Where Are The Hebrew Children?

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,210
Αλιμος
Στην προσπαθεια μου να ξεκολλήσω απο το μετρημα των εργατοωρων των εκπαιδευτικων, ας γραψω κατι για ενα track που μου αρεσει πολυ. Tο Where Are The Hebrew Children? κλεινει το αυθεντικο track list του Byrd at the Gate: Charlie Byrd Trio at the Villiage Gate, του 1963. Το αλμπουμ ειναι ηχογραφημενο ζωντανα στο Village Gate της Νεας Υορκης και το υφος του κυμαίνεται μεταξυ πολλων τζαζ ιδιωμάτων, κυριως ομως νοτιοαμερικανικων. Στο αλμπουμ συμμετεχουν και οι Clark Terry στην τρομπετα και Seldon Powell στο σαξοφωνο. Στο εν λογω track ομως παιζει μονο το τριο, δηλαδη οι Charlie Byrd στην κιθαρα, ο Keter Betts στο μπασο και ο Bill Reichenbach στα ντραμς.

Το Where Are The Hebrew Children? ειναι παραδοσιακο κομματι διασκευασμενο ομως απο τον Charlie Byrd για τις αναγκες αυτης της ηχογραφισης. Τα 8μιση λεπτα του κυλουν χωρις ιδιαιτερες εξαρσεις και προσπαθειες εντυπωσιασμού απο τους οργανοπαιχτες αλλα το τελικο αποτελεσμα αφηνει μια αισθηση εσωτερικης εντασης η οποια δεν μπορω να εξηγησω απο που προερχεται.

Αν καποιος εχει γνωμη για αυτο το αλμπουμ ή για το συγκεκριμενο track ας μου τη γνωστοποιησει μιας και υποψιαζομαι πως απλα εχω φαει αλλο ενα "κολλημα".
 

Attachments

  • byrd.jpg
    byrd.jpg
    48.8 KB · Views: 16