10m Hdmi για προβολέα 720p

alestros

Senior Member
21 December 2007
402
Ρε παιδιά πείτε κάνα οικονομικό καλώδιο hdmi (10m) για να συνδέσω τον H/K 255 με τον LG AN110 (720p).

Αν είναι πλακέ το καλώδιο και το περάσω από κάτω απ την μοκέτα λέτε να έχει προβλήματα απ τα πατήματα?

Ρε παιδιά πείτε κάνα οικονομικό καλώδιο hdmi (10m) για να συνδέσω τον H/K 255 με τον LG AN110 (720p).

Αν είναι πλακέ το καλώδιο και το περάσω από κάτω απ την μοκέτα λέτε να έχει προβλήματα απ τα πατήματα?

Αν περνά από το σώμα προφανώς και όχι, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναζητήσεις 'ακριβή' λύση.

Εκτός βέβαια και αν η μοκέτα είναι λεπτή και περνά κόσμος με τακούνια...:D

Λίγες εταιρείες παράγουν τόσο flat HDMI και είναι ακριβά.

Δεν υπάρχει άλλη πιο ανώδυνη λύση?

Μπα, δεν είμαστε για οικονομικά ανοίγματα! :p

Θα το περάσω γύρω γύρω τότε...

Λέτε να πάρω αυτό που είναι κ φτηνό ή παίζει να έχω προβλήματα?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751683

Το κακό είναι ότι το ε-σοπ έχει μόνο αυτό στα 10μ και αν δεν μου κάνει δε θα μπορώ να το γυρίσω για να πάρω κάποιο άλλο...

Μπα, δεν είμαστε για οικονομικά ανοίγματα! :p

Θα το περάσω γύρω γύρω τότε...

Λέτε να πάρω αυτό που είναι κ φτηνό ή παίζει να έχω προβλήματα?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751683

Το κακό είναι ότι το ε-σοπ έχει μόνο αυτό στα 10μ και αν δεν μου κάνει δε θα μπορώ να το γυρίσω για να πάρω κάποιο άλλο...

Εγώ φίλε αυτό το δεκάμετρο καλώδιο πήρα και δουλεύει μια χαρά με EPSON EMPTW 700 προβολέα.Μην κυνηγάς τα πολύ φτηνά καλώδια,ειδικά τα HDMI δεν 'κλειδώνουν' πάντα ειδικά σε 1080p ανάλυση.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=973254&catalog=19&category=69977513&page=5

ο προβολέας είναι 720p, οπότε θα βάλω τον ενισχυτή να στέλνει πάντα 720p σήμα...

θα πάρω μάλλον αυτό το φτηνό του eshop και ο Θεός βοηθός

Πάντως σε 15μετρο η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη. Στο αναφέρω λόγω περιφερειακής τοποθέτησης άρα και περισσότερα ίσως μέτρα.
Αναφέρομαι για 1080p.
Μόνο η oelbach είχε σε πλακέ γύρω στα 500 ευρώ. Βρήκα και έβαλα περιφερειακά στρογγυλό της ίδιας εταιρείας στα 250 ευρώ. Αυτό γιατί ήταν από τα λίγα που κούμπωνε στα 1080p.
Στα 1080i και 720p βρήκα και Atlona πλακέ λευκό 15μ στα 200 ευρώ, αλλά επειδή μία φορά το βάζεις - λέμε τώρα - και πρέπει να σκέφτεσαι και το μέλλον υπολόγισε μήπως πρέπει να πάς στα 1080p. Υπάρχει και η δυνατότητα 10μ και άλλα 10 ή 5 μέτρα αλλά με repeater.

Τελικά πήρα από Θεοφίλου ένα 10μετρο με 19,90 επιχρυσωμένο και δουλεύει κανονικότατα...

Last edited:
Αν το έχεις στο πάτωμα (έστω και κάτω από μοκέτα) και περνάει κόσμος, βάλτο τουλάχιστον σε ένα πλαστικό καναλάκι (υπάρχουν ειδικά πλακέ για πάτωμα)

Αν το έχεις στο πάτωμα (έστω και κάτω από μοκέτα) και περνάει κόσμος, βάλτο τουλάχιστον σε ένα πλαστικό καναλάκι (υπάρχουν ειδικά πλακέ για πάτωμα)

Το πέρασα γύρω γύρω τελικά...

Τα flat καλώδια στρίβουν άνετα σε γωνίες; Τα clicktronic από ό,τι κατάλαβα είναι γκρι, και επειδή ψάχνω για λευκό κοιτάζω τα atlona που τα βρήκα μόνο flat. Το προτιμώ βασικά, απλά επειδή θα πάει γύρω-γύρω και θα χρειαστεί να κάνει ορθή γωνία σε αρκετά σημεία, γίνεται εύκολα/είναι ασφαλές για φλατ καλώδιο;

Επίσης, υπάρχει πρόβλημα αν κολλητά δίπλα στο hdmi καλώδιο τρέχει το καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος του προτζέκτορα;

εγω ειχα το εξης προβλημα

διπλα απο το hdmi 10m που παει απο το 4x2 στον προβολεα ειχα αλλα 3 ενα στο rx v ενα στην tv ενα στο ps3 και οταν ενα απο αυτα εμπαινε πανω στο αλλο εκανε τρελα παρασητα η εικονα και οσο και αν επαιζα με το db+- δεν εφτιαχνε
τελικα οταν τα κουνησα να δω ηπως φταει αυτο δουλεψαν αψογα.

να προσεξεις λοιπον να εχουν καλη μονωση τα καλωδια αν και σε 720π λιγο σπανιο να συμβει

Τα flat καλώδια στρίβουν άνετα σε γωνίες; Τα clicktronic από ό,τι κατάλαβα είναι γκρι, και επειδή ψάχνω για λευκό κοιτάζω τα atlona που τα βρήκα μόνο flat. Το προτιμώ βασικά, απλά επειδή θα πάει γύρω-γύρω και θα χρειαστεί να κάνει ορθή γωνία σε αρκετά σημεία, γίνεται εύκολα/είναι ασφαλές για φλατ καλώδιο;
...ή μήπως να πάρω απλά ένα clicktronic και να το βάψω;

Εξαρτάται τι εννοείς. Σίγουρα δεν είναι φρόνιμο να δημιουργήσεις πολλές γωνιές σε καλώδια. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν μπορείς να δημιουργήσεις 'απόλυτη' ορθή γωνία...

Θα έχει μια μορφή ορθής γωνίας με 'κούρμπα' στη γωνιά...

Μια καλή λύση σε flat καλώδιο είναι και το λευκό Gebl... το οποίο είναι και λεπτό σε πλάτος.