Teufel

underdog

Supreme Member
26 November 2007
6,744
Θεσσαλονίκη
Έχει κάποιος ακούσει ηχεία της συγκεκριμένης Γερμανικής εταιρείας;
Φαίνονται ενδιαφέρουσες προτάσεις, ειδικά η σειρά hybrid με τα ενσωματωμένα subwoofer στα L-R! Δεν το είχα ξαναδεί και αν δουλεύει σωστά, θα ήταν πολύ καλοδεχούμενο να γλυτώσουμε από το έξτρα κουτί.
 

KalamarGiannis

AVClub Enthusiast
9 November 2006
1,252
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Τι σύμπτωση κι εγώ μετά από πρόταση φίλου στο διπλανό νήμα κοιτούσα το site της εταιρίας εδώ και μια ώρα...φανταστικά σχέδια έχει, design για όλα τα γούστα, δυνατότητες διαμόρφωσης των 5.1 συστημάτων με μικρά ή μεγάλα ηχεία μπροστά πίσω, και πολύ αναλυτική πληροφόρηση για κάθε σύστημα και την φιλοσοφία που το διέπει...ομολογώ κάτι τέτοιο έψαχνα καιρό τώρα...
Άρα αναμένουμε με αγωνία απάντηση στο ερώτημα για την ποιότητα του ήχου της εταιρίας...αν και δείχνει value for money εξαρχής!
 

YonVog

Established Member
26 June 2006
249
ΒΟΥΛΑ
H εταιρία είναι διάσημη για τα home cinema ηχεία της. Οι γνώστες του χώρου τα γνωρίζουν καλά. Χρηματα να έχεις να διαθέσεις μιας και ανήκουν στην μέση - υψηλή κατηγορία τιμής. Η μεγάλη της σειρά δεν νομίζω να έχει αντίπαλο. Απλά σκοτώνει...
 
Κάποια εποχή αρκετά παλαιώτερα σχεδόν ήμουν έτοιμος να προχωρήσω σε αγορά ενός πακέτου ηχείων, επειδή έτυχε να ακούσω μιά σειρά..(δεν θυμάμαι που και πότε..)κάπου και είχα ενθουσιαστεί.Την εποχή εκείνη δεν υπήρχε αντιπροσώπευση στην Ελλάδα και μπορούσα να τα φέρω μόνο μόνος μου απο εκεί που τα έφτιαχναν.Απο ότι θυμάμαι μιλάμε γιά μιά μικρή οικογενειακή επιχείρηση με πολύ μεράκι-γνώση και μεγάλη προσοχή στην κατασκευή και στην ποιότητα.Ομως είχε το πρόβλημα μικρής παραγωγής και συνεπώς μεγάλης καθυστέρησης μέχρι την παραλαβή....τελικά δεν προχώρησησα...ίσως κακώς.
 
Last edited:

YonVog

Established Member
26 June 2006
249
ΒΟΥΛΑ
Την περίοδο 2000-2003 τα αντιπροσώπευε η LASERLAND (δεν υπάρχει πια). Έχω ξεμεσιαστεί κουβαλώντας το μπαούλο...εεεεε το subwoofer ήθελα να πω! Εάν κάποιος έχει το αντίστοιχο "φρούριο" και τις αναγκαίες ηχομονώσεις, δεν θέλει δέυτερη σκέψη. Ισως από τα πιο κινηματογραφικά ηχεία που έχω ακούσει ποτέ.(μιλάω πάντα για τη μεγάλη σειρά)
 
Last edited:

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,508
Κερατσίνι
Πολυ καλο ηχειο. Κριμα που δεν υπαρχει αντιπροσωπεια. Ημουν ετοιμος γι αυτα αλλα τελευταια στιγμη σταματησα γιατι φοβηθηκα το οτι αν κατι δεν παει καλα αντε να βγαλεις ακρη με Γερμανια.
 

gzoun

AVClub Addicted Member
8 March 2008
1,958
Αθήνα-Μενίδι
Φιλος εχει φερει απο Γερμανια αυτα, http://www.teufel.eu/Homecinema/Concept-P.cfm ανηκουν βεβαια στη χαμηλη κατηγορια τιμης.
Το ολο συστημα, εχει πολυ μεγαλη ευκολια τοποθετησης,
λογο του λεπτου παχους των ηχειων.
Ο φιλος τα εχει συνδεση με εναν ενισχυτη PΙΟΝEΕR 817, πλαισιωνοντας μια LCD 32 in, και στον χωρο του επαιζαν αρκετα καλα,τα ειχε φερει με τιμη γυρω στα 250 ευρω.
Δεν γνωριζω εαν η εταιρια εχει καποια παραδοση στην κατασκευη subwoofer,αλλα το sub αν και αρκετα μικρο,το αισθανοσουν αρκετα.ACF94.jpg
 

KalamarGiannis

AVClub Enthusiast
9 November 2006
1,252
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
ε εντάξει τώρα , λεπτά φτηνά ηχειάκια 5.1 πακέτο για μουσική...όσο καλά και νά'ναι, ο προσανατολισμός τους στο homecinema είναι δεδομένος, με ότι σημαίνει αυτό για την ακρόαση μουσικής...
λογικά μιλώντας για να εκμεταλευτεί κανείς σωστά τον 1909 (τον έχω παραγγείλει κι εγώ)
πρέπει να πάει σε ζεύγος ηχείων δαπέδου από 500 ευρώ και πάνω, όπως
dali concept
tannoy revolution http://www.odes.gr/index.php?option...lypage-ask.tpl&product_id=578&category_id=169
yamaha soavo
wharfedale 9.6
mission M33
kef IQ
B&W cm
κτλ...
Aπό TEUFEL θεωρώ ότι θα είναι καλύτερα για μουσική τα ΤΗΧ ηχεία της....(ίσως κάνω λάθος)
 
Last edited:

KalamarGiannis

AVClub Enthusiast
9 November 2006
1,252
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Last edited:

nikpap111

New member
25 November 2008
24
καταρχην ευχαριστω!
τα Tannoy HTS 200 ειναι μεσα στα χρηματα που διαθετω.
teufel LT2 εχουν στο sub< Receiver subwoofer> η απλο sub , ποιο sub ειναι καλυτερο με τον denon?
 

KalamarGiannis

AVClub Enthusiast
9 November 2006
1,252
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
το ένα sub είναι ενεργό όπως τα ξέρουμε σε όλα τα πακέτα, δίνει extra ενίσχυση στα χαμηλά βοηθώντας ουσιαστικά τον denon σαν δεύτερος ενισχυτής (τα παθητικά που δεν ενισχύει το sub στα χαμηλά είναι ακριβά επαγγελματικά συστήματα και σαν ενισυχτή θέλουν pro και τελικό, δεν φτάνει ο 1909...).

Το δεύτερο "receiver subwoofer" κάνει ΚΑΙ τον ενισχυτή για να μην αγοράσεις καποιον σαν τον denon...άρα δεν σε ενδιαφέρει αφού έχεις τον 1909 (που λογικά είναι και πολύ καλύτερος ενισχυτής από τον ενσωματωμένο που ούτε καν HD format έχει).

Τώρα για τα tannoy μην το συζητάς , ta HTS200 είναι κορυφή για τα λεφτά τους, εγώ απλά κοιτάω και τα arena lite που έχου επιπλέον το dual concentric και φυσικά τα revolution που είναι ανεκπλήρωτος πόθος...

(για όλα τα παραπάνω δηλωνω τις επιφυλάξεις μου γιατί είμαι πραγματικά άσχετος, απλά σου λέω ότι κατάλαβα εδώ μέσα διαβάζοντας τα παιδιά που ξέρουν!)
 
Last edited: