home cinema vs hi-fi

Kriari

New member
22 February 2009
38
Επειδή δεν εχω το know how κ για να μην με πιασουν "κοτσύφι" στα μαγαζια, ας μου πει κάποιος απ τους ειδικούς εδω μεσα παρακαλω τι να παρω σε καλό συστημα ωστε να ακουω κ μουσική με καλή απόδοση!

Αρχικα κοιτουσα για hi-fi (μαλιστα με b&w ηχεια) με χωρια dvd ενισχυτες κ τα ρεστα, αλλά οι τιμές είναι απαγορευτικές για μένα τουλαχιστον...

Οπότε μιλάμε για το option ηχειων 5:1 για ενα αρκετα μεγάλο εννιαίο χώρο (σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα) περι τα 40 τετρ.

Αν υπάρχει κατι καλύτερο να παρω σε parts ωστε τα 2 ηχεια να ναι καλά να το ξανασκεφτώ...

p.s: κοιτουσα κ τις "μπαρες" με το ambisound της philips αλλα αυτο δεν λεει για μουσικη νομίζω...

H μπαρα ειναι off the question, σιγουρα
οπως παει με τις τιμες καταλαβαινω οτι κ 200 ευρώ για home cinema κανουν.
Καλά ηχεια με τι ποσο μπορω να βρώ? Να προτιμησω την ετοιμη λυση του home cinema? Ας πουμε με 500 ευρω? Το θεμα ειναι να καταλαβω την διαφορα με την μουσικη...

Δεν θελω να ειμαι κακος αλλα με αυτο το ποσο δεν. Πας σε μια ολοκληρωμενη λυση και απλα συμβιβαζεσαι.

No prob! Τι ποσο θέλει για να μην φτασω στα 2,500!
Κατι καλύτερο απ τον ... συμβιβασμο!
Μιλάμε για ξεχωριστα parts η ακομα για home cinema?

500euro? Πολυ δυσκολα θα καταφερεις να φτιαξεις κατι καλο........Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα θα σου δωσω ενα μικρο παραδειγμα...συνολικα εχω δωσει 280 ευρο σε καλωδια μονο...και δεν ειναι και τα καλυτερα!!!! Δυσκολο το χομπι μας.......δεν μπορω να σου προτεινω κατι, εκτος απο λιγη υπομονη να μαζεψεις λιγα παραπανω χρηματα.....

Ok ok! Καταλαβα, συμμορφωθηκα κ ανεβαζω ευθυς αμεσως τον πήχη στα 1,500 euro
αλλα μην μου πειτε 1,500 μονο για ηχεια γιατι δεν εχω studio!

(υπαρχει περιπτωση τοτε να παρω τεχνολογια naftilus της b&w σε κατι πιο ..compact?)

Δεν θελω ΟΥ θέλω ΝΑΙ (quote fm Harry Clynn)

με αφτη τη λογικη εγω ειμαι αχαριστος
Μιας και δεν ειμαι εφχαριστιμενος,
μιας και εχω δωσει στα τωρινα καλωδια πανω απο 15-bye-

15 ti? κουρκουμπίνια?:BDGBGDB55:
No offense. Καταλαβαινω το κόλλημα με τα μηχανηματα κ το όλο equipment
Στειλτε κ κανενα link να δουμε κατι κ να γινουμε πιο συγκεκριμενοι...
:music-smiley-006:

Nα μην σε στενοχωρήσω αλλά με 1500e παίρνεις , αντε με το ζόρι ενισχυτή και ηχεία .Σου μένουν ακάλυπτα ¨¨ πηγή -προβολικό μέσο¨.Και αν μιλήσουμε για blue θέλεις άλλα 2200-2500 για αυτά.
Σκέψου το και μας λες.

Απ' ό,τι κατάλαβα, ο άνθρωπος θέλει να διαθέσει εώς 1500 ευρώ για ηχεία, ενισχυτή και πηγή. Αν είναι έτσι, υπάρχουν πολλές αξιοπρεπείς λύσεις, μην τον τρομάζετε αμέσως με τα High-Endάδικά σας...

Λοιπόν αν ακολουθήσεις την λογική αρκετών εδώ μέσα θα πρέπει να δώσεις 10.000 για καλώδια για να ακούσεις σωστή μουσική... Το ότι οι περισσότεροι απ αυτούς ακούν τα ηχεία τους για να ακούν τον ήχο που βγάζουν και ΟΧΙ για την μουσική που παίζουν είναι ένα άλλο (και λυπηρό, για μένα) θέμα...

Με τα 1500 που διαθέτεις μπορείς να φτιάξεις ένα πολύ αξιόλογο σύνολο (2 speakers, πηγή και AVR) και αργότερα αν θέλεις και έχεις και λεφτά πάρε κ ένα sub, ένα κεντρικό και 2 surround και θα έχεις ολοκληρωμένο σύστημα και για τις ταινίες...

Εγώ σε αυτό το budget θα έδινα 800 ευρώ για ηχεία, 200 για πηγή και 600 για AVR (συνολο 1600) [για Denon - Onkyo κοίτα technikdirekt.de]

Last edited:
Φιλε μου βλεπω τα μαζεψες πολυ γρηγορα τα χρηματα......εαν εισαι Λαρισα σε προσκαλω να ακουσεις τα b&w που τοσο πολυ θες....B&W 685 front, B&W M-1 surround!! Επισης αγοραζεις ενα subwoofer της YAMAHA 515, και θα εισαι ευχαριστημενος για πολυ καιρο....επισης θα σου προτεινα και εναν ενισχυτη YAMAHA dvd δεν ξερω να σου πω και εχεις το κεφαλι σου ησυχο......Η προταση ισχυει και ελπιζω να καλυφθεις με την επιλογη. Ειμαι κολλημενος με την B&W και δεν προκειται να αγορασω αλλη μαρκα....οχι γιατι ειναι τα καλυτερα αλλα γιατι μου εμαθαν να ακουω μουσικη.

Επειδή δεν εχω το know how κ για να μην με πιασουν "κοτσύφι" στα μαγαζια, ας μου πει κάποιος απ τους ειδικούς εδω μεσα παρακαλω τι να παρω σε καλό συστημα ωστε να ακουω κ μουσική με καλή απόδοση!

Αρχικα κοιτουσα για hi-fi (μαλιστα με b&w ηχεια) με χωρια dvd ενισχυτες κ τα ρεστα, αλλά οι τιμές είναι απαγορευτικές για μένα τουλαχιστον...

Οπότε μιλάμε για το option ηχειων 5:1 για ενα αρκετα μεγάλο εννιαίο χώρο (σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα) περι τα 40 τετρ.

Αν υπάρχει κατι καλύτερο να παρω σε parts ωστε τα 2 ηχεια να ναι καλά να το ξανασκεφτώ...

p.s: κοιτουσα κ τις "μπαρες" με το ambisound της philips αλλα αυτο δεν λεει για μουσικη νομίζω...

Με λίγη καλή θέληση, αρκετό ψάξιμο και κάποιους απαραίτητους συμβιβασμούς γίνονται θαύματα, π.χ.:
α) YAMAHA 663 ...@450 πολύ καλός για home cinema, αρκετά αξιοπρεπής για ακρόαση δικάναλου προγράμματος (φυσικά στα ίδια περίπου χρήματα βρίσκεις καλύτερης απόδοσης δικάναλους αποκλειστικά για μουσική...)
β). Acoustic Energy σειρά Νέο το ΝΕΟ-3 ...@500 . Άκουσε το πιστεύω αξίζει πολυ περισσότερο απ' τα λεφτά του για μουσική (και αφού κάνει για μουσική, γιατί δεν κάνει για ταινίες?...)
γ). Κοίταξε λίγο στα μεταχειρισμένα του φόρουμ και θα βρείς "διαμαντάκια" κάποιες φορές και με λιγότερα από 100 , π.χ. οππο 971-981, παίζουν πάρα πολύ καλά μουσική, και σε αυτά τα λεφτά τι να πώ είναι χάρισμα!!!
δ). SAMSUNG BD-P1500 ...@200 , αξιοπρεπέστατη λύση για να παίξεις τα BD δισκάκια σου, ή κάτι σαν το: WD Media Player που παίζει τα πάντα με ~100 !!!
Φυσικά στην αρχή ξεκινάς με τα δύο ηχεία και σιγά σιγά φτιάχνεις και το πολυκάναλό σου.
Τονίζω ότι όσα πρότεινα παραπάνω είναι απλά κάποιο παράδειγμα του τι μπορείς να κάνεις αν ασχοληθείς λίγο και δεν βιαστείς...

Φιλικά
Γιώργος.

Απάντηση: Re: home cinema vs hi-fi

Με τα 1500 που διαθέτεις μπορείς να φτιάξεις ένα πολύ αξιόλογο σύνολο (2 speakers, πηγή και AVR) και αργότερα αν θέλεις και έχεις και λεφτά πάρε κ ένα sub, ένα κεντρικό και 2 surround και θα έχεις ολοκληρωμένο σύστημα και για τις ταινίες...

Εγώ σε αυτό το budget θα έδινα 800 ευρώ για ηχεία, 200 για πηγή και 600 για AVR (συνολο 1600) [για Denon - Onkyo κοίτα technikdirekt.de]

Bλεπεις οτι και εσυ του λες οτι τα 1500 ειναι λιγα? Το παλικαρι ξεκινησε απο τα 500 για ενα ολοκληρομενο συστημα και ανεβηκε στα 1500. Εμεις του λεμε παρε τα μισα και μετα αν μπορεις περνεις τα υπολοιπα?

Re: Απάντηση: Re: home cinema vs hi-fi

Bλεπεις οτι και εσυ του λες οτι τα 1500 ειναι λιγα? Το παλικαρι ξεκινησε απο τα 500 για ενα ολοκληρομενο συστημα και ανεβηκε στα 1500. Εμεις του λεμε παρε τα μισα και μετα αν μπορεις περνεις τα υπολοιπα?

Φίλε μου το γνωρίζουμε όλοι ότι όλα αυτά που οι εταιρίες έχουν "βαφτίσει" ολοκληρωμένα home cinema συστήματα με κόστος γύρω στα 500 είναι επιεικώς για τα μπάζα, και όσο για μουσική είναι εντελώς για τα μπάζα!!!
Δεν είναι προτιμότερο να του συστήσουμε μια αξιοπρεπή βάση από την οποία θα ξεκινήσει και στην συνέχεια να το ολοκληρώσει? Και εν τω μεταξύ να το χαίρεται???

Φιλικά
Γιώργος.

προτεινω:
ενισχυτής Yamaha 663 (450euro)
ηχεία Crystal Audio Plasma (5 + ενεργό sub) (450 euro)
(παίζουν πολύ δυνατά -91db- και "καθαρά")
και περισσεύουν 600 για πηγή - ή πηγές ! καλό ε?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: home cinema vs hi-fi

Φίλε μου το γνωρίζουμε όλοι ότι όλα αυτά που οι εταιρίες έχουν "βαφτίσει" ολοκληρωμένα home cinema συστήματα με κόστος γύρω στα 500 είναι επιεικώς για τα μπάζα, και όσο για μουσική είναι εντελώς για τα μπάζα!!!
Δεν είναι προτιμότερο να του συστήσουμε μια αξιοπρεπή βάση από την οποία θα ξεκινήσει και στην συνέχεια να το ολοκληρώσει? Και εν τω μεταξύ να το χαίρεται???

Φιλικά
Γιώργος.

Συμφωνω μαζι σου. Αυτο ειπα απο την πρωτη στιγμη.
Μπορει να ξεκινησει απο καποια βαση αλλα μεχρι εκει. Ομως ο φιλος μιλησε οτι θελει να το ολοκληρωσει με αυτα τα χρηματα και οχι να κανει απλα την αρχη.

Source ειναι δηλαδή το dvd player που θα παίζει κ μουσική?
Μην γελάτε με την ασχετοσυνη:sheep:
Blue stands for blue ray?? Never mind the blue ray!
Ok αλλά για να φτιαξω budget, εστω δεδομένο το κοστος σε ηχεια κ ενισχυτη στα 1500. Για πηγή τι?
Καμια πρόταση για μοντέλα. Κανένα link PLEEEEAAASE?