Wall-E [Pixar]

Βαθμολογήστε την Ταινία:

  • Ξ ΞΏΞ»Ο ΞΞ±Ξ»Ξ?

    Votes: 0 0.0%
  • ΞΞ±Ξ»Ξ?

    Votes: 0 0.0%
  • ΞΞΟΟΞΉΞ±

    Votes: 0 0.0%
  • ΞΞ±ΞΊΞ?

    Votes: 0 0.0%

  • Total voters
    1

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,599

open-uri20160811-32147-1e4go8i_d7e115b7.jpeg



Μιας και βρηκα το χρονο να το δω, να μεταφερω τις εντυπωσεις μου.

Σαν ταινια ηταν αρκετα καλη. Στην ουσία στηριζόταν στην κλασική δομή ʽʼπεριπέτειας – ρομάντζουʼʼ με το κλασικο χιουμορ της Pixar (το οποιο στην προκειμενη περιπτωση ηταν ιδιαίτερα πετυχημενο, ανα περιπτωση, καθως στηριζοταν στις παρομοιώσεις ανθρωπινων ενεργειων – συναισθηματων από ένα ρομποτ) ενώ παραλληλα ʽπατουσεʼ (επιφανειακα είναι η αληθεια) και στο υποβαθρο ʽπεριβαλλοντικής ανησυχίαςʼ και γενικότερα ανησυχιας περι του βαδίζει το ανθρωπινο ειδος γενικότερα.

Το ʽπροβλημαʼ, κατʼ εμε, είναι ότι παρεμενε παιδικη και σε πολλα σημεια επιφαινειακη (οσον αφορα τις παραπανω ʽανησυχίεςʼ τουλαχιστον). To τελος πχ και μονο, αν δεν ηταν τοσο κλισε, θα προσεδιδε αλλον 'αερα' στην ταινια. Ωστόσο και μεχρι εκει που εφτανε ηταν καλο καθως τι παραπανω μπορει να περιμενει κανεις από ένα ʽκαρτουνʼ της Pixar που απευθύνεται σε ʽόλη την οικογενειαʼ;

Τεχνικά το BR είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών και ωτων. Η εικονα είναι απιστευτη (ειδικα στις σκηνες στη γη – στο διαστημοπλοιο εικαστικα δεν μου αρεσε η ʽψυχροτηταʼ – αλλα υποθετω ότι αυτή ηταν εσκεμμένη) ενώ ο ηχος ακολουθει στα ιδια επιπεδα. Τεχνικα είναι ένα BR αναφορας.

Γενικως η ταινια συστεινεται ανεπιφυλακτα καθως δεν νομιζω ότι θα βρεθει κανεις που να μην του αρέσει (από λιγο εως να την λατρεψει).
 
Last edited by a moderator:

underdog

Supreme Member
26 November 2007
6,744
Θεσσαλονίκη
Re: WALL E Blu Ray

Ομολογώ ότι ανήκω σε αυτούς που τη λάτρεψαν! Το Όσκαρ στο τσεπάκι για την animation κατηγορία. Δεν είναι απίθανο να συμμετέχει και ως υποψήφιο στις "μεγάλες" κατηγορίες.
 

kostas999

Established Member
25 October 2006
270
Re: WALL E Blu Ray

Μαζί με το Νέμο, στην κορυφή. Απλά απίθανη. Λέτε να είμαι τελικά ένα "μεγάλο" παιδί; :jester:
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,851
Παλλήνη
Απάντηση: WALL E Blu Ray

To επιπεδο της Pixar ειναι πραγματικα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...
Οι ανθρωποι εχουν βαλθει να ξεπερνουν τους εαυτους τους συνεχως..
Αν και δεν ειναι κατ εμε η καλυτερη που εχουν βγαλει, δεν παυει να ειναι μια εξαιρετικη ταινια απο ολες τις αποψεις.
Τεχνικα με εντυπωσιασε το οτι, παροτι πληρως ψηφιακη, προσπαθησαν να δωσουν την αισθηση οτι ειχε τραβηχθει με κινηματογραφικη καμερα! Για τον λογο αυτο, καλεσαν εναν διασημο διευθυντη φωτογραφιας να τους δείξει τεχνικες φωτισμου, ληψης, βαθους πεδιου κλπ και τα προσομοιωσαν στον υπολογιστη! Το αποτελεσμα τους δικαιωσε απολυτως.
 

azilmas

Established Member
31 December 2007
121
Αθήνα
Re: WALL E Blu Ray

Την έχω σε αρχείο mkv. Ξέρει κανείς πώς να την γράψω σε DVD χωρίς να φαίνεται (τουλάχιστον οπτικά) μεγάλη διαφορά στην ποιότητα ;
 

azilmas

Established Member
31 December 2007
121
Αθήνα
Re: Απάντηση: WALL E Blu Ray

Με το ConvertXtoDVD σε 8,5gb δισκάκι;;

Aυτό έκανα στο pc μέχρι τώρα, αλλά η διαφορά στο μάτι είναι φανερή (χειρότερο φαίνεται το αποτέλεσμα του convertX σε σύγκριση με το αρχείο!) :furious3:
To bitrate είναι περίπου απο 2000 έως 6000 kb/s ...

Να σημειώσω ότι το αρχείο είναι 720Χ304.
 
Last edited:

azilmas

Established Member
31 December 2007
121
Αθήνα
Re: WALL E Blu Ray

Τώρα που το ξαναβλέπω & το σκέφτομαι με αυτή την ανάλυση που έχει το arxeio που είναι τύπου mkv, δεν έχει καμμιά χρησιμότητα στην ποιότητα. Κανονικά θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερης ανάλυσης 1200Χ.... για να είναι hd . Έτσι δεν είναι; Μάλλον η χρησιμότητα είναι να έχει μικρό όγκο το αρχείο!
Αλλά το convertX το δουλεύω με τα avi και δεν έχει τόσο φανερή διαφορά στην ποιότητα. Με αυτό έχει. Γιατί ;
 

neleot

New member
15 February 2008
17
Re: WALL E Blu Ray

Το έχετε βρει, βρε παιδιά με ελληνικούς υπότιτλους...????
 
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Wall E

κανονικά και με τ νόμο . Μια από τις καλύτερες ταινίες κιν. σχεδίων της disney . Συγκινητική και απέραντα ανθρώπινη παρ όλο που ο οι πρωταγωνιστές είναι ουσιαστικά κονσερβοκούτια . Δείτε την μικροί και μεγάλοι , Εγώ την απόλαυσα αλλα ας μην ξεχνάμε ότι εγώ είμαι παιδί
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Re: Wall E

Μου άφησε μια γεύση από το Α.Ι., τα μικρά την λάτρεψαν. Στο μεγαλύτερο μέρος της δεν έχει λόγια, δεν πολυχρειάζονται εξάλλου.

Πολύ όμορφη η επιλογή κομματιών από το μιούζικαλ Hello Dolly (με την Μπάρμπρα Στρέιζαντ), Put on your Sunday Clothes και It only takes a moment ταιριάζουν απόλυτα με την ταινία και της δίνουν άποψη.
 

Ch3RoUv1M

AVClub Enthusiast
22 February 2007
785
Athina
Re: Wall E

Η ταινια απλα τα σπαει......Απο τις καλυτερες ταινιες που εχει δει ποτε...


Αρε Pixar+Disney τι φτιαχνεται.....
 

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
Απάντηση: Wall E

Εμένα πάλι, παρόλο που εικαστικά είναι πολύ καλή, μου φάνηκε πολύ προβλέψιμη, πολύ καθωσπρέπει, και τελικά πολύ επιφανειακή. Ολα λες και ήταν φτιαγμένα έτσι σκόπιμα, ώστε να προκαλέσουν τις συγκεκριμένες αντιδράσεις που προκάλεσαν τελικά. Γενικότερα, μια πολύ "στημένη" κατάσταση...