007...
Οι περισσότερες απο τίς Ταινίες τών οποίων παρουσιάζονται οι Μουσικές στον συγκεκριμένο δίσκο δεν είναι Πρώτης Διαλογής..
Ομως τά Soundtracks έχουν εντελώς αυτονομηθεί απο τίς Ταινίες και προσφέρουν εξαιρετική απόλαυση.
Και μόνον η ´ερεθιστική εκδοχή´πού παρουσιάζει με τα εξαιρετικά φωνητικά της στην Ταινία Ιl Gatto (Mariangela e la Seduzione)αρκεί.
Επίσης στο Voice δίνεται η ευκαιρία ,πέρα απο τούς πανέμορφους Βοκαλισμούς της να την ακούσουμε να τραγουδάει..
21 εξαιρετικές Μελωδίες ,ελάχιστες μέν ,μπροστά στήν πλούσια παραγωγή τής Dell'Orso ,αλλά ενδεικτικές τών Ικανοτήτων της..
Ενδιαφέρον είναι πώς το 2007 οταν τιμήθηκε στά Oscar για την συνολική του προσφορά ο Μorricone κάλεσαν να τον εκπροσωπήσει η Ατάλαντη Celin Dion:)violent-smiley-030::violent-smiley-030:)αντί νά καλέσουν την Μεγάλη Edda..
Δισκάρα καί μάλιστα χωρίς αποσπάσματα απο τά κλασσικά Soundtracks τού Morricone.
 
17 June 2006
62,722
Χολαργός
0094639132324_M.jpg



Γιά όποιον ενδιαφέρεται για την Μουσική τού Morricone η πιό ´συμπυκνωμένη´Πρόταση είναι το τριπλό c.d. The Platinum Collection.
Δεν πετάς απολύτως τίποτα απο αυτή την Συλλογή.
 

Nikos F

Supreme Member
19 June 2006
6,151
Αλιμος
και εγω την γνωρισα και την θαυμασα Σπυρο μεσα
απο την δισκογραφια του Ennio...
Απλα θεικη....:SFGSFGSF:
 

In My Humble

Banned
2 September 2008
732
Malmo, Sverige
Σπυρο
Την ντιον την απαιτησε το χολυγουντ και οι δισκογραφικες εταιριες να την εχει διπλα του. Οι οποιες ειναι ενας βρωμερος οχετος που εχουν αρχισει να βγαζουν το κεφαλι τους απο μεσα του ομως πολλοι καλιτεχνες.
λαμπρες παρουσιασεις, θελουμε και αλλες "τετοιες"
 
14 December 2006
4,265
Εξαιρετική περίπτωση. Η φωνή της αποπνέει μία απίστευτη φυσικότητα, ήθος, υψηλή αισθητική και παρά τις ανεξάντλητες φωνητικές της δυνατότητες είναι πολύ μακριά από τάσεις επίδειξης και άσκοπους εντυπωσιασμούς. Ειλικρινά δεν γνωρίζω την έκταση του έργου της. Την συναντώ στο ενενήντα τοις εκατό των ιταλικών soundtracks της περιόδου 68 -76 και σχεδόν σε όλα του Ennio , όπως και σε προσωπικές συλλογές πολλών Ιταλών δημιουργών που συνέθεσαν μουσική για κινηματογράφο την περίοδο αυτή.
 

Δημήτρης Ιωάννου

Moderator
Staff member
18 June 2006
15,854
Αθήνα-Κέντρο
Και πάλι Αγγλία.:ADFADF1:
Ισοτιμία Λίρας -Ευρώ..:Banane0::Banane0:

Και τα θκυό (!) που παρουσίασες τα πήρα από Αγγλία για να μη τρέχω πέρα δώθε.
Αν και αυτό με την ισοτιμία Ευρώ- Λίρας δεν ισχύει νομίζω πλέον.
Δυστυχώς..:BDBDG54:
 
17 June 2006
62,722
Χολαργός
Απάντηση: Re: Edda Dell'Orso:La Voce

η φωτο με το καπελάκι κάτι μου θυμίζει. Μήπως τραγούδησε και στο "Ρόμα" του Φελλίνι? Και μήπως έκανε και ένα μικρό πέρασμα σε μιά σκηνή?

Κώστα δεν το γνωρίζω.
Εψαξα αλλά δεν βρήκα (πρός το παρόν)κάποια συσχέτιση με ταινίες τού Φελλίνι...
Αλλά το γράφω χωρίς καμιά σιγουριά.