Gandhi

gandhi-bluray.jpg




Τι μπορούμε άραγε να πούμε γι'αυτή την ταινία.... ?


Υπάρχουν διάφορες σκηνοθετικές προσεγγίσεις.... άλλοι προσπαθούν να συγκινήσουν το κοινό, άλλοι προσπαθούν να το σοκάρουν, άλλοι να το διασκεδάσουν, άλλοι απλά να πρωτοτυπήσουν...

Εδώ ο Attemborouhg επιλέγει απλά να αφήσει την ιστορία να γραφτεί επί της οθόνης, παρακολουθώντας την διακριτικά, δίνοντας μας αξέχαστες εικόνες μιας άλλης εποχής, και στιγμές που θα ζωντανεύουν μέσα μας για πάντα.

Ο Ben Kingsley στον ρόλο της ζωής του, έδωσε ζωή στη μεγαλύτερη ίσως (για μένα) προσωπικότητα του αιώνα που μας πέρασε, με τόσο εξαιρετικό τρόπο που ειλικρινά δε νομίζω εκείνη τη χρονιά να είχε κανεις αμφιβολία για το που θα πάει αυτό το Οσκαρ.


Αξίζει να τη δείτε.... ακόμη και όσοι την έχετε δει παλιά... Θα σας απαντηθούν πολλά ερωτήματα.... τόσο για τη μαγική τέχνη του κινηματογράφου, όσο και για καθημερινά επίκαιρα ερωτήματα.... την έννοια της επανάστασης, της αντίδρασης, της αστυνομίας.... και τόσα άλλα για τα οποία εδώ μέσα έχουμε χύσει τόσο μελάνι, κι όμως ο μικροσκοπικός αυτός κύριος τα απάντησε τόσο απλά και διαχρονικά.


Στα επουσιώδη (για τέτοια ταινία) τεχνικά χαρακτηριστικά, αναφέρω ότι η έκδοση Bluray είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το απλό DVD, πολλές σκηνές αναρωτιέσαι αν γυρίστηκαν χτες, ενώ ο ήχος είναι απλά αξιοπρεπέστατος.
 
Last edited:

blind guardian

AVClub Enthusiast
6 November 2007
1,050
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Φανταστικη εκδοση αυτο το Blue Ray!
Ακομη και η συσκευασια ειναι πολυ ωραια!
Εννοω εξωφυλλο,οπισθοφυλλο κ.τ.λ!
Ετσι μια γρηγορη ματια που εριξα οντως δεν φαινεται για ταινια του '82!
Την κυριακη θα την δω ολοκληρωμενα και θα σας πω!
Αξιζει να υπαρχει σε καθε ''Μπλε'' Συλλογη!