Πως Συνδεω HD 1080p TV με το ρημαδι το PC ;;;;

16 July 2006
7,545
HAMBURG
Παιδες επειδη δεν ξερω αν υπαρχει αναλογο θρεντ η Λινκ και επειδη δεν κατεχω το σπορ ας εξηγησω:

Αγορασα την Sony KDL-40L4000E HD 1080p στην οποια θα ηθελα να συνδεσω το ΠΙ ΣΙ μου για να βλεπω τις Ματροσκες μου !

Η ΤΙ ΒΙ εχει 2 HDMI 2 SCART + 1 PC in !

το Συνδεσα στην εισοδο PC in αφου εκανα την εικονα μεσω καρτας γραφικων στα 60 ΗΖ διοτι ετσι αναφερει το ενχειριδιο της Τηλεορασεως !

Μου εδειξε χωρις βασανισμο κανονικα το (Ντεσκτοπ ) απο το ΠΙ ΣΙ σε ΑΨΟΓΗ :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043 ομολογουμενως ποιοτητα καθως και τις φωτος μου ( Κυριολεκτικα ΑΨΟΓΑ :grinning-smiley-043 ) επισης κανονικα !

ΟΜΩΣ ...... μου δειχνει ακριβως το τετραγωνο καδρο που εχει και το μονιτορ του ΠΙ ΣΙΟΥ μου !!

ΕΡΩΤΗΜΑ α. Πως γινεται να δειχνει σε ολο το καδρο της Τηλεορασης το σημα απο το ΠΙ ΣΙ ;;;; και οχι το κλασικο τετραγωνο ;;;

Μιλαω για λυση ΕΚΤΟΣ του τρυκ που προσφερει η ΤΙ ΒΙ που ανοιγει το καδρο το 4:3 το τηλεοπτικο !

Ενδιαφερομαι κυριως για να δω τις Ματροσκες μου σε πληρη αναλυση αλλα και διοτι ειναι σπαστικο το τετραγωνο καδρο.....

η μηπως κανω λαθος που το συνδεσα το ΠΙ ΣΙ με το αναλογικο καλωδιο που εβγαλα πισω απο την 19αρα οθονουλα μου ( αυτο με τις 2 βιδες που το συγκρατουν να μην τραβηχτει ) ;;;;

μηπως πρεπει να συνδεσω το ΠΙ ΣΙ με HDMI καλωδιο ;;;;;;

και αν ναι τι πρεπει να ρυθμισω στην καρτα μου εκτος των 60 ΗΖ ;;;; ενοω αναλυση οχι κατι αλλο....

Πρώτα θα πρέπει να διαλέξεις μία ανάλυση που να είναι 16/9 π.χ. 1360 Χ 768.
Απο VGA, πιθανώς να χρειαστείς το powerstrip για να δεις ανάλυση 1920 Χ 1080 (η εγγενής ανάλυση του πάνελ, όπου θα δεις και την βέλτιστη εικόνα) ή να μη μπορείς και καθόλου, οπότε τότε θα πρέπει να καταφύγεις σε HDMI.

edit: Γιάννη -bye-, μαζί απαντήσαμε...

Ευχαριστω για τις απαντησεις !

Παιδες προς το παρων προσπαθησα να συνδεσω το παλιο μου ΠΙ ΣΙ το οποιο εχω προχειρο και εχει καρτα γραφικων

nVidia GEFORCE FX 5700 ..... αρκετα παλια αλλα εχει μια εξοδο DVI !

θα προσπαθησω και θα το παιδεψω λιγο........

Βάλε την ανάλυση στα 1920χ1080 για να έχεις 16:9 κάδρο. Τι ανάλυση είχες στην οθόνη του PC? Μήπως ήταν ανάλυση 1024χ768?

ΝΑΙ ειχα την αναλυση 1300 χ 1050 νομιζω καπου εκει αν θυμαμαι ακριβως ......

μμμ...... δεν επεξα με την αναλυση !

θα το παιδεψω ! -bye-

Re: Απάντηση: Πως Συνδεω HD 1080p TV με το ρημαδι το PC ;;;;

Ευχαριστω για τις απαντησεις !

Παιδες προς το παρων προσπαθησα να συνδεσω το παλιο μου ΠΙ ΣΙ το οποιο εχω προχειρο και εχει καρτα γραφικων

nVidia GEFORCE FX 5700 ..... αρκετα παλια αλλα εχει μια εξοδο DVI !

θα προσπαθησω και θα το παιδεψω λιγο........

Ευαγγελε το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να συνδεσεις το πισι με καλωδιο dvi σε hdmi στην τηλεοραση και μετα να σηκωσεις αναλυση 1920Χ1080.
Αν μπορει η καρτα σου να παιξει και 24ΗΖ η μεσω powerstrip οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω τοτε οι ματροσκες σου θα αρχισουνε να κελαηδανε-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πως Συνδεω HD 1080p TV με το ρημαδι το PC ;;;;

Ευαγγελε το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να συνδεσεις το πισι με καλωδιο dvi σε hdmi στην τηλεοραση και μετα να σηκωσεις αναλυση 1920Χ1080.
Αν μπορει η καρτα σου να παιξει και 24ΗΖ η μεσω powerstrip οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω τοτε οι ματροσκες σου θα αρχισουνε να κελαηδανε-bye-

Λοιπον .... Θα πω τι εκανα !

Δεν εχω καλωδιο hdmi ουτε ανταπτορακι hdmi σε dvi......

Συνδεσα με το απλο καλωδιο της οθονης του πι σιου μου εκατεβασα τους τελευταιους Ντραιβερς της καρτας ΟΚ !

Ολα καλα εβαλα την αναλυση 1920 Χ 1080ρ και 60 ΗΖ που απαιτει η ΤΙ ΒΙ !

ολα οκ αναγνωρισε το σημα αμεσως εβγαλε πεντακαθαρη εικονα αλλα ..... αλλα Αριστερα και δεξια δεν καλυπτεται ολο το καδρο περιπου για 7 ποντους δεξια αριστερα !

Πανω κατω ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ !!!!!!! μονο δεξια και αριστερα μου το κανει αυτο ! τι διαολο να συμβαινει ;;;;

η Τι Βι δεν εχει καποια αλλη λειτουργια η Ρυθμιση εκτος απο μια που μεταοπιζει ολοκληρο το καδρο μονοκοματο δεξια αριστερα ........

τι γινεται και δεν απλωνει ;;;;;;;;;;;

μηπως με συνδεση καλωδιου hdmi θα ερχοταν ακριβως ;;;;;

ειναι δυνατον να φταιει το καλωδιο που δεν ανοιγει το καδρο ;;;; πανω κατω ειναι Ακριβως !!!!!

Πήγαινε στο μενού της Nvidia και κάπου πρέπει να υπάρχει μια επιλογή ''move CRT screen position''. Την ''ανοίγεις την εικόνα και στον κάθετο άξονα και είσαι ΟΚ. Πάντως είναι περίεργο αυτό που λες αν έχεις βάλει ανάλυση 1920χ1080. Το underscan-overscan παρουσιάζεται σε όλο το κάδρο και όχι μόνο αριστερά και δεξιά. Μήπως έχει καμμιά επιλογή η τηλεόραση για pixel mapping 1:1??Δοκίμασε και βλέπουμε....

Πήγαινε στο μενού της Nvidia και κάπου πρέπει να υπάρχει μια επιλογή ''move CRT screen position''. Την ''ανοίγεις την εικόνα και στον κάθετο άξονα και είσαι ΟΚ. Πάντως είναι περίεργο αυτό που λες αν έχεις βάλει ανάλυση 1920χ1080. Το underscan-overscan παρουσιάζεται σε όλο το κάδρο και όχι μόνο αριστερά και δεξιά. Μήπως έχει καμμιά επιλογή η τηλεόραση για pixel mapping 1:1??Δοκίμασε και βλέπουμε....

Η καρτα γραφικων εχει αυτην την ρυθμιση που λες αλλα κουναει την εικονα (καδρο) μονοκοματο πανω κατω δεξια αριστερα .......

το προβλημα ειναι μονο δεξια αριστερα !

ολα τα εχω δει χιλιες φορες και ξανα και ξανα ....

τι διαολο συμβαινει ;;;;;

η Τι Βι δεν εχει αλλες ρυθμισεις και στην θεση ΠΙ ΣΙ ΙΝΡΟΥΤ δεν δινει καμια δυνατοτητα αλλαγης καδρου !!!!

Μονο οταν παιζει τηλεοπτικο προγραμα εδω στην περιπτωση μου αναλογικο τοτε μονο ΤΟΤΕ μπορω να αλλαζω το καδρο 16:9 4:3 ΖΟΟΜ ΣΜΑΡΤ κτλ,........

τι γινεται ; ;;;;

Η λειτουργια της Τηλεορασης που λεει : Επιλογη ΦΟΡΜΑ ΟΘΟΝΗΣ λειτουργει μονο οταν δειχνει τηλεοπτικο προγραμα....

Στην Θεση ΠΙ ΣΙ δεν λειτουργει....

Για να το εξηγησω ισως καλυτερα :

Επιλεγω Εισοδο Πι Σι ολα καλα το δειχνει !
Μολις παω να πατησω την επιλογη στην Τηλεοραση : ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΟΡΜΑ μου βγαζει το σημα :

Η Λειτουργια αυτη δεν ειναι διαθεσιμη για το παρων σημα !

γιατι ;;; πρεπει να συνδεθει με ΗΔΜΙ καλωδιο ;;; και αμα το αγορασω τζαμπα και παλι τα ιδια ;;;;;;;

Στις ρυθμίσεις PC, έχει κάτι επιλογές Screen Format, Auto Adjustment, Phase, Pitch. Δοκίμασες καθόλου να παίξεις με αυτές;

Αν δεν βγάλεις άκρη από εδώ, στο control panel της nvidia υπήρχε παλαιότερα μία επιλογή stretch desktop, αν υπάρχει ακόμα, λογικά θα σου δώσει λύση.

Τέλος, αν δεν καταφέρεις τίποτα με τα παραπάνω, κατεβάζεις το powerstrip, παιδεύεσαι λίγο και είσαι κομπλέ... -bye-

Απάντηση: Re: Πως Συνδεω HD 1080p TV με το ρημαδι το PC ;;;;

Στις ρυθμίσεις PC, έχει κάτι επιλογές Screen Format, Auto Adjustment, Phase, Pitch. Δοκίμασες καθόλου να παίξεις με αυτές;

Αν δεν βγάλεις άκρη από εδώ, στο control panel της nvidia υπήρχε παλαιότερα μία επιλογή stretch desktop, αν υπάρχει ακόμα, λογικά θα σου δώσει λύση.

Τέλος, αν δεν καταφέρεις τίποτα με τα παραπάνω, κατεβάζεις το powerstrip, παιδεύεσαι λίγο και είσαι κομπλέ... -bye-

ναι επαιξα ολες τις επιλογες οι οποιες μονο κουνανε περα δωθε ολοκληρο το καδρο μονοκοματα ......

το ιδιο κανει και η ιδια επιλογη στην γραφικη μου καρτα .....

η επιλογη Screen Format δεν λειτουργει στην συνδεση PC in

δεν μπορω να καταλαβω στην Συσκευη γιατι η ρυθμιση (Screen Format) δεν λειτουργει και μου βγαζει οτι :

( Η Λειτουργια αυτη δεν ειναι διαθεσιμη για το παρων σημα ! )

τι να φταιει ;

να φταιει το καλωδιο ;;;; το οποιο ειναι το απλο της οθονης του PC μου;;;

το περιεργο ειναι πως οταν εβαλα την αναλυση 1360 Χ 768 ( η οποια ειναι καδρο 16 : 9 ) στην καρτα γραφικων για δοκιμη επαιξε ακριβως ολη η οθονη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φίλε Ευάγγελε, επίσημα η τηλεόρασή σου δεν υποστηρίζει 1920 Χ 1080 από VGA (το γράφει και στις οδηγίες χρήσης άλλωστε) γι' αυτό και αντιμετωπίζεις αυτά τα προβλήματα. Αφού δεν είδες λύση και προκοπή με τα υπάρχοντα ρυθμιστικά σε TV και PC, ήρθε η ώρα να καταπιαστείς με το powerstrip... :D

Googlαρέ το και θα βρεις και download sites και αναλυτικές οδηγίες. Καλή επιτυχία!!! -bye-

Βαγγέλη είναι απλό.

Με την VGA σύνδεση (αυτή του πισιού σου) δεν υποστηρίζει η SONY (το ξέρω γιατί έχω) 1920*1080. Γι αυτό και σου αφήνει κενά στο πλάι.
Μόνο με HDMI σύνδεση θα πάρεις την πλήρη ανάλυση που θες αλλά υπάρχει περίπτωση να "φύγει "λίγο έξω απ το πλαίσιο.(oversacn)

Τότε θα πας στις ρυθμίσεις της κάρτας "Adjust new size" και θα την φέρεις πάνω-κάτω και δεξιά-αριστερά,όπου θες.

Οι τηλεοράσεις της Sony δεν υποστηρίζουν 1:1 pixelmapping,εξ ού και αυτή η μπερδεψούρα.

Απάντηση: Re: Πως Συνδεω HD 1080p TV με το ρημαδι το PC ;;;;

Φίλε Ευάγγελε, επίσημα η τηλεόρασή σου δεν υποστηρίζει 1920 Χ 1080 από VGA (το γράφει και στις οδηγίες χρήσης άλλωστε) γι' αυτό και αντιμετωπίζεις αυτά τα προβλήματα. Αφού δεν είδες λύση και προκοπή με τα υπάρχοντα ρυθμιστικά σε TV και PC, ήρθε η ώρα να καταπιαστείς με το powerstrip... :D

Googlαρέ το και θα βρεις και download sites και αναλυτικές οδηγίες. Καλή επιτυχία!!! -bye-

Μαζί γράφαμε.

Μπορεί απλά να βάλει DVD-HDMI και να ησυχάσει..

Με ένα καλώδιο dvi-hdmi δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα.
Η nVidia 8800gt αναγνώρισε το sharp-hdmi και δουλεύω στο single-view.
Απλά έχω ορίσει ανάλυση 1680-1050 60hz στο monitor και 1920/1080 50hz στο sharp-hdmi και με ένα click αλλάζω οθόνη.
Δουλεύει και dual view και clone view αλλά προτίμησα το single view

Last edited:
Παιδες σας ευχαριστω ολους σας !

100% φταιει το καλωδιο που επρεπε να ηταν HDMI και θα προσπαθησω να παιξω και με το Ποβερστριπ

Ευχαριστω Ολους σας αφου βρηκαμε και ακρη κιολας !!