Κους κους με Φρέσκο Ψάρι

ψηφιστε την ταινια


  • Total voters
    0
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
LaGraineEtLeMulet.jpg

ΚουςκουςμεΦρέσκοΨάρι
La Graine et le Mulet

The Secret of the Grain

Χώρα: Γαλλία

Έτος: 2007

Είδος: κοινωνική σάτιρα

Διάρκεια: 151’

Σκηνοθεσία: Abdel Kechiche

Πρωταγωνιστούν: Habib Boufares, Olivier Loustau



Η ταινία που απέσπασε τα μέγα βραβείο της επιτροπής του φεστιβάλ της Βενετίας αλλά και το βραβείο γυναικείου ρόλου έφτασε επιτέλους σε DVD. Η ιστορία μας εξελίσσεται σε μια μικρή επαρχιακή παράκτια πόλη της Γαλλίας . Ο ήρωας μας ένας 60χρονος που χάνει την δουλεία του μετά από 35 ολόκληρα χρόνια .

Βλέποντας τη ζωή του να παίρνει μια άσχημη τροπή αποφασίζει να πάρει την τύχη στα χέρια του και αγοράσει ένα παλιό παρατημένο σαπιοκάραβο με σκοπό να το μετατρέψει σ εστιατόριο . Ένα εστιατόριο που η σπεσιαλιτέ του θα είναι το Κους κούς με φρέσκο ψάρι . Με την βοήθεια μιας νεαρής κοπέλας κόρη της ερωμένης του θα ξεκινήσει ένα μάκρη δύσβατο δρόμο μέχρι να φτάσει στην επίτευξη του στόχου του .

img_Couscous_300.jpg


Μια ταινία που δεν έχει σκοπό να σπάσε τα ταμεία , δεν θα κάνει ρεκόρ ενοικιάσεων και ούτε αισιοδοξεί ότι θ αρέσει σε όλους.

Ο πρωταγωνιστές είναι κατ επιλογή του δημιουργού της ερασιτέχνες και το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο σενάριο . Ένα σενάριο που θα μας κάνει να δακρύσουμε , να γελάσουμε , να αναρωτηθούμε να αναθεωρήσουμε πιθανόν κάποια πράγματα .

Αν έπρεπε να την χαρακτηρίσω με μια λέξη αυτή θα ήταν ¨δύσκολη¨ ταινία. Δεν την προτείνεις εύκολα σε κάποιον που δεν ξέρεις τι ακριβός βλέπει .
http://www.youtube.com/watch?v=RrZmflGG8-U