Very Important Watches στο Intercontinental

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,440
Athens, Greece
Mικρή αλλά πολύτιμη η έκθεση υψηλής ωρολογοποιίας που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 2 μέχρι και χθες. Kαταπληκτικά και πανέμορφα αλλά φυσικά και πανάκριβα κομμάτια που είναι άλλο να τα βλέπεις σε φωτό και άλλο από κοντά! Tο μόνο που με στεναχώρησε ήταν ότι η αγαπημένη μου Rolex δεν εμφανίστηκε καθόλου. Kρίμα.
Πήγε κανείς? TEΛEIA ήταν. Eίχα και VIP πρόσκληση για τα εγκαίνια αλλά είχα κλείσει οδοντίατρο g@moto...

Ειμεις αφενως εχομεν ρολογια, αλλα και αφεταιρου εχομεν προγραματισμενας αλλες αγορας. χιχιχι

Πήγα κι εγώ μια βόλτα καθότι... κολλημένος. Πιστεύω ότι ήταν μια πολύ όμορφη έκθεση με ενδιαφέροντα ρολόγια, αν και δε θα με χάλαγε να έβλεπα και μερικά Breitling, Omega και Rolex (αν και για τα δεδομένα της έκθεσης αυτά θεωρούνται... φτηνιάρικα χεχεχε!). Μου άρεσαν πάρα πολύ συγκεκριμένα IWC (αν και τελευταία δεν είμαι πολύ fan της εταιρίας) και αρκετά Zenith (τελευταία βρίσκω όλο και περισσότερα ρολόγια που μ' αρέσουν απ' αυτή την εταιρία).

Hublot όλα τα λεφτά. Όσο για αυτό που λες ότι τα Rolex είναι για την έκθεση «φτηνιάρικα» δεν το νομίζω...

Ε όχι όλα τα Rolex και φυσικά το "φτηνιάρικα" σε εισαγωγικά, έτσι! Όταν βλέπεις ρολόγια πάνω από 20000 ευρώ τι να πεις... τέσπα, ο χαρακτηρισμός ήταν σχετικός, όχι απόλυτος :-)

Συγνωμη αλλα αυτα τα Rolex τα χρυσα με τα διαμαντια που εχουνε δεν ξερω και εγω ποσο μονο ο Γιωργος Μαγκας με το κλαρινο του μπορει να τα φορεσει. Ημαρτον δηλαδη.

Καλά όχι μόνο τα Rolex αλλά οποιαδήποτε παραστολισμένα ρολόγια είναι... τέλοσπάντων! Αλλά τα μόνα ακριβά που έχουν ενδιαφέρον (για μένα τουλάχιστον) ήταν αυτά όπου πληρώνεις το μηχανισμό τους κι όχι τους πολύτιμους λίθους που φέρουν (αν και μερικά ήταν πολύ καλόγουστα στολισμένα και όχι σα... λατέρνες!). Καλά ότι είναι υπερτιμημένα, είναι έτσι κι αλλιώς, δεν το συζητάμε, αλλά άμα είναι να πιάσουμε τέτοια κουβέντα μπορούμε να επεκταθούμε σε πάαααααρα πολλά είδη :-)

Mάνο έχεις δίκιο. H υψηλή ωρολογοποιία δεν είναι τα διαμάντια και τα ρουμπίνια. Aν διαβάσει κανείς την βίβλο της IWC και της Jaeger Lecoultre για παράδειγμα θα καταλάβει πολλά πράγματα. Aρχίζω να νομίζω ότι εταιρίες όπως οι Bvlgari, Tag κλπ δεν ήταν εκεί γιατί γενικότερα δεν είναι αυτής της φιλοσοφίας. Για την Rolex δεν ξέρω ακριβώς ακόμη αλλά δεν θυμάμαι να έχω δεί ποτέ Rolex με Tourbillion...

==silent== αν δεν κάνω λάθος συμμετέχεις σε ένα forum όπου συζητιούνται μηχανήματα από 500 ως 500000 ευρώ, χρήματα τα οποία είναι αρκετά για πολύ παραπάνω από αυτοκίνητα :-) Όπως και με το AV έτσι και τα ρολόγια είναι ένα ακριβό και ενίοτε πολύ ακριβό hobby. Το αν είναι για πέταμα τα λεφτά αυτά είναι σχετικό. Για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται σαφώς και είναι, για κάποιον που του αρέσει πολύ ίσως και να μην είναι. Το ίδιο με το AV δηλαδή :-)

ΜΗΤΣ κι εμένα δε με εκπλήσσει καθόλου μα καθόλου που δεν είδα Bulgari και Tag. Μη σου πω ότι αν έβλεπα θα ξενέρωνα! Εκεί πληρώνεις διαφήμιση και design. Όχι ότι αυτό δεν ισχύει και για αρκετές απ' τις εταιρίες που είδαμε στην έκθεση, αλλά εκείνες έχουν και μια ποιότητα στους μηχανισμούς βρε παιδί μου!

=silent= said:
Πολλα λεφτα για πεταμα. Εγω αυτο ξερω. Με τοσα λεφτα παιρνω αυτοκινητο...

Συφμωνώ, και παρότι αναγνωρίζω την λογική (και το κόστος) πίσω από αυτές τις κατασκευές, πιστεύω οτι το τελικο όφελος (ευχαρίστηση) που δινουν (με αφετηρία τον βασικο ρόλο τους σαν μηχανισμοί αναπαράστασης της ώρας) στον κατοχό τους δεν μπορεί να συγκριθει με το αντίστοιχο αποτέλεσμα ενος high-end ηχοσυστήματος ή ενος αντίστοιχου home Cinema η και ενος αυτοκινήτου όπου υπάρχουν απτά στοιχεία υπέρτατης ευχαριστησης (Ο απολυτος ήχος να πλημμυρίζει τα αυτιά μου, η εικόνα να γεμιζει το χώρο και τα ματια μου, ή - σε ενα αυτοκινητο - το συναίσθημα της ασφάλειας και της γρήγορης & ανετης μετακινησης).

Θα προτιμουσα χιλιες φορές να ξοδέψω αυτα τα χρήματα σε ενα home cinema παρά σε κατι του οποιου τον βασικό σκοπο (χωρις παραχωρήσεις επι της ουσίας) εξυπηρετεί μια χαρά o ταπεινός χρονογράφος της Tissot των 600 Ευρώ που φοράω (και ενα Seiko Sportura που μου κάνανε δώρο πρόσφατα) -bye-

Περί ορέξεως βέβαια.... :music-smiley-005:

Βρε παιδιά το μόνο που ισχύει είναι το "περί ορέξεως...". Κατά τ' άλλα, όσο παράξενο φαίνεται σε ορισμένους να δώσουν 5000 ευρώ για ένα ρολόι το ίδιο παράξενο φαίνεται για κάποιους άλλους να τα δώσεις για προβολέα ή ηχεία. Κι αυτοί μπορεί να θεωρήσουν ότι η ευχαρίστηση του θα έδιναν αυτά τα λεφτά για ν' ανέβουν μια κλάσση σε αυτοκίνητο είναι σκάλες ανώτερη από ένα ηχοσύστημα. Anyway, γνωστά πράγματα λέμε... άσε που κάποιοι μπορεί απλά να προτιμήσουν και τα δυο, δηλ. αντί να δώσουν 10000 για ηχοσύστημα να δώσουν 5 γι' αυτό και τα ρέστα... ρολόι :-) Όπως ακριβώς κάνει κάποιος πορωμένος με AV, που παίρνει αυτοκίνητο, έχοντας στο μυαλό του να του μείνουν και μερικά χιλιαρικάκια για AV :-)

EDIT: και τι να πούμε για κάτι πορωμένους συλλέκτες που δίνουν εκατομμύρια για πίνακες ζωγραφικής :-)

Σίγουρα είναι θέμα «περί ορέξεως». Tο αν αξίζει ή όχι τα λεφτά του η οποιαδήποτε αγορά σε σύγκριση με αυτό που προσφέρει είναι εντελώς θέμα του αγοραστή. Mην ξεχνάμε ότι το ρολόι εκτός από τα υλικά, την τεχνολογία & τεχνογνωσία που προσφέρει αλλά και τις δυνατότητές του είναι και ένα κόσμημα για τον άντρα.
Mάνο έχεις δίκιο για τους μηχανισμούς. H υψηλή ωρολογοποιία είναι άλλο πράγμα βρε παιδάκι μου... Bέβαια είναι και μερικά κομμάτια που κατά την ταπεινή μου γνώμη (όσο και να πιστεύω ότι γενικότερα ο κλάδος είναι όλα τα λεφτά) δεν αξίζουν... Kαι να τα είχα δηλαδή δεν θα έδινα 1.000.000 για το Frak Muller ούτε με σφαίρες...

MHTΣ said:
Σίγουρα είναι θέμα «περί ορέξεως». Tο αν αξίζει ή όχι τα λεφτά του η οποιαδήποτε αγορά σε σύγκριση με αυτό που προσφέρει είναι εντελώς θέμα του αγοραστή. Mην ξεχνάμε ότι το ρολόι εκτός από τα υλικά, την τεχνολογία & τεχνογνωσία που προσφέρει αλλά και τις δυνατότητές του είναι και ένα κόσμημα για τον άντρα.
Mάνο έχεις δίκιο για τους μηχανισμούς. H υψηλή ωρολογοποιία είναι άλλο πράγμα βρε παιδάκι μου... Bέβαια είναι και μερικά κομμάτια που κατά την ταπεινή μου γνώμη (όσο και να πιστεύω ότι γενικότερα ο κλάδος είναι όλα τα λεφτά) δεν αξίζουν... Kαι να τα είχα δηλαδή δεν θα έδινα 1.000.000 για το Frak Muller ούτε με σφαίρες...

Ακομη και αν εβγαζες κανα 5αρι τον μηνα? Αν το γουσταριζες δεν νομιζω οτι θα "κώλονες"
:grinning-smiley-043

Όχι Tάσο. Bασικά αισθανόμουν λίγο άβολα βα βγάζω φωτό εκεί μέσα. Aν θέλετε πάντως μπορώ να βρώ και να ανεβάσω...

Ούτε κι εγώ δεν έβγαλα. Βασικά δεν είχα καν μηχανή μαζί μου (για κάποιο λόγο υπέθεσα ότι δε θα επέτρεπαν τις φωτογραφίες από ιδιώτες). Πάντως ήταν προσεγμένη έκθεση (ε τα ρολόγια έχουν και κάποιο "υψηλό" κοινό) αν και ίσως να περίμενα περισσότερες αίθουσες (η έκθεση εκτεινόταν σε ένα ενιαίο - μεγάλο - χώρο).