Under the marginal moon - Ενας σαμουράϊ . . .

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
brain-war(Jaro).jpg


Brain War" - Toshinori Kondo / IMA 1991 King Records , Japan /1992 Jaro , Germany

Πέντε ευγενείς αριστοκράτες σαμουράι ή πέντε καμικάζι σε αποστολή αυτοκτονίας ενάντια στον ανυποψίαστο ακροατή ; Οι Haruo Togashi - Keyboards / Reck Friction - bass , guitar / Taizo Saki - guitar / Hideo Yamaki - drums , προσφέρουν απλόχερα το χαλί όπου πάνω του κεντά ο Toshinori Kondo - trumpet , vocal ( γενν 1948 ). Και τι vocals : βραχνή , σχεδόν άτεχνη φωνή που ισσοροπεί ανάμεσα στην απαγγελία και στην κακοφωνία , καθώς φτύνει ύπουλα τα χάϊ -κου : People never stop eating/People never stop fucking / People never stop fighting/ People never stop dying / Fire makes darkness .

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα που η ακτίνα θα αγγίξει τον ασημένιο δίσκο , η απίστευτη rhythm section ξερνά φωτιά και λάβρα και γιά τα επόμενα 45 λεπτά σφυροκοπά τον ακροατή , χωρίς να του αφήνει περιθώριο γιά μιά ανάσα . Το punk jazz , αν υπάρχει σαν όρος , είναι εδώ και μας αρπάζει από το λαρρύγι . Ο ίδιος ο Toshinori Kondo - πανταχού παρών - πετάει μικρές αλλά συνεχείς και ολοκληρωμένες φράσεις στην τρομπέτα , ενώ όταν βγαίνει μπροστά από τους υπόλοιπους , καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν τρομπετίστες που έχουν απελευθερωθεί από την σκιά του Miles Davis . Η κιθάρα υπογραμμίζει σολάροντας με μιά φοβερή αίσθηση ελεγχόμενου πανικού και πληθωρικού μέτρου . Τα drums άλλοτε με μιά tribal αισθητική καλούν τους γιαπωνέζους σαμάνους να συμμετάσχουν στην επίκληση ( Invisible man ) κι άλλοτε με ένα funky σφυροκόπημα , βάζουν τα γυαλιά στους Red Hot Chilli Peppers .
Στο εσώφυλλο ο Kondo , μούσκεμα στον ιδρώτα με τις σταγόνες να γυαλίζουν στο πρόσωπο του , φυσά την τρομπέτα του και φαίνεται πως προσκαλεί όποιον τολμά , να εισέλθει στο σύμπαν του . Funk - metal , punk - jazz κι όποιος αντέχει . . .Προχωρείστε με σύνεση αλλά παραδοθείτε ολοκληρωτικά , ειδ' άλλως οι καμικάζι παραφυλούν γιά να πάρουν και την ψυχή σου.
 

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
Ρε σεις , όχι και πριόνι ο Toshinori . Μιλάμε για δύναμη , ταχύτητα , πάθος ...κορυφαία έκφραση ηφαιστειακής εκρηκτικότητος. Είναι το πρώτο δισκάκι που είχα παρουσιάσει , στην μορφή του φόροθμ με το μπλέ φόντο και τα άσπρα γράμματα .Που να το θυμάστε . Μόνο στον Βασίλη φάνηκε ενδιαφέρον , αλλά δεν ξέρω αν το βρήκε . Στον Λυμπε το έστειλα ;) .