Ο σκηνοθέτης που επέστρεψε από τη ζέστη - RocknRolla

Lepton

Supreme Member
19 June 2006
5,346
Γλυφάδα
Lock, Stock & Two Smoking Barrels και όλοι ξεκαρδιστήκαμε στα γέλια υπό τους ήχους του ηλεκτρικού Ζορμπά. The Snatch, ίδια συνταγή, με έναν Brad Pitt σε τρελά κέφια. Ακολουθεί 7ετής περίοδος In bed with Madonna με δύο ταινίες που αμφιβάλλω αν είδε κανένας και ο Guy Ritchie επιστρέφει με το RocknRolla.

Οι χαρακτήρες του υποκόσμου με τα απίστευτα ψευδώνυμα και χωρίς ιερό και όσιο είναι και πάλι εδώ. Όπως πάντα, όλοι κυνηγούν το νέο χρηματικό έπαθλο που ξεμύτισε και θα τα κάνουν θάλασσα πανηγυρικά. Άρα η κλασσική συνταγή είναι εδώ. Τι έχει αλλάξει;

Κατ' αρχήν, ο ρυθμός έχει ηρεμήσει, ευτυχώς χωρίς να μειώνει το χιούμορ και τη δράση. Κατά δεύτερον, οι χαρακτήρες έχουν κάποιο μεγαλύτερο βάθος, όχι με τη λογοτεχνική έννοια, όσο λόγω της ουδώλως συμπτωματικής σχέσης τους με πραγματικά πρόσωπα και πράγματα. Τέλος, πολύ καλύτερα δουλεμένη είναι η φωτογραφία.

Ωριμότερο, λοιπόν, θα αποκαλούσα τον Ritchie του 2008, αν και κάποιοι ίσως τον πουν κουρασμένο. Ακόμα και έτσι αν είναι, δε νομίζω κανείς να παραπονεθεί για μία από τις πλέον ανατρεπτικές σκηνές ληστείας που έχετε δει, για τη "ντροπή" του Gerard Butler και αρκετά ακόμη που αντιστέκομαι στον πειρασμό να παραθέσω.

Λίγο με ανησύχησε η Thandie Newton, που, αν και παραμένει πανέμορφη, πρέπει να πλησιάζει τα 40 κιλά.

Καλή διασκέδαση!
 

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,643
Λίγο με ανησύχησε η Thandie Newton, που, αν και παραμένει πανέμορφη, πρέπει να πλησιάζει τα 40 κιλά.
Ειναι λόγω ύψους βρε! :p

Μουτράκι πάντα, όντως!
 

paulmarinis

Supreme Member
7 September 2007
4,539
Το ειδα χτες, καλητερη απο revolver, και εχει πολυ γελιο και καπιες καλες σκηνες, αλλα ολο περιμενα κατι να γινει , κανα μακελιο αλλα τιποτα....συνολικα καλη παντως:)