Τοποθέτηση Κεντρικού Ηχείου

cdrov

Established Member
26 March 2008
114
Ηθελα να ρωτήσω αν μπορώ το κεντρικό ηχείο (στη περίπτωση μου το BW HTM61) να το τοποθετήσω όρθιο (αντί για οριζόντιο) καθώς είναι αρκετά ψηλό για να μπεί μπροστά ακριβώς από την τηλεόραση (20 εκ οπότε είναι αναπόφευκτο να μην κρύβει την τηλεόραση.

Επίσης σκεφτομαι να φτιαξω ενα έπιπλο το οποίο να έχει θέση για το ηχείο λίγο πιο δεξια (λίγο???) από το κέντρο τη τηλεόρασης - πιο συγκεκριμένα εκεί που τελειώνει η βάση της σχεδόν στην άκρη της οθόνης (42ιν phillips) Λέτε να χαλάει η εικόνα του ήχου????

Επίσης ποιο το ενδεχόμενο να μπουμάρει το ηχείο επειδή θα είναι πάνω στο ξύλινο έπιπλο??? Πρέπει να κάνω κάτι???

Τέλος πόσο χώρο πρέπει να αφήσω δεξια και αριστερά (και φυσικά πάνω) σε ένα ΟΝΚΥΟ 906 στο ντουλάπι που θα μπεί ωστε να αεριζεται σωστά????:grandpa:
 

Giannis Amar

AVClub Addicted Member
23 August 2006
1,416
Πειραιάς
Ο δικός μου Onkyo 906 αριστερά & δεξιά δεν έχει καθόλου περιθώριο. Από πάνω έχει γύρω στους 5 πόντους. Παίζει 7 4 Ohm ηχεία σε οχι χαμηλές εντάσεις για πολύ ώρα και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Οσον αφορά την τοποθέτηση του κεντρικού η οριζόντια θέση είναι δεσμευτική. Τοποθέτησέ το και οριζόντια αλλά και κάθετα και θα δεις και μόνος σου τις διαφορές !
 

cdrov

Established Member
26 March 2008
114
Γιάννη αν θυμάμε καλά εσύ το έχεις κέντρο κέντρο, εγώ όπως και να έχει θα πρέπει να το έχω πιο αριστερά από το κέντρο της οθόνης μου
 

Giannis Amar

AVClub Addicted Member
23 August 2006
1,416
Πειραιάς
Εάν είναι λίγο δεν θα έχεις πρόβλημα ιδιαίτερο. Επίσης εάν υπάρχει η δυνατότητα να το στρίψεις προς το κέντρο δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα. Πάνω από την TV δεν μπαίνει ?
 

cdrov

Established Member
26 March 2008
114
Οχι δυστυχώς το ηχείο πέραν του ότι είναι 14 κιλά έχει διαστάσεις 20εκΧ55εκΧ35εκ οπότε είναι μανίκι η τοποθέτηση....Είμαι έτοιμος να παραγγείλω ένα έπιπλο το οποίο φοβάμαι ότι αν αφήσω κενό κάτω από την τηλεόραση θα είναι πολύ άσχημο...οπότε αφήνω κενό στο δεξί τμήμα του....
 

sakisxas

Supreme Member
7 September 2006
5,385
C:\Greece\Komotini
Εχεις σκεφτεί,και αν σε βολεύει βέβαια να το τοποθετήσεις σε μαμά βάση;
Νομίζω βγαίνει γι αυτό το ηχείο..η κάνω λάθος;
 

cdrov

Established Member
26 March 2008
114
Μαμά Βάση Εννοείς μπροστά από το έπιπλο προφανώς.. Υπάρχει άραγε??? Σκέφτομαι να το δοκιμάσω και όρθιο να δούμε τι λέει