Synecdoche, New York - Συνεκδοχή NY

17 June 2006
9,825
Έπεσε στα χέρια μου το δισκάκι της ταινίας και ανυποψίαστος την έβαλα να την δω. Πραγματικά είναι μια από τις ελάχιστες ταινίες των τελευταίων ετών που με έκαναν να νιώσω έτσι. Είναι από τις ταινίες που δεν ξέρεις όταν τελειώνει αν σου άρεσε ή όχι, αν είναι ένα από τα αριστουργήματα ή όχι, αν άξιζε ή όχι τον χρόνο που θα αφιερώσεις σκεπτόμενος την ταινία.
Φυσικά αν ψάχνετε κάτι εύπεπτο καλύτερα να μην το δείτε. Ο Kaufman σκηνοθετεί ένα σκηνοθέτη που σκηνοθετεί ένα σκηνοθέτη που θέλει να σκηνοθετήσει την πραγματικότητα...Είναι από τις ταινίες που θέλουν σίγουρα και δεύτερη - το λιγότερο - θέαση. Περισσότερα θα γράψω όταν την ξαναδώ μετά από κανένα μήνα. Θέλω να κατασταλλάξει η πρώτη θέαση μέσα μου πριν το ξαναδώ.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι από τις ταινίες που μας θυμίζουν ότι ο κινηματογράφος είναι τέχνη...

http://www.imdb.com/title/tt0383028/
 

r1skey

Established Member
12 November 2007
174
Αθήνα
Κάθισα και την είδα την ταινία ανυποψίαστος για σενάριο και θέμα. Μέχρι το τέλος της ταινίας τα συναισθήματα μου είχαν γείρει επικίνδυνα προς το δυσάρεστο και τελικά έμεινα με αρνητικές εντυπώσεις ως προς την ταινία απο σκηνοθετική άποψη. Οι ερμηνείες είναι πολύ καλές αλλά τελικά είναι ... disturbing η ταινία για μένα. Δεν λέω οτι δεν αξίζει να την δείς, μόνο και μόνο για να μπορεσεις να νιώσεις την κατεύθυνση που προσπαθεί να δώσει ο σκηνοθέτης και το σπάνιο genre που αντιπροσωπεύει έχει ενδιαφέρον αλλά αυστηρά για cinefil και art social-μπρουτάλ . Οι λάτρεις των mainstream themed ταινιών μακριά ...